• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

Benimki de bundan insallah memnun kaliriz biraz agir model tabi
Benimki de bu. Benzer modeller almışız. Ağırlar cidden biraz ama ben yazın piknikte böyle bi arabanın içinde itirazsız 3-4 saat uyuyan bi bebek görmüştüm. Gözümün önünden hiç gitmedi o sahne; çok rahattı bebe. Anası babası keyif yaptı o içerde uyudu, kadın bir iki kere besledi geri yatırdı uyudu. O yüzden travelden vazgeçemedim. Hayırla kullanalım inşallah.

Eklentiler

• 78B7954D-48B0-42B5-A215-AF993D48C7C9.webp
    78B7954D-48B0-42B5-A215-AF993D48C7C9.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 39
Tesadüf mü bilmiyorum ben de biraz beslenmeyle orantılı gitti gelişimi bebeğin. Diyet yaparken gebe kaldım, midem küçüldüğü için yiyemedim, ilk iki ay gelişimi üç gün geriden geldi. Sonra ben diyeti kırınca dört ay boyunca tam günü gününe hatta bazen bikaç gün ileri çıktı. Ama baştan beri hiç çok yiyemedim. 25 haftaya dört kilo alarak gelmiştim, şuan artı üç kilodayım. Şekerle birlikte tekrar diyete soktular yeniden gelişimi gerilemeye başladı. Belki ben yanılıyorumdur tesadüf olabilir bilmiyorum.

Arkadaşlar her ne kadar beslenmeyle bebeğin gelişiminin alakalı olmadığını düşünsede ben tam tersini düşünüyorum. Ben çok yetersiz besleniyordum hem mide bulantısı hem iştahsızlık vardı. Bende ayak üstü ne bulduysam yedim ilk 3 ay normaldi gelişimi çünkü bendeki depodan besleniyordu. 3 aydan sonra bir iki gün geriden gelmeye başladı. 21. Haftada detaylı ultrasonda 1 hafta geriydi. 25. Haftada 10 gün. Ve zirve yaptığımız 28. Haftada göbek çevresi tam 3 haftaya yakın geri çıktı. Doktor çok telaşlandı. Plesentadan kan akışı güzel hem Coraspirin hem Oksapar kullanıyosun bu gelişim geriliği normal değil. 1 hafta boyunca süt yoğurt tavuk et tüketimini arttır tekrar bakacam dedi. Ben 1 hafta boyunca çok düzenli beslendim sen biliyosun zaten nasıl beslendiğimi🤣 aradaki fark hemen 5 güne indi. 2 hafta sonrada tamamen kapanıp öne bile geçti. 21. Haftada detaylı ultrason yapan perinatolog bana çocuk aç diye çok kızmıştı. Böyle giderse gelişmez ilerde sıkıntı yaşarsın bazı annenin vitamin deposu full doludur yemesede besler bebeği ama bazı annelerin çok daha iyi beslenmesi gerekir dedi. Gerçekten dediği çıktı. Sen diyettesin ve onun için biraz minnak olabilir kuzu. Ama benimki gibi bir gelişim geriliği yok kesinlikle. Şuan aynı gidiyor bebişlerimiz hiç üzülme. 💕

Arkadaşlar her ne kadar beslenmeyle bebeğin gelişiminin alakalı olmadığını düşünsede ben tam tersini düşünüyorum. Ben çok yetersiz besleniyordum hem mide bulantısı hem iştahsızlık vardı. Bende ayak üstü ne bulduysam yedim ilk 3 ay normaldi gelişimi çünkü bendeki depodan besleniyordu. 3 aydan sonra bir iki gün geriden gelmeye başladı. 21. Haftada detaylı ultrasonda 1 hafta geriydi. 25. Haftada 10 gün. Ve zirve yaptığımız 28. Haftada göbek çevresi tam 3 haftaya yakın geri çıktı. Doktor çok telaşlandı. Plesentadan kan akışı güzel hem Coraspirin hem Oksapar kullanıyosun bu gelişim geriliği normal değil. 1 hafta boyunca süt yoğurt tavuk et tüketimini arttır tekrar bakacam dedi. Ben 1 hafta boyunca çok düzenli beslendim sen biliyosun zaten nasıl beslendiğimi🤣 aradaki fark hemen 5 güne indi. 2 hafta sonrada tamamen kapanıp öne bile geçti. 21. Haftada detaylı ultrason yapan perinatolog bana çocuk aç diye çok kızmıştı. Böyle giderse gelişmez ilerde sıkıntı yaşarsın bazı annenin vitamin deposu full doludur yemesede besler bebeği ama bazı annelerin çok daha iyi beslenmesi gerekir dedi. Gerçekten dediği çıktı. Sen diyettesin ve onun için biraz minnak olabilir kuzu. Ama benimki gibi bir gelişim geriliği yok kesinlikle. Şuan aynı gidiyor bebişlerimiz hiç üzülme. 💕
Canım anlıyorum demek istediğini. Haklısın ama şükür seninkinde de şuan herhangi bir gerilik yok. Çok şükür çok çok güzel toparladınız. Biz de inşallah gerilemeyi durdururuz. Ben daha da dikkat etmeye çalışacağım beslenmeye. Sağlıkla sıhhatle doğuralım hepimiz inşallah. Sağlıklı olsunlar da doğduktan sonra kilo aldırırız inşallah

