Düğün 2020 Gelinleri

Merhaba arkadaşlarım
Foruma uzun yıllar önce üye olmuş olsam da genellikle uzaktan takip edenlerdenim. Öncelikle 2020 yılında gelin olmayı düşünen bütün hemcinslerime -kendim de dahil olmak üzere- bol sabır ve hayal ettiklerimizin de ötesinde bir düğün yapmayı diliyorum
Ben 28 Mart geliniydim ve düğünümün ertelenmesi gerektiğini düğünüme 12 gün kala eşimle düğünümüz için hayaller kurduğumuz esnada öğrendim. Eşim diyorum; çünkü biz 3 Şubat 2020 tarihinde evlendik. Yani şu anda düğünümün olmasını evli bir bayan olarak bekliyorum
Sizin ve benim için ne kadar zor bir dönemden geçtiğimizi yaşayanlar olarak sadece biz bilebiliriz. Bu süreçten geçen, hayalleri yarım kalmamış insanlar sizin üzüntünüzü dikkate almayabilir ve hatta bunun üzerinden dalga bile geçebilir. Ben bu dönemde çevremdeki kişilerin bana karşı olan düşüncelerini çok rahat anladım. Düğün salonlarının geçici süreliğine kapatılmış olduğu genelge yayınlandığı andan itibaren daha biz bu durumu idrak edip ne yapacağımıza karar veremeden üst üste bizi arayarak ya da mesaj atarak "Düğün salonları kapatılmış iptal mi yani şimdi" diyen düşüncesiz insanlarla doldu etrafım. Neye üzüleceğimi bilemedim. Balayı villamızı tuttuğumuza mı, evi kiralayıp düzdüğümüze mi, gelinlik provalarımın tamamlanıp davetiyelerin yarısının dağıtılmış olmasına mı... Neye üzüleceğimizi bilemedik. Neredeyse 5 yıllık bir birlikteliğimiz var. Son 1,5 yılı sözlülük ve nişanlılık dönemleriyle geçti. Eşim asker ve başka bir şehirde mesleğinin gereğini yapıyor. Allah'a çok şükür inanılmaz anlayışlı ve her konuda sakinliğini koruyarak bana destek olan birisidir kendisi. Hayallerimin yarım kalmaması, içimde ukte bırakmaması için düğünü ertelemeyi kendisi teklif etti. Sanırım bu süreçteki en büyük şansım o.
Şimdi ne mi oldu dersiniz? Düğünlerin ertelendiği zamanlarda henüz vaka sayısı 40 küsürlerdeydi, biz de bu sebeple -en azından o zamana kadar kontrol altına alınabileceği düşüncesiyle- düğünümüzü 30 Mayıs tarihine erteledik ve şu anda her gün dua ederek, birbirimize destek olmaya çalışarak bu dönemi atlatmaya çalışıyoruz. Tabi ki yine ertelenebileceği ihtimalini de göz önünde fazlasıyla bulunduruyoruz ama böyle bir durumda ne yapacağımıza dair en ufak bir fikrimiz yok.
Belki de çoğunuz bana göre daha şanslısınız, bir de bu kapıdan bakmayı deneyin kızlar. Ben 2 ay önce evlendim ve oturacağım ev benim olduğum şehirde bile değil. Eşimin asker olması sebebiyle görüşemiyoruz. Onların şu anda güvenliğini sağlamak amacıyla kışla dışına çıkarılmaması emirleri var. Dışarıdan ziyaretçiye de kapalılar. Hem kışla dışına çıkabilse de şehirler arası yolculuğuna kısıtlama geldi. Yani her bakımdan köşeye sıkışıyoruz. Onu görememek ve ne zaman göreceğimi bilememek de ürkütücü. Allah'tan bana yakın bir şehire atandı da olası bir izinde 1,5 - 2 saatte yanıma gelebilecek.
Bu dönemde ihtiyacımız olan tek şey moral. Moralinizi bozmamaya çalışın. Güzel günlerin geleceğine inanın, sevdiğinize sarılın. Benim için daha çok sarılın Bugünlerin sonsuza dek sürmeyeceğini ve kendinizin asla yalnız olmadığınızı düşünün. Bol bol dua edin. Ben eşimi 4 sene doğuda görev yaparken, 6 ayda bir yüzünü görerek bekledim. Sonra batıya atandı ve tam rahata ereceğimizi düşünürken böyle bir durumla karşılaştık. Her şerde vardır bir hayır. Umudunuzu yitirmeyin. Çok konuşup başınızı şişirmek istemezdim ama sanırım ben de fazlasıyla dolmuşum. Umarım birkaç ay sonra burası düğünlerimizde geçirdiğimiz mutlu anları paylaştığımız sayfalarla dolar. Amiiin

