Bunu bende çok yapıyorum ama içine incir de koyuyorum tatlımsı bir tat oluyor,nar da çok yakışıyor,ayy kalkıp yapasim geldiiçinde 2 adette kuru kayısı var
Kuru kayısı olunca bana çok bayık geliyor nar koydum ki azcık ekşimtrak olsun
Eki Görüntüle 2771975
Aynen canımTracer yeşil domates yazdan dondurucuda falan mı oluyor?
İlk defa gördüm bu yemeği ki çoğu yorenin yemeklerini bildiğimi zannederim
kalk yap kız Lapa olarak çok güzel oluyor valla şu soğuk kış günlerindeBunu bende çok yapıyorum ama içine incir de koyuyorum tatlımsı bir tat oluyor,nar da çok yakışıyor,ayy kalkıp yapasim geldi
Yaptım yaptim sorma ama benimki bayağı kalorili bir şey oldukalk yap kız Lapa olarak çok güzel oluyor valla şu soğuk kış günlerinde
aaa bak tarçın atabilirdim :) sabah kahvaltılarında da Muzla yapıyorum da ona koyuyorum
hindistan cevizi de yakışıyor bence. pişirirken muzla lapa yapıyorum ben de. üzerine de hindistan cevizi tarçın ceviz badem vs. ne gelirse o an elime. nar hiç denemedim ama nar denicem ben de merak ettim. buzluğa ayıklayıp atmıştım nar.kalk yap kız Lapa olarak çok güzel oluyor valla şu soğuk kış günlerinde
aaa bak tarçın atabilirdim :) sabah kahvaltılarında da Muzla yapıyorum da ona koyuyorum
Tavsiye ederim çok sevdiğim bir yemektir ,İlk defa gördüm bu yemeği ki çoğu yorenin yemeklerini bildiğimi zannederim
Ara öğün
1 parça hindistan cevizi
Sade türk kahvesi
Wasa+ 1 tk fıstık ezmesi
Almamam lazımdı fıstık ezmesini. Zaafım var dayanamıyorum. Normalde kaşık kaşık yerdim ama sınırlıyorum.
Evete evet maalesef oFıstık ezmesi benim bildiğimse çok kalorili. Ben de çok severim. Şu an benim için intihar olur fıstık ezmesi zira asla tek kaşıkla yetinmem. Süt olur inşallah ne diyelim
Domatesten bulmak lazım,turşuluk yaptığım yeşil dometesler var onlardan olur mu acabaTavsiye ederim çok sevdiğim bir yemektir ,
MEYve yogurt ve kuru meyveden vazgectim. Yerine bol tarcinli sahlep tercih ettim. Su kadarcik sahlep 184 kalAra öğün: filtre kahve
Öğlen:
2 büyük kepçe bal kabağı çorbası (eşim yemediği için çorbayı bitiremedik)
3 yk börülce
Ara öğün: 1 adet kayısı kurusu, 1 ceviz
Akşam;
6yk bulgur
Bir parça biftek (80 gram civarıdır)
Birazdan 1 adet meyve yerim 2 yk da yoğurt yemeye çalışıcam. (Yoğurt hiç sevmiyorum maalesef)
Enerjim düşerse kuru erik ve kuru kayısı yiyebilirim.
Tam onu diyecektim okurken farketmişsin zaten. Afiyet olsunMEYve yogurt ve kuru meyveden vazgectim. Yerine bol tarcinli sahlep tercih ettim. Su kadarcik sahlep 184 kalEki Görüntüle 2772244
İçmemeli miyim ya, vicdanım sızlıyoTam onu diyecektim okurken farketmişsin zaten. Afiyet olsun
İçmemeli miyim ya, vicdanım sızlıyo