Karma mi oldu kizamik asisi mi bebeginizBizim doktor aşıyı yapalım 9.ayda dedi biz yaptıracağız bu ay. Sağlık ocağı siz isterseniz yaparız demişti.
Yaptirdiniz mi 9.ay karma asisinibana da 9. ay geldiğinde konuşacağız demişti
bakalım daha var 1 ay
Sağlık ocağında kızamık aşısı yaptırdımKarma mi oldu kizamik asisi mi bebeginiz
1 yasinda asi olunca yan etki oldu mu doz fazlalagindan acaba?Sağlık ocağında kızamık aşısı yaptırdım
Şampuan olarak bübchen ve Krem mustela nemlendirici kullanıyorum. Bana kalırsa çok sık duş aldırmayın az deterjan kullanın. Ben haftada iki defa yıkıyorum, bazen 4-5 günü bile bulduğu oluyordu.Oğlumun cildi epey kuru sürekli nemlendiriyorum ama yetmiyor sanırım. Şampuanını mı değiştirsem bioderma kullanan var mı
Hayır olumsuz bir etki gözlemlemedim1 yasinda asi olunca yan etki oldu mu doz fazlalagindan acaba?
Ya ben kışın günaşırı yıkıyorum. Her gün nemlendirici kullanmıyordum banyodan sonra losyon sürüyorum artık her sabah pijamasını çıkarırken sürüyorumŞampuan olarak bübchen ve Krem mustela nemlendirici kullanıyorum. Bana kalırsa çok sık duş aldırmayın az deterjan kullanın. Ben haftada iki defa yıkıyorum, bazen 4-5 günü bile bulduğu oluyordu.
Doktor bana da sık sık yıka ama her seferinde sabun şampuan vs. kullanma dedi. ben de bazen sadece suyla yıkıyorum eger parka falan çıkmadıysak. Bazen sadece şampuanla. bazen vücudunu da köpüklü yıkıyorum. bizim de geçtiğimiz günlerde boyun altında egzama gibi olmuştu. O dönem atkı kullanmıştık ondan mı oldu bilmiyorum. Normalde mustela kullanıyorum nemlendirici olarak. Ama her banyodan sonra sürmüyorum. Bazen giydirdiğime şükrediyorumYa ben kışın günaşırı yıkıyorum. Her gün nemlendirici kullanmıyordum banyodan sonra losyon sürüyorum artık her sabah pijamasını çıkarırken sürüyorum
Bana kalırsa gün aşırı çok sık bir sayı. Yani vücudun kendi tabakası var sürekli yıkayıp onu aşındırıyorsunuz. En azından duru suyla yıkayın şampuan vs kullanmayın.Ya ben kışın günaşırı yıkıyorum. Her gün nemlendirici kullanmıyordum banyodan sonra losyon sürüyorum artık her sabah pijamasını çıkarırken sürüyorum
Bazen bende bezini degiştirmeme şükrediyorumDoktor bana da sık sık yıka ama her seferinde sabun şampuan vs. kullanma dedi. ben de bazen sadece suyla yıkıyorum eger parka falan çıkmadıysak. Bazen sadece şampuanla. bazen vücudunu da köpüklü yıkıyorum. bizim de geçtiğimiz günlerde boyun altında egzama gibi olmuştu. O dönem atkı kullanmıştık ondan mı oldu bilmiyorum. Normalde mustela kullanıyorum nemlendirici olarak. Ama her banyodan sonra sürmüyorum. Bazen giydirdiğime şükrediyorum
Bu arada yumurta ve peynir konusu bizim de sıkıntı. ilk zamanlar hep pankek krep vs yapıyordum. Artık onlardan da sıkıldı sanırım. Normalde peynir yemez. Bir kere rendelenmiş peyniri görüp yedi. O yüzden bazen kahvaltıda rendeleyip koyuyorum biraz yiyor. Sanırım farklı geliyor. Ama labne yiyor o yüzden peynir meselesine çok takilmiyorum. Bir gün gevreği eline alıp önüne de labneyi çekti ve içine batırarak yemeye başladı. Ben de bu banma sevdasını yumurtada kullandım geçenlerde. tavaya kırdım. Hiç karıştırmadan önüne koydum. Ekmeği sarısına batırıp biraz yemişti Bu sabah tekrar denedim yine biraz yedi. Artık bu şekilde deneyeceğim bir süreEkmeği mesela bayılarak yer ama yumurtalı ekmek yaptığımda onu da yemiyor.
Çok geçmiş olsun. Başka bir doktora daha danışmakla iyi edersinizYenidoğan sünneti yaptırmak istemiştik sol testiste hidrosel (su fıtığı) var diye bu zamana kadar bekledik. Kontrole gittiğimizde kendiliğinden geçmediği anlaşıldı operasyon ile birlikte sünneti yapılabilir dedi doktor. Bizde bir uzmana daha danışalım duruma göre karar verelim diyoruz. Bazı uzmanlar 2 yaşına kadar bekletiyormuş. Büyük ihtimalle ufak da olsa operasyon geçirecek minik kuşum.
Teşekkür ederim. Her şey istediğimiz gibi olmuyor zaten telafisi zor olan dertlerimiz olmasınÇok geçmiş olsun. Başka bir doktora daha danışmakla iyi edersinizUmarım kendiliğinden geçer. Kardeşim oğlunu 7 yaşında anestezi ile sünnet ettirdi çok rahat hiç problem yaşamadı. Yani illa küçükken olmasına da gerek yok.
