HoşgeldinMerhabalar,
Ben de Haziran annesiyim. Arada yazdıklarınızı okuyordum fırsat buldukça. Ben de yazmak istedim :) Kızım 3 ay 17 günlük. Bu aralar sürekli çığlık atıyor. Sizlerde de var mı bu durum yoksa bizimkinin huyu mu böyle acaba? Arastirdigim kadarıyla bu ay çığlık atmalar başlıyormuş ama bizimki biraz fazla cigirtkan gibi. Bı de numaradan ağlamalar da yapıyor. Her duruma karşı farklı sesler geliştirdi :)
Hiç not etmedim ki. Ama rahat 3-4 hafta vardır o ilk dönmeden sonra denemedi bidaha. Sonra kendi başına tekrar uğraştı. 26 eylüldede rahat desteksiz dönmeye başlamış. Kolunu kurtarıp kafayı kaldırmaya falan başlamış. Ne kadar oldu ki senin bebe. Bi de söyle bi durum var bizimki şans eseri denk gelmişte olabilir ben desteklemedim ama sen biraz destekle hem sağa hem sola dönüş yaptır nasıl yapacağını öğrendiğinde hiç beklemediğin bi an kendisi dönüverir. Kız mı bebeğin?
Merhaba, dönmesi için her gün düzenli tummy time yani karın üstü egzersizleri yaptırmanızı öneririm. Karsısina sevdiği oyuncakları koyun. Bırakın egzersiz yapsin. Sağına soluna dönmeye teşvik edin. Sıkılana kadar yaptirin. Önce sağa ya da sola yatık durmaya başlıyor. Sonra kendilignden donuveriyor. Belki başlamıştır bile ama farketmemizsinizdir :)
Merhabalar,
Ben de Haziran annesiyim. Arada yazdıklarınızı okuyordum fırsat buldukça. Ben de yazmak istedim :) Kızım 3 ay 17 günlük. Bu aralar sürekli çığlık atıyor. Sizlerde de var mı bu durum yoksa bizimkinin huyu mu böyle acaba? Arastirdigim kadarıyla bu ay çığlık atmalar başlıyormuş ama bizimki biraz fazla cigirtkan gibi. Bı de numaradan ağlamalar da yapıyor. Her duruma karşı farklı sesler geliştirdi :)
Merak etme canım. Olabilir. Kimisi erkenden davranır kimisi vaktini bekler. Vakitli mi doğdu belki bu da önemlidir. Biz tam 40 haftayı bitirmiştik o gün doğdu. Ama egzersiz yerde oyun oynamak evirmek çevirmek desteklemek sevdiği oyuncaklarla cezbetmek önemli.Yok erkek bebek ve 10 haziran doğumlu. Doktor 4. ayda dönmeler olur diyordu. Gerçi 4. aya 5 gün var ama hiç girişimi bile olmayınca biraz canım sıkıldıdediğin gibi egzersiz yaptırmaya çalışayım ben öyle öyle öğrenir belki
Merak etme canım. Olabilir. Kimisi erkenden davranır kimisi vaktini bekler. Vakitli mi doğdu belki bu da önemlidir. Biz tam 40 haftayı bitirmiştik o gün doğdu. Ama egzersiz yerde oyun oynamak evirmek çevirmek desteklemek sevdiği oyuncaklarla cezbetmek önemli.
Bence kendini kıyaslamarla strese sokma, ben de takıodum biara , yaşıtı şunu yapıo bıxınkı yapmıyo diye , er geç yapıo , ha 1 ay once ha 1 ay sonra, her cocuk farklı,ne bebegı ne kendımızı gerelim bosver, bıraktım ben artık, zarar veeıuorum cunku strese gırerek ıkımızedwDoğru diyorsunuz egzersize ağırlık verelim o zaman birazçok teşekkür ederim
Erkek canım. Her an döner sen yine de tek yüksekte bırakmaYok 39. Haftada doğmuştu zorunlu sezeryanla. Çok teşekkür ederim. Biz egzersize devam edelim o zamansenin bebek kız mıydı erkek miydi
Bence kendini kıyaslamarla strese sokma, ben de takıodum biara , yaşıtı şunu yapıo bıxınkı yapmıyo diye , er geç yapıo , ha 1 ay once ha 1 ay sonra, her cocuk farklı,ne bebegı ne kendımızı gerelim bosver, bıraktım ben artık, zarar veeıuorum cunku strese gırerek ıkımızedw
Erkek canım. Her an döner sen yine de tek yüksekte bırakma
Aynı dönemde benim oğlanda sürekli çığlık atıyordu 1-2 hafta sürdü şimdi ellerini yemekle meşgul 7 ekimde 4 aylık olacağız inşallahMerhabalar,
Benimki de dönmüyor henüz büyük oğlum 3,5 aylıkken tam dönmüştü 5,5 aylıkken emeklemişti 10 aylıkta yürümüştü. Her çocuk farklı benceYok erkek bebek ve 10 haziran doğumlu. Doktor 4. ayda dönmeler olur diyordu. Gerçi 4. aya 5 gün var ama hiç girişimi bile olmayınca biraz canım sıkıldıdediğin gibi egzersiz yaptırmaya çalışayım ben öyle öyle öğrenir belki
