2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

neyi kasdedıosun bılemıorum ama benım birini emerken dığerı akıodu artık akmıo çok nadıe akarsada.yumusadı gögslerim eskiden taş gbi olurdu.ama ben bunları terbıye degılde sutumun azaldgına baglıyorum.
Bazen ilk merkem gurt gurt yutuo ama uzun surmuo sonra bı bakıorum azalmş süt.normal mi anormalmi bu durum bılemedm.ilk dogdugundan beri öyle saattlerce emzrme serüvenmz olmadı.15 dkkayı hiç geçmemiştr herlde.şimdide genelde tek gogste 5 dkka falan duruo.
Süt azalması anlamına gelmiyormuş artık göğüsler alışıyormuş yetecek kadar süt üretirmiş öyle oluncada akma olmazmış artık. Normalde durdugum yerde kıyafetlerim hep ıslanırdı artık olmuyor. Ama emerken bebek diğer göğsümden yine akıyor yumuşadı bide göğüslerim

Çok saol canım senden tekrar yanıt bekleyecem . Birde hepsi ayrı ayrı mi ödeniyor bin lirayi buluyor eger butun dozlar ayri ayri aliniyorsa . 3. Ve 5. Ayında rotavirus le birlikte meningekok ikisi bir yapılabiliyor dimi . Sağlik ocagi yapmiyormus galiba .
Merhaba,

Biz bugün aşımızı olduk.

Bizim Dr un soyledigini aktarayım;

Ben acaba biraz erken mi diye çekiniyorum açıkçası ama dedi ki zaten daha çok 0-1 yaş arası bebeklerde görülüyor o yüzden ne kadar erken başlarsak o kadar iyi dedi ama bu aşida geç kalma diye bişey yokmuş 65 yaşa kadar her zaman yapılabilir dedi . Yakın zamana kadar Türkiye de sık gorulmuyormus ama sanırım Suriyeli nüfusun artması ile görülme sıklığı artmış son zamanlarda.

Sonuç olarak bana sorarsanız risk almayın hemen yapalım dedi ben de doktoruma güveniyorum yaptırdık ama siz kendi Dr mutlaka danışın.

Bu arada menenjit in iki versiyonu varmış Türkiye de görülen ikisinin de aşısı farklıymış, ikisini de yaptırmak gerekiyormuş

4'lü konjuge memnjit aşısı (A-C W-135 Y), için Nimerix marka

B grubu menenjit için Bexsero marka bı aşı olduk

İki aşı için 741 TL ödedik biri 292 biri 450 TL sanırım
İki doz daha olacak her iki aşı da, yani 3-5-13 aylarda yaptırmış olacağız inşallah

Merhaba,

Biz bugün aşımızı olduk.

Ben acaba biraz erken mi diye çekiniyorum açıkçası ama dedi ki zaten daha çok 0-1 yaş arası bebeklerde görülüyor o yüzden ne kadar erken başlarsak o kadar iyi dedi ama bu aşida geç kalma diye bişey yokmuş 65 yaşa kadar her zaman yapılabilir dedi . Yakın zamana kadar Türkiye de sık gorulmuyormus ama sanırım Suriyeli nüfusun artması ile görülme sıklığı artmış son zamanlarda.

Sonuç olarak bana sorarsanız risk almayın hemen yapalım dedi ben de doktoruma güveniyorum yaptırdık ama siz kendi Dr mutlaka danışın.

Bu arada menenjit in iki versiyonu varmış Türkiye de görülen ikisinin de aşısı farklıymış, ikisini de yaptırmak gerekiyormuş

İki doz daha olacak her iki aşı da, yani 3-5-13 aylarda yaptırmış olacağız inşallah
Geçmiş olsun canım Allah sağĺik şifa versin tüm bebeklere bizimkilerede . Beni bilgilendirdiğin ićin çok teşekkür ederim. 💕 bize de gün vermişti doktor rota için 15 gün sonra insallah yan etkisi ya da herhangi birsey olmaz cevremdekilere sordum cogu yaptirmamis hatta haberi olmayanlar bile var sanirim özel hastaneler öneride bulunuyor yapın diye . Oyle bir hastaliklada karsilasmamis insallah bizde karsilasmayiz . Saglikocagindakiler bu aşiyı yapmiyormuş risk olunca devlet sahip çıkmıyormus sanirim oyle demislerdi . Tekrar saol😊

Geçmiş olsun canım Allah sağĺik şifa versin tüm bebeklere bizimkilerede . Beni bilgilendirdiğin ićin çok teşekkür ederim. 💕 bize de gün vermişti doktor rota için 15 gün sonra insallah yan etkisi ya da herhangi birsey olmaz cevremdekilere sordum cogu yaptirmamis hatta haberi olmayanlar bile var sanirim özel hastaneler öneride bulunuyor yapın diye . Oyle bir hastaliklada karsilasmamis insallah bizde karsilasmayiz . Saglikocagindakiler bu aşiyı yapmiyormuş risk olunca devlet sahip çıkmıyormus sanirim oyle demislerdi . Tekrar saol😊

Ne demek rica ederim,

Valla gerçekten öyle belki de bu mikroplarla hiç karsilasmayacaklar ama doktor ben tavsiye ederim diyince mecbur yaptırıyoruz.

Bir de ben izin bitince mecbur kreşe vermek zorundayım, belki annesi evde olanlar daha korunaklı büyüyordur.

Allah korusun hepsini

Merhaba,

Biz bugün aşımızı olduk.

Her doktorun görüşü farklı demekki. Anlamadığım 3. Ayda bir doz yaptırdınız değilmi aşıyı iki doz değil yani?

Her doktorun görüşü farklı demekki. Anlamadığım 3. Ayda bir doz yaptırdınız değilmi aşıyı iki doz değil yani?

Bir doz nimerix, bir doz bexsero yaptırdık

Toplam üç doz bexsero (menenjit b)
Artı üç doz nimerix olacak (menejit a-w)

Yani toplam altı aşı olacak

Bu arada haftaya bime mama sandalyesi geliyor pilsanin miş. Nette baktım da fiyatı 120-160 arası değişiyor, bim de 59

Süt azalması anlamına gelmiyormuş artık göğüsler alışıyormuş yetecek kadar süt üretirmiş öyle oluncada akma olmazmış artık. Normalde durdugum yerde kıyafetlerim hep ıslanırdı artık olmuyor. Ama emerken bebek diğer göğsümden yine akıyor yumuşadı bide göğüslerim
bilmıoeum ki benımki 300 gr almış oyuzden azaldgnı düşündm gerçi ben öyle 2 saatte faln emzrmeye dikkat etmıodm.Aetık dıkkat etmeye calışacam bakalım ne olacak

Ben cok sıkıldım kızlar ya oglumla disari cikamiyorum.. Cikinca agliyor ne arabasında duruyor ne kucagimda, hele arabayla yolculukta oturaginda hic durmuyor. Hergun evdeyim 10 dk bahceye cikiyoruz o kadar. 11 haftalik olduk hala düzelmedi. Kiyametleri kopariyor. Ne yapacam ben

Ben cok sıkıldım kızlar ya oglumla disari cikamiyorum.. Cikinca agliyor ne arabasında duruyor ne kucagimda, hele arabayla yolculukta oturaginda hic durmuyor. Hergun evdeyim 10 dk bahceye cikiyoruz o kadar. 11 haftalik olduk hala düzelmedi. Kiyametleri kopariyor. Ne yapacam ben
benimki dışarıyı sevıyor karnı faln tok olursa.hatta arabasnda dahada iyi uyuyo

X