:)) yok canım bizimki hızlı sadece. Sonra bizimki durucak seninki uzucak. Maşallah kilosu çok iyi senindeMerhaba güzel anneler nasıl gidiyor kaç gündür giremedim biz dün pikniğe gittik. Bebişim iyi durdu uyudu güzel geçti.Aramızda bir gün vardı 4 ağustos ta aşıya gittiğimizde boyu 60 cm di biz kısa mı kaldık yahukilosu da 6400 çıkmıştı. japon88
Diyorlar ki o sağdığınız sütün X2 sini çekiyor bebek. O zaman neden doymuyor bu bebelerdenemek icin ne kadar çıkıyor emiyor diye ondan sagdim canim
Ben yapmazsa gün aşırı fitil kullanıyorum canım ... yoksa çok huzursuz oluyor :/Kızlar bebeğinizin kabızlığında ne yaptınız çok zor durumdayım ☹☹
Ben de 2 gündür davlumbazın yanında yaşıyorumBen biberon kullanmıyorum ama yinede benzer birşey yaşıyorum gazdan dolayı itekliyor tepiniyor ben çözümü fön makinası sesinde buldum o zaman alıyor memeyi
Vallahi canım bende ilk 3 gün hiç sutum yoktu bebegim kilo kaybetti o ara enfeksiyondan 1 hafta yattık hatta mama verdim hemsirelerin.hep tavsiyesi 3 4litre su birde mama vermeeden hep önce meme ver dediler benim Bebis hep bos olsada emdi sonra eve geçince normal.düzende yedim ben kiloluyum da belki o mu etkiliydi bilmyorum şimdi baya tazikli bebekte çok emiyor bana kalırsa her bebek başka mesela benimki hiç biberon emzik sevmedi göğsü güzel kavrıyor ilk bebegim.ona rağmen yara olmadi.çünkü guzel kavrıyor yani demek o ki bazı şeyler sans benceSorması ayıp ne yiyip içiyorsunuz? Her seferinde yutkunarak emebiliyor mu? Ya ben çözemedim şu işi hala sütüm var mı yok mu.. sık emmeye bittiği kesinde
Asla emin olamıyorum ama günde 1 yada 2 kez 60 cc mama veriyodum 30 günlükken 1.350 gr almış 5100 gr olmuş belkide yetiyor ama ben hiç güvenemiyorum sütümeSutun yetiyor mu canim? Gerci senin kucuktu benim bebege 1 haftadir yetmiyor
Doymadıgını nasıl anlıyorsun, aglıyor mu memelerı bıtırdıkten sonra?Benimde 5 üstü ondan süt yetmiyor mama veriyorum 90 bile doyurmuyor bazen ay 6 aylık olana kadar bari emseler sonra katı gıda falan idare edilir
Bugun dr her istedugınde ver dedı, ben ıkı uc saat dolmasını beklıyordum,ee gaz olursa dedim, olsun dediSutun yetiyor mu canim.? Benimki emdikce sut bitiyor 3 saat beklemesi lazim dolmasi icin ama sık emiyor
Bana da hemşire her istedginde ver diyor ama bu bebek hep emmek istiyor o nasıl olcak bilmiyorumBugun dr her istedugınde ver dedı, ben ıkı uc saat dolmasını beklıyordum,ee gaz olursa dedim, olsun dedibeslenme kalıcı gaz geçici dedi
Uykuya dalmıyor ağlıyor o zamanı uyuyunca da hep kıvranıyorDoymadıgını nasıl anlıyorsun, aglıyor mu memelerı bıtırdıkten sonra?
