2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kıyamam kuzuya kolay gelsin size...mesaj atıp sorayım yarın. Teşekkür ederim bilgiler için de.
rica ederim
aşı takvimine baktım 8. ay ? 14.ay ?
yazmış , bunlar o aşının diger dozlaridir diye tahmin ediyorum ama belki baska özel bir asidir.menenjit b tipi aşısı imiş bizim olduğumuz

Ya biz de bir kaç haftadır öyleyiz. Uyku haram oldu. Ya sabır diyip geçiyorum. Atak haftasıdır dedim atak ayı oldu galiba. Arada bir gece uyumama izin verdi ona da şükür iki gece yanımda yattı pek işe yaramadı. Sanırım büyüyorlar huyları değişiyor. Yoksa gündüz de keyfi iyi ama gündüz de uyumuyor 15 dakikadan fazla. Allah hepimize sabır versin. Geçecek bu günler de o garanti bak. Benim ilk kızım 1,5 yaşına gelince uyuyabildim ben. Şimdi 12 yaşında . Halime şükrediyorum vallahi

Sabretmeye çalışıyorum. Gün gün huy değiştiriyorlar. Kendimi yetersiz hissediyorum böyle. Normalde almazdım yanıma Dün gece yanıma aldım öyle uyutmaya çalıştım. Üst üste olunca zor oluyor. arada izin verseler de uyuyabilsek ne güzel olur. Inşallah geçicidir. Bir de bu ara çok sık açılıyor eskisinden farklı. Sürekli beslenmek istiyor sizde de öyle mi ?

Bir gün memeyi reddediyor sadece biberon istiyor, ertesi gün hooop meme istiyor. Ama meme verdiğim zaman çok sık acıktığını farkediyorum. Nerdeyse yarım saatte bir beni besle diyor. Böyle olunca ben mamadan destek alıyorum. Yoksa tüm gün koltuğa yapışık kalırım. Yani dengesiz bu ara. Ha bir de esirikli oğlum, çaktırmadan üstünü örtüyorsam uykusu kısa sürüyor. Aman hepsi geçici. Ben rezene çayi falan kendim sakin kalayım diye içiyorum artık arada emzirirken oğluma da yarıyor şimdi şu diş kolyesine taktım, alıp deneyeceğim o da sakinleştiriyormuş bebişleri. Lavanta yağı aldım bak unuttum denemeyi. Uyusun diye onunla masaj yapıyormuşun. Anlayacağın Allah ne verdiyse deniyoruz

Dişe hazırlık yapıyorlar bence benim oğlumda öyle

Merhaba . Meme reddi olayını heryerde okudum ne yaptıysam emmiyor benden sağip damlalikla veriyorum bebeğe . 1 ay oldu nasil ve ne zaman döner sıkılmaya basladim artık yardim eder misin ?
Benimde oğlum su an dört aylık yaklaşık iki aydır reddediyor. Doğduğunda güzel emiyordu. Hatta çok emdigi için ağız dolusu kusardi. Sütüm tazyikli geldiği için boğazına kaçıyordu. Sonra bir gün kafasını geri atmaya başladı. Sadece uyanınca emiyor. Her yolu denedim. Topun üstünde zıplayarak. Yatarak. Arada çok acıkınca alıyor ama nadir. Cok ağlarsa kaşık biberon ile veriyorum sagdigim sütü. Emzigide alıştı. Emzik vermek istemedim ama ağlayınca verdim. Önceden tutmuyordu sonra dan alıştı. Bu ayda çok az almis kilo. Boyu uzamis şükür. O yüzden mama baslamadik. Sütüm de olduğu için.

HAY MAŞALLAH iki dişinizmi çıktı :)
Kızlar adetim 5 gün gecikmiş normalmi sizce bu
emziriyorsan değişebiliyor cnm 1 haftaya kadar normal bence.biraz daha bekle olmazsa test yaparsın

valla bende uyku yöntemleri arasında kaybolmaya başladım. Bir gün işe yarayan diğer gün yaramıyor. Meme durumu bende de aynı. Kolye mi varmış öyle hemen bakacağım da pek inandırıcı gelmiyor bir ara aynı saatlerde uyuyup uyaniyordu hah dedim düzeldi. Dediğim gün düzeni bozuldu. Allah hepimize sabır versin

Aynısının tıpkısıyiz suan . Ne yapscağımı şaşırıyorum damlalikla agzına sıkıyorum sutü

Kaşık biberon ile de verebilirsin daha pratik oluyor. Damlalikla zor olabilir
Aynen çok zor ama bu sekilde geri dönermi emin olamadı .artık emmesini istoyorum . Biberona alismasin daha hizli emiyor deniliyor ama damlalikla daha cok sutu bir anda icmis oluyor . O kısmı pek anlamadim . Yada biberonu emdigi icin mi memeyi birakiyor ondaki sertligemi alisiyor ki . Kasik biberonu nerden bulabilirim

Kaşık biberonu hepsi buradadan aldım. Ucu biberon gibi olmadığı için ins birakmaz. Emzirme danışmanindan eğitim aldım ama olmadı. Rabbimden umut kesilmez diyerek vazgeçmedim. İns bir gün emer bebislerimiz.

Eklentiler

• Screenshot_2020-10-24-21-09-09-235.jpeg
    65,7 KB · Görüntüleme: 14
Kaşık biberonu hepsi buradadan aldım. Ucu biberon gibi olmadığı için ins birakmaz. Emzirme danışmanindan eğitim aldım ama olmadı. Rabbimden umut kesilmez diyerek vazgeçmedim. İns bir gün emer bebislerimiz.
Tesekkur ederim insallah

Instagram'da kaşık biberonun nasıl kullanilacagina dair videolar var. İlk başta zorlandım ama smdi alistim.

Şişlik filan da yok şuan. Bilemiyorum.
Galiba şişlik filan sonra oluyor ilk hazırlıklar olabilir kim bilir ne kadar zor ki aylarca çeken bebekler oluyor o yüzden çok emziriyorum her istediğinde veriyorum rahatlatıyor diye okudum emziriyorsanız belki o iyi gelir bazen atak haftasında olabiliyor bilemiyor insan bebek ler çok huy değiştiriyor gün var uykusuzluktan gözü kapalı ne yapsam uyumuyor gün var çok güzel uyumuş dün gece 4 de kalktı ne yaptık yatmadı normalde emer yatardı umarım ne sıkıntıları varsa hemen geçer

Bebeklerde neyi oversen cidden o gün bozuluyor o yüzden söyleme kendine bile

Sonra mı oluyor bilmiyordum. 5 Ay 10 günlük oldu. Bu ara çok değişken davranıyor. Bir ara düzeni vardı uyku saatlerinde, Şimdi o da gitti. Dediğin gibi inşallah çabuk geçer sıkıntıları. Bütün gün mutsuz huzursuz olunca bana da sıkıntı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…