2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok geçmiş olsun, bizimki de üşütmüştü sanki luna da üşütmüş gibi belirtiler benziyor.

Çok geçmiş olsun, bizimki de üşütmüştü sanki luna da üşütmüş gibi belirtiler benziyor.
Cok sag ol. Ben de usuttu diye dusundum ama doktor kresten virus kapmış dedi. Kulakları bogazi temiz dedi. Kustugu ve istahsiz olduğu için takviye vitamin damlasi verdi. Atesi hiç çıkmadı sukurler olsun. Sadece 2 gun ishal ve 4 gun iştahsızlık bunun 1 günü hiçbir şey yiyemedi. 2 kere de kustu. Bugun daha iyi gibi. Sanirim yarin tamamen toparlar. Sukurler olsun

Sag ol. Kresten virus kapmış. Sanirim bu o meşhur salgindi. Aynisi bir kere daha olmustu. Usutmus olsa atesi çıkar dedi doktor. Virus kapmış ishal oldu, yemek gorunce midesi bulaniyordu. Simdi daha iyi cok teşekkürler.

Bugun 15. Ay kontrolune gittik. 15. Ay aşılarını olmadı. Doktor şu an Luna hasta olduğundan ertelemeyi uygun gordu. Haftaya gidicez insallah. Genel anlamda her sey yolunda. Miniğim 75 cm, 10.060 gram. Birden poy atacağına dair umutlarım yavas yavaş tükeniyor

15 ay kontrolü mü var?

aman iyi bence
zaten sürekli bakmıyorlar sizin orada...

sen çok hastalık çektin mirune bundan sonra sana havada karada ölüm yok
artık çocuğun bağışıklığı en üst seviyede olmuştur muhtemelen.

aman iyi bence
zaten sürekli bakmıyorlar sizin orada...

sen çok hastalık çektin mirune bundan sonra sana havada karada ölüm yok
artık çocuğun bağışıklığı en üst seviyede olmuştur muhtemelen.
Yok kız surekli burnunun akmasi disinda ( o da alerjik diyor doktoru) 3. Kez hastalandı. Benim korkum kış ayları. Asıl simdi başlayacak her şey gibi hissediyorum. Çevremizdeki bebeklerden hastaneye yatisi yapılanlar oldu. Sukur ki böyle bir şey yaşamadık. Insallah da yaşamayız. Emzirmenin gercekten bebekleri koruduğuna kendim birebir şahit olmuş oldum. Ne zaman birakicam desem hasta oldu Allah işaret verdi diye dusundum. Totem yaptım birakmicam 2.ye hamile kalana kadar.

Bazı insanların düşüncesizce yorum yapmalarından bunaldım gerçekten. Bebek doğar yok burun kıvırıp bunu böyle mi yaptın demeleri, yok karnı açtır yok bunu mu giydirdin demeleri yetmedi şimdi çocuk büyüdü farklı modlari çıktı piyasaya. Daha önce yazmıştım ben çocuğu her gün parka çıkartıyorum. Hava soğuk sıcak yağmurlu sisli farketmiyor. Kıyafetlerimizi felan ona göre aldım zaten çocuğumu tanıyorum sonuçta dimi.Farklı yerlere götürmeye de çalışıyorum algısı gelişsin diye. Mesela dün kent ormanına götürdüm. Mevsim sonbahar her yer yaprak, hışırtısı görüntüsü dokusu felan çok cezbediyor yeni şeyler deneyimliyor. Disarda oynarken çok tehlikeli bir şey yapmadığı sürece hiç müdahale etmiyorum. Dün ormanda yürüyüş yolunda bir bölgede çakıl taşları felan vardı ufaklikta hemen oturdu onlarla oynuyor. Yanda bir çift aralarında konuşuyor duyabileceğiniz düşünmeden , ay baksana çocuğun pisliğin içinde oynamasına nasil izin veriyor nasıl bir anne!!! Ama çocukta sanki memnun gibi çığlık atıp duruyor, annesi de oturmuş karşısına ıyyyyy!!! Nasıl bir üslup ya. Sanki çocuk cop tenekesi içinde oynuyor. Pislik dediği yer yolun kenari toprak üstündeki çakıl taşları. Bakteri barindirabilir ama eminim ki düşüncelerinden daha temiz bir yer. Duymamazlıktan geldim. Ordan bir ağacın altına geçtik, nasıl güzel bir görüntü yemyeşil çimler üstü sapsarı yapraklar felan. Çocuk orda yerse yuvarlaniyor bende yanındayım ağzına bir şey atmasın gözüne bir şey kaçmasın diye hazırda bekliyorum bir başkası çocuğu nerde oynatıyor diyor geçerken!!! Yine ses etmedim ama sinirim tepeme çıktı. Bugün evimizin arkasındaki parkta oynuyor çocuk kumda yuvarlandı resmen yattı bir başkası kızımla aynı yaşta çocuğu var çocukta istiyor otursun yere oynasın annesi pis orası her yerde mikrop var çocuğa musade etmiyor, bize bakıp ıyyyyy yaptı tiksinerek ve gitti. Parkın yürüyüş yolundan eve dönüyoruz bir alanda ağaç yaprakları dökülmüş benim ufaklık oturdu oraya yapraklarda oynuyor. Koparmaya çalışıyor felan yürüyüş yapan orta yaşlı bir teyze bakarak geçti sonra durdu geri geri geldi. Ya kızım pardon ama bu soğukta çocuğu sen nasıl yere oturtabiliyorsun hasta edeceksin çocuğu dedi. Dedim teyze kıyafetleri öne göre. Herkes çocuğunu tanır dimi bende bildiğim için bu şekilde şöyle şöyle özellikte mont bot aldım. Neden çocuğu kisitlayayim ki dedim. Yani ne bileyim hem kirli yerler hem soğuk dedi onunda1 tane torunu varmış hep hasta oluyormuş aslında çok dikkat ediyorlarmış dedim belki çok dikkat ettiğiniz için hasta olmasın çocuk, kızım şükür olsun hiç hasta olmadı daha. Yerler pişmiş makine ne güne duruyor dedim bende. Sonra kıvırdı birazcık tabi yani herkes çocuğu bilir dedi 2kiyafet fazla yikayacagim diye çocuğu farklı deneyimlerden mahrum bırakamam yani. Yani işin özü çok sinirlendim. Bu tarz bir çok tepkiyle karsilasinda tamam duymamazlıktan geliyorum ama bazen de kendimi sorguluyorum acaba yanlış mı yapıyorum diye. Ne var yani kuma yatsa yere otursa çamurla, suyla oynasa ziplasa. Eve gelince bir banyoya bakar kıyafetler de hemen yıkanır dimi. Yanlış mı bunlar yada ben mi çok rahatım hata mı yapıyorum acaba... Ay resmen dolmuşum.

