2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Ne tat kaldı ne tuz helinim hepimiz öyleyiz sosyal medyada kafa dağıtırdık biraz şimdi açtıkça yüreğimiz dağlanıyor dayanılacak gibi değil Allah yardımcımız olsun

Ah sorma evi yanan köylülere mi yansam hayvanlara mı ağaçlara mı sebep olan günyüzü görmesin bu nasıl acımasızlık

Allah yardımcımız olsun ya rabbim kurban olduğum bi yağmur versin inşallah başka türlü sönmüyo yapanlar da bu ateşler de o ağaçlar gibi hayvanlar gibi cayır cayır yansın inşallah

cehenemmi yaşıyoruz resmen. kötülük hırs kan bürümüş her yeri. kimse hicbir can önemli değil. içim yanıyor. kalbim kaldırmıyor artık haberlere. katliam ülkesi olduk cinayet ülkesi olduk. çok mu zordu birlikte kazanılan şu topraklarda birlikte yaşamak. ne vardı ki ya sevmek bu kadar mı zor geldi. neden hep daha fazlasi daha daha fazlası istenildi. neyin hırsı bu anlamıyorum. anlamayacam da. kim ki birinin ahını aldıysa bin ah olarak çıksın ondan. tez zamanda yağmur yağsın. vandaki sel keşke yangın olan yerlerde olsaydı. heryerde ayrı acılar var. vakalar artıyor. stres yumağı oldum

Gunaydin canlar yangina moralim cok bozuk..
Ben memleketteyim tel cekmedigi icin yeni yeni görüyorum detayları
Kalppare canim benimki tam kuduruk oldu 5 dk tutamiyorum burada ablamin kizi var onunda bazi hareketleri kotu ornek ama napayim yalniz olmasindan iyidir onu da cok seviyor gidiyor sarılıyor surekli. Ilk 2 3gun insan gorunce kaçıyor ağlıyordu simdi insanların arasina dalıyor benimde telefon cekmiyoe diye balkonun demirine koymustum karya durmayınca elimden dusuverdi kiz ekrani catladi napalim saglik olsun. :)
Dişler ne durumda sizin?
Bizde köpekler 3 u patladi 4.cude patlamak uzere azilar bembeyaz onlarda patlar yakinda.

Kızlat sizinkiler de yaramazlık afacanlık ve kudurukluk katsayısında artış var mı? Hiç durmuyor ya bu kız hava da sıcak fenalardayım
Çook var. Bu söylediklerinle uyuşuyor mu bilmiyorum ama ağlama bağırma ile istediklerini yaptırma. Gecenin körü uyanıp mutfağa götürme mama yaptırma ağlama krizleri eşliğinde. (Gündüz çok yiyor gece uyurken mama içiyor acıktığını sanmıyorum) Sürekli elimden tutup kaldırma ve bağırarak bişeyler isteme yaptırma. Benden başkasına gitmeme yapışma. Yanından ayrılınca kriz

Tatil yer değişikliği vs derken mi böyle oldu azı dişlerinden ilk ikisi çıkıyor ondan mı böyle oldu bilmiyorum dahası haftaya yine şehir dışı var düğüne gitcez yine düzeni bozulacak daha beter olmasından korkuyorum.

Diğer yandan olumlu şeyler de var. Konuşması çok arttı her kelimeyi tekrarlıyor aklına yer edenleri de günlük hayatta bolca kullanıyor. Hareketi zaten oldum olası fazlaydı ama geçen bahçede 4-5 yaşında kızlar parende atıp köprü yapıyorlardı bi baktım benimki de ayakları kaldırmış havaya sonra köprüyü denedi onu tam olarak yaptı umarım parendeyi tam denemeye kalkmaz

bi de bu kız çok fena bişey olacak biz karı koca ikimiz de daha uysal uyumlu tiplerizdir. Bu çocuk kime çekti bilmiyorum geçen bahçede 2 yaşlarında bir kızla top sahasında oynuyorlar yani işte bu yaşta ne kadar oynamaksa ikisi de kendi halinde topları alıyor atıyor. Ortada 7-8 tane top var bizimki gidip gidip kızın elindeki topu alıyor ben diyorum bak burda da var kızım bunu al yok. Kız da öyle bakakalıyor sesi çıkmıyor. Büyük çocuklardan da almaya kalkıyor alamazsa bana geliyor hemen alırsa da yine hemen kaçırıp bana getiriyor

