Vallaha bende hep bi halsizlik ama bilemedim şu adet bi gelseya sürekli bel karım ağrısı oluyo ama yok gelmiyoooHaydaazhamile olsam ben şimdiye bayılırdım ya bi yerde.emzirieken bile halsiz kalıyorum.yoktur yoktur
Yok canım ya sezeryan evet testte yaptım tek çizgi ama adette gelmiyo anlamadım gittiSen
Normal dogummu yapmıstım canım ? Sezeryansa sıkıntı galıba 2 yıl ara olmadan hamılelık
Selam canım biz çok iyiyiz sen nasılsın? Bebişin keyfi yerinde teyzesi büyüyor hızla :)) 62 cm oldu boyu kilosu da 5,6 genç kız oldu iyice :) buraya pek bakamadım 3 kere ülkeler arası seyahat ettik bebekle iş için. hatta en son türkiye ye geldik şu an türkiyedeyiz bu sefer tatil amacıyla geldik :) birkaç haftaya fransaya dönüyoruz ama. Tatil bitiyor :)Dorothyy canım nasılsın? Bebiş nasıl? Hala mutlu bebek bakımı kitabını uyguluyor musun? 3 aylık oldu daha ancak alabilcem almalı mıyım sence
Son derece normal :) doktorun dediğine göre dilini kullanmayı tamamen öğrenene kadar da devam edecek yanı 6. Aya kadar ortalama. 4. Ayda da pik yapar dedi salyalarKızlar sizin bebişlerinde ağzından sürekli tükürük akıyomu , bu aylarda normal mi yani araştırmadım ama normal olduğunu düşünüyorumsizce ?
Canım bana doktorun söylediği eğer gelişimi normal, kilosu yerindeyse ilk ay dışında beslemek için uyandırmak gerekesiz hatta yapılmamalı. Büyüme hormununu uykuda salgılıyorlar her sabah bir tık daha büyümüş uyanıyorlar hem zihinsel hem de fiziksel olarak. Ne güzel uyuyormuş bebeğin bırak uyusun :) aç olsa zaten mutlaka uyanır, ağlarKızlar benim kizim bazen gece 11 bucuk 12 gibi yatıyor sabah 7 bucuga kadar hiç uyanmiyor sabah baktığımda uyanmamis oluyor uyandırıp emzirmeli miyim yoksa uyusun mu 75 gunluk bu arada
Bu arada 2. Çocuk isteyenler kervanına beni de yazın :)) ama önce kızımın tadını biraz çıkarayım, ona haksızlık olacak gibi hissediyorum :) ama arayı çok açmadan bir tane daha istiyorum açıkçası :)Haydaazhamile olsam ben şimdiye bayılırdım ya bi yerde.emzirieken bile halsiz kalıyorum.yoktur yoktur
Canum niye adetı beklıuosyn ki,2 yıl bile adet olmayabılorsın normal dedi doktor bana, hele ki emzırıyosan o da gecıktırıyomusVallaha bende hep bi halsizlik ama bilemedim şu adet bi gelseya sürekli bel karım ağrısı oluyo ama yok gelmiyooo
Yok canım ya sezeryan evet testte yaptım tek çizgi ama adette gelmiyo anlamadım gitti
Çünkü kırk çıktı Bi kere oldum ondan sonra bi kere de lekenlenme oldu daha da olmadı o yüzdenCanum niye adetı beklıuosyn ki,2 yıl bile adet olmayabılorsın normal dedi doktor bana, hele ki emzırıyosan o da gecıktırıyomus
Canım ellerini havaya kaldırıp korkuyor gibimi ?biz bugün 65 günlük olduk yaklaşık 5 gün öncesine kadar oluyordu .ellerini tutup sakince şşş diyince kendine gelip gülümsüyordu.dra gittiysek birşeyden korktuysa(mesela rüzgardan çok korkuyor)vs o gün ve gece birçok kez böyle uyanıyordu şimdi artık alıştı farklı ortamlara .artık olmuyor şükürKizlar bebeğimde uyurken aniden uyanıp gözü bir noktaya dikip uyanma ve kasılma var böyle birşey yaşadınız mı acaba gazdan olabilir mi
