2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Aynıyız kilo konusunda, kasımda 400 gram almıştı aralıkta 150gram almış, neden kilo almadı diye düşünüp duruyorum sütüm de var aslında. İlk ay 1500 almıştı ondan beri kilo alımları ısrarla düştü.
Yine de üst sınıra yakın boyu, baş çevresi. Kilo da iyi ama alımları düşük ne anlama geliyor bir anlasam...

6500
Bende anlamadım canım bizde 1200 aldık sonra çok hızlı düştü ayın 18inde götüreceğim ona göre Mama ya başlıcaz

Ah o aşı canım beni mahvetti
Maşallah bebeğin çok güzel kilo almış bizimki sadece 200gram aldı 18inde tekrar gidicez sütümde var ama sanırım kalitesi düşük neler yedim daha sık emziriyorum bakalım nolcak
Kizimi ne kolay buyutmusum meger. Hicbir asisinda ne ates oldu ne huysuzluk. Cok rahat gecerdi.
Oglum beni benden aldi gunlerdir.

Aynıyız kilo konusunda, kasımda 400 gram almıştı aralıkta 150gram almış, neden kilo almadı diye düşünüp duruyorum sütüm de var aslında. İlk ay 1500 almıştı ondan beri kilo alımları ısrarla düştü.
Yine de üst sınıra yakın boyu, baş çevresi. Kilo da iyi ama alımları düşük ne anlama geliyor bir anlasam...

6500 gr. 66 cm.
Benimkide ilk iki ay cok aldi sonradan dusmeye basladi. Bu aydan itibaren az alicak dedi dr. Hareketlendi bebekler artik az alicaklar

İlk benim kızım mı çıkardı dişini yoksa. 😊 2 Kızımda 4. Ayını doldurur doldurmaz çıkardı dişini. Hatta ikincide bugün yarın çıkar. Elleyince ucu hissediyorum.
Kızlar ilk Kızımda gece emzirme nöbetleri sabaha kadar uykusuzluk vardı. Bu kızım 5 gün küvezde kalınca ben büyük çocuk gibi algıladım bir an ve gece uyandırıp emzirme pek yapmadım. Benim kız hiç alışamadı gece zırt pırt uyanmaya. Mesela gece 12 de uyuyup sabah 7de falan uyanıyor emip geri uyuyor. Bir açıdan iyi bir açıdan da kötü sanki. Sütüm artmıyor. Meme reddi de var. 50 günde 1 kilo almış. Ben de çok su içmedim. Bundan sonra dikkat etsem artarmı acaba.
Benim oğlum da çıkarıyor teyzesi yalnız değilsin 🤗 bu gece çok huzursuzdu mesela hem uyurken hem de uyuduktan sonra beni çok yordu.uyurken uyumamak için direndi,uyuduktan sonra da sürekli uyandı ve ağladı.akşam 7den gece 12ye kadar da genelde ağladı ve hep huysuzlandı 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Allah bilir ne kadar ağrısı var ki bukadar dışarı yansıtıyor yavrum benim ❤️😞

Eklentiler

• 2E65AB0F-4BC9-40AF-8E61-121A61A76C9A.webp
    2E65AB0F-4BC9-40AF-8E61-121A61A76C9A.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 51
  • F42893DB-B511-4CB4-AE2F-796BCF6AFF75.webp
    F42893DB-B511-4CB4-AE2F-796BCF6AFF75.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 48

6500 gr. 66 cm.
Kilo konusuna takılmıyorum ben.Dokturumuz demişti ki 4.ayda doğduğu kilonun iki katına gelmişse sağlıklı bir bebek oldığunu gösterir.çok şükür bizimki üçümcü katında o değere ulaşmıştı 🤲🤲 çok kilolu olması çpk sağlıklı olması anlamına gelmiyorki.ailesel faktörler de önemli tabiki.anne baba uzunsa çocuk da uzun oluyor.boy da kiloyu etkiliyor doğal olarak 👍👍

6500 gr. 66 cm.
Benim kızımla çok benzer. Kızım da ilk ay 1.5, sonra 1.250, 3.ay 625 gr, 4.ay 460 gr almış. Şimdi her emzirmemde diğer memeyi de sağıyorum. İçiriyorum. 3lt nin altına düşmüyorum. Uyku saatlerini düzenliyorum. Akşam 10-gece 02 uykusu büyümesi için önemli dedi dr. Humana süt çayı bi de doktorumun verdiği maltlı bi probiyotik içiyorum. İnşallah sütümüz artar, çok üzülüyorum

