- 19 Ocak 2017
- 6.971
- 20.227
- 37
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #37.221
En Erkenci dişçi kızım 4.5 aylıkken çıkardı unutmayın teyzeleritakur tukur uzattı bile sıpa doktorumuz bile şaşırdı.
Bugün kontrole gittik nihayet
Menenjit aşılarına (bexsero) 7.ayda başlayacağız
Kiloları 8500 7500 boylar 68 cm ikisininde.
Elma armut verme şimdi dedi
Mercimek için 9. Ayı bekle dedi
Sebzeleri haşla içine pirinç ya da esmer bulgur at ez ver dedi çorba gibi.
Yumurta sarısı ver dedi onu nasıl vercem bi yazıverin bacılar
Meyve olarak muz ve avakado önerdi
Bu öğlen tarhana içtiler
Akşamda yoğurtlu muz yaptım delirdiler çılgınlar gibi yediler kurban olduklarım
Lor ya da labne ver dedi loru kendin yap dedi ama yapamam anama ya da kaynanama dicem bakalım.
Ek gıdayı artırmak istiyorum çünkü benim oğlanın da dişi geldi gelecek mamadan bıktılar ya ek gıda için çok hazır benimkiler desteksiz otursalar mama sandalyesinde neler neler vercem ama şimdi hafiften gitmeye çalışıyorum
2-3 ay ezdiklerimi kaşıkla ben vericem sonra vericem ellerine blw yapsınlar
Şimdiden alışsınlar diye veriom kaşıklarını eline diş kaşıolR ama olsun
Oğlum fink fink dönüo kolunu da çıkarıyo
Kızımda bağırmaktan fırsat bulursa ayağı yemeye çalışıyor
Bizdeki gelişmeler böyle :)
Lusinkuş Ben haşlanmışsa avokadoyla veriyorumEn Erkenci dişçi kızım 4.5 aylıkken çıkardı unutmayın teyzeleritakur tukur uzattı bile sıpa doktorumuz bile şaşırdı.
Bu öğlen tarhana içtiler
Lor ya da labne ver dedi loru kendin yap dedi ama yapamam anama ya da kaynanama dicem bakalım.
Ek gıdayı artırmak istiyorum çünkü benim oğlanın da dişi geldi gelecek mamadan bıktılar ya ek gıda için çok hazır benimkiler desteksiz otursalar mama sandalyesinde neler neler vercem ama şimdi hafiften gitmeye çalışıyorum
Hepimiz öyle kimerhaba ben bebekleri ayni anda kucagima alamiyorum birini ben uyutuyorsam oburunu baskasi birini ben besliyorsam öbürünü baskasi bebekler degisiyor tabii ama boyle beni cok görmüyorlar sanki. emzirme de yok zaten bu sekilde beni anne bilirler degil mi
yarim gun calismaya baslamam gerekiyor bir de
teşekkür ederim bende bağlanma ile ilgili adem. güneşin kitabı var ama okursam daha da kaygilanicam muhtemelen :) emzirme ve calismama cok onemli onun iciinHepimiz öyle kitabi ki de bilirler, senin kokunu sesini biliyor onlar yine de şüphelenirsen uyku, güvenli bağlanma ve bebeğiniz diye bir kitap var, şiddetle tavsiye ederim
Onu okumadım ama bu bahsettiğim kitabın yazarı bayan biraz daha fazla empati içeriyor çalışma ve emzirme konusundateşekkür ederim bende bağlanma ile ilgili adem. güneşin kitabı var ama okursam daha da kaygilanicam muhtemelen :) emzirme ve calismama cok onemli onun iciin
Biri de evde hasta var gelmeyeyim demez zatenMerhaba annişler tam uyku eğitimine başlayalım dedim oğlum el ayak ağız hastalığına yakalandı 4.günümüz bugün 3 gün ateş seyretti şimdi döküntüler başladı bağırsaklarda etkilenmiş çok huzursuz ve ağrısı oluyor ..Evden çıktığımız yok nasıl bulaştı diye düşünüyorum ki bakıcımızın geçen hafta 2 torunum da bu hastalıktan acile götürdük deyince anlaşıldı
Kuzum ek gıdanız hayırlı olsun . Labne ve lor için ben uğraşamadım organik yapan markalar var tuzsuz filan onlardan aldım . Zaten doktorumuz sütten kestirilenin lor değil süt kesiği olduğunu söyledi . Loru paşalı üreten anneler sanırım onlardan aldım labnede festa gurme , markada verdim ama veriliyor mu yasak mı bilmiyorumEn Erkenci dişçi kızım 4.5 aylıkken çıkardı unutmayın teyzeleritakur tukur uzattı bile sıpa doktorumuz bile şaşırdı.