MasaAllah canim saglikla buyusun bebisler. Gece uykulari cok iyiymis bidiginin ya darisi bize insaAllahSelam canım biz çok iyiyiz sen nasılsın? Bebişin keyfi yerinde teyzesi büyüyor hızla :)) 62 cm oldu boyu kilosu da 5,6 genç kız oldu iyice :) buraya pek bakamadım 3 kere ülkeler arası seyahat ettik bebekle iş için. hatta en son türkiye ye geldik şu an türkiyedeyiz bu sefer tatil amacıyla geldik :) birkaç haftaya fransaya dönüyoruz ama. Tatil bitiyor :)
Canım ben kitabı uygulamıyorum çünkü artık rutini tamamen oturdu zaten. Artık açıp okumuyorum yani. Yemesi içmesi hatta kaka yaptığı saat bile şaşmıyor :))) Gece kalkması da 2 den 1 e düştü. Önceden 11-12 gibi gece uykusuna geçiyordu onu da önce 10 a çektim şimdi 9 da gece uykusuna yatıyor.sabaha karşı 4-5 arası uyanıyor besliyorum sabah 9-10 da tekrar tamamen uyanıyor. Artık kolayladık baya çok şükür. Çok yoruldum tek başıma rutin oluştururken banyosunu, yürüyüşünü, motor ve zeka aktivitelerini hiçbir şeyini bir gün aksatmadım ama değdi. Ailem pandemiden doğuma gelememişti daha bebeği yeni gördü annem, eşimin ailesi dahil her gören maşallah çok iyi bir düzen oturtmuşsun diyor :) eğer istikrarl uygularım dersen kitabı al tavsiye ederim. Benim kızım çok huzurlu, mutlu, cin gibi akıllı bir bebek oldu :) baya baya bana laf yetiştiriyor artık agularla dialog kuruyoruz oyunlar oynuyoruz :) bu arada şimdi rutine alıştırmak bir tık daha zor olabilir ama üstesinden gelirsin. Mesela ben yüz üstü yatırmaya geçtim artık geceleri. Kafasının güzel şeklini korusun diye doktora danışarak. Ona bile alışması biraz zaman aldı. İlk zamanlar daha hızlı alışıyordu artık alışkanlıkları, zevkleri var :) Senin bebiş nasıl? Umarım herşey yolundadır.
Canım teşekkür ederim :) öncelikle benim bebeğim geceleri deliksiz uyuyor tek sefer acıktığı için kalkıyor ama uyumadan önceki ve sabaha karşı uyandığındaki öğününde mama alıyor bence biraz onun etkisi var emen bebeklerin 7-8 saat kesintisiz olmak üzere 12 saat gece uykusu uyumasını beklemek hayal galiba :)) bizimki sadece gündüz emiyor. Bir de gündüz sürekli aktivite peşindeyiz zaten çok hareketli bir bebek sürekli muhabbet istiyor, cevap veriyor hep oyun oynatıyorum vs yoruluyor güzel uyuyor bir de her gün yürüyüş ve banyo mutlaka yaptırıyorum. Bazen kanguruya koyuyorum bazen pusete sürekli açık havada geziyoruz. İyi uyumada her gece banyo ve her gün açık havanın etkisini kesinlikle gördük biz. İkisini de yorgunluktan ölsem dahi aksatmadan rutin olarak yapıyoruz. Artık banyodan sonra uyuyacağını çok iyi öğrendi. Hatta geçen gündüz de yıkadım kaka yapmıştı her yere bulaşmıştı. Çocuk gündüz olmasına rağmen banyo sonrası küt uyudu o kadar alışmış rutine :))))MasaAllah canim saglikla buyusun bebisler. Gece uykulari cok iyiymis bidiginin ya darisi bize insaAllahgece deliksiz mi uyuyor benim ki mutlaka ya ses cikariyor ya gazlaniyor bu yuzden gecelerimiz hala duzensiz malesef. Nasil uyanmamasini saglayabilir ki insan. Tek rutinimiz erken uyuyor en gec aksam 8 de.
