2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Canım ellerini havaya kaldırıp korkuyor gibimi ?biz bugün 65 günlük olduk yaklaşık 5 gün öncesine kadar oluyordu .ellerini tutup sakince şşş diyince kendine gelip gülümsüyordu.dra gittiysek birşeyden korktuysa(mesela rüzgardan çok korkuyor)vs o gün ve gece birçok kez böyle uyanıyordu şimdi artık alıştı farklı ortamlara .artık olmuyor şükür

Evt hem elleri hem ayakları kaldırıp öyle bir noktaya bakıyor ve o sırada bize yanıt vermiyor sanırım sizin kinden farklı bı durum

Canım benim çok sevindim ya ne güzel ❤Herşeyin yolunda olması, minnoşun hala düzeninde olmasına çok sevindim ❤ Bende seyahatleri çok fazla özledim pandemi olmasa bizde durmazdık😂 benim bebişin kendine göre bi düzeni oluşuyor gibi aslında. Ama hala erkene çekemedim akşam uykusunu. Gee 10-11 gibi uyuyor sabah 11 e kadar uzun uyku. Gece 3 defa kalkıp emiyor ilkinde 4 te kalkıyor sonra sabah uykusu gibi 2 saatte bir. 10.30-11de tamamen kalkıyor artık ve 1.5 saat aralarla emmeye devam ediyor. Gece altını değiştirmediğğmden artık bu emme seansları 5-10 dk sürüyor hemen geri dalıyor.Sabah uykulrında genelde kucak istiyor koyunca uyanıyor ama yüzüstü yatırırsam benimki de uyuyor ama o zamanda kafasını çevirmediğinden gözü şişiyor( senin nasıl oluyor uyandığında?) onun dışında iyiyiz. Almayayım öyleyse bizim de iyi kötü bir düzenimiz oluştu.Sen baya toparlanmışsındır ama ben hala kendimi çok bakımsız hissediyorum.Beni mutsuz eden tek şey bu aslında.kilolarımı verdim ama vücudum eski halinde değil. Cildim o hamileliğin verdiği güzellik gittğinden bi saçmalama modunda. Öyle işte.
Canım bu arada yazmayı unutmuşum benimki başını kaldırıp çeviriyor o yüzden şişlik olmadı bizde. Zaten doktor kontrolünde bu çocuk hazır rahatlıkla yatırabilirsin yüz üstü dedi doktor. Kendi çeviremiyorsa sen çevirsen gece arada belki işe yarar

MasaAllah canim

MasaAllah canim oncelikle😍gece beslenmesinde mama cok etkili cunku aksam uzeri sutum bittiginden mama veriyorum ve 8 de en gec uyumus oliyor ve 24.00 a kadar uyuyor genelde. Sonrasinda hep meme verdigim icin sık sık uyaniyor. Uykuluyken az ictigi icin doymuyor farkindayim ama gece emzirmesinin onemiyle ilgili yazilar okumustum bu yuzden 6 aya kadar sabredicem diyorum kendime. Tabi bizimki sık emdigi icin gece 2 den sonra hhop gaz basliyir degisik bi donguye giriyoruz malesef😏buna da sukur tabi. Gunduz yuruyuse cikman harika gercekten ben de yapmak isterdim ama lohusalik surecim yipraticiydi ailemin yaninda olmama ragmen. Ailemin yaninda oldugum icin oglumun algilari masaAllah cok cok acik cunku evinyarisindan fazlasi egitimci babam dahil kalan 2 si de saglikci. Yaz tatili oldugundan herkes burda toplandi hal boyle olunca oglum cok fazla konusmaya ilgiye maruz kaldi. 1 ay oldu bizimle resmen konusuyor cevap veriyor muzigin ritmine gore neseli veya uzgun oluyor😂😂arkasindan gecene baya uzun sure kafasini arkaya cevirerek bakip takip ediyor masaAllah. Sadece bu ay sonuna kadat eliyle kavramasi gelismesi gerek ama oglum hala bilincli kavramadi. Eline veridgimde tutup geri birakiyor. Haftaya evime gecicem insaAllah daha duzene bindiririm ama su gaz olaylari azaldi ya binlerce sukur cunku lohualik yasamamin sebebi de gaziydi cunku cok zorlandim. Rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin bebeklerimizi amin. Ha bi de gunduz uykumuz geceden daha duzenli sukur ama saat olarak degil. Bazen sabah 9 da bazen 11 de uyuyor ama 2 uzun uykumuz oluyor genelde. Yine de bazi gunler ne yapsam da uyumadigi oluyor veya uyutmaya calisinca 20 dakika icinde uyaniyor o kadar olacak diyorum. Senin bebis kadar duzenli degiliz malesef ama sen emek vermissin canim gule gule buyut minigini😊
Canım maşallah emen bebeğe göre yine de çok iyi uyuyor nazar değmesin. Benim bebek de çok fena resmen bıraksam emekleyecek, oturacak. Kendini doğrultmaya başladı oturacak gibi. Bizimki de aynen evin muhtarı sürekli takipte herkesi. Kim konuşursa ona dönüyor, cevap veriyor. Televizyona takık evde açamıyoruz. Görmesin diye kucağımda ters tuttuğumda bile arkada büfenin aynasından yada camdaki yansımasından yakalayıp izliyor vallahi inanılmazlar :) balkonda oturunca karga seine falan cevap veriyor şaka gibi bu bebekler :) benimki elle kavrıyor kuzum fischer price oyun halısı almıştım benimki ışıklı modeli baya dikkat çekiyor çok oynuyor onda. Uzanıp çekme, elle tutup inceleme, döndürme sallama vs yapıyor sen de bak istersen link koyayım

