2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ben de gece emmeyi kesmeye çalışıyorum başarabilirsem hatta 18. Ay itibariyla memeyi komple kesmek istiyorum çünkü bıktım🤣🤭yani günde gecede 20 kere meme emmek meme ucuyla oynamak gibi bi durum oldu artık zaten her şeyi de anlıyor azaltmaya çalışıyorum bir anda şok olmasın istiyorum güzellikle yapmaya çalışıyorum baybay yapıp kapatıyorum lütfen güzel dualarınızı yollayın benim emzirmekten memeler de sinirler de harap oldu 🤪 onun dışında çok iyi uyumlu her şeyi güzel derdi zoru meme aşıkmış gibi bakıyor seviyor sürekli bi yandan içim gitse de dikkatini başka yöne çekerek azaltmaya çalışıyorum süt de azalırsa mastit olmadan biterse süper olacak 🙏🏻
Ben de birakmak istiyorum ya artik🥺
Gece emzirmeyi bitirmeden deliksiz uyku olmayacak muhtemelen bizim kizda. Su aralar cok dengesiz davranislari megerse atak donemiymis. Atak donemi bittigi an 2 3 gece babasiyla uyutucam ben salonda yaticam. Uyansa da babasi uyutcak hic emmeyince belki birakmis olur. Takip ettigim bir cocuk dr.u kendi kizini gece emzirmesinden boyle ayirdi, umarim psikolojik olarak da saglikli bi yontemdir🙏

Kızlar selam
Bir şey danışmak istiyorum doktora gideceğiz en kısa zaman da ama yine de aynı sorunu yaşayan var mı merak ediyorum

Benim kızım aşşırı terliyor
yani bu durum bizde 6-7 aydır var yaklaşık 8 aylıktan beri ..
Yani şöyle söyleyeyim tatile gittik mesela üstünde sadece zıbın oluyordu o zaman yürümemesine rağmen sdce emekliyordu o zaman bile efil efil bahçede su gibi oluyordu.. arkadaşımn çocuğu fıldır fıldır yürümesine rağmen gram terleme olmuyordu..
Ya da mesela gece en az 2 defa üst değiştiriyorum, değiştiremedgm yerde sırtına mutlaka havlu koyuyorum.
Mama yerken daha bi terliyor ..
Ama gece uyurken aşşırı yani
bu durum beni biraz korkutuyor acıkcası yani ortam ısısı normal.
Altında uzun pijama
üstünde çıtçıtlı sıfır kol badi onun üstünde de uzun kol tişört ile yatıyor

ne alaka ??

Kızlar selam
Bir şey danışmak istiyorum doktora gideceğiz en kısa zaman da ama yine de aynı sorunu yaşayan var mı merak ediyorum

Benim kızım aşşırı terliyor
yani bu durum bizde 6-7 aydır var yaklaşık 8 aylıktan beri ..
Yani şöyle söyleyeyim tatile gittik mesela üstünde sadece zıbın oluyordu o zaman yürümemesine rağmen sdce emekliyordu o zaman bile efil efil bahçede su gibi oluyordu.. arkadaşımn çocuğu fıldır fıldır yürümesine rağmen gram terleme olmuyordu..
Ya da mesela gece en az 2 defa üst değiştiriyorum, değiştiremedgm yerde sırtına mutlaka havlu koyuyorum.
Mama yerken daha bi terliyor ..
Ama gece uyurken aşşırı yani
bu durum beni biraz korkutuyor acıkcası yani ortam ısısı normal.
Altında uzun pijama
üstünde çıtçıtlı sıfır kol badi onun üstünde de uzun kol tişört ile yatıyor

ne alaka ??
Canım termometren var mi ev kaç derece
Terleme konusunda çok değişken var tabi ısı en etkilisi
Ben termometre alana kadar 28 derece de uyuyormuş cocuk 21-22 düşmeyen bir evim olsa da 23-24 e indirdim en azından hala Kisa kollu ile yatıyor.
Ama sırtı oyun zamanları mutlaka terli bizde gün içinde mutlaka terden üstünü değiştiriyoruz
Biberondan mama içerken kafası su gibi oluyor ama onu normal diye biliyorum efor kaynaklı.
Yani ben elimden geldiğince evin derecesine dikkat ediyorum ona rağmen durum bu
Ben doktora sorduğumda bütün ev 21 derece olsun demişti ama ben üşüyorum o derece de bu sefer 🙈 evde kalın giyinmekten de hoşlanmam 🤣🤣🤣

