2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Selam kızlar, mama sandalyesinden kafa üstü düşmedigimiz kalmıştı bu akşam onu da yaşadık. Baş vurmalarindan sonra kaç saat uyutmuyorduk? Benim aklımda 5 saat diye kalmış ama emin olamadım.
Ahh ah çok geçmiş olsun yaa sert zemine mü düştü? Her şey normal dimi bakışlar filan?

Anladım aslında bu durumda kararsız kaldım hep kadın doğum uzmanım gerek görmedi .aklımda soru işareti var ama şu yönden rahatım ben tatlı yediğim an mahvoluyorum mesela şeker yüklemesinin beni çok kötü etkileyeceğine eminim

Selam kızlar, mama sandalyesinden kafa üstü düşmedigimiz kalmıştı bu akşam onu da yaşadık. Baş vurmalarindan sonra kaç saat uyutmuyorduk? Benim aklımda 5 saat diye kalmış ama emin olamadım.
Ayy çok aktif ve asabi zamanları çok geçmiş olsun. Bende düşmeden çok korkuyorum ya.

Sagolun kızlar,
Geçmiş olsun canım ya bir sıkıntısı yoktur inşallah
Su anlık bir durum yok şükür.
Gecmis olsun,benim kizimda bazadan dusmustu ama su kadar saat uyutmayin demediler bize,sadece ilk sekiz saat gozetim altinda tutun,asiri halsizlik,kusma,gozlerde kayma olursa getirin demislerdi.
Halsizlik uykusu çok vardı akşam ama normal. Çünkü sabahları 7de yatıyoruz öğle uykusuna 12-3 arası uyuyor akşam da 9.30 da gece uykusuna yatıyordu. Dün öğle uykusunu 1.5 saat yaptı erken uyandı, uyandıktan sonra da 3.5 saat parkta oynadı zaten eve yorgun uykulu geldik. Yemek yedik düşünce var olan uyku hali devam etti. Kusma, gozlerde kayma veya kızarıklık, kulak veya burundan sıvı gelmesi ve bezinde olağan dışı bir şey yoktu. Benim aklımda 5 saat uyutmayin diye kalmış ama akşam doktorumuz mesajımı geç gormus gece cevap verdi öyle uyuttum. Yine de 3.5 saat uyutmadim her ihtimale karşı.
Ahh ah çok geçmiş olsun yaa sert zemine mü düştü? Her şey normal dimi bakışlar filan?
Fayansa
Ayy çok aktif ve asabi zamanları çok geçmiş olsun. Bende düşmeden çok korkuyorum ya.
Ben düşmesinden ziyade kafasını carpmasindan korkuyordum sağ olsun kızım bütün korkularımı tek tek tekrar ederek yaşatıyor

Geçmiş olsun canım.Ne kadar sakınsak da oluyor maalesef.

Rheaa çok geçmiş olsun canım, daha neler göreceğiz acaba Allah beterinden sakınsın :)

3.5 saat park iyimiş napıyor o kadar ben hoş 1 saatten sonra kendim çok üşüyorum da giriyoruz içeri

Rheaa çok geçmiş olsun canım, daha neler göreceğiz acaba Allah beterinden sakınsın :)

3.5 saat park iyimiş napıyor o kadar ben hoş 1 saatten sonra kendim çok üşüyorum da giriyoruz içeri
Tesekkurler cnim.Ben peşinde koşmaktan helak oluyorum resmen hiccccc sorma uyku saatlerimiz bizim netleşti artık öğle uykusuna 12 de yemeğini yiyip yatıyor. 2.15 gibi uyanıyor. Karnı tok oluyor. Yanıma çorbasını yoğurdunu felan alıyorum. Parktaki bütün aletlere defalarca biniyoruz kovamiz küreğimiz topumuz yanımızda oluyor. Genelde kumla oynuyor. Doldur boşalt küçük hayvan şekillerine kum doldurup şekillerini çıkartıyoruz. Top oynuyoruz. 3.5 gibi yemeğini yediriyorum sonra oyuna devam. Eve 6-6.30 arası dönüp akşam yemeğini yiyor. Ben egil kalk yapmaktan bacak ağrısı çekiyorum saatlerce kondisyon yapmis gibiyim yerinde 5 dakika durmuyor ki. İki adım atıp oturup oynamaya başlıyor, 3 dakika sonra kalkıp koşmaya başlıyor. 5 dakika yerimde sabit olmadığım için üşümem mümkün değil hep hareket. Sagolsun sporumu ücretsiz yaptırıyor

Bir buçuk yaş kontrolüne gittik. Kiloyu biraz az buldu bende dişlerden dolayı iştahsızlık olduğunu söyledim. Boyu uzun gidiyor yine. 3 ana 1 ara öğün dedi ama ben daha çok yediriyorum. Ona rağmen zayıf benim için sağlıklı olsun da kilo önemli değil. Muayene zor geçti ağlama sızlama açısından.
Bu aylarda 10 kelime yeterli dedi. Yumurta peynire mesafeliyiz dedim çorbaya ekle yumurtalı ekmek yap dedi de denemediğim yol kalmadı neredeyse artık kafaya takmamaya çalışıyorum.