Buda bizim ki kızlar 4 yıl önce kızıma aldık. Kullanımı aşırı rahat. Arabada cok yer kaplamıyor kapanıyor... Kötü yanı ne kızım hiç sevmedi bebek arabasında gezmeyi. Cok az kullandık :)))
Aynen ben de 3 yıl kullandım çok sağlam ve içi geniş. Kapanması çok kolay 🤩

Bildiğim biryerden ev tipi süt, yoğurt, ayran, kefir, köy tavuğu getirtiyorum. Doktor doğal beslenmeye çok takıntılı. Protein tozu benim de aklıma geldi ama işlenmiş diye kabul etmedi onu. Hatta yiyebildiğim için kefir yerine activia yoğurt yemek istedim onu bile istemedi. Teşekkür ederim tavsiye için.
Rica ederim anladım bazı doktorlar öyle

Kalkmamaya çalış lütfen yerini söyle bulsunlar, bebişlerin bir gün bile fazladan karnımızda kalması çok önemli, bende yatıyorum ilk çocukta erken doğumdu
Aynen canım bugün biraz daha fazla kalktım sanırım şuan fazla fazla kasılmam var. Ama çok şükür bitirdim bir kıyafetleri kaldı yıkanıp ütülenecek onuda gelinimiz halledecek

Kizlar hepinize tesekkur ederim🙏🏼 Insallah sorunsuz hallolur, ptesiyi bekleyip sonuclara gore ne oldugunu anlayacagiz. Hepinize toplu cevap olsun diye yasadigim seyi aciklamaya calisayim;
Karnim sanki yavas yavas yukari cikiyor gibi oluyor, semsert bi sekilde dikiliyor gibi. En fazla 1 dakika falan o sekilde kaliyor sonra tekrar eski yumusakligina geri donuyor. Bunun adi kasilmaymis. Gunde 3 e kadar olursa yalanci dogum sancisi olarak geciyormus, vucudun kendini doguma hazirlamasi demekmis ve normalmis. Ama gunde 4 kereden fazla olursa mutlaka doktora soylemek gerekiyormus.
Benim gunde en az 10 kez oluyordu, hicbir agri sanci eslik etmiyordu sadece kasilmaydi. Doktorum da bu yuzden enfeksiyondan suphelendi, oyle cok bi akintim yok icten de enfeksiyon olabiliyormus. Bir de magnezyum eksikliginden olabilecegini soyledi.
Magnezyum, progestan ve enfeksiyon icin bi ilac daha verdi. Iki hafta kullanicam, duruma gore bakicaz.
Aciklik var mi diye de bakti cunku bu kadar cok kasilmada aciklik da olabiliyormus belki dikis atmam bile gerekebilir dedi ama cok sukur aciklik yokmus🙏🏼
Nst’ye girmedim ve evet bebegin karninda top gibi semsert olmasi kasilma. Mutlaka gunde 4 ve fazlasi oluyorsa doktorunuzla paylasin
Çok geçmiş olsun canım

Benim bağırsaklarım da küçüklükten beri en sık hasta olan yerim zaten
Ama şu an hiç müsait değilim valla bu duruma 😂
Afedersij 2 gün önce kabız oldum mecbur ilaç aldım
O akşam zaten berbat geçti ilaçtı oydu buydu derken
Hayır bi de korkumdan ıkınamıyorum da

