Ben de cok fazla acikiyorum surekli icim kiyiliyor. Surekli bir seyler yiyesim geliyorBenim midem gün içinde bulanıyor ama açlık daha ağır basıyor yiyorum ve çıkarmıyorum. Akşam geçiyor bulantı falan da. Bir sürü kilo alcam galiba doğurana kadar
65 le gebe kalıp 72 kiloda doğurdum. Normal kilom 57 olmalıydı. Yani 7-8 kilo fazlam vardı gebe kaldığımda. Eşimin telkinleriyle benim ve bebeğin sağlığı için çünkü şeker yükselmeye başlamıştı 6. Ayda ve şimdi ilk gebelikler için anlatıp korkutmak istemem başıma gelmeyen hastalık kalmadığı için gebelikle alakalı olarak, çok dikkat ettim kiloma. Düzenli kısa yürüyüşler yaptım. Çatlama, renk değişimi, şişlik, hiç olmadı diyebilirim. Rahatsızlanmasaydım bunların keyfini sürebilirdim ama illaki olumlu etkisi olmuştur 7 kilonun.7 kg mumasaallah
Ilk uc ayiniz nasil gecti peki. Ben de su an 65 kiloyum ve cok fazla kilo da almak istemiyorum. Ama surekli icim kiyiliyor peynir ekmek yiyorum.65 le gebe kalıp 72 kiloda doğurdum. Normal kilom 57 olmalıydı. Yani 7-8 kilo fazlam vardı gebe kaldığımda. Eşimin telkinleriyle benim ve bebeğin sağlığı için çünkü şeker yükselmeye başlamıştı 6. Ayda ve şimdi ilk gebelikler için anlatıp korkutmak istemem başıma gelmeyen hastalık kalmadığı için gebelikle alakalı olarak, çok dikkat ettim kiloma. Düzenli kısa yürüyüşler yaptım. Çatlama, renk değişimi, şişlik, hiç olmadı diyebilirim. Rahatsızlanmasaydım bunların keyfini sürebilirdim ama illaki olumlu etkisi olmuştur 7 kilonun.
Önemli olan bebeğin sağlığı ve sizin sağlığıniz.65 le gebe kalıp 72 kiloda doğurdum. Normal kilom 57 olmalıydı. Yani 7-8 kilo fazlam vardı gebe kaldığımda. Eşimin telkinleriyle benim ve bebeğin sağlığı için çünkü şeker yükselmeye başlamıştı 6. Ayda ve şimdi ilk gebelikler için anlatıp korkutmak istemem başıma gelmeyen hastalık kalmadığı için gebelikle alakalı olarak, çok dikkat ettim kiloma. Düzenli kısa yürüyüşler yaptım. Çatlama, renk değişimi, şişlik, hiç olmadı diyebilirim. Rahatsızlanmasaydım bunların keyfini sürebilirdim ama illaki olumlu etkisi olmuştur 7 kilonun.
Benimkide geç döllenme, bende pazartesi kalp atisini duymaya gidicem insallah duyarizBenimde geç döllenme inşallah hayırlısı olur.
benim ilk gebeligimde dünyadan soğumuştum. günde en az iki kere çıkartıyordum. en çoğunu hatırlamak bile istemiyorum. dünya toptan kokuyordu. sadece yiyecekler değil herşeyden tiksiniyordum. yattığım yastık yorgan dahil.Büyük oğlumda 2ay bulantım olmuştu sabahları ogurme şeklinde.ikinci oğlumda daha kısa süren bir bulantı vardı.bunda da yaşamadım henüz inşaallah yaşamamda. İnşaallah kısa surede biter sizinkide
İlk 3 ayımda çok fazla yiyemiyordum. Nadiren canımın mesela İskender, kumpir, ızgara balık istediğini hatırlıyorum. Yalnız sabah kahvaltısı haşlanmış yumurtalı, açık türk çaylı , kızarmış ekmek, peynir ,salatalık , domates yiyip sonra ertesi güne kadar hiçbir şey yemezdim. Öğürme çıkarma çok oluyordu. O nedenle ilk üç ay 2 kilo almış olabilirim . Sağlıklı olan her aya bir kilo en fazla diye kalmış aklımda. 6. Aydan sonra zaten bebek ve su ağırlığı işin içine giriyor. Naçizane tavsiyem o kötü şeker yüklemesini bile yaptırmamak için (eşim içirtmedi döktük hastanede içeceği) şekerli meyve tüketimini bile minimumda tutmak. Tabii ki herşeyden yenmeli ama az yarar çok zarar... (Şeker yüklemesi ilkinde yüksek çıkınca 2.yi yaptırmayıp sıkı dikkat ettim. Mesela meyveli yoğurt tüketiyordum sade yoğurda geçtim. Meyve suyunu kestim.Kırmızı ve beyaz et tükettim, ekmeği minimuma indirdim)Ilk uc ayiniz nasil gecti peki. Ben de su an 65 kiloyum ve cok fazla kilo da almak istemiyorum. Ama surekli icim kiyiliyor peynir ekmek yiyorum.