Cok aglamadigi muddetce mama vermiyorum. Ogleden sonrasina kadar yetiyor sukur ama aksam uzeri yetmiyor ve aglamaya basliyor o vakit veriyorum. Bazen o saatte uyudugu icin vermiyorum mamayi. Her sabah mutlaka bir kere mama veriyoruz ben uyuyorum annem baktigi icin mama vermek zorunda. InsaAllah cogalir sutum cunki tazyikli sut istiyor meme reddi olacak korkuyorumAynı durumdaym 1 saatte emmek isteyince süt nasıl dayansın mecbur mama veriyorum.. siz nasıl yapıyorsunuz
Siringa hic denemedik aslinda olmazsa ben de oyle vereyim cunku iyice alisti memede aglamaya. Aglamiyorsa mama verme bence kilosu iyi cunku. Ben de aglamadikca vermiyorumAsla emin olamıyorum ama günde 1 yada 2 kez 60 cc mama veriyodum 30 günlükken 1.350 gr almış 5100 gr olmuş belkide yetiyor ama ben hiç güvenemiyorum sütümebazen az emdiği göğsmü sağıyorum 50 cc çıkıyor . Aslında yeterli.şimdide bakıyorum uyuyamıyor o zman deniyorum mamayı ama kesinlikle biberonla değil .şırınga veya kaşık kullanıyorum
Valla ben 1 ,5 saati bekliyorum oyle veriyorum.Bazen agliyorsa veriyorum cunku yine cok gazlanmis bebegim. Gece hele her verdigim sutte gazlaniyor gazi cikar bi daha emzir derken cok az uyuyoruzBugun dr her istedugınde ver dedı, ben ıkı uc saat dolmasını beklıyordum,ee gaz olursa dedim, olsun dedibeslenme kalıcı gaz geçici dedi
Sağlıklı olsunlar da gerisi gelir inşAllah:)) yok canım bizimki hızlı sadece. Sonra bizimki durucak seninki uzucak. Maşallah kilosu çok iyi seninde ❤
Aynen canım ya biziki de boğuluyor gibi oluyor korkuyorum her seferinde bazen sık emmek istiyor göğüdler yumuşak oluyo biraz bekleşen birikcekteYetiyor hatta baya tazikli geliyor bi gogusten onu içerken boğuluyor diğer goguste yoktu onu verdim o da arttı benim de ilk günler yoktu.ekstra sadce ilk günler su içtim artık hiç bişey yapmıyorum normal besleniyorum ama yetiyor 1 saatte bir istiyor nerdeyse artık o kadar vermek istemiyorum gerçi
Bizde o an ters çeviriyoruz ama hep bu korku o yüzden az gelen memeyi emziriyorumAynen canım ya biziki de boğuluyor gibi oluyor korkuyorum her seferinde bazen sık emmek istiyor göğüdler yumuşak oluyo biraz bekleşen birikcekte
Ben yapmazsa gün aşırı fitil kullanıyorum canım ... yoksa çok huzursuz oluyor :/
Şırıngayla boğazına kaçmıyor mu canım ben gaz damlasını şırıngasıyla verdim Bi kere boğazına kaçtı nefes alamadı resmenAsla emin olamıyorum ama günde 1 yada 2 kez 60 cc mama veriyodum 30 günlükken 1.350 gr almış 5100 gr olmuş belkide yetiyor ama ben hiç güvenemiyorum sütümebazen az emdiği göğsmü sağıyorum 50 cc çıkıyor . Aslında yeterli.şimdide bakıyorum uyuyamıyor o zman deniyorum mamayı ama kesinlikle biberonla değil .şırınga veya kaşık kullanıyorum
Kilot bezi yanlışla aldık cnm oda güzeldi ama çırt tam istediğim gibi oldu 2 numara olmuyodu hem taşma yapıyodu hemde sıkıyodu düşünsene karnını sıkan bi çamaşırla ki bu ıslakta oluyor ne kadar yer ne kadar hareket edersinSleepy 3 numara kullanıyoruz 10 gündür. Önce kilot bez mi alsam dedim ama büyük gelirse sıkıntı olur yanlardan taşar diye vazgeçtim. Cırtlı aldım. Biraz büyük bel kısmı ama bacaklar falan iyi. Cırtlarını da çok zorlamayacak şekilde ama biraz sıkı bağlıyorum oluyor. 2 numara sıkıyordu artık.
3 damla cnmD vitamınını gunde kac damla kullanıyorsunuz
Küçük dedi ya daha nuba göre bakıyorum şimdi de sanırım kız❤❤❤
Fiyatı iyiymiş cnm inşallah faydalı olur
Haa evet ismini hatırlamasamda kanama olduğunu diyen okumuştum Rabbim bundan sonra sağlıklı bi hamilelik geçirmeni nasip etsin inşallah canım iyi kötü bitircez bu dokuz ayı hayırlısıyla inşallah ☺
Benim vaktim yok ya yapabilirsen cok iyi olur. Ben baby nest orijinal sayfasindan alcam galiba. Cok baktim en kalitelisi oydu. Yastigi da emzirme yastigi da cok profesyonel yapilmis.Bir de yatagin icindeki kisim bebeklerin sagligina uygun sertlikte. Yine de bakcam baska yerlere de buyusunler de biraz
Çok yoğun değildi ama evet köpüklüydü idrarım. Antibiyotiğe başladım şu an yok
Aaa cıslar paylasılmış.
Oy yaa. Geçmiş olsun çok, size ve gruptaki diğer rahatsızlanan arkadaşlara.