Şekercim ben ne yapıcam bu kızla nasıl davranıcam nasıl öğreticem daha erken mi bunlar mizaç mı? Okuduğum kitaplan şunlar bunlar hep ideal olanları anlatıyor ama ağlama krizlerinde sakin kalmak çok zor. Bırak ağlasın susmuyor, dediğini yap bu sefer ağlayarak yaptırmaya alışıyor.

Off ne çok yazdım epeydir yazmayınca çok birikmiş. Kusuruma bakmayın

Yangınlara ben de çok üzülüyorum ilk günden beri olay yerinden insanlardan takipler yapıyorum ama anlamak mümkün değil. Bir yandan insan üstü çaba bir yandan yardım istemeye diretme bir yandan ancak her yer yanıp bitince söner denmesi. Kim doğru kim haklı nasıl bir durumun içindeyiz anlamak mümkün değil. Kim ne düşünüyorsa düşünsün çocuklarımızın geleceği nefesi suyu yağmuru yanıyor bunun farkındayım. Zaten yeşil alanların azalması artan kimyasallar küresel ısınmaya sebep oluyor bir yandan bunu bir nebze olsun azaltacak ormanlarımız yanıyor. Hele ordaki hayvanlar arılar fauna flora bu bozulmayı yıllarca telafi etmek mümkün değil. Çok üzgünüm çok çok üzgünüm…

Sağol canım duzelmediler devam ediyor. Antibiyotik ve hava. Sen nasılsın karyam nasıl.
Cok sukur bizde iyiyiz hava cok sicak koye geçeceğiz bu aksam oradada telefon cekmiyor su akmıyor cesmeden su taşıyorlar bazen orada bile kesiliyor su cok zor birdr heryer granit kapi aralarinda tunsek var kiz surekli kosuyor düşüyor korkuyorum. Merkezdeki ev daha iyi ama burasida ates gbii sicak. Esim bizi almaya gelecekti gelme dedim haftaya tek donecegiz insallah idare ederim ve problem yasamam yolda . Tekrar cok gecmis olsun insallah hemen toparlarlar canim opuyorum

İnşallah güzel vakit geçirirsiniz, serin olsun da. Karya ya sen dikkat edersin. Zaten sürekli peşindesin. Bari Serin bir yerde koş peşine. Bende sizleri öpüyorum

Susamcım valla uzun yazmaya vaktimiz olmuyor yoksa bizde denk getirsek neleri yazacağız yaz ya zaten ortam kötü güzel şeyler de okuyalım
Eveet başkasının elindekileri alıp sahiplenme bizde de başladı napacağımı bilemiyorum bizim değil bak burda bizimki desem de yok illa o olacak parka gidiyoruz milletin topları hep bizde
Neler söylüyor ipek bizimki de tekrara başladı Dün hatta parka gidecekken Adda gitcez dedi öyle seviniyorum ki konuştukça öğrendikçe
İnatlaşma istediği olmayınca kendini yere atar gibi haraketleri ve kendine vurması bile var bende tepki vermemeye çalışıyorum dikkat de dağıtmıyorum başka şey verip bakmıyorum ona eğer gelip yanımda ağlarsa sarılıyorum bazen kısa sürede bazende uzun sürede geçiyor sabretmek lazım ama işte insansın bazen olmuyor

Aynı ben de ne yapacağımı şaşırdım elimden tutup çekiyor kucak istiyor bir yerlere götürmek istiyor bu arada içini çeke çeke ağlıyor. Sarılmama bile izim vermiyor tepkisiz kalıyorum daha kötü oluyor. Benzer şeylermiş demek ki belki dönemseldir.

