- 19 Ekim 2019
- 1.399
- 1.288
Yok ya oda degistirsem de ayni cekistiriyor. 6 ayi emerek tamamlasam da sonra sagar yine veririm diyorum. 2 gecedir inanilmaz degisti. Saat basi degil 20 dakikada 1 uyandi diyebilirim. Sinirlerim harap oldu. Nasil degisti boyle bilmiyorum. Gece tamamen meme agzimda olsun diyor gunduz de uyurken illa emecek ama dogru duzgun emmek de degil cekistirip durarak iciyor. Mama da reddetti dun. Esimi aglayarak cagirdim eveEvet öksürüyor o zamanda niye böyle ya eskiler ne yaparmış.. kehribar kolyesimi alsam kullandınız mı? O çok fena bişey nasıl çekiştiriyor çekip çekip bırakıyor çok iyi anlıyorum bunu her yaptığında hem canım acıyor hemde sinirlerim yıpranıyor ağlıyor kızıyorda bi daha gazlan bi daha kus.. bende ayakta vermeyi deniyorum çok yorucu kolları dayanmıyor insanın ne yapıcaz böyle.. doktorada sordum loş sessiz ortam diyor ona rağmende çekiştirdiği oluyor
Salya yutma sonra onu kusma kusarken tıksırma bizde de varBilen varsa cevaplayabilir mi acaba? 3 ay 5 günlüğüz.. çok salyası oluyor hatta bOğazına kaçıyor sürekli birde bayadır emerkende boğazına kaçıyor cok cok ses cıkartıyor düzgün kavratsam dahi böyle memeyi çekip bırakmada had safhada çıldır geliyor bazen.. normal mi benzer şeyler yaşayan var mı
Her çocuk farklı oluyor canım. Benim bebeklerim ikiz. Oğlum kızımdan daha iştahlı ayından büyük gösteriyor maşallah. Oğlum üç gündür dönmek için çıldırırken kızım sadece aşağı doğru kayarak yer değiştirmeye çalıyor. Oğlum kafasını döndörse tamamdır. Diğer tarafları hallediyor. Benim iki bebek aynı anda ilk bir neden o yapmıyor oluyorum sonra kilo boy ve gelişim alanının farklılığını sürekli tekrar ediyorum. Bugün tam 3.5 aylık oldu bebeklerim ve ikisi birbirinden çok farklı. Mesela kızımın motor becerisi çok iyi oysa erkek bebek için bunu derler. Kızım Bayadır oyuncaklarını bilinçli tutuyor sallıyor hatta iki defa sağ elinden sol eline kaydırarak aktarma yaptı şık şık oyuncağını. Kaba motor becerisi çok yüksek. Zaten kendi eline hayran üstüne benimkilerde dikkatini çok çekiyor. Oğlum kızıma göre daha geç kavrama tutma işini yaptı. Diğer tarafta oğlum sürekli hoppa yaptırılmasını istiyor sırtım yere gelmesin diyor ki bunun için iki gündür dönmek için uğraşıyor. Kabul ettim ki kızımın ve oğlumun gelişim yönleri farklı ve aynı anda olmayacak üstüne eğitimciyim. Üni de bunun eğitimini almış olmama rağmen annelik acaba geçmi kaldı neden yapmadı diyebiliyorum@japon88 ya canım bir şey soracağım, senin bebiş ne zaman dönmüştü ilk? Bizimki dönecek gibi durmuyor ona canım sıkılıyor acaba erken mi ki
Merak etme bizde 11haziran doğduk oglusta karın üstü güzel duruyor yan dönme vs şu an rastlamadık ama kafa bildiğin 360derece dönüyor oyuncaklar tutmaya başlıyor ses bağırma konuşma başladı numaradan ağlamalarYok erkek bebek ve 10 haziran doğumlu. Doktor 4. ayda dönmeler olur diyordu. Gerçi 4. aya 5 gün var ama hiç girişimi bile olmayınca biraz canım sıkıldıdediğin gibi egzersiz yaptırmaya çalışayım ben öyle öyle öğrenir belki
Bizimki almaya başladı yine şükür çünkü yetiyor saniyordum ama yinede icim rahat değildi bı sevindim ki mama almasına.Canim sanırım salya diş vs bu tarz buyumelerden gelişmelerden kaynaklı yine ısrar et şarkı türkü hikaye ayy bı görsen annem kırk şey anlata anlata içirdi derken ikigundur kendi daha kolay almaya başladı.Huylari tepkileri değişiyor sıkıntı etme acıkınca zaten alıyorlar .Kizlar bebegim sabah kalktigindan beri mama almiyor. Cok swviyordu gece ne oldu da bi anda birakti bilmiyorum. Sutum yetmiyor nasil doyurcam ben bebegimimama reddeden bebekler nasil zamanla mi istemiyor yoksa boyle birden mi? Canim cok sıkkın ya
