• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Yaaa seninkidemi yapıyo o sesi..benimkinin de kalpten falan olduğunu düşünmüyorum muhtemelen tükürüğünü kontrol edemiyo çocuk ya da reflüsü olduğunu düşünüyorum..yeni karnı doyduysa asla hafifte olsa yatıramıyorum hemen bütün süt boşalıyo resmen ağzından.. durmuyo çocuğun midesinde.. ..bu atak haftalarını nerden hesaplıyosunuz
İlk adımlarım diye bi site.4 aya kadar kusar diyor Osman Gönülal.
Bizim doktorda doyduğunu bilmez bebekler çok emdiği için kusuyordur dedi reflü olabilirmi dedimde bukadar kilo alamazdı dedi reflü olsaydı.

Bizimki de öyle sesler çıkarıyor uyurken doktor bi sorun görmedi ama. Gittiğimiz çocuk doktoru aynı zamanda çocuk kalp uzmanı kalpte bir sorun görmedi ama uyurken bu sesleri çıkardığını söylemekte hiç aklıma gelmedi bi daha gittiğimde söyleyeyim en iyisi.
Ay inanmıyorum aynı durum bizimki de..boşuna endişelendirdi benide kadın yaaa kalp doktoru görsün diyince..yani kalple ilgili bi sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum hiç çünkü başka belirtilerde olur gelişimiyle ilgisi sıkıntısı olur vs vs..

Geceniz nasıl geçti peki 😄 bu soru da tuhaf oldu he 😜
Ben de bi müddet öyle yaptım ama gazı olunca çok acıklı ağlıyor içim gidiyor kız 😭
Her zamanki gibi geçti kolik değiliz ama sürekli ıkınıyorlar ağlama krizi geliyor arada masajla başa çıkıyorum😊

İlk adımlarım diye bi site.4 aya kadar kusar diyor Osman Gönülal.
Bizim doktorda doyduğunu bilmez bebekler çok emdiği için kusuyordur dedi reflü olabilirmi dedimde bukadar kilo alamazdı dedi reflü olsaydı.
Ama ben kusma olayının kesik kesik olduğunda normal olduğunu bilirim..benimkinin ağzından süt şeklinde hemen olduğu gibi çıkıyo durmuyo midesinde yani..bi değişik tarif edemiyorum..reflüde kilo alımı çok olmuyosa ben şüpheleneyim o zaman ilk zamanlar belkide o yüzden alamadı hiç

Bizde de öle garip sesler cıkıyor ara ara ben normal sanıyordum aslında kardiyologa filan yönlendiren olmadı hiç 🤔
Ben büyük oğlumda görmediğimden böyle şeyler işkillendim ..ilk olsaydı belki bana da normal gelirdi..muhtemelen bu da normal ama bu şeklini görmemişim daha önce napiim :))

3 kg doğdu canım 24 ekimde hast çıkarken 2900 dü. Ilk kontrol 31 ekim yine 2900 du 7 kasım da 3030 kilodu doktor az almış dedi ben tabi tıpış tıpış mamaya başladım 12 kasimdaki kontrolde 3330 kiloydu. Iyi almış dedi ama şuan ne bilmiyorum 40 in da evime yakın bi hast doktor buldum oraya başlıcaz. Doktor bakkaldan hassas tartıda tartabilirsiniz dedi şaka gibi bu devirde kim tartışını varır bide virüs de verse de kim evine sokar. Eşim de mutfak tartisinin üstüne leğen koyuyor önce tarisini alıyor sonra bebeği öyle tartiyor tabi çok doğru sonuç vermez 26 günlükken 3550 cıktı. Umarım iyidir kafam allak bullak oldu doğum yaltigimdan beri hep bi tahlil doktor gidip gelme
Eve tartı aldım ben fiyatlarıda uygun doktorda tartı yanıltıyor acken yada kaka yapınca yada kıyafet 200 300 gr farkediyo surekli takip edip mama yada memeyle devam edebilirsin

Benimki gazı varsa o sesi hep çıkartıyor bazen fren bazen keçi bazen eşek sesi maşallah tüm hayvanlar var bizde 🧐 öksürük emme sırasında süt kaçtıysa oluyor ki çok da kaçıyor nedense tazyikli mi oluyorsa artık bazen yatırınca oluyor bakıyorum ağzımda süt varmış yutmamış üşengeç hatun bir de bazen az kusuyorlar öyle olunca çıkmayınca ağızdan geri genizlerine kaçabiliyor sanki R rnp06