Maşallah Asya kuşa demek adda gitcez dedi. Benzer şeyler söylüyor ipek de. Dede gitti hala gitti mama bitti gorba bitti falan diyor. İki kelimeli olarak bitti ve gitti söylüyor. Dün mesela ilk kez dikkat dedi. Bişey yaparken dikkat demiştim hemen tekrar etti ilk kez kullandı bu kelimeyi

3 hafta sonra eve geldik şükür. Ah ne kadar değişti benim oğlan hastalıklar yer değişikliği. Ateş derken çok sıkıntılı geçti bu ay. Bayağı huy değiştirdi. Yemesi hepten gitti. Geldik tarttım gram almasak da allahtan zayıflamamış aynı kilosu 10.1 çok hareketli yemek yediremiyorum çok üzülüyorum dişlerden yana da sıkıntılı. 2 gün ateşlendi. Ondan sonra koptu film tutamadık Dişler çıkınca düzelir mi acaba iştahı biraz.

Diş sıkıntısı bizde de var dünden beri ateşler içinde üstten 2 azı diş geliyor alt dişlerinde 4lüyoruz ama eridi yavrum iştah falan gitti lokma geçmiyor boğazından su içiyor bolca birde emiyor geçen hafta ben hastalanmıştım antibiyotik kullanıyordum onada yarıyordu benim antibiyotik bitti yavrum ateşler içinde kaldı diş dönemi ishal ve pişikte eşlik ediyor bide üzerine biberonu kırıldı ve köydeyim burası küçük bir ilçe avent bulamadı eşim başka bişey almış ondan da içmiyor internetten sipariş versem ne zaman gelir cumaya dönüyoruz inş ya yetişir ya yetişmez o zamana kadar ne yapıcam bilmiyorum zaten iştaksızdı zorla mama içiyordum şimdi oda gitti

Dişlerde değişiklik yok maalesef canım.. arada ateş yapıyor ama çıkmadı hala...demek sen de telefon kazasını yaşadın bu kızlar hep masraf çıkarıyor aman canları sağolsu.
Yaramazlık bizde de var..dün köye düğüne gittik.. 40 dk lık yol burnumdan grldi avaz avaz aglafı mahfoldum ya düğünde bir oynayışı var ama görmelisin her havaya uyduruyor kendini

Oyy maşAllah maşAllah hava serin herhalde orda uzun giydirdiğine göre.. Biz burada sadece zıbınla tutuyoruz..çok sıcaktı hele geçen hafta. 2 gündür eh biraz serinledi.. Evin içi 31 32 dereceyi buldu hep. Karyamın mis kokusuyla kucaklıyorum ❤❤❤
Valla 4 5 yaş çocukların parende atlamasına bile şaştım muhtemelen jimnastik kursuna vs gidiyorlardır. Hele hele ipekin köprü yapmasına afalladım diyebilirim maşAllah hepsine sakin kalacağız tabi ama ağlasın ağlasın sussun tekniği de yanlış.eper sonunda yapacaksanız boşuna ağlatmayın.bu sefer her istediğini ağlayarak elde etmeyi öğreniyor.yok ağlasın yapmayacağım diyorsanız da dikkatini dağıtın bu sefer de ne kadar çabalasam da zaten istediğimi alamayacağım deyip hayatta çabalamaktan vazgeçmeyi öğreniyor. Ağlqsın sussun tekniği ileride daha çok iş görür ama şu an çok küçükler ağlatmamaya çalışıyorum ben. ali de ağlasın susar derdim hata etmişim onu anladım.çok ağlak bir çocuk oldu. Ağladıpı zaman sarılmaya sakinleştirmeye başaladığımdan beri daha iyi

Başlamaz mı kız Oo onun farkında olup kızıcam diye şebeklik yapmayı bile biliyor sıpa
Bak sen. Tatlı sıpalara ya erva da aynısı şebeklik yaparsam belki kızmaz modunda
Canım ecza depolarına sordursanıza eczacılar aracılığı ile..daha çabuk bulabilirsiniz.

Mama imkanı varmış ne güzel. Biberon olayı kötü olmuş. Başka yerde kalmanında hep başka başka zorlukları oluyor malesef. Diş dönemleri çok zorlu geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…