• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Sık ,sık emziriyorum zaten canım cok fazla uyuyan bi bebek değil, acaba doymuyorsa ondan mı çok uyumuyor diyorum,surekli emiyor sütte kalmiyordur, belki bidahaki sefere kadar içim içimi yer.
Bence de bir hafta sonra tartın1 ay uzun bir süre. Ben de yasadım aynısını 1 hafta hiç değişmedi kilosu oyuzden takviye mama başladık

Dün arkadasimda çinko ve biogalia kullanıyorum demişti çinko verince çok rahat çıkarıyor dedi
Biogaia o minnacık damlaya 80 papel verdim ve hiç işe yaramadı 🤦🏻‍♀️
acaba alıştı mı artık o rutine? büyüdüler çünkü yani rahat gaz yapması ya da bundan korkmaması lazım ☹
Valla bende vücut alışmasın diye vemiyordum gün içinde de afedersiniz patır patır çıkarıyo. Ama nasıl oluyorsa bitmiyo

Evet canım biz de nurse harveys colex kullanıyoruz ama öncesinde doktor başkalarını da önermişti ama en etkilisi bu oldu.hatta en son gittiğimizde başka damla da ek olarak tavsiye etti ben istemeyince dozunu yükselttirdi.ben doktorumla sürekli iletişim halindeyim adam benden artık illallah etmiştir 🤣🤣🤣
Teşekkür ederim. Burasıda benden bıktı eyh yeter artık dicekler yakında 😅

Ben de bu mantıkla damla vermiyrm ama çok sancı cekiyo galiba ya yoksa pırt için uykudan kalkipmaz ki
Biz koliktik. 4. Aydan sonra Dr ilaçları kesebilirsiniz dedi. İlaç kesme pat diye olmuyor. Günde 3 kere veriyordum. 15 er damla sab simplex i. 1 hafta günde 2 kez , şimdi de günde 1 kez olarak azaltık. Gaz bağırsak , mide gelişimleri ile alakalı oluyor. 5. Aya giriyoruz 3 gün sonra hala ilaç veriyorum. Çocuğa acı çektirmenin anlamı yok diyorum . Zaten ek gıda da yine düzenleri bozulacaktır. Erkek bebekler de gaz sorunu daha uzun sürebiliyor.

Burda bir arkadaşımız yazmıştı . 5. Aydan bildiriyorum uyku düzene giriyor diye. Hah artık ben ben mila gece 2 de uyuyup saat başı yanan mila düzene girmeye başladı. Tek sıkıntım gündüz uykusu. 4. Ayda uyku regresyonu gerçeketen felaket . Hele 4. Ay aşını olduktan sonra oooo cümbüş oluyor ortalık . Ama geçiyor 😁😁😁

Valla bende vücut alışmasın diye vemiyordum gün içinde de afedersiniz patır patır çıkarıyo. Ama nasıl oluyorsa bitmiyo

Biogaia bizde de hiç işe yaramamıştı.bir de nurse harveysin damla formu da.benimki extra large gazman çünkü 🤣🤣🤣 nurse harveys colexi denedik işe yarayınca trendyoldan sipariş etmeye başladık orada fiyatı eczaneye göre bi hayli uygun.önce tek kutu sipariş ettik acaba sahte midir diye şüphelendik denedik etkisi eczanedekiyle aynı olunca trendyoldan sipariş etmeye devam ettik.(bu arada bu denemeler hep doktor kontrolünde oldu ona sormadan gaz şurubu seçmedik,o söyledi öyle aldık.nurse harveys tamamen bitkisel diye de içim çok rahat)

Kızlar buyuk cocugu olanlar etkınlık olarak neler yapıyorsunuz? Kedı aldık, balık aldık ev hayvanat bahçesine dönecek bzmki sıkılıyo ve sıkıyo. Kıtap bıtırdık kac tane. Sırf oyun bahçesi, parkı vs var dıye kış ortası taşındım eski evden bir sıkıntım olmamasına rağmen sırf değişiklik olsun diye çocuga iyi gelir diye. Ama kızım hem beni bunaltıyor hem kendini. Valla psikoloğa gitmeyi düşünüyorum artık söz dinlemiyor, tuhaf tuhaf davranıyor. Ne söylersem tersini yapıyor:( ne uysal, ne tatlı, ne mutlu bir cocuktu. Yemin ederim beni yoran tek sey kızım. Ne ev işi ne bebek. Neler yapıyorsunuz ne önerirsiniz biraz fikir verin😕

