2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
7 kg mu masaallah
65 le gebe kalıp 72 kiloda doğurdum. Normal kilom 57 olmalıydı. Yani 7-8 kilo fazlam vardı gebe kaldığımda. Eşimin telkinleriyle benim ve bebeğin sağlığı için çünkü şeker yükselmeye başlamıştı 6. Ayda ve şimdi ilk gebelikler için anlatıp korkutmak istemem başıma gelmeyen hastalık kalmadığı için gebelikle alakalı olarak, çok dikkat ettim kiloma. Düzenli kısa yürüyüşler yaptım. Çatlama, renk değişimi, şişlik, hiç olmadı diyebilirim. Rahatsızlanmasaydım bunların keyfini sürebilirdim ama illaki olumlu etkisi olmuştur 7 kilonun.

Ilk uc ayiniz nasil gecti peki. Ben de su an 65 kiloyum ve cok fazla kilo da almak istemiyorum. Ama surekli icim kiyiliyor peynir ekmek yiyorum.

Önemli olan bebeğin sağlığı ve sizin sağlığıniz.

benim ilk gebeligimde dünyadan soğumuştum. günde en az iki kere çıkartıyordum. en çoğunu hatırlamak bile istemiyorum. dünya toptan kokuyordu. sadece yiyecekler değil herşeyden tiksiniyordum. yattığım yastık yorgan dahil. sonuç kızım oldu.
ikinci gebeliğim çok rahattı ona göre. arada midem az bulandı. koku hassasiyetim daha azdı.❤❤ yine kızım oldu. galiba hormonlara alıştım dedim.

bu ıkisinin arasinda. hormona alışma teorim çöktü yani. ilkiyle de alakası yok ikincisiyle de. bulantınin bile çeşitleri varmış onu anladim. onlar başka bu bambaşka. ilginç bir süreç yani. bazen şaşıyorum kendime.

insallah sağlıklı bir süreç geçiririz hep beraber.

Ilk uc ayiniz nasil gecti peki. Ben de su an 65 kiloyum ve cok fazla kilo da almak istemiyorum. Ama surekli icim kiyiliyor peynir ekmek yiyorum.
İlk 3 ayımda çok fazla yiyemiyordum. Nadiren canımın mesela İskender, kumpir, ızgara balık istediğini hatırlıyorum. Yalnız sabah kahvaltısı haşlanmış yumurtalı, açık türk çaylı , kızarmış ekmek, peynir ,salatalık , domates yiyip sonra ertesi güne kadar hiçbir şey yemezdim. Öğürme çıkarma çok oluyordu. O nedenle ilk üç ay 2 kilo almış olabilirim . Sağlıklı olan her aya bir kilo en fazla diye kalmış aklımda. 6. Aydan sonra zaten bebek ve su ağırlığı işin içine giriyor. Naçizane tavsiyem o kötü şeker yüklemesini bile yaptırmamak için (eşim içirtmedi döktük hastanede içeceği) şekerli meyve tüketimini bile minimumda tutmak. Tabii ki herşeyden yenmeli ama az yarar çok zarar... (Şeker yüklemesi ilkinde yüksek çıkınca 2.yi yaptırmayıp sıkı dikkat ettim. Mesela meyveli yoğurt tüketiyordum sade yoğurda geçtim. Meyve suyunu kestim.Kırmızı ve beyaz et tükettim, ekmeği minimuma indirdim)

Kizlqr simdi geldim doktordan keseyi gorduk hatta yuzde 80 icinde bebis var dedi haftayada kalp atimini duycaz . Ama alttan muayene ederek bakti lekemem vardi . Kan sulandiriciyi kes icme dedi progestana devam dedi
Gözün aydın canım inşaAllah kalp atışında sağlıkla duyarsınız

Bu dediklerinizi aklima da telefona da kaydedecegim cok tesekkur ederim

Bu dediklerinizi aklima da telefona da kaydedecegim cok tesekkur ederim
Rica ederim naçizane. Buradaki yaşlı aile hekimim bir şema çizdi aylara göre kilo alımı ne kadar olmalı diye. Biraz uyuyup onu da yükleyebilirsem yüklerim. Bulantı ve uykusuzluk nedeniyle hiç keyfim kalmadı Sağlıcakla kalın.

Rabbim yardimciniz olsun:) mesajinizi beklerim:)

Evet bulantilar cok kotu bndede basladi karnim ama yemek yiyesim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…