Fren gibi patinaj gibi sesi benim minikte yapıyor uykusunda hiç sorun olacağını düşünmemiştim bazen gaz çıkarmaya çalışırken daha çok yapıyor
Hepsi aynıymış niye daha önce sormamışım kızlar rahatladım valla..keçi sesini hiç söylemiyorum onu çıkarmazsa şüpheleniyorum o derece normal geliyor artık 😂😂

Kızlar sizin bebişlerde öksürüyor mu arada ya bizimki arada Bi öksürük oluyor normal mi bu
Oksuruyor cigerleri Temiz geniz akıntısı da yokmus refluden olabilir miş

Kızlar 40 nasıl çıkarılıyor sanırım yanlızım eşimle yiz ve başka kimse yok aslında annem burda ama teyzem gil de ve acelesi yok dedi 40 dan sonra ne zaman çıkarmak istersen o zaman çıkarılır dedi yani resmen kız kardeşinde oturmak için 40 ini erteleyecek benim de içime sinmiyor
soru 1: 40 dan sonra herhangi bir gün yapılır mı bu 40 ucurma?
Soru 2: eşimle ben nasıl yapıcaz?
Bende esimle yaptım googledan bakarak 40 taş altın gul falan bişiler attık suya okuyarak sonra dualarla yıkadık olmustur herhalde😀

Eşime sinir oldum. Akşam saçına maşa yaptım. Maşayı da makyaj masasının yanına bıraktım soğusun diye. O sırada da kızım kendiliğinden uyudu diye seviniyordum. Neyse bu geçerken maşaa çarptı düşürdü. Sonra vay efendim 50 kere söylemiş bu buraya konur muymuş. Bu lafları yüksek sesle ve uyuyan bebeğin yanında söylüyor. Çıldırdım tabii. Sen insan değilsin dedim bende bağırdım bi sürü hakaret ettim altta kalmadım senin başında biri bağırsa ne hissedersin heralde sen bebekken baban devamlı başında bağırdı ondan böyle oldun dedim . Sonra annemlere yemeğe gittik orada bir şey belli etmedik tabii. Evde küsüz.

Bu kadar dengesiz olunmaz ya. İyiyken canını verir. Bütün işi yapar gözümün içine bakar. daha bu olaydan 1 saat önce sen benim canımsın şöyle iyi annesin iyi ki seninle evlenmişim diyen adam en ufak bir tartışmada düşman gibi. O kadar kırıldım ki anlatamam.

Ben büyük oğlumda görmediğimden böyle şeyler işkillendim ..ilk olsaydı belki bana da normal gelirdi..muhtemelen bu da normal ama bu şeklini görmemişim daha önce napiim :))
Senin ZTen ilkle ikinci cok farklı sanırım tecrübelisin ama yasağın hersey farklı oldu dogum bile 😂

Oksuruyor cigerleri Temiz geniz akıntısı da yokmus refluden olabilir miş
Bizde reflü yok sanırım reflüde sürekli kusma oluyor heralde bizde öle bsy de yok kusma oluyor ama normal sekilde

şimdi bez karşılaştırması ile geldim size. sleppy 2-3numaralar ve molfixin 2 numarası. dokuları çok benzer. sleppynin 2-3 numarası arasında fark çok geldi bana. o arada sanırım molfix kullanacağım😊
Baya fark var gercekten 2 ile 3 arasında bebek kaç k ilo su an bende sleepye gececğim prima bitince 😂

Kesinliklee gaz yapmayan çok az şey var. Bulgur mesela acaip süt yapıyor ama çok da gaz yapıyor
Ee bana kaynana sürekli bulgur pilavı yedirdi süt olsun diye 🤔🤔😱hatta bende dün yaptık 2 gündür yiyorum sürekli gazı oldugu için ekstra gaz yaptım yapmadımı anlayamadık 😂

başkent üniversite hastanesi doktorumdan memnun olmasam hastaneyi anında değiştirirdim garip bir prosedürleri var her konuda.
kadın doğum servisi iki kişilikmiş odalar ama onlar da ücretli 120tl- eş kalabilmesi için tekli odalara çıkmak gerekiyormuş 450 tl o da.
Bir de sezaryen 2600 normal doğum 3700 genelde tam tersi olur
Doktorunuz kim ?

Back