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bizde de operasyon gerektiren bir durum var ve ben bekletiyorum. Çok çok eskiden yazardım sol gözünün akması ve çapaklanması konusunda, masaj, papatya çayı, anne sütü falan fayda etmemişti ve tıkanıklık devam etti. Malta'da operasyon istedikleri için Türkiye'de yeniden baktırdık. Onlar da genel anestezi eşliğinde yapmak istediler. 2 yaşına kadar geçme şansı varmış ama çok çok düşükmüş. 1.5 yaşına kadar geçmediyse bundan sonra geçmez dedi doktor. Göz kanalına ince bir sonda ile giriş yaparak açacaklarmışmış. Kulağa korkunç geliyor. Bence anestezi için çok küçükler. Doktor ona verilecek narkoz 5 dklık uyuması için sadece, hemen uyanacak dedi ama ben ikna olamıyorum. Bence bekletilebilen bir şey ise bekletmekte fayda var. 7-8 yaşına kadar da bekletebilirsin ama yapılacak işlem daha komplike bir işlem olacak daha uzun sürecek ve o zamana kadar enfeksiyon yaşama riski olacak böyle dedi. Ama biz yine de şu an içim çekimseriz.Yenidoğan sünneti yaptırmak istemiştik sol testiste hidrosel (su fıtığı) var diye bu zamana kadar bekledik. Kontrole gittiğimizde kendiliğinden geçmediği anlaşıldı operasyon ile birlikte sünneti yapılabilir dedi doktor. Bizde bir uzmana daha danışalım duruma göre karar verelim diyoruz. Bazı uzmanlar 2 yaşına kadar bekletiyormuş. Büyük ihtimalle ufak da olsa operasyon geçirecek minik kuşum.
Geçmiş olsun Luna'yaMerhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bizde de operasyon gerektiren bir durum var ve ben bekletiyorum. Çok çok eskiden yazardım sol gözünün akması ve çapaklanması konusunda, masaj, papatya çayı, anne sütü falan fayda etmemişti ve tıkanıklık devam etti. Malta'da operasyon istedikleri için Türkiye'de yeniden baktırdık. Onlar da genel anestezi eşliğinde yapmak istediler. 2 yaşına kadar geçme şansı varmış ama çok çok düşükmüş. 1.5 yaşına kadar geçmediyse bundan sonra geçmez dedi doktor. Göz kanalına ince bir sonda ile giriş yaparak açacaklarmışmış. Kulağa korkunç geliyor. Bence anestezi için çok küçükler. Doktor ona verilecek narkoz 5 dklık uyuması için sadece, hemen uyanacak dedi ama ben ikna olamıyorum. Bence bekletilebilen bir şey ise bekletmekte fayda var. 7-8 yaşına kadar da bekletebilirsin ama yapılacak işlem daha komplike bir işlem olacak daha uzun sürecek ve o zamana kadar enfeksiyon yaşama riski olacak böyle dedi. Ama biz yine de şu an içim çekimseriz.
Çok geçmiş olsun, geç olsun güç olmasın.Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bizde de operasyon gerektiren bir durum var ve ben bekletiyorum. Çok çok eskiden yazardım sol gözünün akması ve çapaklanması konusunda, masaj, papatya çayı, anne sütü falan fayda etmemişti ve tıkanıklık devam etti. Malta'da operasyon istedikleri için Türkiye'de yeniden baktırdık. Onlar da genel anestezi eşliğinde yapmak istediler. 2 yaşına kadar geçme şansı varmış ama çok çok düşükmüş. 1.5 yaşına kadar geçmediyse bundan sonra geçmez dedi doktor. Göz kanalına ince bir sonda ile giriş yaparak açacaklarmışmış. Kulağa korkunç geliyor. Bence anestezi için çok küçükler. Doktor ona verilecek narkoz 5 dklık uyuması için sadece, hemen uyanacak dedi ama ben ikna olamıyorum. Bence bekletilebilen bir şey ise bekletmekte fayda var. 7-8 yaşına kadar da bekletebilirsin ama yapılacak işlem daha komplike bir işlem olacak daha uzun sürecek ve o zamana kadar enfeksiyon yaşama riski olacak böyle dedi. Ama biz yine de şu an içim çekimseriz.
Bir kalem kağıtla kafayı bozan da benimki ama maşallah kuzum bizimki çizik atıyor genelde yuvarlak yapıyor ama öyle bilinçli değil ya da tam değil diyeyim, böyle denk gelmek gibi daha çokSelam kızlarrYaklaşık 1 aydır ofise gitmeye başladım, Umay ananesiyle takılıyor ve emmeden asla uyumuyan çocuk mışıl mışıl uyuyormuş öğlen. Hatta dün oyun oynarken yerde uyuyakalmış hala şoktayım tabi gece uykusuna yine memede geçiş ama bu bile başarı dedim, çok zorlanmayacağız demek ki. Bir de sabah emziriyorum gebelde akşam yatana kadar aramıyor, bırakma süreci de kolay olacak gibi
Yemek konusunda, ben yemiyorsa hiç zorlamazdım demek kü tok dersim vs, ama annem ömrünü yemek yedirmeye adayan biri olduğu için asla boş geçmiyor, gerekirse çizgi film izletip kolunun altına sıkıştırarak yediriyor ve sonuç, kilo alımı hızlandıne kadar iyi bilmiyorum ama annem yani ne diyeyim, 4 çocuk kaç torun büyütmüş insan.
Bu arada bizim kız kalem kağıtla kafayı bozdu iyiden iyiye, sürekli daire çiziyor, arada işgilleniyorum normal mi bilmiyorum, genelde 3 yaş yazıyor her yerde daire için. Sizde durumlar nasıl?
Evet demiyor hayır net bir şekilde belirtiyor.kızlar bebekleriniz evet hayır diyebiliyor mu? Bir de 3 tekerlekli bisiklete binip pedal çevirebilen var mı?