Canım termometren var mi ev kaç derece
Terleme konusunda çok değişken var tabi ısı en etkilisi
Ben termometre alana kadar 28 derece de uyuyormuş cocuk 21-22 düşmeyen bir evim olsa da 23-24 e indirdim en azından hala Kisa kollu ile yatıyor.
Ama sırtı oyun zamanları mutlaka terli bizde gün içinde mutlaka terden üstünü değiştiriyoruz
Biberondan mama içerken kafası su gibi oluyor ama onu normal diye biliyorum efor kaynaklı.
Yani ben elimden geldiğince evin derecesine dikkat ediyorum ona rağmen durum bu
Ben doktora sorduğumda bütün ev 21 derece olsun demişti ama ben üşüyorum o derece de bu sefer 🙈 evde kalın giyinmekten de hoşlanmam 🤣🤣🤣
Evin ısısı 24 genelde kuşum..
Yani dediğim gbi sadece evde olan bir durum değil, tatilde bahçe de bile sırtı su gibi oluyordu:)

Anlamıyorum ama çok norma geLmiyor açıkcasıı
Mesela oturuyor ayağa kalkaacak diyelim onda bile böyle bir off durumuna geliyor sanki çok iş yapmış gibi soluk soluğa falan.. götürücem bakalım

Canım kendimi sallatmaması iyiye işaret sallamayı kolay bırakarsınız fırsat vererek kendi kendine uyumayı öğrenecek aylarda aslında
Kim west iyi uykular kitabı olur
Bütçeniz varsa Pınar sbirsky online eğitimi olur 700 TL civarıydı fiyatı artmadıysa
İnstagram da baldan anne ve anne saati tavsiye ederim yöntemler içeriklerde mevcut
YouTube da yine Pınar sbirsky ve uyku meleği videoları da çok açıklayıcı.
Bütün metotlar bir kenara 1 yaş sonrası içinden çıkamayacağı bir yatak yani kaçıp gitmemesi için ve siz yanına yatıp iletişime kapalı olarak uyuması için destekleyebilirsiniz başarılı olan çok gördüm döne yuvarlana sonunda uyuyan çok bebek var ufak denemeler yapın bence 🥰 iletişime kapalıdan kasıt oyuna çevirmenden uyku saati olduğunu anlamasını sağlamak aslında şarkı türkü ninni masal sevmek okşamak serbest 🤩
Bana gelince ben 4 aylıkken uyku eğitimi verdim kendi uyuyor ben odasında bekliyorum dalınca çıkıyorum.
Ama bu aralar özellikle yürüme heyecanı eklendi ve tabiki büyüdüğü için bilinçlendi yataktan almam için bağırıp çağırmalar yalandan ağlamalar düşmüş gibi yapmalar kendimi acındırmalar neler neler 🙈 ama teslim olmuyorum 🫣 5 dk uyumuyorda 30 dk da uyuyor her atak dönemi bi zorluyor istikrar ve sabır şart özetle :)
Teşekkür ederim öncelikle 🤗
Ya artık elde hamak yapıp sallarken bile ters dönmeye başladı 🤣 ağlanacak halime gülüyorum..
kim west ve pınar sbirsky ye bakıcam birkaç kişi daha önerdi umarım işe yarar 💓 beşiğinde yatıyor biz hiç beraber yatmadık beşiğinden cıkamıyor ayağa kalksada . Beraber mi yatmamız gerekir bu uyku eğitimi süresince? Yani benim onun yanına uzanabileceğim sekılde mi olması lazım?
Atak dönemindemiyiz bu ara onuda bilmiyorum bu dönemde yapmamam daha mı doğru olur yoksa farketmezmi 💓

