2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ne yaptıysam yok çıldırma noktasına geldim. Gece 12 den sonra yarım saatte bir uyanıp süt içiyor ki 20 dk emiyor . Konuşuyorum kademeli deniyorum ama işe yaramıyor sanırım ben bir şey süreceğim göğsüme yoksa uykusuzluk insanı mahvediyor
Bnde ikizlerimle aynı durumdayım 24 +8 hğnlükler bıraktıramıyorum

Hayırlı olsun anneler 🥰 biz tek çocuk kalıcaz galiba karı-koca
Gayet iyi anlıyorum sizi🤣Bekleyecek vaktim olsa bile bir 10 yıl düşünmezdim herhalde😋 kafam ancak dinlenecek gibi🥴

Nasıl ilerledi sizin süreç. Alıştı mı? normale döndü mü günleriniz? Hala beceremedik biz bıraktırmayı😥 Hep erteleniyor ama sabrımın sonundayım artık. Bu hafta niyetliyim bir şekilde adım atcaz🙄

Bizim yaşta ilerliyor ama yok yeter bitane hala bebek benim oğlum konuşmuyor anlamıyor, yalnız kalamıyor.
Alıştı valla bizde inanamıyoruz eşimle hala arada kolay bıraktı ya filan diyoruz. Ama ağzı boş dursun istemiyor meme yerini ıvır zıvıra bıraktı elimi tutup tutup mutfağa götürüyor. Uyurken saçlarımı çeke çeke uyuyor oynuyor kendince yakında kel kalıcam 😅 Ama milyon kez uyanan çocuğum sabaha kadar uyuyor, öğle uykularından zorla uyandırıyorum. Zor uyuyor ama uyudu mu uyanmıyor ben insanmışım dedim

Bende cildiricam artik bırakdedikce ustune düşüyor. O kadar bunaldim ki hemen kesesim var dayanamıyorum ama en düşkün olduğu bu.gunlerde birden biraktirirsam travma olur diye sabrediyorum
Sağlık ocağı doktorum travma oluşmaması için meme bıraktırma sürecimde çocuğun her ağladığında kucağına alıp onu sev ki travma oluşmasın demişti.gece ağladığında da git kucağına al sakinleştir öyle yatır demişti.çok şükür ki beklediğimden çok daha hafif atlattık o süreci.
Sünnetinde çok daha fazla yorulmuştum.o bir hafta ölüm gibiydi.ama meme bıraktırma süreci çok daha hafif geçti.uyku ve yemek düzenleri memeden sonra çok daha iyi oluyor

Kızlar biz dün evimize taşındık çok şükür.o ruh hastası psikopattan kurtuldum veeeee dün eşimle ilk evlendiğimiz gün gibiydi resmen.bana karşı zaten iyiydi ama resmen daha iyi oldu.
Çok şükür 🤲🤲 daha da iyi olacak eminim.

Eklentiler

• 87D138D4-4F7D-448E-BD67-28CEF3970D57.jpeg
    87D138D4-4F7D-448E-BD67-28CEF3970D57.jpeg
    181,4 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar biz dün evimize taşındık çok şükür.o ruh hastası psikopattan kurtuldum veeeee dün eşimle ilk evlendiğimiz gün gibiydi resmen.bana karşı zaten iyiydi ama resmen daha iyi oldu.
Çok şükür 🤲🤲 daha da iyi olacak eminim.
ooo ne güzel bir haber bu, Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin, hayırlı uğurlu olsun🥰

selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli. en son ne zaman yazdığımı bile hatırlamıyorum inanın 😑😑 o kadar yoğun geçti yani günlerim. daha yeni yeni düzeliyoruz diyeyim. bebeklerinizin konuşma, anlama durumları ne alemde. bazen kızım iyi gidiyor diyorum bazen de geç mi kaldı diye endişe ediyorum ben.

selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli. en son ne zaman yazdığımı bile hatırlamıyorum inanın 😑😑 o kadar yoğun geçti yani günlerim. daha yeni yeni düzeliyoruz diyeyim. bebeklerinizin konuşma, anlama durumları ne alemde. bazen kızım iyi gidiyor diyorum bazen de geç mi kaldı diye endişe ediyorum ben.
Selam nerelerdesin ayol 🤗🤗 benimki her şeyi ama her şeyi anlıyor.konuşmaya gelince tık yok 😁😁 goooool diyor,belli belirsiz iyi,amca,dayı,teyze ve diyor ama iyice kulak kesilirsek anlıyoruz.çok üstüne gitmiyorum.konuşmaya başladıklarında da ay biraz sussa keşke diyeceğiz eminim 🤣🤣🤣 oğlum konuşmada gecikti ama öyle bir bağırıyor ki pavarotti yanında halt etmiş valla

canım bende kızım için acaba geç mi konuşacak endişesini zaman zaman yaşıyorum. Bu dönemlerinde kaç kelime söyleyebilmeliler bilmiyorum. internette farklı kaynaklarda farklı bilgiler var. Çok belirgin olarak kullandığı bir kaç kelime var elbet ama henüz iki kelimeli cümleler falan kurmuyor. Bizde acaba geç mi kalmış oluyoruz.?

