2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Haklısınız kızlar bnde yarım kol zıbın ve tek alt giy diyordum ama 2 haftalıktan beri gazı oluyor ve annemgil ben az giydirdim üsüttüm diye olduguni söyleyip duruyorlar bende etkileniyorum ister istemez giydireyim aman gazı olmasın üsütmesin karnı agrımasın diyorum giydirdikce giydiriyorlar müdahale etmiyorum ha bide su laf var ben sizi böyle büyüttüm hani kardeşlerin de sende biseu olmadı hiç bisey olmaz biz tecrübeliyiz karısma diyor susuyorum . ama artık ogluma bu eziyeti yapmıycam yoksa terden hastalanacak bebeğim
Yenidoğanda direkt gaz olmazmış zaten canım dünyaya gelişinin 2-3. Haftalarında ortaya çıkarmış. Yani giydirmenle alakalı değil-miştir. Bizimde aynı şekilde 13. Günden beri gazman halimiz başladı hala devam.
Bir de bu sıcaklarda böyle giydiriyorlarsa kışın ne giyecek bu çocuk diyerek damardan giriş yapıp konuş 🤭

off miğdem çok ağrıyor ya .ıkı gün önce aşırı bi bulantı koku hassasıyetı vardı isal olmuştm simdi isalm geçti ama miğde agrım geçmio eşim bulant ı duyunca yoksaaa dedi ama ihtimal yoktr bence kendısıde dıo ihtimal yok dıe.siz ne zaman adet oldnz 51 günlüğüz.
43.gün oldum 😣

Kızlar kolik oglusum yüzünden uzak kaldım buralardan ama bugün kafama takılan bise oldu sizlere sorayım dedim. 32 33 derece olan bi sehirde yaşıyoruz ve 45 günlûk olduk bugün. annem ogluma kalın askı atlet üstune uzun kol altına pijama çorap bide üstelik battaniyeyle kundak yapıyor ve kundağın üstünüde ayrı bi müslinle örtüyor gün icindede hep uzun kollu coraplı v ayretten yelekli geziyorz annem sagolsun
Bebegim asırı terliyor özellikle aglayınca ve heryeri isilik suan.isilik her bebekte olur sıcakla alakasi yol diyip duruyorlar. Sizce benmi abartıyorum yoksa annemler mi fazla giydiriyor atesi cıkar havale fln geçirir diye aklımdan seyler geciyor ama üsütür zaten gazı var sen çekersin diye beni korkutuyolar üstünü cıkarmaya da korkuyorum . Ay nolur akıl verin sizce nasıl giydireyim
Cok kalın giydirilmiş birde kundaklanıyor yazık bence cocuga bize hastanede bebek hemşiremiz sakın kalın giydirme demişti biz evde sadece kısa kollu zıbınlayız birde corap eldiven dısardada zıbın üstüne sortlu kosa kollu tulum giyiyor dısarda bile ince giydiriyorum ve 24 günlüğüz daha eli ayagı soguk olur bebeklerin normalmiş üşüdü anlamına gelmezmiş bebegin ensesi ve göğsü sıcaksa üşümezmiş

Ne güzel canım kırkı çıkar artık 🤗
bugün yine leke gelmiş tuhaf kirkimiz doldu bugün yani dün saat 12 yi geçti adet mi olacam ki ya da 40 günden fazla leke şeklinde devam edeninjz var mı 🤔
merhaba kızlar birşeyi merak ettim bebekleriniz 1 aylık olduğunda ne kadar kilo almıştı normali ne kadar olması gerekiyo acaba?
oğlum 1.5 kg almıştı MaşAllah bklm ikinci ay ne olacak durum
coğu zaman uyukluo agzına biriktirio birikince de yutarken fazla gelıo agzından akıtıo hep .
hım anladm cnm
off miğdem çok ağrıyor ya .ıkı gün önce aşırı bi bulantı koku hassasıyetı vardı isal olmuştm simdi isalm geçti ama miğde agrım geçmio eşim bulant ı duyunca yoksaaa dedi ama ihtimal yoktr bence kendısıde dıo ihtimal yok dıe.siz ne zaman adet oldnz 51 günlüğüz.
kız daha ilişki olmadı bizim adam dört gözle bekliyor :KK70: ama leke grldi bugün yine olamadi kirkimjz doldu
Kızlar kolik oglusum yüzünden uzak kaldım buralardan ama bugün kafama takılan bise oldu sizlere sorayım dedim. 32 33 derece olan bi sehirde yaşıyoruz ve 45 günlûk olduk bugün. annem ogluma kalın askı atlet üstune uzun kol altına pijama çorap bide üstelik battaniyeyle kundak yapıyor ve kundağın üstünüde ayrı bi müslinle örtüyor gün icindede hep uzun kollu coraplı v ayretten yelekli geziyorz annem sagolsun
Bebegim asırı terliyor özellikle aglayınca ve heryeri isilik suan.isilik her bebekte olur sıcakla alakasi yol diyip duruyorlar. Sizce benmi abartıyorum yoksa annemler mi fazla giydiriyor atesi cıkar havale fln geçirir diye aklımdan seyler geciyor ama üsütür zaten gazı var sen çekersin diye beni korkutuyolar üstünü cıkarmaya da korkuyorum . Ay nolur akıl verin sizce nasıl giydireyim
kızlarda yazmış çok çok kalın giydirmissinz cnm bende tek uzun kollu zıbın ve alt giydiriyordum üzerine ince örtü bı kaç gündür zıbın ve alt üst takım giydiriyorum serinledi özellikle geceler
1.ayı doldurduktan sonra bebeğin memeyi boşaltma süresi kısalır mı yani emmeleri kısa sürmeye başlar mı? 15 dk yı zorla tamamlatmaya çalışıyorum artık. Yoksa sütüm az da çabuk mu bitiyo.
Sütün miktarına bağlı oluyor fışkırarak geliyorsa daha kısa yavaşsa daha uzun emiyor