Bı ben bilirim burda biberon araştırarak en küçük delikliyi bulacagim diye.Sonunda mamajoo biberon la rahatladık.biz mamayı bile zor içiyorduk meme dersen zaten çekiyorsa çekiyor . Damak refleksi emme gücü çok kuvvetliydi bizim oğlanın ondan sanırım bende zorlandım ama şimdi alıştık fakat bitmedi yoğun olmasada hala kaçırır boğazına biberonuda daha güçlü çekmeye başladı büyüdükçe.Hafta sonu 4ay olucaz tam.Salya bizde de cokk ama neden bilmiyorum arkadaşlardan biri tukruk bezleri ile alakalı demişti ellerinde emiyor çopur çopur maasallahimiz var yani salya selBilen varsa cevaplayabilir mi acaba? 3 ay 5 günlüğüz.. çok salyası oluyor hatta bOğazına kaçıyor sürekli birde bayadır emerkende boğazına kaçıyor cok cok ses cıkartıyor düzgün kavratsam dahi böyle memeyi çekip bırakmada had safhada çıldır geliyor bazen.. normal mi benzer şeyler yaşayan var mı
Gulermisin aglarmisin resmen düzene soktuğum oglusu bı kucak hevesi sardiki sorma sinirlerim bozuluyor anneannesi sevmekten taşımaktan huy edinmiş bırakma beni dioBenim oğlum çıldırmış durumda. Maşallah çok hareketli ama durduramıyorum.oyun halısına koyuyorum hemen sıkılıyor oyuncaklardan ağlıyor.oturtuyorum destekle biraz oynuyo ağlıyor ne yapsam olmuyor. Sürekli kucağımda olcaz.herşeyi bıraktım oyun oynuyorum ama yine de ağlıyor.karnı tok altı temiz. Napcağımı şaşırdım
Tutup koparır boynunu acıtırsa diye korkuyorum kehribar ,ayagına mı alsakYok ya oda degistirsem de ayni cekistiriyor. 6 ayi emerek tamamlasam da sonra sagar yine veririm diyorum. 2 gecedir inanilmaz degisti. Saat basi degil 20 dakikada 1 uyandi diyebilirim. Sinirlerim harap oldu. Nasil degisti boyle bilmiyorum. Gece tamamen meme agzimda olsun diyor gunduz de uyurken illa emecek ama dogru duzgun emmek de degil cekistirip durarak iciyor. Mama da reddetti dun. Esimi aglayarak cagirdim evegece de sabaha karsi esime verdim ayri odada uyudum yoksa su an herhalde sinir krizi gecirirdim Iyiyiz bugun bakalim geve napcam bu uykusuzlugu duzeldi dedim daha beter oldu. Kehribar kolye ben de almayi dusunuyorum ozellikle dis doneminde salyaya faydali diyorlar denemekte fayda var
Öğretmen miydin sen canimcimOoo az kalmış ben 8 yıldır doğudayım
Ben hiç ayırt etmedim herşeyi yedim :)Gunaydin kizlar. Ben hala baklagil yemiyorum patlican da yemiyorum gaz yapacak diye ama cok ozledim bunlari yemeyi. Yiyen var mi mercimek corbasi veya kuru fasulye falan
Tutup koparabileceği birşey değil aslında :) oğlum 3 buçuk aylıkkenden beri boynuna takıyorum ben minicik ayağından düşüyordu çünküTutup koparır boynunu acıtırsa diye korkuyorum kehribar ,ayagına mı alsak
Beni şimartiyorsun tatlış teşekkür ederim güzel görüşün içinBayılırım becerikli ve dayanıklı hatunlara ben ev dağılınca bile ağlıyorum bazenmeme reddinin bir çeşidinide biz yaşıyoruz gündüz bazen red bazen emiyor gece memeye yapışık uyuyor kısacık emip ağladığı için kilo alıyormu ondan endişeleneiyorum sürekli
Bende de aynı durum var .. 3 saatte 1 90-100 ml falan içiyor anca mamayi da anne sütünü de ... ben sagarak verdiğim için anne sütünü de ne kadar aldığını görüyorum . Muhtemelen herkeste oluyor bu ama emzirildigi için tam anlaşılmıyor.Normalde emzirenlerde 3. Aylarda meme reddi yasamaya başlıyorlar, belki bizimkide aynisdirinsallah gecer ama bende bi an ayni şeyleri düşünmüştüm, ya sut icmezse neyle beslenicek diye neyseki geciyor cok sukur ama yinede eskisi kadar cok yemiyor yine biraz azalma var, 5 olcekten 4 e düştük.
