- 12 Şubat 2021
- 8.523
- 12.074
- 168
Aynen kasim sonu cogu kisi dogum yapmis olur diye dusunuyorumBen de kendimdeb aynı performansı bekliyorum. Hiç tecrübem olmamasına rağmen. Bebiş aralık ayına kalmaz, kasımın son haftasında gelir gibime geliyor.![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen kasim sonu cogu kisi dogum yapmis olur diye dusunuyorumBen de kendimdeb aynı performansı bekliyorum. Hiç tecrübem olmamasına rağmen. Bebiş aralık ayına kalmaz, kasımın son haftasında gelir gibime geliyor.![]()
Kasılma derken nasıl yani bebeğin toplanmasındanmı bahsediyor doktorKizlar malesef iyi haberlerle gelmedim. Hic hazirligim yokken doktorum vaginal ultrasonla acilma var mi diye bakti, smear aldiGunde 3 kasilmadan fazlasi tehlikeliymis, 4olursa araman gerekir dedi. Sizin de bilginiz olsun. Bir suru ilac verdi hepsini kullanip iki hafta takipte kalicaz, eger devam ederse sebebini arastirmaya devam edicek. Simdi kan ve aldigi diger orneklerjn sonucu ptesi cikicak o zaman anlicaz neden bu kadar cok kasilma oldugunu
![]()
Ben kasimin 30 una kadar çalişmayi düsünüyordum beaBen de kendimdeb aynı performansı bekliyorum. Hiç tecrübem olmamasına rağmen. Bebiş aralık ayına kalmaz, kasımın son haftasında gelir gibime geliyor.![]()
Bende ay başini bekliyorum insallahSeninle aynıyız. Ben kasım ayını bekliyorum. Derinlemesine temizleteceğim evi. Koltukları bile yıkatacağım. Ama biraz doğuma yakın olsun ki ev uzun süre temiz kalsın istiyorum. Tabii o zamana kadar kaloriferler de tam gün yanmaya başlar, koltuklar hızlı kurur diye de bekletiyorum. Merkezi sistem ile ısınıyor da bizim site. Doğalgaz yine.
Benimki hep toplaniyor belki 26. Haftadan beri toplanıyorKasılma derken nasıl yani bebeğin toplanmasındanmı bahsediyor doktor
Bi şey yok seni taburcu ediyorum. Evine gidebilirsin.merve senin için nst mi çektim bak bakalm
Aynen benimde öyle valla yamuk karınla geziyorumBenimki hep toplaniyor belki 26. Haftadan beri toplanıyor![]()
İnşallah o günü de görürümBi şey yok seni taburcu ediyorum. Evine gidebilirsin.![]()
Aynen şimdiye 50 kere dogmasi lazimKoAynen benimde öyle valla yamuk karınla geziyorum![]()
Yaaa inşallah bi sorun çıkmaz
Çatı matı derken başka sebebten muayene çıktı desene hayırlısı olsun sen moralini yüksek tut canım
Geçmiş olsun inşallah sıkıntısız süreci atlatacaksınız . Ben kasılmanın ne olduğunu cidden anlamıyorum netten bakınca da saçma sapan birbirini tutmayan adlandırmalar var olsa da anlamayacagim o kadar yani :/
Gecmis olsun canim hangi ilaclari verdi bu donemde yalanci kasilmalar da olabiluyor ama sancin mi vardi senin
Nst girdinmi peki cnm :s hayirli haberler alirsin ins pztsi
Bebeğin göbeğinde top gbi oluyor mu veya serteliyor mu
Sen yaşadığın şeyin kasılma olduğunu nasıl anladın? Benim de son 1 hafta 10 gündür ekstra hissettiğim şeyler var da. Sanki karnım ara ara farklı bölgelerden geriliyor. Bebek sanki iki eliyle iki yandan karnımı esnetip kendine yer açıyor gibi bir gerilme. Bir de sanki içinde kendi kollarını bacakları iki yana açmış esniyor da karnım geriliyormuş gibi. Acaba bu yalancı doğum sancısı dedikleri şey mi? Yoksa o kasıklarımda olursa mı doğum sancısı oluyor?
Kizlar hepinize tesekkur ederimKasılma derken nasıl yani bebeğin toplanmasındanmı bahsediyor doktor
Hiiiiç yediklerinle alakası olduğunu sanmıyorum. Bebek gelişebileceği kadar gelişiyo. Minyon olacaktır biraz. Görümcem düşük doğum kilosuyla doğum yapmak zorunda kaldı. 36. Haftada 1800 civarıydı bebek. Inan yapmadığı şey kalmadı kilo alsın diye. Ama bebek yine olacağı kadar oldu. Seninki kiuaslanamayacak kadar diyi durumda zaten. Hem bak doktor da iyi demiş. Takma kafana boşuna stres yapma.Herkese merhaba. Bi ay önce şeker çıkınca bende verilen diyet yıprattı biraz beni giremedim. Şimdi biraz bakındım. Umarım herkesin herşey yolundadır. Ben biraz endişeliyim. Bebek baştan beri tam günüyle uyumlu çıkıyordu. İki hafta önce kontrolde doktor iki gün geriden geliyor dedi. Bugün de dört gün geriden geliyor. İki hafta önce 1330 gramdı. Diyetim kilo almasını zorlaştırıyor bebeğin. 1530 gram olmuş, 30+3 bugün. Doktor önemli değil normal dedi ama kafaya takmayım diye mi iyi konuştu bilemiyorum. Çok mu kötü kilosu, zaten şekerli herşey yasak. İzin verilen et süt sebze grubunu da çok yersem midemde durmuyor. Yiyebildiklerim bana yetmiyor çocuğa nasıl yetsin. Kilo artışını artırabileceğime dair bi umudum yok yani. Bu şekilde kilo artışıyla küvöze filan girmeyecek bi kiloya ulaşır mı acaba. Erken doğum riski yok şükür şuan ama içime bi tedirginlik girdi hiç istemeden.