Hiç canini sıkma. Cocugun icin tabi ki en iyisini sen bilirsin. Zaten bir seyler yanlissa anneler bunu hissediyor, bence icgudusel bu. Malesef insanlarda yargilama huyu var, bunu yapabilmeyi hak goruyorlar ama hayir, sen bu yuzden ic huzurunu bozma. Bence de kesfetmesi, oynamasi cok guzel ve temizlik de dedigin gibi hallolur. Ve hastalandiklari da olacak.

Yani çocuk bu tabiki de hastalanacak. Asiri korusan da hastalanır korumasan da bünyeleri bagisikliklari zayıf daha yavaş yavaş korumaları artacak tabikide. Tabikide kimse çocuğu hastalansin istemez ama hastalanacak korkusuyla da keşfetme merak duygusunu kaybetsin istemiyorum. Aslında kadına oradaki cevabim tamamen kişisel kadının tavrınaydi yanlış anlaşılma olmasın dipnot geçeyim dedim

Geçmiş olsun bağışıklığınızı artırıcı gıdalarla beslenmeye dikkat edin

Keşke ben de yapabilsem Ev içerisinde müdahale etmiyorum ama dışarıda bu pandemi yüzünden ve titiz biriyim maalesef biraz kısıtlamacı davranıyorum.Sitedeki salıncağa dahi bindirmeden önce dezenfekte ediyorum

Hadsizler sadece canım boşversene. Hatta bence duyar duymaz tepki ver duymazlıktan gelme. Ben de kisitlamiyorum açıkçası. Canı ne yapmak istiyorsa yapıyor. Taş toprak pis diye oynanmaz mı ya. Kendini sorgulama lütfen bu işin doğrusu yanlışı yok. Derin bir nefes al ve hadlerini bildir

Çok geçmiş olsun, gönül ister hiçbir bebek hastalanmasın ama bagisikliklari bu vesileyle daha da artıyor...

Yani bende öyle diyorum ama bu tarz olaylara sistematik olarak maruz kalınca insan kendini sorgulamıyor değil tabi. Ama yalnız olmadığımı duymak iyi geldi

Ben ne evde nede disarda kısıtlıyorum. Tehlikeli bir şey yapmadığı sürece tabikide. Bende önceden elimde dezenfektanlarla gezer dokunduğu her şeyi önce silerdim. Fakat artık sadece çantama bir ıslak mendil atıp çıkıyorum. Elleri çok kirlendiginde silmek için. Çünkü artık ellerini yüzüne veye ağzına götürmüyor. Aynı bizim gibi şuan. Eğer elini ağzına götürse bende elimde mendille gezerdim ama mendil çantada ihtiyaç anını bekliyor sadece. Siz benim parkta nelerre müsaade ettigimi görseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…