MasaAllah canim

MasaAllah canim oncelikle😍gece beslenmesinde mama cok etkili cunku aksam uzeri sutum bittiginden mama veriyorum ve 8 de en gec uyumus oliyor ve 24.00 a kadar uyuyor genelde. Sonrasinda hep meme verdigim icin sık sık uyaniyor. Uykuluyken az ictigi icin doymuyor farkindayim ama gece emzirmesinin onemiyle ilgili yazilar okumustum bu yuzden 6 aya kadar sabredicem diyorum kendime. Tabi bizimki sık emdigi icin gece 2 den sonra hhop gaz basliyir degisik bi donguye giriyoruz malesef😏buna da sukur tabi. Gunduz yuruyuse cikman harika gercekten ben de yapmak isterdim ama lohusalik surecim yipraticiydi ailemin yaninda olmama ragmen. Ailemin yaninda oldugum icin oglumun algilari masaAllah cok cok acik cunku evinyarisindan fazlasi egitimci babam dahil kalan 2 si de saglikci. Yaz tatili oldugundan herkes burda toplandi hal boyle olunca oglum cok fazla konusmaya ilgiye maruz kaldi. 1 ay oldu bizimle resmen konusuyor cevap veriyor muzigin ritmine gore neseli veya uzgun oluyor😂😂arkasindan gecene baya uzun sure kafasini arkaya cevirerek bakip takip ediyor masaAllah. Sadece bu ay sonuna kadat eliyle kavramasi gelismesi gerek ama oglum hala bilincli kavramadi. Eline veridgimde tutup geri birakiyor. Haftaya evime gecicem insaAllah daha duzene bindiririm ama su gaz olaylari azaldi ya binlerce sukur cunku lohualik yasamamin sebebi de gaziydi cunku cok zorlandim. Rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin bebeklerimizi amin. Ha bi de gunduz uykumuz geceden daha duzenli sukur ama saat olarak degil. Bazen sabah 9 da bazen 11 de uyuyor ama 2 uzun uykumuz oluyor genelde. Yine de bazi gunler ne yapsam da uyumadigi oluyor veya uyutmaya calisinca 20 dakika icinde uyaniyor o kadar olacak diyorum. Senin bebis kadar duzenli degiliz malesef ama sen emek vermissin canim gule gule buyut minigini😊
Canım senın bebegın bu hafta nasıl, benımkı sapıttı, atak haftamızdamıyız

Ben önce meme veriyorum bakıyorum kesmedi üstüne 60 cc mama veriyorum. Doğum yaptığım gün hemşire bana 3 saatte bir mama saat başı meme ver dedi. Şuan öyle oluyor saat 1 de 120 lik mamayı veriyorum saat 4 e kadar mama yok. O arada da bir veya iki defa emziriyorum. Bebeklerim iki tane olduğu için genellikle arada bir defa emiyorlar. Eğer süt çok içtilerse saat 4 teki mama 120 değil 90 veya 60 a düşüyor. Sanırım birgün arayla doğum yapmışız 23 Haziran da doğum yaptım akşam 5 te.
Anladim canim tabi 2 tane olunca saatleri denk getirmek daha zor olur ama sonuc olarak iciyorlar ya cok şükür 60 da 90 da fark etmez artik saldim takmiyom saat tutmakta beni yordu aglayinca o an veriyom ya meme ya mam işte 😊 evet 22 haziranda dogum yaptim bende aksam 9 da👼

Kızlar benim kizim bazen gece 11 bucuk 12 gibi yatıyor sabah 7 bucuga kadar hiç uyanmiyor sabah baktığımda uyanmamis oluyor uyandırıp emzirmeli miyim yoksa uyusun mu 75 gunluk bu arada
Bişey olmaz benimki uyanırsa emziriyorum oda mizirdanirsa tekrar yatış ta öğlene kadar . kötü birşey değil yani.☺️

Arkadaslar benim oğlan iki gundur mamayı istemiyor ☺️sevineyim mı yinede ne olur ne olmaz arada iyiydi mi diyeyim bilmiyorum.Sirf emmeye geçtik iki gündür hiç almıyor.oysa lıkır lıkır içiyordu hem meme hem mama .Sizdede böyle birşey olan oldumu.Basindan beri içiyordu aptamildi ilk doğduğunda sonra Bebelac geçmiştik hiç sıkıntı yoktu.Artik istemiyor.Neden ki.