Uykuya daldığında vermeyi denesen büyük oğlumda meme reddi yaşamıştık uykuya geçerken yani iyice mayıştırıp emziriyordum uyanıkken almadı bir süre çabalamasam bırakırdı muhtemelen biraz sabır gerektiyor ama uzun sürmüyorKizlar bebegim sabah kalktigindan beri mama almiyor. Cok swviyordu gece ne oldu da bi anda birakti bilmiyorum. Sutum yetmiyor nasil doyurcam ben bebegimimama reddeden bebekler nasil zamanla mi istemiyor yoksa boyle birden mi? Canim cok sıkkın ya
Cok cok sesleri benim oğlanda yapıyordu bir ara damağı düşmüş dedi büyüklerBilen varsa cevaplayabilir mi acaba? 3 ay 5 günlüğüz.. çok salyası oluyor hatta bOğazına kaçıyor sürekli birde bayadır emerkende boğazına kaçıyor cok cok ses cıkartıyor düzgün kavratsam dahi böyle memeyi çekip bırakmada had safhada çıldır geliyor bazen.. normal mi benzer şeyler yaşayan var mı
Canım benim oğlanında yüzünde kızarıklık oldu normal tahliller yapıldı böyle alerji cilt testi falan değil diğer tahliller temiz çıktı ama doktor cildine bakıp süt alerjisi dedi raporla mama yazdı ama tadı da kokusu da çok kötü içmiyor acaba bizimde kızarıklık farklı sebepten olabilir mi bunu nasıl anladınızBenim kızımda farklı bir nedenle kızarıklık oldu, onun için vermişti doktor ama sizinle aynı bebeği olan bir arkadaşım da kullandı bunu, çok ilerlemediyse iyi gelebilir.
Bende öyle bişey okudum önceden hiç ses çıkmıyordu acaba zarar mı verdik emmesine diye diyorumCok cok sesleri benim oğlanda yapıyordu bir ara damağı düşmüş dedi büyüklerama doğru kavrayamadığından oluyor bence bide gaz sancısı filan varsa hırsından öyle emiyor ben o durumlarda memyi çekip sakinleşmesini bekleyip öyle emziriyordum zira çok hava yutuyor ve oda aşırı gaz yapıyor. Damak düşmesi diye bir şey olsa gece de cok cok emer ama benimki uykuda güzel emiyordu. Şimdi de arada yapıyor öyle dikkat ettim gözlemledim aç olmayıp keyfi emerken yapıyor şimdi öyle cok cok bende emzirmeyip oyalamaya çalışıyorum . Bide süt çok tazyikli olunca düzgün ememiyorlar o durumda da biraz sağıp Öyle emziriyordum.
Sabahtan beri agladi huysuzluk yapti sutum yetmeyince ama cok sukur az once mamayi icti. InsaAllah tekrarlamaz. Meme reddi de yasadik zamaninda,hepsi cok korkutucu ya. Evladin ac kalmasi anne icin uzuntu vericiUykuya daldığında vermeyi denesen büyük oğlumda meme reddi yaşamıştık uykuya geçerken yani iyice mayıştırıp emziriyordum uyanıkken almadı bir süre çabalamasam bırakırdı muhtemelen biraz sabır gerektiyor ama uzun sürmüyor
3 ay 20 gunluk olana kadar uyurken asla yalniz birakamadim. Tukurugu arttikca uykuda bile bogazina kacip boguluyordu. Gece de duayla uyuyordukBilen varsa cevaplayabilir mi acaba? 3 ay 5 günlüğüz.. çok salyası oluyor hatta bOğazına kaçıyor sürekli birde bayadır emerkende boğazına kaçıyor cok cok ses cıkartıyor düzgün kavratsam dahi böyle memeyi çekip bırakmada had safhada çıldır geliyor bazen.. normal mi benzer şeyler yaşayan var mı
Evet öksürüyor o zamanda niye böyle ya eskiler ne yaparmış.. kehribar kolyesimi alsam kullandınız mı? O çok fena bişey nasıl çekiştiriyor çekip çekip bırakıyor çok iyi anlıyorum bunu her yaptığında hem canım acıyor hemde sinirlerim yıpranıyor ağlıyor kızıyorda bi daha gazlan bi daha kus.. bende ayakta vermeyi deniyorum çok yorucu kolları dayanmıyor insanın ne yapıcaz böyle.. doktorada sordum loş sessiz ortam diyor ona rağmende çekiştirdiği oluyor3 ay 20 gunluk olana kadar uyurken asla yalniz birakamadim. Tukurugu arttikca uykuda bile bogazina kacip boguluyordu. Gece de duayla uyuyordukSukur baya azaldi bu hafta. Memeyi cekip birakma olayimiz yine nuksetti malesef. Yine ayakta emziriyorum belim sirtim cok agriyor. Yorgunum gercekten