- 27 Şubat 2014
- 217
- 75
- 34
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #40.981
Merhaba gerçi baya olmuş yazali ama nasıl baktınız ikizleeinize benimde şimdi 5 aylıklar ama annem gidiyor nasıl bakicami kara kara düşünmeye başladımBende ilk 3 ay annem yardim etti yurt disindaydim annemde kaldim mecburen . geldim buraya 1 ay kaynanam bizde kaldi . sornaki 8 aydir tek bakiyorum esimle beraber ve inanki tek bakmak daha iyi . Tamam zorlanirsin belki ama kendi dizenin olur karisan edenin olmaz . uyutucam diyonce daha erken yada daha gec diyenin olmayacakBen hamil oldugum icin son zamanlarim mecbur bakici tutucam ama hamile olmasam kesin tek bakarim . Bebeklerin kac ay bilmiyorum ama benim en buyuk iyiki dedigim sey herzaman ayni saatte yatip uyandirmam oldu ve beslenmeleri onun disinda uyku duzeni gel git yoruyo
Merhaba gerçi baya olmuş yazali ama nasıl baktınız ikizleeinize benimde şimdi 5 aylıklar ama annem gidiyor nasıl bakicami kara kara düşünmeye başladımiyi geceler kizlar . 2/3 ayda bir yaziyorum ancak burayamalum 10 aylik ikizler be 6 aylik hamilelik . yine fikir istemeye geldim . benim kizlar 2 haftadir duzenleri iyicemen bozuldu aksam 9 sabah 6 yapan bebeler 2 haftada hic bi duzen kalmadi siz naotiniz bu konuda birde bakici tutmaya karar verdim bana su son 3 ayimda yardim edip bebelere baksin diye cunku tek bakiyom. Bakici olunca evde nasil oluyor (sacma sorular) berabermi yiyip iciyonuz aksam yemegi kahvalti cocuklar aglayinca biz mi diyoruz bakiciya gidip kucaklarmisin yuruturmus. mamasini verirmisin yemek saati bas basa bakiciyla yemek mi yicem ben . kendi basima cok rahatimda etrafimda surekli biri olunxa tedirgin oluyorum nasil olucak bu bakici ile beraber yasamak
Doğumdan itibaren hep yalnız baktım ikizlerime zor ama yalnız olunca düzen daha iyi kuruluyor . Eşim vardiyalı ve uzun saatler çalışırdı kimi zaman o bile olmazdı ama geçip gidiyor şimdi 3 yaşindalar hiç yaşanmamış gibi o günler. Geriye bakınca nasıl yapmışım diyorumBen 40 günlükten beri yalnız bakıyorum çok zor bile yetersiz bir tabir. Ama yapılamazda değil. Stres yapmayın 1 yaşa kadar bakıp 1 yaştan sonra 6 ay annenizin yanına gitseniz yada o gelse olur. Çünkü 1 yaştan sonra yavaştan çocukluğa geçiyorlar ve bunun için kalabalık insan istiyorlar. Gelişimleri için özellikle bu çok önemli . Eşinizin desteğide çok öneml tabi tek kişiyle ikiz olmaz. Azda olsa destek iyi oluyor. Ki benim eşimin işi vardiyalı yani bazen gecede olmadığı oluyor. Ona rağmen 2,5 yaşı gördüm çok şükür.
Doğumdan itibaren hep yalnız baktım ikizlerime zor ama yalnız olunca düzen daha iyi kuruluyor . Eşim vardiyalı ve uzun saatler çalışırdı kimi zaman o bile olmazdı ama geçip gidiyor şimdi 3 yaşindalar hiç yaşanmamış gibi o günler. Geriye bakınca nasıl yapmışım diyorum
Ay ben de oyleyim, tuutun kollarimdaaan duserim simdiii modu:) tuvalet egitimini bitirdiniz mi?moda tas ogrt
Helloooo :)
Sana bir şarkıyla anlatayım
Zor duramam ayakta her gün kırılıpta
Zor aşk yaşanmıyor her gün her an yanılıpta
Her giden bir parça çalıyor benden
Yarım kalanlara rağmen
2 yaş sendromundan sonra 3 yaş sendromuna geçiş yapan bahtsız bedevi olarak hayatta kalmaya çalışıyorum mesela ben
Yalnız olmadığımı söyle nolur
Ay ben de oyleyim, tuutun kollarimdaaan duserim simdiii modu:) tuvalet egitimini bitirdiniz mi?
Ay benim de oglum alisti ama, ara ara kaciriyor, gece 2 kez tuvalete kaldiriyoruz. Kizlar daha cabum alisiyor demek ki.Kızda evet oğlan istemiyorKeyfini bekliyoruz paşanın
Ay benim de oglum alisti ama, ara ara kaciriyor, gece 2 kez tuvalete kaldiriyoruz. Kizlar daha cabum alisiyor demek ki.