İlk benim kızım mı çıkardı dişini yoksa. 😊 2 Kızımda 4. Ayını doldurur doldurmaz çıkardı dişini. Hatta ikincide bugün yarın çıkar. Elleyince ucu hissediyorum.
Kızlar ilk Kızımda gece emzirme nöbetleri sabaha kadar uykusuzluk vardı. Bu kızım 5 gün küvezde kalınca ben büyük çocuk gibi algıladım bir an ve gece uyandırıp emzirme pek yapmadım. Benim kız hiç alışamadı gece zırt pırt uyanmaya. Mesela gece 12 de uyuyup sabah 7de falan uyanıyor emip geri uyuyor. Bir açıdan iyi bir açıdan da kötü sanki. Sütüm artmıyor. Meme reddi de var. 50 günde 1 kilo almış. Ben de çok su içmedim. Bundan sonra dikkat etsem artarmı acaba.
Biz de gece uykusuna 23:30 da geçip sabah 7ye doğru tek beslenme yapıyorduk. Son ay 460 gr almış. Uyku saatini 8e çek, her 2 memeyi de emzir almazsa sağıp ver dedi doktorumuz. Aslında 7 saat kesintisiz uyuması hiç problem değil, kilo almaması problem dedi. Kendi uyanmadığı sürece de rüya öğünü dışında gece besleme dedi.
Öyle olunca 8 de uyuyor, 11 gibi rüya öğünü yaptırıyorum. 4te kendi kalkıyor acıkıp artık. Ben de her emzirmede eğer tek meme emdiyse sağıyorum. İşe yaramazsa mama başlıycam dedi. Bakalım 😔

Kizimi ne kolay buyutmusum meger. Hicbir asisinda ne ates oldu ne huysuzluk. Cok rahat gecerdi.
Oglum beni benden aldi gunlerdir.
Aynen canım bide aşılar artık ateş yapmıyor ne diolar ben diğer ikisinde o kadar rahatmışım ki iki çocuk çok güzel 3çocuk delilik diyorum Rabbim acılarını göstermesin 3yeter diyorum

Biz de gece uykusuna 23:30 da geçip sabah 7ye doğru tek beslenme yapıyorduk. Son ay 460 gr almış. Uyku saatini 8e çek, her 2 memeyi de emzir almazsa sağıp ver dedi doktorumuz. Aslında 7 saat kesintisiz uyuması hiç problem değil, kilo almaması problem dedi. Kendi uyanmadığı sürece de rüya öğünü dışında gece besleme dedi.
Öyle olunca 8 de uyuyor, 11 gibi rüya öğünü yaptırıyorum. 4te kendi kalkıyor acıkıp artık. Ben de her emzirmede eğer tek meme emdiyse sağıyorum. İşe yaramazsa mama başlıycam dedi. Bakalım 😔

Uyku saatini nasıl 23.30’dan 20’e çektiniz..Bende bu konuda sıkıntı çekiyorum. Sabahları mı uyutmadınız?

Ama 3.aydan sonra zaten kilo akimi düşer her ay 1kg alsa yaşında ne olur o çocuk annesi.size bakınca ben nerelere gidem diyrm 4.060dogdu şu an 6.5var yok kızım 4aydir aldığı kilo 2.5 Dr normal dedi pek de takmayın kiloyu
Benim kızımla çok benzer. Kızım da ilk ay 1.5, sonra 1.250, 3.ay 625 gr, 4.ay 460 gr almış. Şimdi her emzirmemde diğer memeyi de sağıyorum. İçiriyorum. 3lt nin altına düşmüyorum. Uyku saatlerini düzenliyorum. Akşam 10-gece 02 uykusu büyümesi için önemli dedi dr. Humana süt çayı bi de doktorumun verdiği maltlı bi probiyotik içiyorum. İnşallah sütümüz artar, çok üzülüyorum

Şu an kaç kg mama bile düşünüyor ki

Burası olmasa ne yaparım ben🥰🥰 canım 2020 Eylül Anneleri❤️❤️ Bebiş uyudu bir çay alıp hemen anneler grubuna bakıyım modundayım🥰🥰❣️
Ben de Instagram fikan bı dolanıyorm sonra bı eksiklik hissediyorum ne ki ne ki düşünürken aklıma geliyor buraya girmemis olmam 😃

Burası olmasa ne yaparım ben🥰🥰 canım 2020 Eylül Anneleri❤️❤️ Bebiş uyudu bir çay alıp hemen anneler grubuna bakıyım modundayım🥰🥰❣️
çay demişken şu sıralar bi çay makinası arayışındayım. çaycı kullanan varsa aranızda kızlar öneriniz var mı? üstü cam olanlardan korkuyorum ama onlara da bakabilirim 🤔

Çay makineleri çok pahalanmış. Bakayım dedim de.
Ben yıllardır üstü cam kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım. Neyden korkuyorsun?
Benim model çok eski bulamadım ama birkaç sene önce bunu aldık bir arkadaşa. Gayet memnun.

Benim model çok eski bulamadım ama birkaç sene önce bunu aldık bir arkadaşa. Gayet memnun.

Benimki de bundan.ben de çok memnunum.evlendiğimde almıştım hatta annem üstü cam olan akıllı çaycılardan al diye ısrar etmişti de hiç oralı olmamıştım.ben çok çok çok çok memnunum.ablam benimki alındığında üstücam olan akıllılardan aldı ve demlik kısmı tutma yerinin olduğu yerden Kendiliğinden düşmüş kırılmış Ve garanti kapsamına girmemiş.iyi ki ondan almamışım dedim.

Benimki arçelik marka.görüntü olarak aynı ama

etrafımda ve instada çok karşılaştım cam kullanıp bi şekilde kırılma sorunu yaşayanlarla. hem kettle hem de çaycı olarak kullanmak istiyorum ben de. altını kesin çelik istiyorum ama üstü için kararsızdım sanırım üstünü de çelik alacağım 🤔
bakayım buna da..

şunlarda gözüm kaldı. fiyatların da maşallahı var yani 😒

Back
X