canım bende kızım için acaba geç mi konuşacak endişesini zaman zaman yaşıyorum. Bu dönemlerinde kaç kelime söyleyebilmeliler bilmiyorum. internette farklı kaynaklarda farklı bilgiler var. Çok belirgin olarak kullandığı bir kaç kelime var elbet ama henüz iki kelimeli cümleler falan kurmuyor. Bizde acaba geç mi kalmış oluyoruz.?
Bence çocuğun konuşması hem çevresindeki insan sayısına ama daha çok içsel dünyasına bağlı.
Kuzenimin oğlu benim oğlumdan 4.5 ay küçük ve benim oğlumdan çok daha fazla konuşuyor.kuzenim ona “ömer oğlum baba nerde?” Diye sorıyor ve o da “baba yooookkkk”diyor.ama benim oğlum daha baba bile diyemiyor.dememek için de direniyor.
Ama kuzenimin 4. Çocuğu ve diğer çocukları da hep ömerle oyun oynuyorlar.çocuğun etkileşime girdiği birsürü kişi var evde ve en önemlisi kendi yaşına yakın 3 tane daha kardeşi var.
2 hafta önce annemlere gittim kardeşimin 2 çocuğu da geldi ve ben akşama kadar oğlumu bile göremedim.yanıma bile gelmedi.kuzenleriyle harika oynadı.
Ama zavallı çocuk doğduğundan beri annesinin aşırı stresli ortamından dolayı o da o stresten etkileniyor.
Mesela çok bağırıyor.çok agrasif.ben ve babasına aşırı derecede dikleniyor.
İşte bu huylarını diğer evde terbiye edemedik.sırf o yılan kadın bize yine cehennem gibi günler yaşatmasın diye çocuğu susturmak için resmen çocuğu tepemize çıkardık.Allah’ından bulsun diyorum başka da bir şey demiyorum.
Eşime taşınmadan bir gün önce dedim ama.bak çocukla başedemiyoruz.Annen mutlu mu acaba? Bırakmadı çocuğumuzu kendi dünyamıza göre terbiye edelim.annene okadar öfkeliyim ki dedim.
Neyse velhasıl kelam.gelişim psikolojisine göre çocuklarımız şu anda telefrafik konuşma döneminde olmalı.yanii birkaç sözcüğü kuralsız olarak yanyana koyabilme dönemi.”anne su,baba iş git..”gibi.
Benim oğlum susadığında bardağı gösterip hııı hııı diyor hem de bağırma tonunda.amacı da bağırıp çağırayım da babaannem gelsin beni alıp götürsün..
Bir şey söylediğimde anlamadığında nııııııııı diyo.sanırım nein demeye çalışıyor.
Yeni yeni amca,dayı,hala,teyze,iyi,Komm ,gooooooolllll diyo.goooooolü söylemeye başladığında tam 12 aylıktı.
Bir de ben ona almanca öğrettim.
Mesela sus,akıllı ol,yemelisin,içmelisin,koş,yapma,kafa,kulak,burun,el,ayağı çok uzun zamandır söylüyorum ve hepsini anlayıp anladığına dair tepki veriyor.
Mesela almancayla kafanı göster diye soruyorum hemen gösteriyor.gibi gibi..
Çok kafaya takmıyorum.çok şükür ki en azından bizi anlıyor.konuşma da zamanla olacaktır.

Her geçen gün daha aksi oluyor. 2 yaş güncellemesi erken geldi bize. Her şeye itiraz😔 Ben yapıcam bırakın beni tavrı.Dışarı çıkmak bile zulüm. Oturup ağla o kadar uğraştırıyor ki. Giyinmez, saçını toplatmaz altını almak için zor yakalıyorum🙁 Ben kendim yürücem tutma beni. Yürüse canıma minnet, deli dana gibi koşturuyor oraya buraya. Aklım gidiyor yetişene kadar.

Sözde bülbül gibi şakıyor ama tüm günü sivrisinek gibi vızlıyarak geçiriyor😔 Yani konuşuyor oluşu bir şey değiştirmedi. Tüm gün mızlamalarından başım tutuyor. Herhalde anaokuluna kadar böyle gidecek diyorum☹ Her gün konuşuyorum eğer ağlayarak istersen yapmam istediğin ne ise söyle. Yok illa buluyor bir şey huysuzlanacak. Umarım en yakın zamanda atlatırız bugünleri. Ben huniyi takmadan😖

X