Çok geçmiş olsun acil şifalar inşallahKizlar hepinize tesekkur ederimInsallah sorunsuz hallolur, ptesiyi bekleyip sonuclara gore ne oldugunu anlayacagiz. Hepinize toplu cevap olsun diye yasadigim seyi aciklamaya calisayim;
Karnim sanki yavas yavas yukari cikiyor gibi oluyor, semsert bi sekilde dikiliyor gibi. En fazla 1 dakika falan o sekilde kaliyor sonra tekrar eski yumusakligina geri donuyor. Bunun adi kasilmaymis. Gunde 3 e kadar olursa yalanci dogum sancisi olarak geciyormus, vucudun kendini doguma hazirlamasi demekmis ve normalmis. Ama gunde 4 kereden fazla olursa mutlaka doktora soylemek gerekiyormus.
Benim gunde en az 10 kez oluyordu, hicbir agri sanci eslik etmiyordu sadece kasilmaydi. Doktorum da bu yuzden enfeksiyondan suphelendi, oyle cok bi akintim yok icten de enfeksiyon olabiliyormus. Bir de magnezyum eksikliginden olabilecegini soyledi.
Magnezyum, progestan ve enfeksiyon icin bi ilac daha verdi. Iki hafta kullanicam, duruma gore bakicaz.
Aciklik var mi diye de bakti cunku bu kadar cok kasilmada aciklik da olabiliyormus belki dikis atmam bile gerekebilir dedi ama cok sukur aciklik yokmus
Nst’ye girmedim ve evet bebegin karninda top gibi semsert olmasi kasilma. Mutlaka gunde 4 ve fazlasi oluyorsa doktorunuzla paylasin
Yediklerimizle çocuga kilo aldiramiyormusuz canim tamamen genetikmis. Takma kafan belki minyondurHerkese merhaba. Bi ay önce şeker çıkınca bende verilen diyet yıprattı biraz beni giremedim. Şimdi biraz bakındım. Umarım herkesin herşey yolundadır. Ben biraz endişeliyim. Bebek baştan beri tam günüyle uyumlu çıkıyordu. İki hafta önce kontrolde doktor iki gün geriden geliyor dedi. Bugün de dört gün geriden geliyor. İki hafta önce 1330 gramdı. Diyetim kilo almasını zorlaştırıyor bebeğin. 1530 gram olmuş, 30+3 bugün. Doktor önemli değil normal dedi ama kafaya takmayım diye mi iyi konuştu bilemiyorum. Çok mu kötü kilosu, zaten şekerli herşey yasak. İzin verilen et süt sebze grubunu da çok yersem midemde durmuyor. Yiyebildiklerim bana yetmiyor çocuğa nasıl yetsin. Kilo artışını artırabileceğime dair bi umudum yok yani. Bu şekilde kilo artışıyla küvöze filan girmeyecek bi kiloya ulaşır mı acaba. Erken doğum riski yok şükür şuan ama içime bi tedirginlik girdi hiç istemeden.
Annem örmüş baya ama hep büyük, bir de bu hazırlar da güzel oluyor, e bebek miydi o attığın yer beybi?Kış bebesi olacak onlar olmazsa olmaz![]()
Civil di canımAnnem örmüş baya ama hep büyük, bir de bu hazırlar da güzel oluyor, e bebek miydi o attığın yer beybi?
Hiiiiç yediklerinle alakası olduğunu sanmıyorum. Bebek gelişebileceği kadar gelişiyo. Minyon olacaktır biraz. Görümcem düşük doğum kilosuyla doğum yapmak zorunda kaldı. 36. Haftada 1800 civarıydı bebek. Inan yapmadığı şey kalmadı kilo alsın diye. Ama bebek yine olacağı kadar oldu. Seninki kiuaslanamayacak kadar diyi durumda zaten. Hem bak doktor da iyi demiş. Takma kafana boşuna stres yapma.![]()
Kızlar teşekkür ederim. Diyetimle birlikte gerileme başlayınca kendimi çok suçladım. Gerçekten hiç anlamıyorum bu konulardan. Eşim de ben de hiç minyon olmayınca o seçenek hiç aklıma gelmemişti ama olabilir tabi. İçimi rahatlattınız var olunYediklerimizle çocuga kilo aldiramiyormusuz canim tamamen genetikmis. Takma kafan belki minyondur![]()