İstediğin zaman sorabilirsin canım yeni güncellemelerle bende çok şey deneyimledim bu aralar😂
Sanırım 20 gündür 1 mi 2 uyku mu çilesindeyim. Artık noktayı koydum tek uykuya düştük. Kesin bilgi yayalım 🤣
Ben de dayanamadım düştük tek uykuya strese giriyordum iki uyku yapsın diye gece uykuları uzadı bu ara tek uykudan mı bilemiyorum tabi

Ben de birakmak istiyorum ya artik🥺
Gece emzirmeyi bitirmeden deliksiz uyku olmayacak muhtemelen bizim kizda. Su aralar cok dengesiz davranislari megerse atak donemiymis. Atak donemi bittigi an 2 3 gece babasiyla uyutucam ben salonda yaticam. Uyansa da babasi uyutcak hic emmeyince belki birakmis olur. Takip ettigim bir cocuk dr.u kendi kizini gece emzirmesinden boyle ayirdi, umarim psikolojik olarak da saglikli bi yontemdir🙏
Ben çok düşündüm karar verdim gönül isterdi 2 yaş emsin ama ben 1.5 yaşı yeterli buldum. Gece emmesinde beni görmüyor şu an ama yine de uyanıyor ama 14 ayın alışkanlığı bir anda vazgeçemicek. Ama alıştığında süper olacak diye kendimi telkin ediyorum 😅

MadammS MadammS Canlı yayın bir sorum var: bizimki nezle, bize de bulaştı. Ondan mı bilmiyorum uzun uyudu birinci uykusunu, ben de yorgunum diye uyandırmadım. Babası da uyuyor, kedi de uyuyor herkes uyuyor evde ben hariç: ) birazdan 3 saat olacak. 9.50'de dalmıştı. Şimdi, 2. uykuyu yaptırayım mı, dayanır mı ki 19.00a kadar?

Geçen hafta 3 gün kreşe gitti. Orada iki gün tek uyku uyudu ama aşırı huysuzdu, daha hazır değil tek uykuya diye düşündüm, kreşe de tam zamanlı başlamak için beklemeye karar verdik.

MadammS MadammS Canlı yayın bir sorum var: bizimki nezle, bize de bulaştı. Ondan mı bilmiyorum uzun uyudu birinci uykusunu, ben de yorgunum diye uyandırmadım. Babası da uyuyor, kedi de uyuyor herkes uyuyor evde ben hariç: ) birazdan 3 saat olacak. 9.50'de dalmıştı. Şimdi, 2. uykuyu yaptırayım mı, dayanır mı ki 19.00a kadar?

Geçen hafta 3 gün kreşe gitti. Orada iki gün tek uyku uyudu ama aşırı huysuzdu, daha hazır değil tek uykuya diye düşündüm, kreşe de tam zamanlı başlamak için beklemeye karar verdik.
Canım 1 de kalkarsa 6:45 gece uykusu ile kurtarabilirsiniz durumu uzun uyuduğu için tölere edebilir o uyanıklık süresini. Ama hasta olduğu için uyku eğilimi olabilir uyku işareti verirse yatırabilirisn 2. Uykuya
Uyanıklık süreleri nasıl bu ara
Bizim 2.uyku reddi tamamen oldu 7 saat bile uyanık kalıyor sıfır huzurluk oyuzden tamamen bıraktık mecbur
Çok geçmiş olsun bu arada 🙏

Canım 1 de kalkarsa 6:45 gece uykusu ile kurtarabilirsiniz durumu uzun uyuduğu için tölere edebilir o uyanıklık süresini. Ama hasta olduğu için uyku eğilimi olabilir uyku işareti verirse yatırabilirisn 2. Uykuya
Uyanıklık süreleri nasıl bu ara
Bizim 2.uyku reddi tamamen oldu 7 saat bile uyanık kalıyor sıfır huzurluk oyuzden tamamen bıraktık mecbur
Çok geçmiş olsun bu arada 🙏
Çok sağol. İkinci uykuyu istedi ve biraz önce uyudu: )
Tek uykuya net geçtiniz mi ya? Biz kreşten vazgeçiyoruz neredeyse, çünkü tek uyku yaptırıyorlar, o da biri uyanıyor, biri uyuyor, öbürü ağlıyor derken 1 buçuk saat. Çok erken kreş için ama bizim yabancı hocalar 12 aylıkken bırakıveriyorlar kreşe, bunu görünce acaba biz mi çok şeyediyoz diyorum. Günün sonunda hiçbişey oğlumun uykusundan kıymetli değil napalm: )