Canım maşallah emen bebeğe göre yine de çok iyi uyuyor nazar değmesin. Benim bebek de çok fena resmen bıraksam emekleyecek, oturacak. Kendini doğrultmaya başladı oturacak gibi. Bizimki de aynen evin muhtarı sürekli takipte herkesi. Kim konuşursa ona dönüyor, cevap veriyor. Televizyona takık evde açamıyoruz. Görmesin diye kucağımda ters tuttuğumda bile arkada büfenin aynasından yada camdaki yansımasından yakalayıp izliyor vallahi inanılmazlar :) balkonda oturunca karga seine falan cevap veriyor şaka gibi bu bebekler :) benimki elle kavrıyor kuzum fischer price oyun halısı almıştım benimki ışıklı modeli baya dikkat çekiyor çok oynuyor onda. Uzanıp çekme, elle tutup inceleme, döndürme sallama vs yapıyor sen de bak istersen link koyayım
Sag ol canim insaAllah gece uykulari daha da duzene girer cunku yoruyor beni.Televizyon konusunda hepimiz saskiniz ki buyuklerden daha dikkatli izliyor😁 MasaAllah bebisine zamanla hepsini ogrenecekler insaAllah saglikla buyusunler , oyun halimiz da hediye gelmisti diye almadim yoksa seninkinden alacaktim canim

Arkadaslar benim oğlan iki gundur mamayı istemiyor ☺sevineyim mı yinede ne olur ne olmaz arada iyiydi mi diyeyim bilmiyorum.Sirf emmeye geçtik iki gündür hiç almıyor.oysa lıkır lıkır içiyordu hem meme hem mama .Sizdede böyle birşey olan oldumu.Basindan beri içiyordu aptamildi ilk doğduğunda sonra Bebelac geçmiştik hiç sıkıntı yoktu.Artik istemiyor.Neden ki.
Bizimki de kendiliğinden bıraktı. Epey oldu.Süt doyurucu artık heralde ondan diye düşünüyorum.

Selam kızlar. Biz bugün rutin doktor kontrolüne gittik. Kalbinde üfürüm var dedi canımı sıktı. Bi de ciğerleri hırıltılıymış. Yani öyle görünürde bi rahatsızlığı falanda yok ama. Uykusuz huzrsuz sadece ben atak haftasında diye ona yordum. Kilomuz 7400. Gelişimi güzel diyor. Bi sorun yok diyor. Ama ne bileyim işte içime kuşku koydu.

Selam kızlar. Biz bugün rutin doktor kontrolüne gittik. Kalbinde üfürüm var dedi canımı sıktı. Bi de ciğerleri hırıltılıymış. Yani öyle görünürde bi rahatsızlığı falanda yok ama. Uykusuz huzrsuz sadece ben atak haftasında diye ona yordum. Kilomuz 7400. Gelişimi güzel diyor. Bi sorun yok diyor. Ama ne bileyim işte içime kuşku koydu.
Geçmiş olsun canım . inşaallah geçici biseydir belkide.allah şifa versin.yenidogan her bebekte her türlü şeyler oluyor sanırım.Zamanla düzelir inşallah.

Arkadaslar benim oğlan iki gundur mamayı istemiyor ☺sevineyim mı yinede ne olur ne olmaz arada iyiydi mi diyeyim bilmiyorum.Sirf emmeye geçtik iki gündür hiç almıyor.oysa lıkır lıkır içiyordu hem meme hem mama .Sizdede böyle birşey olan oldumu.Basindan beri içiyordu aptamildi ilk doğduğunda sonra Bebelac geçmiştik hiç sıkıntı yoktu.Artik istemiyor.Neden ki.
Benim kizim 1 aydir boyle canim zorla iciiryorum ,kucagima alip mama veririken memeye yoneliyor icim giidyor meme ver hep diyor ,ben mamanin tadini sevmiyor dedim sutumu sagdim koydum.biberona megerse biberonu istemiyormuş 😐

Selamlar

bebeklerinizin ayaklarında terleme oluyor mu. Biz akşam çorap giydiriyoruz ama gündüzleri hava sıcak diye giydirmiyoruz. Oynarken dikkst ettşm. Terli terli ayaklar. Çorap giydirdim ben de.

Merhaba canim gecmis.olsun. Yegenime de oyle demislerdi zamanla duzeldi. Ne desek de uzuluyorsundur eminim ama insaAllah geccici bu durum 🙏

Canim sutun yetiyorsa iyi bir sey aslinda. Benim sutum yetmiyor aksam uzeri ve sabah olmak uzere 2 kez mama veriyorum

Valla canim ayni senin dedigin saatlerde benim kizimda uyuyor ama biraksam sabah 7 gibi uyanir ben saat 4.30 a alarm kuruyorum emziriyorum geri uyuyor sabah 8 de kalkiyor bu sekilde devam ediyorum
[
Selamlar

bebeklerinizin ayaklarında terleme oluyor mu. Biz akşam çorap giydiriyoruz ama gündüzleri hava sıcak diye giydirmiyoruz. Oynarken dikkst ettşm. Terli terli ayaklar. Çorap giydirdim ben de.
Bizde var canım ama babasi da öyle o yüzden genetik herhalde dedim

X