Peynir ve yumurtayi Luna da yemiyor. Baslarda yiyordu qma malum akli ermeye baslayinca secmeye basladi. Ben de yumurtali ekmek yapayim bari,l iyi fikir. Pankeke fln koyuyordum amal french toast iyi fikirmis. Hem pratik hem ben de cok severim

Bizde 2 aşı vardi 1.5 yas kontrolunde. Gelisimini kendi persentiline gore cok cok iyi buldugunu soyledi. Kendi persentiline gore diyorum cunku genel beklentiye gore kisa gidiyor Luna. 77.5 cm olmus son 3 ayda 2.5 cm uzamis. 11.5 kilo olmus yani 1 kilo 200 gram almis 3 ayda. Gelisimi iyi de boyu kisa. Boy uzamasi icin sag olsun April ruseym onerdi, onu denicem bulabilirsem. Olmadi Turkiyeye giden birinden ismarlicam.

Ben de yumurta yediremiyorum, eskisi gibi omlet falan yemiyor. Yumurtalı ekmek bizde biraz işe yaradı ama, ekmeğe çırpılmış yumurta zeytinyağı birazcık baharat üstüne de bolca peynir, fırında pisiriyorum. Kendi tutup yiyor ya biraz daha ılımlı. Birde eşim ona haşlanmış yumurtayı tavşan şeklinde yaptı. Altını kesip o parçadan kuyruk, kulak falan yapıyorsunuz, videosunu görürsünüz. O şekilde tam yedi, evde bayram havası bir hevesle ertesi gün ben de yaptım, yarısını yedi. Olsun. Yemek biz de hep sıkıntı yaa.

Biz de bugün 1.5 yaş aşılarını olduk aile hekiminde. Toplam 3asi. Bakalım gecemiz nasıl geçecek. O sıra genel durumundan konuşurken 'konusma' mevzusu açıldı. Cümle kuruyor mu dedi. Tek sözcükler şeklinde hala. Ama komut alma, anlaşmamız, yeni ogrendiklerini göstermesi bunlar iyi. Bu ara konuşmada da ilerleme görüyorum, yeni sesler tekrar ediyor, bidi bidi bir şeyler diyor ama kendi ne zaman isterse. Bu ara baba ya taktı, anne gitti ama mesela. Gene de ilerleme hissettiğim için canımı sikmamaya çalışıyorum 1.5 yaş doktor kontrolünde bu ve yemek konusunu mutlaka açacağım.

Yediklerinde bayram havası olmaz mı hiç. Bende sürekli çevirip deniyorum haşlama mümkün değil yemiyor tavada omlet ya da yumurtaya batırıp tost makinesinde peynir ekleyip pişiriyorum. Kıtır kıtır hoşuna gidiyor.
Azıları tamamladık minnoş minnoş azı dişi bile tatlı geliyor insana 3 gündür uykular haram yine sanırım köpek dişleri zorluyor
Bugünde sünnet öncesi muayeneye götüreceğiz doktor odasından nefret etse de başka çaremiz yok. Dün hastane asansöründe doktorla karşılaştık bas bas bağırdı kadının yüzüne karşı . Biraz da çekingenlik var aşarız umarım

Oğlumun cildi epey kuru sürekli nemlendiriyorum ama yetmiyor sanırım. Şampuanını mı değiştirsem bioderma kullanan var mı

Oğlumun cildi epey kuru sürekli nemlendiriyorum ama yetmiyor sanırım. Şampuanını mı değiştirsem bioderma kullanan var mı
Ben hem şampuanı değiştirdim hemde bioderma nemlendirici kullanıyorum her duş sonrası tüm vücuduna sürüyorum. Diğer ürünlere göre daha fazla nemlendiriyor. Şampuanı da mustelanin kuru ciltler için ürettiği bal mumu özlü olanı kullanıyoruz. 3 aydan fazladır bu şekilde. Cildi kuruluktan putur putur değil artık.

Bende arayış içindeydim ilk aklıma gelen bioderma olmuştu. Mustelaya da bakayım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…