2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Hepimiz aynı dönemden geçiyoruz o zaman.Hoşgeldin 2 yaş sendromu.

Ya valla bana bi akşam öğünü kalıyor, ki bazen o da annemde, ne rahatlıkmış diyorum aramızda kalsın yemediği zaman annelere eziyet resmen ne kadar rahat takılsak da içten içte bir kaygı
Yaa ne tatlı, bizimki de yuvarlaktan fırsat bulsa kalp çizecek, denemeler var
Ben o yıkanabilirden aldım da daha geçmedim, şimdi pastel gibi olanını kullanıyor, giysilerden çıkıyor kolaylıkla.

Meme işi hakkaten iyi oldu, eve geldiğimde bile yatana kadar aklına gelmiyor, tabi görmezse giyinirken filan görsü, ya da yakası açık bir şey giydiysem, o kahkaha o şen sesler bakışlar aman allahım kuduruk oluyor.
Kızlar selam🖐
Bugün 18. Ay kontrolünden geçtik.
18. Ay itibariyle macunla diş fırçalamaya geçiyormusuz. Kullandığınız doğal içerikli zararsız diş macunlari önerileriniz var mı?
Selam :) biz de kontrole gittik özellikle sormuştum, diş macunu 2.5-3 yaşa kadar önermeyiz dedi.
Muayene sırasında idrar kesesinin dolu olduğunu gözlemledi bir de, bu aylarda pek rastlamayız, yakında söyleyebilir ama bez bırakmak için erken, o vücudunun bir parçası hala dedi, sizin doktorlar aynı şekilde. Ama iletişim şeklinde olmaya da devam

Ay yazmışken yazayım. Şu daire çizip durma olayını da konuştuk, insnaın aklına iyi kadar kötü şey de geliyor neticede, yönlendirin destekleyin çok güzel dedi bi rahatladım

Yemek konusunda da hepimizin bildiği gibi, zorlamayın stres yapmayın, o sizdeki durumu kaygıyı anlar ve zamanla bunu kullanmaya başlar gibi bir yorumu oldu. Ben 9 yaşındaki yeğenimde yıllardır bunu gördüğüm için hak verdim bu yoruma.

Selam kızlar n11 de anne bebek ürünlerinde indirim var ıslak mendil bez vs almak isteyenler baksın derim

Bizde de öyle odaya girdigimiz andan itibaren aglamaya basliyor. Goz kulak agiz eklem muayenesinde kucağımda ama diğerlerinden doktor tek ilgileniyor benden ayri . Ben yanıma oyuncak alıyorum. En sevdiklerini muayeneden sonda konuşma aşamasında hemen çıkartıyorum kitabını onla ilgileniyor kucağımda bende doktorla konuşuyorum çünkü bazı sorularimdan sonra ek muayene yapıyor. O süreçte biz konuşurken de kucağımda oyuncaklarını veya kitabıyla ilgileniyor.

Gerçekten her çocuğun karakteri farklı. Benim kızım tanımadığı biriyle temas etmez yakınına kişisel alanına girince itiyor resmen. Bunu sadece doktora değil parktaki çocuklara da yapıyor. Ama ağlamamasi gerçekten çok güzel bir durum.

Genel anlamda sosyal ve mutlu bir bebek. Yolda el sallıyor geçenlere, mahallenin maskotu gibi oldu. Yaşlı teyzeler amcalar bakkallar falan özellikle ilgileniyor. Doktorun yanında ben buradayım annecim bir şey olmayacak falan dediğimden sanıyorum temkinli duruyor ama ağlamıyor. Bu arada bizim macun berryli, sanırım sade kullansaydım bu kadar hevesli olmazdı fırçalamaya. en iyisini uzmanlar doktorlar bilir ama ben kullanıyorum. Bizim kullandığımız gibi sıkıp koymuyorum direkt. Sadece fırçanın uçlarını macuna dokunduruyorum. Yani böyle bakacak olursak, macuna kadar benim kesmem gereken çok şey var. Donut bile yedi Luna. Ben bir ara yok tereyağ yemesin, yok tuz yemesin şunu yemesin diye kasıyordum çocuğun kilo alımı durmuştu. Şimdi biz ne yiyorsak yiyor. Tatlı bile yiyor. Artık ben rahatım çocuum rahat.

1.5 yaşını doldurunca gerçekten çocuk oldular. Duygularını çok net gösteriyor. Geçen hafta ilk defa kaş çatıp somurtmaya başladı. Bu bizim için yeni bir mimik. Kahkaha atarken de ellerini ağzına koyup atıyor. Anlatmakla olmuyor görmeniz lazım çok komik çocuk. İçinden geliyor diye bana koşup sarılıyor, sonra da yanağımdan öpüyor bazen muck sesinin senkronizasyonunu tutturamıyor dudağını yanağımdan çektiğinde ses çıkarıyor. İngilizce de anlıyor bu arada. Her iki dilde direktif veriyorum gerçekleştiriyor. Kullandığı kelimeleri azalttı ama. Eskiden daha çok kelime kullanıyordu, hala 3-5 bir şey söylüyor ama ben daha fazla konuşmasını bekliyordum. Şimdi ıhıı hıııı yaparak anlatıyor akıllım çoğu şeyi. Babasına anlamazlıktan gel söylemek için zorlasın kendini dedim. Çünkü anladığını ve bildiğini biliyorum sadece kolaya kaçıyor, böyle alışşın istemiyorum. Karnıma dokunup bak kardeş, bebek diyorum bebeeeeee diyor lap lap vurup kıkırdıyor, yani henüz olayı anlamıyor kıskançlık olacağına eminiz ama çocuk terapistiyle görüşerek yol alıcaz. illaki orta yolu bulunacak.