Aynen bak çok güzel şeyler var o emzik zincirini sende yapabilirsin basit. Hediyelikleri ben kendim yapacagim izine ayrılınca
Teşekkürler canım bilgi için bencede öyle ben mesela hiç ısınmayan buz gibi dolaşan biriyim hep kat kat giydirmisler eskiden belki de ondan olabilir ben kısa kollu zıbın da aldım ama 3-6 ay aldım daha sıcakta giydiririm diye haziran baslari gozukuyor ama mayis sonu bile olabilir belki dogumum bende erken dogmusum bana cekerse erken gelir yada kizlar daha erken dogar diyorlar bakalim..uzun kollu aldim yenidogani hep oyuzden cunku çok sıcak olmuyor hava yani
hic sitres yapmayin kizlar ilk gebeligimde yasadiklarim okadar zor seylerdiki gebe kaldim ilk aylar bas donmesi mide bulantisi derken gebelik alerjisi oldum heryerim kip kirmizi benek benek oldu o gecti apandistim patliyordu hastanede yattim sukur ameliyatsiz atlattim o bitti kramplar basladi uykudan aglayarak uyaniyordum bu arada plesantam rahim agzindaydi ve kanama ve erken dogum riskim vardi son iki ay gebelik alerjisi katlanarak artti kasinmadan duramiyordum tahliller hastanede yatmalar kortizon igneleri derken 37 haftada plesanta yuzunden sezeryan dogum yaptim tabi bitmedi dogumda belimden spinal takilirken omur iligimi zedelediler 1 hafta basimi kaldiramadim ayaga kaltigim anda basima korkunc bir agri saplaniyordu ama hepsi gecip gidiyor kizim 2 yasinda birdaha asla dogurmam diyordum ama 20 haftalik gebeyim hepsi unutulup gidiyormus evham yapip ne kendinizi ne bebeginizi strese sokmayin sayili gun geciyor bitiyor hepsi
Aynen ya benimde hiç yok karnım azıcık belli bile değil. Gidip gelip nasıl 19 haftalıko zaman bebek gelişmemiş deyip duruyorlar sinir oluyorum. Doktorum herşey normal bebekte gayet iyi demesine rağmen sinir oluyorum. Hiç kilo almadım daha sen niye beslenmiyorsun falan ay ay herkesin yapısı farklı bir bilseler
Bende almadım daha ama bi tane isimli bişey alacağım birde iktidara diye bir marka var ürünleri çok güzel şuana kadar en cok kumaşını beğendiğim marka oldu onun hastane çıkışını begendim güneşli aylı falan bak istersen sadeleri var
olumsuz ne söyledi ki
benimki 26+3 te 960 gramdi, gayet iyi kilosu dedi doktorum.senin benim haftamdan daha küçük ve daha kilolu olmasina rağmen neden oyle bir sey söyledi merak ettim?
Olumsuz ne söyledi doktorunuz . Benim de 26+1 de 1035 grdı. Sadece çok az önde dedi onun dışında gayet normal dedi.
Demek ki genetik bi durumu var bu işin. Peki şuanda haftana göre bebeğin kilosu nasıl
Aynen alışık olduğun lezzetin zarar vereceğini düşünmüyorum zaten Dr bana normal hurmanın sakıncalı olmadığını Trabzon hurmasının sakıncalı olduğunu söylemişti.
Benimde sanki sütüm azaldı emin değilim. Sabahları sağardım bayaa bi çıkardı.artık sağınca akşama yetmiyor. Uyumam lazım uyumadan süt olmuyor ve bebeğim çok sık emiypr max 1.5 saat.dolmasına da izin vermiyor tabi. Yetemezsem ya korkusu başlado.humana vs başlayayım bende yeter inşallah ya
İncir hoşafı için kızlar ben içiyorum çok süt yapıyor gecen gece görüşlerim şişmiş sütüm akmış ağrıdan uykumdan uyandım sağdım öyle rahatladımBenim de oyle artik sabah sagamiyorum. Sagmadigim halde aksam uzeri mama veriyorum agliyor acliktan. Gerci bugun vermedim ama yetmiyor galiba. Her seyi yiyorum sut yapici, caylar dahil ama bu kadar cikiyor. Mama verince de tazyikli sut istiyor meme reddi olacak diye korkuyorum. Sık emiyor ve gazlaniyor kisir dongu resmen. Gece zaten uyanip duruyor ne zqman duzene girecek bilmiyorum. Allah bagislasin bizlere ama yardimcimiz da olsun insaAllah