Çok sağol. İkinci uykuyu istedi ve biraz önce uyudu: )
Tek uykuya net geçtiniz mi ya? Biz kreşten vazgeçiyoruz neredeyse, çünkü tek uyku yaptırıyorlar, o da biri uyanıyor, biri uyuyor, öbürü ağlıyor derken 1 buçuk saat. Çok erken kreş için ama bizim yabancı hocalar 12 aylıkken bırakıveriyorlar kreşe, bunu görünce acaba biz mi çok şeyediyoz diyorum. Günün sonunda hiçbişey oğlumun uykusundan kıymetli değil napalm: )
Evet canım net geçtik ve inanılmaz keskin geçiş oldu 😀 birden 2. Uyku reddi başladı
Atak, diş, uyku gerilemesi yürüme heyecanı her seçeceği değerlendirdim ve 20 gün bekledim ki 10 gün yeterli. Uyusa da 2. Uykuyu zorla uyudu 1-1,5 saat dalmaya çalışarak ve gece uykusu hem ileri sarktı hem de uykusu gelmiyordu.
Pes ettim ve tek uyku düzeni hemen oturdu
Sabah 7 kalkış akşam 8 yatış
Tek uyku 3 saat uyuyor şuan başlarda 45 dk uyuyordu sanırım yorgunluktan kaynaklı tölere edemedi son 3 gündür 3 saate çıkardı 🙏
3-4 yaşa kadar böyle gidecek bende bi oh dedim daha düşecek çıkacak bir uyku yok artık uyku gurmesi oldum malum sırf bebemin uykusunun kıymetinden😂
Tek uykuya hazır değilse değildir aslında☹️ bu çok net yani uyku reddi var mı, gece uyanık kalıyor mu, uyanıklık süresi ne kadar hepsi etken
Kreş bende 2 yaşında düşünüyorum tamamen sosyalleşmesi için evde annem ve yardımcı bi ablamız var aslında ama cocuk kesinlikle toplumsal kuralları, sosyal konuları, becelerileri vs çocuklardan çok daha iyi öğreniyor. Doktorumda tavsiye ediyor 2 yaşından sonra yetişkinlerin içinde kalmasının hiç bir katkısı yok ona diyor ve katılıyorum.
Kendi çocukluğumda 3 yaşından itibaren gece gündüz sokaklarda oynardık şimdi öyle bir düzen yokki götürürsek bi park işte 1 saat okadar 🤷‍♀️

Ben çok düşündüm karar verdim gönül isterdi 2 yaş emsin ama ben 1.5 yaşı yeterli buldum. Gece emmesinde beni görmüyor şu an ama yine de uyanıyor ama 14 ayın alışkanlığı bir anda vazgeçemicek. Ama alıştığında süper olacak diye kendimi telkin ediyorum 😅
Gece emmiyor ama uyaniyor mu🥺
Cok mu uyaniyor yine🥺
Ah umutlarım🥺🥺🥲

Tecrübeli kızı şu an üç yaşında olan bi arkadaşım super fit bot önerdi floda da satılıyormuş. Tombul bacaklı değil ama kızı bilmiyorum bizimkilere uyar mı
Bunu yazdığınızda superfit fiyatlarına bakmıştım şu an yine baktım tam üç misline çıkmışlar keşke büyük numaralarından gelecek yıl için de alsaymışım 😵

Siz globber scooter kullanıyorsunuz diye hatırlıyorum deluxe play olandan, memnun musunuz ebeveyn kontrolü hakkında düşünceniz nedir çocuk kendisi kullanabiliyor mu? Kask olarak ne aldınız?