torro ne kadar süre ayrı kalıyorsunuz benimde endişelerimden biri işe başlayınca nasıl olacak ne yapacağız. Annemler ilgilenecek ama epey ayrı kalacağız bir yandan 2 yaşını tamamlamış olacak o zamana kadar biraz ayrışırız belki diyorum aklım karışık bu konuda. Direksiyon dersleri ne alemde bu arada? Başlayabildin mi tekrar

Oğlumda da var benzer durum özellikle parktaki çocukların anne babası yanımıza gelmeyecek ellerini kaldırıp yoo yoo diyor rapçi gibi. Yabancı kaygısını kafama takıyordum fakat gelişimlerine göre normalmiş 2 yaşa doğru azalırmış.

Bizim biraz daha farklı şekilde temkinli yaklaşıyor. Parkta oynarken bazen yanımıza çocuklar geliyor çok yakınına gelince ya itiyor yada kalkıp yer değiştirip biraz uzağına gidiyor bi 5-10 dakika çocuğu izliyor gözlemliyor. Daha sonra ufak ufak temasa geçiyor oyuncağını veriyor veya eliyle kum uzatıyor. O dakikadan sonra temas artıyor ama yinede çocuk çok yakınına girerse ya itiyor ya da yer değiştiriyor. Bir yere oturmaya gittiğimizde de öyle. (Babaanne yenge vs) tanısa da tanimasa da bir 15 dakika gözlem sonra isterse yakınlasiyor. Ve gözlemlediğim ilk adımı kendisi atması lazım. Karşı taraf sıkarsa ısrar edince o kişiye hiç gitmiyor mesela.

Her biri ayrı çiçek işte canları sağolsun sağlıklı olsunlar. Yarınlara yetiştirdiğimiz en büyük umutlarımız.

Ben sadece 18 ay aşısını yaptırdım ayrıca çocuk doktoruna götürmedim. Zaten 9.ayda artık gerek duyarsanız(hastalık vs) gelirsiniz demişti. Böylece rutin kontroller bizim için bitti. Gece uykusunda Saat 3-5 arası uyanık kalma hariç her şey yolunda sayılır. Ha birde oyuncak fırlatma ve istediği olmayınca sağa sola kafa vurma var.

Sabah 9a doğru çıkıyoruz, akşam 6-7 arası evdeyiz genelde.haftada iki akşam da spor var aslında. Yani daha da uzadığı oluyor. Evden çalıştığımda annem alıyor yine, Öğlen uyutmaya eve geliyorlar (aynı apartmandayız) ben evde yokmuşum gibi Uyanınca hoş beş yapıyoruz yine ananeye gidiyor akşama kadar. İlk hafta zor geldi burnumun ucu sızladı gerçek anlamda, göğüslerim ağrıdı filan ama zamanla alıştık ve bence ikimize de iyi geldi bu durum.
Hiç şimdiden endişelenmeyin, her şey rayına oturur zamanla, hem daha da büyümüş olacak mis gibi ben de küçükken cesaret edemedim, anneme kıyamadım hiç, rahatsızlıkları var yaşı 65 ama yorgun artık diye. Ama büyümüş artık, kendi oynuyor derdini belli ediyor kelime kelime olsa da konuşuyor, komutlarla anneme yardım bile ediyor getir götür anlamında araları da pek iyi maşallah, hiç endişem kalmadı diyebilirim. Darısı çalışan/çalışacak tüm annelere

Direksiyonu da tamamladık toplam 3 derste, şehrin girmediğim deliği kalmadı hep korktuğuM çekindiğim şeylerin üzerine gittik çok iyi oldu. Dersalet bitti derken ertesi gün bi fırsat çIktı araba değiştirmeye kalkıştık, debriyaja iyice alışmıştım ama maceram çok kısa sürdü şimdi otomatik olduğu için artık daha rahat ederim diyorum bakalım.

Bende de benzer düşünceler var bende anneme kıyamıyorum fazla yorulmasını istemiyorum. Bakalım bir yıl idare ederlerse 3 yaşında kreş düşünüyoruz biraz kreş biraz annem idare eder. Bir şekilde düzen hem eve giriş çıkış saati belli benimde kendim için zamanım olur. Umarım her şey daha iyi olacak

Hayırlı olsun yeni aracınız Allah kazalardan korusun. Daha iyi olur otomatik vites sevindim sizin için.

canım gece 3-5 arası nedden uyanıyorlarmış? benimki de uyanıyır

Doktorunuz mu dedi rutin kontroller bitti diye, çünkü bizim doktor 2 yaşına kadar 3 ayda 1; 2 yaşından sonra 6 ayda 1 e düşürdü kontrolleri. Bunlar dışında ek bir sorun olursa hemen gelin dedi. Birde 21. Ayda çok detaylı tahliller ve ölçümler isteyecekmiş. Sizin bu tarzda bir istekleri var mı doktorunuzun?

kızlar oyuncak olarak bu aylarda nelerle oynuyor bebişleriniz?
En çok oynadiklari kitaplar, logoları, ahşap küçük parça oyuncaklarını genelde. Boyama yapıyor ve resim yapmayı çok seviyor. Parmak kuklaları da parmağına takip onlarla oynuyor bazen. Hayvan kartlarını yere seriyoruz ben soruyorum o bulup bana getiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…