Kızlar konu değişmiş olalımbende düğüne 1 ay kala başlamayı düşünüyordum tabi olursaama çevremde doğum kontrol haplarını kullanma zararlı diyenler var
Ben zaten kullanmaya karar vermiştim düğüne yakın hastaneye gider doktor kontrolünde başlarım diye düşüniyordum. Sonra belediyeden nikah işlemlerini yaptırırken toplum sağlığı merkezine yönlendirdiler kısa bi eğitim veriliyor orda korunup korunmucamızı sordular korunmak istediğimizi söyleyince bütün yöntemleri anlatıp biz hap öneriyoruz yine de tercih size kalmış dediler hap istediğimi söyleyince adetliyken gel kan ver sonucuna göre başlayalım dediler böyle başladım ben

Allah sabır versin cümlemizin yardımcısı olsun bizde burda bi ağlayıp bi gülüyoz napalım elimizden bişey gelmiyor

Düğünlerimiz de belli değil şimdi neye göre başlicazkafamda deli sorular

Ben de nikah işlemlerini yaptırdım ama kimse bana öyle birşey sormadı, zaten yaşını başını almış, hemen çocuk ister, buna gerek yok mu dediler acaba

Canımm gözlerim doldu aynı tarihte gelin olcakmışız bizim de 28 marttaydı. Sevdiğimle evimize market alışverişi yaparken aldık biz de haberi ve biz de 25 mayısa erteledik ama ucu açık tabiki. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah hepimiz gönlümüzden geçen mutluluğa kavuşuruz

Bide benim rengl tam düğüne geliyor ertelenmezseadet geciktirici kullanmayı düşünen var mı
Hiçte kendimi üzemem, beklesin birkaç gün, kullanınca adet düzenini de etkiliyo, olumsuz tarafları da var. Ölmez ya, sabretsin azcık koca adam.

Amin canım herkezin ayrı ayrı bir hayat hikayesi var ve herseyde vardır bir hayır cok sagol gercekten sende bize moral verdin eminim benim gbi bu forumdaki diğer kızlarada hayallerimizden vazgecmeyelim bizraz gec olur ama içimize sindiği gbi olur inş allahım başka dertler vermesin ve bende inanıyorum hepsi gececek

Yok kız aramızda 1 yaş var

Kızlar konu değişmiş olalımbende düğüne 1 ay kala başlamayı düşünüyordum tabi olursaama çevremde doğum kontrol haplarını kullanma zararlı diyenler var
Yaa sanırım benimde düğünüme denk gelicek tabii olursa ama kullanmaya korkuyorum çünkü düzenli bi adet döngüm var bu zamana kadar hiç şaşmadı ama herkes zararı olur adetin düzensizleşir diyor

Allah sabır versin cümlemizin yardımcısı olsun bizde burda bi ağlayıp bi gülüyoz napalım elimizden bişey gelmiyor

Amin canım benim, Rabbim hepimizi güldürsün

Kuzum benimmm ❤ Mesajlarını okudum. Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. 28 Mart tarihi geldiğinde sen ne kadar ağladıysan sanırım ben de o kadar ağladım Ama bu son olsun diyerek kendimi toparladım. Rabbim bu günleri gülerek hatırlayacağımız kadar güzel günler nasip etsin hepimize. Çok mutlu olalım

İnşallahh gerçekten hepiniz dualarımdasınız

Ben de nikah işlemlerini yaptırdım ama kimse bana öyle birşey sormadı, zaten yaşını başını almış, hemen çocuk ister, buna gerek yok mu dediler acaba

Bana da nikâh işlemleri esnasında kimse böyle bir şey sormadı. Sanırım beni de küçük gördüler, anlatsak da anlamaz diye düşündüler. Minyon görünmenin zararları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…