Var hemde cok, besıgınde kafa koydugu yer ful saçHanımlar bebeğinin saçı dökülen var mı ya bizimki baya dökülüyor eline yapışıyor oda eli hep ağzında hepsini yiyiyor ensesine gözüne giriyor sıfıra mı vursam saçını ne yapayım
Sıfıra vursak ne olur ki Bi zararı var mı acabaVar hemde cok, besıgınde kafa koydugu yer ful saç
İnternetten baktım da uzmanlar uygun bulmuyormuş saç kesiminiVar hemde cok, besıgınde kafa koydugu yer ful saç
Ben önce meme veriyorum bakıyorum kesmedi üstüne 60 cc mama veriyorum. Doğum yaptığım gün hemşire bana 3 saatte bir mama saat başı meme ver dedi. Şuan öyle oluyor saat 1 de 120 lik mamayı veriyorum saat 4 e kadar mama yok. O arada da bir veya iki defa emziriyorum. Bebeklerim iki tane olduğu için genellikle arada bir defa emiyorlar. Eğer süt çok içtilerse saat 4 teki mama 120 değil 90 veya 60 a düşüyor. Sanırım birgün arayla doğum yapmışız 23 Haziran da doğum yaptım akşam 5 te.Benim bebegim 60 ile 80 ml arasinda iciyor fazlasini asla iciremiyorum 80 ml bile bazen bitiremiyor gerci ben arasini cok fazla acmiyorum meme emdikten 1 saat sonra yapiyorum mamayi yoksa deli gibi agliyor 1 saat dolunca bizimiide 75 gunluk
Selam canım biz çok iyiyiz sen nasılsın? Bebişin keyfi yerinde teyzesi büyüyor hızla :)) 62 cm oldu boyu kilosu da 5,6 genç kız oldu iyice :) buraya pek bakamadım 3 kere ülkeler arası seyahat ettik bebekle iş için. hatta en son türkiye ye geldik şu an türkiyedeyiz bu sefer tatil amacıyla geldik :) birkaç haftaya fransaya dönüyoruz ama. Tatil bitiyor :)
Canım ben kitabı uygulamıyorum çünkü artık rutini tamamen oturdu zaten. Artık açıp okumuyorum yani. Yemesi içmesi hatta kaka yaptığı saat bile şaşmıyor :))) Gece kalkması da 2 den 1 e düştü. Önceden 11-12 gibi gece uykusuna geçiyordu onu da önce 10 a çektim şimdi 9 da gece uykusuna yatıyor.sabaha karşı 4-5 arası uyanıyor besliyorum sabah 9-10 da tekrar tamamen uyanıyor. Artık kolayladık baya çok şükür. Çok yoruldum tek başıma rutin oluştururken banyosunu, yürüyüşünü, motor ve zeka aktivitelerini hiçbir şeyini bir gün aksatmadım ama değdi. Ailem pandemiden doğuma gelememişti daha bebeği yeni gördü annem, eşimin ailesi dahil her gören maşallah çok iyi bir düzen oturtmuşsun diyor :) eğer istikrarl uygularım dersen kitabı al tavsiye ederim. Benim kızım çok huzurlu, mutlu, cin gibi akıllı bir bebek oldu :) baya baya bana laf yetiştiriyor artık agularla dialog kuruyoruz oyunlar oynuyoruz :) bu arada şimdi rutine alıştırmak bir tık daha zor olabilir ama üstesinden gelirsin. Mesela ben yüz üstü yatırmaya geçtim artık geceleri. Kafasının güzel şeklini korusun diye doktora danışarak. Ona bile alışması biraz zaman aldı. İlk zamanlar daha hızlı alışıyordu artık alışkanlıkları, zevkleri var :) Senin bebiş nasıl? Umarım herşey yolundadır.