Q

Evet çok pahalı ve bizde hiç işe yaramadı nurse Harveys daha iyi gelmisti

Kızlar buyuk cocugu olanlar etkınlık olarak neler yapıyorsunuz? Kedı aldık, balık aldık ev hayvanat bahçesine dönecek bzmki sıkılıyo ve sıkıyo. Kıtap bıtırdık kac tane. Sırf oyun bahçesi, parkı vs var dıye kış ortası taşındım eski evden bir sıkıntım olmamasına rağmen sırf değişiklik olsun diye çocuga iyi gelir diye. Ama kızım hem beni bunaltıyor hem kendini. Valla psikoloğa gitmeyi düşünüyorum artık söz dinlemiyor, tuhaf tuhaf davranıyor. Ne söylersem tersini yapıyor:KK43: ne uysal, ne tatlı, ne mutlu bir cocuktu. Yemin ederim beni yoran tek sey kızım. Ne ev işi ne bebek. Neler yapıyorsunuz ne önerirsiniz biraz fikir verin😕
Canım büyüğün kaç yaşında? Benimki tam bir lego hastası ve Harry Potter fanı🙈 lego yapımı onu baya oyalıyor ve çok keyif alıyor. Bugün okullar tatile girdi, canlı derslerde biticek diye haftaiçi Harry Potter konseptli lego sipariş verdim. Ev işini bırakalı çok oldu, bebek uyuduğu vakitler zaten onun dersi yada projesi oluyor. Onlarla uğraşıyoruz.
Büyüğün Muhtemelen dikkatini çekmeye çalışıyordur kuzum. Uzman görüşü almak tabiki en sağlıklısı ama böyle durumlarda negatif olumlamaya sebep olur mu diye düşünürüm hep. Yani eğer dikkati çekmek için yapıyorsa, ilginin dağılmasından huzursuzsa, sen psikoloğa götürüp bu davranışların üstünde durdukça pekiştirir mi diye geldi aklıma. Tabi ben kendi aile dinamiğimiz üzerinden yorum yapıyorum canım, çocuğunun ihtiyacını en iyi sen bilirsin

Sadece mama ile beslenen bebitolara yavastan ek gıdaya geçilmesini öneriyor buradaki ünlü bir cocuk doktoru canım, sana bir şey dediler mi?
sadece hareketlerini takip edeceğiz dedi. yediklerimizi ağzımıza götürürken takip ediyor artık ama ben yine de 5. ayını doldurana kadar en azından cesaret edemem gibi.

Biz koliktik. 4. Aydan sonra Dr ilaçları kesebilirsiniz dedi. İlaç kesme pat diye olmuyor. Günde 3 kere veriyordum. 15 er damla sab simplex i. 1 hafta günde 2 kez , şimdi de günde 1 kez olarak azaltık. Gaz bağırsak , mide gelişimleri ile alakalı oluyor. 5. Aya giriyoruz 3 gün sonra hala ilaç veriyorum. Çocuğa acı çektirmenin anlamı yok diyorum . Zaten ek gıda da yine düzenleri bozulacaktır. Erkek bebekler de gaz sorunu daha uzun sürebiliyor.
Bebeğim kız ve son 2 3hafradir gaz sorunu var başta yoktu hiç ilaç da kullanmadık ne kullanacağını da bilmiyorum açıkçası

Canım hiç moralini bozma sütün etkilenir yoksa.sütünün kalitesini arttıran şeyler yiyip yemediğini bir gözden geçir istersen.ben bunun için sadece bir ay diyetisyen eşliğinde devam etmiştim.şu anda da halaa o listelere bağlı kalarak yaşıyorum çok şükür oğlum kilo alıyor.sadece anne sütü ile besleniyor.mama tavsiyesine gelince de ben olsam sadece doktorumun tavsiyesine kulak asardım.ebenin bu konuda çok da mama tavsiyesi verecek kadar bebelerden ve onların gelişimlerinde hangi mamaların onlara tam anlamıyla yeteceği bakımından geniş bilgilerinin olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Benim sütüm yarıyor, ilk çocuğuma da yarıyordu, buna da yarıyor, acaba azaldı mı artık büyüdü ya,yok o bidahaki sefere yine bakalım dedi almazsa vaya bi azalma olursa doktoruna yonlendirirz dedi