Aman erjek cocugu demeyin, erkek cocugu insanin omrunu azaltiyor bence, ben 10 yil yaslandim yaw..Erkekler her yaşta erkekliklerini gösteriyor
Cok gecmis olsun canim ya, Allah insallah hemen sifasini verir, bobrek tasi cok fazla ve gecmeyen agri yapiyor, insallah taslardan kurtulunca rahatlarsin.Selam güzel anneler nasılsınız. Benim ikizlerde Ekim'de 3 yaş olacak. Çiş eğitimini defalarca denedim olmamıştı . Geçen hafta son kez deneyeyim dedim ve bu sefer bingo. 2 haftadır bez yok sadece geceleri bezliyorum . Oğlum kuru kalkıyor ama kızım biraz cisli olacak galiba . Bu kısım benim için çok zordu belki hatırlayanlar iniz vardır biz köyde oturuyoruz eşim çalışıyor ben inek bakiyorum sabah akşam malum bu süreçte ilgilenmek zor. Şükür bunu da atlattık. Kendi yemeklerini kendileri yiyor . Bence zor kısımlar geçti .
Ama ben hiç değilim . Doğum yaptığımda beri karnında gecmeyen bir ağrı var . İlk iki sene ara ara yoklayan bir agriydi. Kadın doğuma gittim defalarca ama hiç bir şey yok ben doğum kaynaklı oldugunu düşünmüştüm. Doğum doktoru gastroenteroloji git dedi . Geçtiğimiz yılbaşından beri doktor doktor geziyorum devlet, üniversitesi hastanesi, özel doktorlar derken iki kere endoskopi ve bir kere kolonoskobi oldum çok zordu uyutulmadan . Sözde midemde çok fazla mikrop ve bağırsakta yapışıklık çıktı . İyi güzel kabul ettim . Bir sürü diyet falan çok ağır haplar . Kurban Bayramı'nda sanki biraz rahatlladim gibi oldu . Ama bir hafta gecemeden tekrar ağrı tavan yaptı . Acile gidiyorum en güçlü iğneyi serumu yapın diyorum ama bana mısın demiyor ağrı . Kontrole gidince tekrar endoskopi yapmak istedi doktor tabi ben kabul etmedim. İlaç verdi gönderdi . Doktorlardan ümidimi kesip bio enerjiye gittim oda bağırsakta çok iltihap var tedavi olmazsa sonu kanser dedi. Yine bir sürü bitkisel ilaç ekemk gluten tatlı yok iyi tamam dedim bunada. Ama nasılım biliyormusunuz artık bu hastalıktan hiç enerjim kalmadı maddi manevi yiprandik. Evde mecburi seyelri yapıyorum geriye kalan ne olursa olsun modundayim . En son iki hafta önce idrarda kan geldi hemen acile gittim ertesi gün üroloji ye . Megersem böbrek taşım varmış çok büyümüş . Aslında ben biliyordum böbrek taşım olduğunu pandemi zamanından ama girdiğim ultrasonda taslarim hiç görünmedi . Şimdi ise ağrılar içinde ameliyat olmayı bekliyorum
Cok gecmis olsun canim ya, Allah insallah hemen sifasini verir, bobrek tasi cok fazla ve gecmeyen agri yapiyor, insallah taslardan kurtulunca rahatlarsin.
TUvalet evitimini ben de vereli 2 ay olacak, geceleri kaldiriyoruz ikisine de .oglum daha gec ogreniyor kizima gore, onu iki kez kaldiriyoruz o yuzden.
Boyle boyle buyuyorlar evet ama biz de hastaliklara kardik. Benim surekli olan adet kanamam vardi , doktor rahminin alinmasi gerekiyr dedi, yoksa 1 yil icinde kanser olursun kesin. Ben dr gecenn sene aldirdim. Kanser cikmadi cok sukur. Bunun yani sira surekli tansiyon ve seker ilaci kullaniyorum, ve sag gozum artik bulanik goruyor. Cocuklar dogduktan sonra oldu, yuksek tansiyon stresten. Allah onlara saglik sihhat versin de guzelce buyusunler insallah ama ben cogu saglik ve ruhsal durumumu onlar ugruna kaybettim.
Cok cok gecmis olsun canim , iyi misin simdi,insallah guzel gecmistir ameliyatin.Sanada çok geçmiş olsun canım . Sürekli yanlız mi bakiyorsun . İkiz büyütmek gerçekten zor yasamayan anlayamaz .
İnşallah sende sağlığına kavuşursun senin adına üzüldüm gerçekten. Ama inan bana bundan sonrası daha kolay olacak zaten 4 yaşı gördük mu gerisi çorap söküğü
Benimde yarın ameliyatim var dün idrar kültüründe enfeksiyon çıktığı için yatış verdiler. İkizlerden ilk dafe ayrı kaldım şimdiden burnumda tütüyor lar
Cok cok gecmis olsun canim , iyi misin simdi,insallah guzel gecmistir ameliyatin.
ben de ameliyat oldugumda 2 gun ayri kaldim ama, cocuklar cok hasta oldular.yattigim hastaneye acile geldiler ama hemsireler benim gitmeme izin vermemisti, aman tuhaf sacma, garip seyler yasadim yahu.
4 yasi bekliyorum insallah hersey daha guzel olacak
Bu arada evet artik 2 yastan sonra yalniz bakiyorum.