Gözün aydın canım inşaAllah kalp atışında sağlıkla duyarsınızKizlqr simdi geldim doktordan keseyi gorduk hatta yuzde 80 icinde bebis var dedi haftayada kalp atimini duycaz . Ama alttan muayene ederek bakti lekemem vardi . Kan sulandiriciyi kes icme dedi progestana devam dedi
Evet ben baktım. Erkek çıkıyor ramzi teorisine göre. Çin takvimi de erkek diyor. Bakalım doğru çıkacak mı?Bende forumda gezinirken dikkatimi çekti gördüm.kesenin konumuna göre cinsiyet tahmininde bulunuyorlar
Sagol cnimGözün aydın canım inşaAllah kalp atışında sağlıkla duyarsınız
Bu dediklerinizi aklima da telefona da kaydedecegim cok tesekkur ederimİlk 3 ayımda çok fazla yiyemiyordum. Nadiren canımın mesela İskender, kumpir, ızgara balık istediğini hatırlıyorum. Yalnız sabah kahvaltısı haşlanmış yumurtalı, açık türk çaylı , kızarmış ekmek, peynir ,salatalık , domates yiyip sonra ertesi güne kadar hiçbir şey yemezdim. Öğürme çıkarma çok oluyordu. O nedenle ilk üç ay 2 kilo almış olabilirim . Sağlıklı olan her aya bir kilo en fazla diye kalmış aklımda. 6. Aydan sonra zaten bebek ve su ağırlığı işin içine giriyor. Naçizane tavsiyem o kötü şeker yüklemesini bile yaptırmamak için (eşim içirtmedi döktük hastanede içeceği) şekerli meyve tüketimini bile minimumda tutmak. Tabii ki herşeyden yenmeli ama az yarar çok zarar... (Şeker yüklemesi ilkinde yüksek çıkınca 2.yi yaptırmayıp sıkı dikkat ettim. Mesela meyveli yoğurt tüketiyordum sade yoğurda geçtim. Meyve suyunu kestim.Kırmızı ve beyaz et tükettim, ekmeği minimuma indirdim)
Rica ederim naçizane. Buradaki yaşlı aile hekimim bir şema çizdi aylara göre kilo alımı ne kadar olmalı diye. Biraz uyuyup onu da yükleyebilirsem yüklerim. Bulantı ve uykusuzluk nedeniyle hiç keyfim kalmadıBu dediklerinizi aklima da telefona da kaydedecegim cok tesekkur ederim
Rabbim yardimciniz olsun:) mesajinizi beklerim:)Rica ederim naçizane. Buradaki yaşlı aile hekimim bir şema çizdi aylara göre kilo alımı ne kadar olmalı diye. Biraz uyuyup onu da yükleyebilirsem yüklerim. Bulantı ve uykusuzluk nedeniyle hiç keyfim kalmadıSağlıcakla kalın.
Evet bulantilar cok kotu bndede basladi karnim ama yemek yiyesim yokRica ederim naçizane. Buradaki yaşlı aile hekimim bir şema çizdi aylara göre kilo alımı ne kadar olmalı diye. Biraz uyuyup onu da yükleyebilirsem yüklerim. Bulantı ve uykusuzluk nedeniyle hiç keyfim kalmadıSağlıcakla kalın.
Doktorum bana premesis plus onerdiBulanti icin hap ve ya bitkisel seyler yokmu bn doktora sormayı unuttum ya heyecandan
Bende aynisi sadece ekmek cilek receli yiyebiliyormEvet bulantilar cok kotu bndede basladi karnim ama yemek yiyesim yok
Amin inşaAllahÇok şükür. Sağlıkla devam etsin, büyüsün bebişlerimiz.