Senin bu erkek tarafı nedir böyle yaa bütün yük sende resmen gorumceni seviyorsan o ayrı 🤣 bende oyoe bazen ayakta duracak halim kalmıyor yanıma uzanarak emziriyorum sen gibi tutuluyorum bende uyku tulumu giydirdim dün uzun ilk kez uyudu gerçekten benimkide hemen kalkmazsam yaygara ve bideha uyumaz uzun süre 🤦
Yani iyidir işte ne konuşuluyorsa anasına söyle attığım adıma kadar ben artık sallamıyorum küçük görümcem iyidir oğlumla arasında 1.5yaş var oyun arkadaşı ona İşte yasaklarda abileriyle vakit geçirsin ler en geç salı sabaha giderler die umuyorum tek derdim yemek ne yapcam hafta sonu ki hazır ama akşama ne yapsam die dünden beri düşünüyorum 😩
Benimkide ayıkırsa uyumuyor bende ayaklarının oraya bacağımıı uzatıyotum tekmelemeye bayılıyor sonra yorulup tekrar emip uyuyor

Kızlar buyuk cocugu olanlar etkınlık olarak neler yapıyorsunuz? Kedı aldık, balık aldık ev hayvanat bahçesine dönecek bzmki sıkılıyo ve sıkıyo. Kıtap bıtırdık kac tane. Sırf oyun bahçesi, parkı vs var dıye kış ortası taşındım eski evden bir sıkıntım olmamasına rağmen sırf değişiklik olsun diye çocuga iyi gelir diye. Ama kızım hem beni bunaltıyor hem kendini. Valla psikoloğa gitmeyi düşünüyorum artık söz dinlemiyor, tuhaf tuhaf davranıyor. Ne söylersem tersini yapıyor:KK43: ne uysal, ne tatlı, ne mutlu bir cocuktu. Yemin ederim beni yoran tek sey kızım. Ne ev işi ne bebek. Neler yapıyorsunuz ne önerirsiniz biraz fikir verin😕
Canım biz ortancayla kesme boyama yapıyoruz yarım saatte canlı dersi oluyordu sonra oyuncak oynuyor biraz abisiyle bilgisayardan film felan izliyorlar
Büyüuüğümde öğlene kadar derste oluyor odalarını toplayıp günlük begonvil1985 begonvil1985 in dediği gibi harry Potter dozumuz var bir seriden Bi film izler biraz dışarı çıkar zorla kavga nizah ödev yapar akşam olur

Vallahi beni de büyükler yoruyor hatta en büyük evde kağıt kalem oyuncaktan yürünmüyor ama sıkıldım sıkıldım sürekli sıkılma modundalar.kac yıl evimde tv yoktu şimdi herşeyi saldım TV de var ortanca biraz oyalaniyo ama büyük çok yoruyor babası gelince de daha bi ayrı hırçın oluyo.bende artık psikolog filan dusunuyrm uyku da sevmiyo gece 12ye kadar ayakta sabah 6da isik açıp oturuyo gün de bitmiyor.hem virüs hem bebek hem kış goturcek yer de yok..

Biz mutfakta birseyker yapıyoruz onun isteği ile hosuna gidiyor.ona vakit ayırdığınız farkında o yüzden de seviyor.hatta şimdi keke başlıyoruz 💃💃

Yani iyidir işte ne konuşuluyorsa anasına söyle attığım adıma kadar ben artık sallamıyorum küçük görümcem iyidir oğlumla arasında 1.5yaş var oyun arkadaşı ona İşte yasaklarda abileriyle vakit geçirsin ler en geç salı sabaha giderler die umuyorum tek derdim yemek ne yapcam hafta sonu ki hazır ama akşama ne yapsam die dünden beri düşünüyorum 😩
Benimkide ayıkırsa uyumuyor bende ayaklarının oraya bacağımıı uzatıyotum tekmelemeye bayılıyor sonra yorulup tekrar emip uyuyor
Yemek derdi bendede çok oluyor 🤦 uzak mı oturuyorlar yatıya geliyorlar bu kadar uzun 😄 bende görümceyim 6 gelinimiz var benle annem babamın dedikodusunu yapacak kadar güvenirler söylemem ablam gibiler korur kollarım hepten derlee kardeşten farkın yoktur diye görümce ortalığı karıştırır derler ya karakter meselesi

Back
X