Bu öğlen tarhana içtiler
Aynen çok haklısın Nos .. söyleseydiniiz keşke dedim nasıl bulaştırırım ben hasta değilim ki torunlar hasta dediBiri de evde hasta var gelmeyeyim demez zaten
2 hafta bebeklerle yalnız ilgilenmen hastalıkla uğraşmaktan az yorardı seni
Çok geçmiş olsun inşallah sonuna gelmissinizdir hastalığın
Ikizinde durum nedir inşallah o iyidir
Labneyi nerden alıyorsun Mari ..markette var mı ? Sipariş geliyorsa soğuk zincirle bozulmadan ekşimeden geliyor mu ?Kuzum ek gıdanız hayırlı olsun . Labne ve lor için ben uğraşamadım organik yapan markalar var tuzsuz filan onlardan aldım . Zaten doktorumuz sütten kestirilenin lor değil süt kesiği olduğunu söyledi . Loru paşalı üreten anneler sanırım onlardan aldım labnede festa gurme , markada verdim ama veriliyor mu yasak mı bilmiyorum
Pirinç Kırık pirinç kullanırsan daha kolay oluyor yutmaları . Yumurta sarısını kahvaltıda ver ya da Yoğurt çorbası yap kendi çaldığın yoğurttan . Ben genelde kahvaltılarını karıştırarak vermiyorum ama geçen şöyle bit karışım yaptım . Avokado lor peynir yumurta sarısı pekmez , ben cevizde koydum ama sen koyma 7. Ayda koyarsın . Haa yarımda muz koydum hepsini karıştır ver zımba gibi olurlartabi sen ilk kez deneyeceksen sade ver ki alerji var mu yok mu gör .
Trendyoldan almıştım . Sorunsuz geldi . Lorda aynı şekilde buz paketleri vardı yanında .Labneyi nerden alıyorsun Mari ..markette var mı ? Sipariş geliyorsa soğuk zincirle bozulmadan ekşimeden geliyor mu ?
Migros’ta da varmış hem de daha uygun fiyat bio gurme organik labne diye geçiyor . Ama ben hiç bakmadım gidip her marketinde var mı bilmiyorumLabneyi nerden alıyorsun Mari ..markette var mı ? Sipariş geliyorsa soğuk zincirle bozulmadan ekşimeden geliyor mu ?
Iyi ki bura var durup durup kafayı uiycek gibi oluyor insanHiiiiç kafana takma bende emziremedim ama bu benide senide yetersiz anne yapacak bir unsur değilElimizde olan birşey olsa ve yapmasak tamam ama sütümüz yoksa, bebeklerimiz anne sütü emmek istemiyorsa mecbur mama vericez, aç mı kalsınlar.
Çok şeyler duyacaksın mama iğrenç yapış yapış, mama yiyen bebek fos filanGül geç... Bu senin ayıbın değil kimin olduğunu söylememe gerek yok herhalde
İnşallah kuzum inşallahDeneyeyim ben de farklı tarifler iyi olur saol canim
Benim bi düzelme yok gözümde, bakalım yarın göze gidicez inşallah iğne ile çözüm olur
Lor yapmak çok basit kuzum, 1 litre sütü kaynat , kaynarken içine 1 çay bardağı yoğurt ekleyip karıştır, hemen kesiliyor zaten, sonra süzgeçle süzüyorum bu kadar:) yumurta sarıni da yulafla karıştırıp veriyorum, yulaf, lor, pekmez,muz la sabah kahvaltisi yapıyorlar. Bazen de pankek yapıyorum, ona da yoğurt ekliyorum yulaf yerine , bir de tam buğday unuyla bayılıyorlar pankeke . Ama sen daha tadım yapacagin için sade verebilirsin deneme amaçlı.
Kuzum mecbur ikizlerde oyle oliyo, ikisini birxdn emzirmek buyuk bi hüner ama ben beceremedim.merhaba ben bebekleri ayni anda kucagima alamiyorum birini ben uyutuyorsam oburunu baskasi birini ben besliyorsam öbürünü baskasi bebekler degisiyor tabii ama boyle beni cok görmüyorlar sanki. emzirme de yok zaten bu sekilde beni anne bilirler degil mi
yarim gun calismaya baslamam gerekiyor bir de
Benim kizce 150 bile iciyo oglus ise 90 maksimum, bebeden nebeue degisiyo ya ikisini de ben dogurdum, hele ilk kizim agzima mama surmemisti, 3unu de ben dogurdum hepsinin istahi col farkli yaBenimkiler de 3.ayda yaklaşık o kadar içiyorlardı ondan şaşırdım
120yi 6.ayda falan gördük yani düşün
Çok geçmiş olsun, hep suriyelilerden Geldi böyle hastalıklar. Allah şifa versin hemen iyileşir inşallah kuzucuklar.Merhaba annişler tam uyku eğitimine başlayalım dedim oğlum el ayak ağız hastalığına yakalandı 4.günümüz bugün 3 gün ateş seyretti şimdi döküntüler başladı bağırsaklarda etkilenmiş çok huzursuz ve ağrısı oluyor ..Evden çıktığımız yok nasıl bulaştı diye düşünüyorum ki bakıcımızın geçen hafta 2 torunum da bu hastalıktan acile götürdük deyince anlaşıldı