bugün yine leke gelmiş tuhaf kirkimiz doldu bugün yani dün saat 12 yi geçti adet mi olacam ki ya da 40 günden fazla leke şeklinde devam edeninjz var mı 🤔
hım anladm cnm
kız daha ilişki olmadı bizim adam dört gözle bekliyor :KK70: ama leke grldi bugün yine olamadi kirkimjz doldu
kızlarda yazmış çok çok kalın giydirmissinz cnm bende tek uzun kollu zıbın ve alt giydiriyordum üzerine ince örtü bı kaç gündür zıbın ve alt üst takım giydiriyorum serinledi özellikle geceler

Sütün miktarına bağlı oluyor fışkırarak geliyorsa daha kısa yavaşsa daha uzun emiyor
Benim 25. Gün bştmişti kanama ne zaman adet olurum bilmiyorum🤔

dışarda yağmur yagıyor normalde toprak kokusuna bayılırm ama bu sefer koku falan alamadım degısık geldi anlamadm ya

Geçmiş olsun Durumu aile hekiminize bildirin size test yapılsın bebeğinize maskesiz yaklaşmayın Çevrenizede.. çok geçmiş olsun

hım anladm cnm

bizm oldu bi kç kerede yok ya sanmıorum zaten 😉ben böyleyim hemn bi şeyde acaba hamılemym demeye bşlıorum 😄

oy oy bir derdim var benım kız çok uyuyor ne yapacagım ben ya bu duruma ne denir bilemiorum Maşşallah desem oda denmez sanırım off.gece 1.5 da uyudu ve sabah 5 de ben uyandrdım ama emmedi bir gögsumden iki çekti bıraktı.
uyandıramadm sinirlendim geri yatrdım ve 7 de uyandı.aradakı emmeyı saymazsak ki sayılacak bişeyde yok da okadar saat uyuyor ve emmiyor.sütümünde azaldgnı hissedıorum normalde 2 saati gecse 3 saat faln emmese taş gbi oluodu.😞kilo alımıda durdu gbi birazdan tartacagım bakim kaç çıkacak 😭😭

3 günde 40 gr alabılmış normlde hergün 35 gr dan aşşa düşmexdi.çarşamba günü 4384 bugun 4418 .bu kızda kılo problmi yaşamayacgm demstm ama yok buda hiç kılo almayacak sanırım

oy oy bir derdim var benım kız çok uyuyor ne yapacagım ben ya bu duruma ne denir bilemiorum Maşşallah desem oda denmez sanırım off.gece 1.5 da uyudu ve sabah 5 de ben uyandrdım ama emmedi bir gögsumden iki çekti bıraktı.
uyandıramadm sinirlendim geri yatrdım ve 7 de uyandı.aradakı emmeyı saymazsak ki sayılacak bişeyde yok da okadar saat uyuyor ve emmiyor.sütümünde azaldgnı hissedıorum normalde 2 saati gecse 3 saat faln emmese taş gbi oluodu.😞kilo alımıda durdu gbi birazdan tartacagım bakim kaç çıkacak 😭😭
Gecen cocuk doktoruna gitmistik artik her 3 saate bir uyandirmana gerek yok acikinca kalkar dedi, kilo alimi guzel oldugu ucin. Bende kaldirmiyorum artik bazen 5saat uyanmiyo bazen 2 saate bi kalkiyo.
Benimde gogusum yumusacik ama bebek emerken gayet iyi geliyo sut. Azalma olmadi. Artik bebekler buyuyo daha guclu emiyolar. Bide hergun tart ma bence yeri gelir 50gr almis olur yeri gelir 20gr.takinti haline getirirsen uzulursun sutun ceker Allah korusun.

hım anladm cnm

Maşallah çok iyi almış 🧿

bizm oldu bi kç kerede yok ya sanmıorum zaten 😉ben böyleyim hemn bi şeyde acaba hamılemym demeye bşlıorum 😄
😄🤭 korundugmmuz halde bizde önceden acaba diyodul gerçi hep oluyor o acabalar
cnm acıkınca uyanır artk bence git gide bizimkinin de gece uykusu üzüyor dün gece 1.5-2 gibi emdi bı daha 6 da uyandı kilo alımına bakmadım bende tartayim bklm birazdan belki de bünye meselesidir kilo almaması zayıf olacaktır üzme kendini
3 günde 40 gr alabılmış normlde hergün 35 gr dan aşşa düşmexdi.çarşamba günü 4384 bugun 4418 .bu kızda kılo problmi yaşamayacgm demstm ama yok buda hiç kılo almayacak sanırım
ne ile tartiyisjn cnm baya hassas
Maşallah çok iyi almış 🧿
Saol cnm sağlıklı olsunlar da önemli olan o

X