Gece emmiyor ama uyaniyor mu🥺
Cok mu uyaniyor yine🥺
Ah umutlarım🥺🥺🥲
Şu an birkaç gün geçti ve durumumuzu bildireyim az uyanıyor 1 e düştü uyanmalar şu an. Ama uyandığında ben gitmiyorum eş desteği ya da aile desteği şart. Ve ben hatamı anladım çocuk gündüz çok emiyorsa gece de onu bekliyor. Şu an gündüzü de azalttım ve oğlum inanamıyorum bu yazdığıma ama sanırım buna alışıyor 🥹🫶🏻Asla alışmaz diyordum ilk birkaç gün zordu ama hep oyaladım oyaladık hep günde 20 emmeden 3 e düştük öyle söyleyim ve alışıyor şu an hep öpüyorum hep sarılıyorum zaten çalışıyorum kendimi iyice çekmiş olmamak için fulll tensel temasla ama balondur parktır bol oyalama ile azalttım. Kesinlikle denemelisin şefkatle sınır çizmek mümkün gece için 1 kere kalkmak benim için hayaldi gerçek oluyor 🥹🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻Darısı sanaaa❤️❤️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻14 kasıma kadar ailem burada bu imkanı değerlendirmeye çalışıyorum 14 kasıma kadar gece emmesinin kesilmesine tam alışırsa uyanmaz 1kere bile. Kesinlikle denemelisin 🤩🫶🏻🫶🏻🫶🏻

Bunu yazdığınızda superfit fiyatlarına bakmıştım şu an yine baktım tam üç misline çıkmışlar keşke büyük numaralarından gelecek yıl için de alsaymışım 😵

Siz globber scooter kullanıyorsunuz diye hatırlıyorum deluxe play olandan, memnun musunuz ebeveyn kontrolü hakkında düşünceniz nedir çocuk kendisi kullanabiliyor mu? Kask olarak ne aldınız?
Ben de alamadım superfit 🫤 ah keşke alsaydık goratexmiş meğer sonradan öğrendim hem hava alıp hem su geçirmezmiş , biz vicco aldık tombul bacaklı oğlum çok sevdi ilk giydiğinde ona da bayıldı o yüzden napalım artık dedim. Bu kış vicco ile yolumuza devam edeceğiz 😄
Evet bizde var globber, ben evde denedim sürmeyi yok yapamadım, başaramayınca scootera çevirdik şu an evde o halde duruyor oğlum gidip gelip biniyor oyuncaklarını koyup sürüyoruz 😅 Ben tavsiye etmezdim ,yön veremedim , insanlar nasıl alıp kullanmışlar aklım almıyor belki de ben beceremedim bilmiyorum çok da denemedim açıkçası… Ama ben fiyatlar yükselmeden bu yazdan alıp scooterını kenara koymak istemiştim o yüzden çok üzülmedim scooterı hazır önümüzdeki yaz da inşallah denge bisikleti alacağım. Eğer şahsi fikrimi soruyorsanız bir daha şansım olsa sadece scooterını alırdım 50 kg a kadar kullanılan bir ürün tepe tepe kullanacak inşallah 🙏🏻🫶🏻Çocuk oturup sürebildiği bi hali de var evet ama benim oğlanın boyu çok uzun değil ayağı yere değmiyordu en son