Onun üstüne dün akşam karnına sürekli ağrı giriyordu
Bi rutini var mı diye onu takip ettik tüm akşam
En son gece 2 gibi feci bi karın ağrısıyla uyandım
O ara kesin arayacaktım doktoru işte
Sonra meğee tuvalete gitmem gerekiyormuş

Hayır acaba ben korkudan çok uçlarda mı yaşıyorum ağrıları yoksa hamilelikte farklı mı oluuor acaba?
Her bir akşamki ağrı bambaşkaymış gibi geliyor

Ne dertliymişim 😂
İnsan bir şeylerden korkunca tedirgin olunca da karnı ağrır ya, belki erken doğum tedirginliği ağrılara neden oluyordur bakalım biraz daha sakin olmaya kafanı dağıtmaya ağrıları düşünmemeye çalış belki geçer 😊

Benim var ama remisyonda bir süredir çok şükür ilaç almadan atlatabildiğim ağrılarım var sadece sizde durumlar nedir??
Bende ilk beş ay sorun yoktu ama 5. Ayda atak yaşadım degrlerim yükseldi hastanede yattım vs antibiyotik serum ile düşürdüler crp değerini ama son ikibucuk ay nasıl geçecek çok korkuyorum :(

Bende ilk beş ay sorun yoktu ama 5. Ayda atak yaşadım degrlerim yükseldi hastanede yattım vs antibiyotik serum ile düşürdüler crp değerini ama son ikibucuk ay nasıl geçecek çok korkuyorum :KK43:
Birde emzirme döneminde biyolojik iğne kullanılabileceği söylendi sizin bilginiz varmı size nasıl bir bilgi verildi

Kizlar eger enfeksiyon ciksa bile bu cok kotu bisey mi ya? Zaten vaginal antibiyotik ve progestan verdi ama bisey olur mu? Erken dogum vs? Ya da bebise bi zarari? Basindan gecen var mi acaba ben baya stres yaptim dunden beri🙆🏼‍♀️

Kizlar eger enfeksiyon ciksa bile bu cok kotu bisey mi ya? Zaten vaginal antibiyotik ve progestan verdi ama bisey olur mu? Erken dogum vs? Ya da bebise bi zarari? Basindan gecen var mi acaba ben baya stres yaptim dunden beri🙆🏼‍♀️
Ben abartılcak bi zararı olacağını sanmıyorum. Bende 1 kez oldu sadece. Ama herkeste sürekli olan geçmeyen bi şey.

Değişik reaksiyon gösterebilir amaç zaten anneden ziyade bebeğe etki etmemesi için önlem sağlamak arkadaşımın bebeği doğum sonrası annedeki enfeksiyon nedeniyle kuvezde ve yoğun bakımda kaldı , anne önem almamış ilaçları kullanmamisti . Sonradan çok şükür iyileşip çıktı çocuk ancak 15.20 gün hastanede anneden ayrı kaldı . Geçmiş olsunn ayrıca bende enfeksiyon nedeniyle antibiyotik ve şaselerden kullandım hem kanda hemde idrarda enfeksiyon vardı çok şükür düzeldi

Ben abartılcak bi zararı olacağını sanmıyorum. Bende 1 kez oldu sadece. Ama herkeste sürekli olan geçmeyen bi şey.
Kasilma yapmis miydi peki? Belki diyorum kasilma magnezyum kaynaklidir🙄
Değişik reaksiyon gösterebilir amaç zaten anneden ziyade bebeğe etki etmemesi için önlem sağlamak arkadaşımın bebeği doğum sonrası annedeki enfeksiyon nedeniyle kuvezde ve yoğun bakımda kaldı , anne önem almamış ilaçları kullanmamisti . Sonradan çok şükür iyileşip çıktı çocuk ancak 15.20 gün hastanede anneden ayrı kaldı . Geçmiş olsunn ayrıca bende enfeksiyon nedeniyle antibiyotik ve şaselerden kullandım hem kanda hemde idrarda enfeksiyon vardı çok şükür düzeldi
Ay Allah korusun😢 insallah kanimda vs cikmaz amin🙏🏼

Değil zaten gebelikte enfeksiyon normal karşılanıyor dr seni en güzel şekilde yönlendirmiştir kafana takıp stres yapma

Back
X