Canım benim çok sevindim ya ne güzelBu arada 2. Çocuk isteyenler kervanına beni de yazın :)) ama önce kızımın tadını biraz çıkarayım, ona haksızlık olacak gibi hissediyorum :) ama arayı çok açmadan bir tane daha istiyorum açıkçası :)
MasaAllah canimedersiniz dedi gerçekten de ettik.
Ben rutine çok küçüktü başladım 1 haftalıktı. muhtemelen ondan artık rahatız öğrendi doğduğundan beri rutinden başka bir şey bilmiyor çünkü. Ama seninki de erkenden uyuyormuş çok şükür bütün gece oturan anneler var çok zor..
MasaAllah canim oncelikleCanım teşekkür ederim :) öncelikle benim bebeğim geceleri deliksiz uyuyor tek sefer acıktığı için kalkıyor ama uyumadan önceki ve sabaha karşı uyandığındaki öğününde mama alıyor bence biraz onun etkisi var emen bebeklerin 7-8 saat kesintisiz olmak üzere 12 saat gece uykusu uyumasını beklemek hayal galiba :)) bizimki sadece gündüz emiyor. Bir de gündüz sürekli aktivite peşindeyiz zaten çok hareketli bir bebek sürekli muhabbet istiyor, cevap veriyor hep oyun oynatıyorum vs yoruluyor güzel uyuyor bir de her gün yürüyüş ve banyo mutlaka yaptırıyorum. Bazen kanguruya koyuyorum bazen pusete sürekli açık havada geziyoruz. İyi uyumada her gece banyo ve her gün açık havanın etkisini kesinlikle gördük biz. İkisini de yorgunluktan ölsem dahi aksatmadan rutin olarak yapıyoruz. Artık banyodan sonra uyuyacağını çok iyi öğrendi. Hatta geçen gündüz de yıkadım kaka yapmıştı her yere bulaşmıştı. Çocuk gündüz olmasına rağmen banyo sonrası küt uyudu o kadar alışmış rutine :))))
Gündüz uykularına da önem veriyorum yoksa gece yorgunluktan uykuya dalmada sorun yaşıyor.gündüz en az 3 kere 1-1,5 saat arası uyuyor. Bir de çocuk uyumuyor diye sürekli kucakta tutmak,sallamak, pışpışlamak vs yani sürekli çocuğu uyarmak iyice ters tepiyor bazen. Bazen tek ihtiyacı sakin bırakılmak oluyor.
Aynı zamanda womb noise kullanıyorum.
Bir de yüz üstü uyumaya geçtik kendini uyandırması baya azaldı daha da uzun uyuyor artık. Bazen beni korkutuyor yarı emekleyerek yatağının kenarına kadar gidiyor ama park yatak etrafı file hava alıyor diye çok ellemiyorum alışacağız artık dün 3 e kadar izledim kızı yüz üstü yatıyor diye :))) boşuna evham işte..
Bizim kızda çok gaz sorunu olmadı canım her bebekteki kadar oldu ama kolik değil. Gazını çıkartmadan yatırmıyorum. Gece çok hareketlenirse bazen kucağıma alıp tekrar gazını çıkartıp ya da sakinleştirip tekrar yatırıyorum. Bizim sorunumuz daha çok reflü onu da doktor yüz üstü yatarsa rahat edersiniz dedi gerçekten de ettik.
Ben rutine çok küçüktü başladım 1 haftalıktı. muhtemelen ondan artık rahatız öğrendi doğduğundan beri rutinden başka bir şey bilmiyor çünkü. Ama seninki de erkenden uyuyormuş çok şükür bütün gece oturan anneler var çok zor..