Şu an birkaç gün geçti ve durumumuzu bildireyim az uyanıyor 1 e düştü uyanmalar şu an. Ama uyandığında ben gitmiyorum eş desteği ya da aile desteği şart. Ve ben hatamı anladım çocuk gündüz çok emiyorsa gece de onu bekliyor. Şu an gündüzü de azalttım ve oğlum inanamıyorum bu yazdığıma ama sanırım buna alışıyor 🥹🫶🏻Asla alışmaz diyordum ilk birkaç gün zordu ama hep oyaladım oyaladık hep günde 20 emmeden 3 e düştük öyle söyleyim ve alışıyor şu an hep öpüyorum hep sarılıyorum zaten çalışıyorum kendimi iyice çekmiş olmamak için fulll tensel temasla ama balondur parktır bol oyalama ile azalttım. Kesinlikle denemelisin şefkatle sınır çizmek mümkün gece için 1 kere kalkmak benim için hayaldi gerçek oluyor 🥹🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻Darısı sanaaa❤️❤️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻14 kasıma kadar ailem burada bu imkanı değerlendirmeye çalışıyorum 14 kasıma kadar gece emmesinin kesilmesine tam alışırsa uyanmaz 1kere bile. Kesinlikle denemelisin 🤩🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Benim oğlum da gündüz cok emmiyor ben çalıştıgım icin ama gece cok kalkıyor memeye sanki aç gibi geliyor mama veriyorum bazen baya uyuyor masıl çözücem bu gece memesni vermeyince cok ağlıyor

benim kız iştahsız hep az yiyor daha önce çokça yazdım köfte asla yemiyor ama haşlanmış et yiyor ama böyle sossuz veya sebzesiz pişmiş sade et. Haftada 2 - 3 gün yemesi fazla gelir mi? sağlıklı yediği bişey bulunca hunharca veresim geliyor :olamaz: çünkü onun dışında makarna şehriye pilav falan seviyor. Geçen kereviz havuç tatlı patates çorba yaptım öğürdü. Mercimek çorbası verdim dilini değdi püskürttü. Tek içtiği yoğurt çorbası. Herkesin kurtarıcı tarhanayı bile içmiyor.
Dişler yeni çıkıyor ondandır umarım iştahı artar.
birde sizin bebişler de yeni kelime öğrendiklerinde eski öğrendiklerinden birini unuttukları veya uzun süre kullanmadıkları oluyor mu?

benim kız iştahsız hep az yiyor daha önce çokça yazdım köfte asla yemiyor ama haşlanmış et yiyor ama böyle sossuz veya sebzesiz pişmiş sade et. Haftada 2 - 3 gün yemesi fazla gelir mi? sağlıklı yediği bişey bulunca hunharca veresim geliyor :olamaz: çünkü onun dışında makarna şehriye pilav falan seviyor. Geçen kereviz havuç tatlı patates çorba yaptım öğürdü. Mercimek çorbası verdim dilini değdi püskürttü. Tek içtiği yoğurt çorbası. Herkesin kurtarıcı tarhanayı bile içmiyor.
birde sizin bebişler de yeni kelime öğrendiklerinde eski öğrendiklerinden birini unuttukları veya uzun süre kullanmadıkları oluyor mu?
Bizde demir eksikliği var diye her gün et yedirmeye çalışıyoruz bende merak ediyorum faydası oluyor mu ya da zararı olur mu?

3-4 gün et yemesini soruyorsanız, ben her gün mutlaka protein kombinli yemekler vermeye calısıyorum. Kıymalı fasulye, kıymalı kabak, sebzeli köfte , tavuklu tarhana ya da balık fln… her gün mutlaka bi et ürünü koyuyorum. Doktoruna sormuştum gayet iyi protein ağırlıklı gidelim demişti. Daha hiç pilav makarna yapmadım, oğlum da onları tükürüyor geçen denedim😬 Biraz alışsa iyi olacak sanırım. Kıymayla olan yemekleri yemiyor mu ? Mesela pilavına fln katsanız , seçiciyse en azından sevdiği şeyleri daha faydalı hale getirirsiniz

Ya cok sevindim senin adina insallah ben de rahatlarim biraz🥲
Atagin bitmesini bekliyorum nolur nolmaz biraz sure gecsin dedim, sonrasinda eş destegiyle birakicam ben de. Gun icinde memeyi epey azalttik biz, sabah uyaninca istiyor, gunde 1uyku yapiyor o uykudan once ve gece uykusuna gecmeden once. Cok cok nadir sakinlessin diye bazen ben veriyorum ama bazen onu da reddediyor, sinirli oldugunda😂
İnsallah ben de biraktirip gece rahat bi uyku cekerim artik🥲
Gece uyandiginda pispislayip mi uyutuyorlar yada su verip vs? Nasil uyuyor?

X