Bazen kendi terapimizi kendimiz yapmalıyız diye düşünüyorum. Haklısınız tüp bebekle de olmayabilir. Zaten olması diye bir garantimiz yok bu yola girerken sadece ihtimalleri değerlendiriyoruz. Dua edin sadece olacaksa sağlıklı ve hayırlı olması için. Ben 6.denememe başladım deneme diyorum çünkü 5 tedavimde de transferde tutmaması için hiçbir neden yok derken Dr lar test günü negatiflerle eve döndüm. Tutmamasına mı üzülelim; harcadığımız emek, para, çabaya mı mı? Bazen olmaması daha hayırlıdır bilemeyiz. Biz sadece denemekten vazgeçmeyelim en son zamana kadar. Olursa harika olur ama ya olmazsa? İnanın dünyanın sonu değil, çocuğu olanların da bizden daha harika bir hayatı yok. Bu hayata sadece evlenip, çocuk sahibi olmak için gelmedik sonuçta vermeyen de Rabbim. Bence olaya böyle bakarsak canımız daha az yanar, daha az üzülürüz belki de ben öyle düşünüyorum. Yakın arkadaşlarımdan biri bir gün şu cümleyi kurdu bana "Neye dikkat ettim biliyor musun? Çocuğu olmayan çiftler bizlere göre çok daha mutlular ve eşler birbirleriyle çok samimiler." İnanın çocuk herşey demek değil, olmaması da hayatın sonu değil. 3 günlük dünyayı böyle mutsuz, gergin yaşamaya değmiyor inanın. Bence her günün tadını çıkarmaya bakın ben bunca tedaviden sonra en çok bunu öğrendim. Belki de bu son tedavim olacak maddi ve manevi çok yıprandık çünkü ama psikolojik olarak değil. Çok şükür o kıvama gelmedim hiç üzüldüğüm anlar tabiiki oldu ama kendimden daha kötü durumdaki insanları gördükçe benimkinin büyük bir ders olmadığını düşünmeye başladım. Hepimizin tedavileri hayırlı olsun. Sıkmayın canınızı, kendinizi bu kadar yıpratmayın. Nasipte ne varsa onu yaşayacağız.