Emen çocuğa göre çok iyi uyuyor canım maşallah diyeyim. Oturmuş sizin düzen daha ne olsun git gide daha da oturur. Ben toparladım baya ama eşim bana çok destekti en başından beri. Burda da annem, eşimin annesi baya destek oluyor rahatça giyiniyorum saçımı başılı düzeltiyorum duş alıyorum. Burda en azından hiç ev işi yapmıyorum. Seyahati de zorunlu olmasam ben de yapmazdım ama annemler çocuğu ilk 1 yaşında görmesin dedik kışın gelemeyiz daha kötü olur diye bir cesaret geldik. İki ailenin de ilk torunu bizimki :)Canım benim çok sevindim ya ne güzel ❤Herşeyin yolunda olması, minnoşun hala düzeninde olmasına çok sevindim ❤ Bende seyahatleri çok fazla özledim pandemi olmasa bizde durmazdıkbenim bebişin kendine göre bi düzeni oluşuyor gibi aslında. Ama hala erkene çekemedim akşam uykusunu. Gee 10-11 gibi uyuyor sabah 11 e kadar uzun uyku. Gece 3 defa kalkıp emiyor ilkinde 4 te kalkıyor sonra sabah uykusu gibi 2 saatte bir. 10.30-11de tamamen kalkıyor artık ve 1.5 saat aralarla emmeye devam ediyor. Gece altını değiştirmediğğmden artık bu emme seansları 5-10 dk sürüyor hemen geri dalıyor.Sabah uykulrında genelde kucak istiyor koyunca uyanıyor ama yüzüstü yatırırsam benimki de uyuyor ama o zamanda kafasını çevirmediğinden gözü şişiyor( senin nasıl oluyor uyandığında?) onun dışında iyiyiz. Almayayım öyleyse bizim de iyi kötü bir düzenimiz oluştu.Sen baya toparlanmışsındır ama ben hala kendimi çok bakımsız hissediyorum.Beni mutsuz eden tek şey bu aslında.kilolarımı verdim ama vücudum eski halinde değil. Cildim o hamileliğin verdiği güzellik gittğinden bi saçmalama modunda. Öyle işte.
Yuz ustu uyutmayi benim bebek de cok seviyor canim ama hic cesaret edemiyorum ben ya. Korkumdan yaniCanım benim çok sevindim ya ne güzel ❤Herşeyin yolunda olması, minnoşun hala düzeninde olmasına çok sevindim ❤ Bende seyahatleri çok fazla özledim pandemi olmasa bizde durmazdıkbenim bebişin kendine göre bi düzeni oluşuyor gibi aslında. Ama hala erkene çekemedim akşam uykusunu. Gee 10-11 gibi uyuyor sabah 11 e kadar uzun uyku. Gece 3 defa kalkıp emiyor ilkinde 4 te kalkıyor sonra sabah uykusu gibi 2 saatte bir. 10.30-11de tamamen kalkıyor artık ve 1.5 saat aralarla emmeye devam ediyor. Gece altını değiştirmediğğmden artık bu emme seansları 5-10 dk sürüyor hemen geri dalıyor.Sabah uykulrında genelde kucak istiyor koyunca uyanıyor ama yüzüstü yatırırsam benimki de uyuyor ama o zamanda kafasını çevirmediğinden gözü şişiyor( senin nasıl oluyor uyandığında?) onun dışında iyiyiz. Almayayım öyleyse bizim de iyi kötü bir düzenimiz oluştu.Sen baya toparlanmışsındır ama ben hala kendimi çok bakımsız hissediyorum.Beni mutsuz eden tek şey bu aslında.kilolarımı verdim ama vücudum eski halinde değil. Cildim o hamileliğin verdiği güzellik gittğinden bi saçmalama modunda. Öyle işte.