İsilikti bizimkiler, ne yapsam geçmedi, anne sütü alerjisinden biz de şüphelendik aynı dönemde, kakası yeşil ve mukusluydu, huzursuzdu vs, kan ve kaka testi yapıldı, çok az çıktı süt alerjisi ama genel olarak alerjik bir bebek, oğlum da öyle ben de öyleyimCanım benim oğlanında yüzünde kızarıklık oldu normal tahliller yapıldı böyle alerji cilt testi falan değil diğer tahliller temiz çıktı ama doktor cildine bakıp süt alerjisi dedi raporla mama yazdı ama tadı da kokusu da çok kötü içmiyor acaba bizimde kızarıklık farklı sebepten olabilir mi bunu nasıl anladınız
Peki daha sonradan çıkmadı mı hiç kaşıntı var mıydı bebek kaşıyor muydu yüzünüİsilikti bizimkiler, ne yapsam geçmedi, anne sütü alerjisinden biz de şüphelendik aynı dönemde, kakası yeşil ve mukusluydu, huzursuzdu vs, kan ve kaka testi yapıldı, çok az çıktı süt alerjisi ama genel olarak alerjik bir bebek, oğlum da öyle ben de öyleyim
Doktor bana bir diyet önermedi düşük çıktığı için, zaten kakası da normale döndü bir hafta sonra, bir daha da olmadı. İsilik geçmediği için bephanten sensiderm vermişti doktor, ilk kullanımda geçirdi.
Ses geliyorsa emerken memeyi düzgün tutmuyordur, bu aylarda emme problemleri olabiliyor, prof dr güliz onat’ı takip etmenizi öneririm, emzirme danışmanı kendisi, yapılabilecekleri de anlatıyor bu durumlardaBende öyle bişey okudum önceden hiç ses çıkmıyordu acaba zarar mı verdik emmesine diye diyorumbizimki hep hırslı maşallah evet hava yutuyor iyice gaz oluyor emdiğinide kusuyor çekince ağlıyor ne yapacağımı şaştım uyurken nispeten daha iyi.. tazyik kısmını bilemiyorum hiç her zaman göğsüm sert değilki yumuşakkende veriyorum aynısını yapıyor ne zaman geçti acaba?
Bizde de böyle sırt üstü yatmak istemiyor ikisideBenim kız hiç yatmak istemiyor yastigin üstünden başını kaldırıyor sizde de böyle mi otuetuyoeuz biz de yastikla
Hayır kaşımıyordu, ama çok küçüktü zaten henüz öyle bir refleks oluyor mu bilmiyorum, çok huysuzdu o da korkuttu bizi, her şey aynı döneme denk gelince test yaptıralım dedi doktor, hepsi birden kesildi bir anda, bir daha da o şekilde kızarıklık olmadı hiç, normal hafif isilik oluyor ama aradaPeki daha sonradan çıkmadı mı hiç kaşıntı var mıydı bebek kaşıyor muydu yüzünü