2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar merhaba babamız covid + çıktı. Bebekte de iştahsızlık var. covid geçirenler bebeklerinde ne tür bulgular çıktı ve kolay atlatıyor mu? neler önerirsiniz?

Ben bazen peynirli yumurta yapıyorum yiyor arada peynir seçme oğlumda da var peynir çubukları varya onlardan denedin mi burgu peynir gibi eline alınca yer kahvaltıda bizimki
Denemez olur muyum bu çocuklar için sekili peynirden bile aldım onu bile ağzından attı ya hep böyle yemezse diye korkuyorum
pınar labne yediriyorum ben, verirken kaşığın içine çaktırmadan zeytin de ilave ediyorum. öyle yiyor :)
Bizimki farkedip hemen atıyor umarım dönemseldir alışır diye ara ara deniyorum ama nafile

Bizimde oluyor mesela ben çalışırken arada çok huysuzlaninca 10 dakika çizgi film açıyorum dursun dikkati bizden kopsun diye dakika dolunca elinden alıyorum ağlıyor hiç umursamıyorum ağlamamasi bağırması gerektiğini izah ediyorum sonra git bana şu oyuncagini getir balonu getir aaa araba ordaymis diyorum unutuyor sonra bağırmaya aglamayi bırakıyor sanırım dikkatini başka yöne çekmek gerekiyor yoksa her şeyi ağlayarak elde etmeye çalışıyor biz bebek arabasinda çok yaşıyoruz bunu orada sürekli bak kedi var köpek kuş var diyerek hayanlara nesnelere sesleniyorum ilgisi dağılıyor oturmaya devam ediyor bir süre de olsa idare ediyoruz

kızlar merhaba babamız covid + çıktı. Bebekte de iştahsızlık var. covid geçirenler bebeklerinde ne tür bulgular çıktı ve kolay atlatıyor mu? neler önerirsiniz?
Geçmiş olsun umarım hafif atlatır benim oğlumda ilk ateş sonra halsizlik ishal iştahsızlık yaptı doktor ilaç vermsiti 3 günde toparladı çok şükür devit 3 kullandık takviye olarak Multi vitamin vermiştik bol bol emzirdim gece gündüz yeni doğan gibi çünkü iştahı olmadı anne sütü takviyesi onu toparlar diye düşünüyorum

Peynir zeytin yumurtayi ayrı ayrı yemeyen oğlum için öneriniz var mı menemede yumurta kaşar yada tosta yedirebiliyorum zaten normal peyniri hiç bir şekilde yemiyor ne yapsam bilemedim
Kızımda yemiyor canım. Peynirli pankek, sigara böreği, peynirli omlet yaparak yedirebiliyorum.Zeytini yiyor benimki.

Canım gecen ay biz de öyleydik.Sakin sakin bağırma kızım diye sürekli konuştuk pek fayda etmedi.Umursamamayı denedik bir kaç gün sonra kendiliğinden bıraktı.Geçici bir dönemdir umarım.

Cok gecmis olsun,benim kizim dort aylikken hepimiz gevirdik,kizimda bir gece ates oldu,(en yuksek 74 e xikti ama) istahsizlik vardi onun disinda bir sey olmadi sukur.Bol bol emzir ve fazla viruse mariuz kalmamasi icin eşinden ayri bir odada kalin muhakkak.

Reglim gecikti. Son 3aydir 35 gunde bir geliyordu. Hemen gebelik testi aldim ama negatif tabi. Sanirim doktora gitmem lazim. Adetimin duzene girdigini dusunsem de girmemis daha. Adet duzene girmeyen kaldi mi?

kızlar,

bebişe süt veriyormusunuz ? nasıl ne kadar ne marka veriyorsunuz ??

bendeki durum şu şekilde.halen emzirmeye devam ediyorum, ve son 2 haftaya kadar günde 90ml mama veriyordum. son 2 haftadır 90ml mama yerine 90ml süt veriyorum, ve zevkle içiyor.

mamaya göre daha dogaldır diye düşünüyorum sütü. ama öte yandan mamada bir sürü besin vardır diye aklıma geliyor.

bu arada içirdigim sütü migrostan alıyorum. markası "elta ada"

Sut vermioruz artik. Muhallebisine fln katmisligim var. O da laktozsuz. Tam oyle sutlu muhallebi yaptigimda kusma ishal oldu. Doktor sunu yedir bunu yedir bu sure sutten uzakta olsun deyince acaba sebebi o muydu, yaramiyor mu, bagirsaklarini mi bozdum diye dusundum. Gram vermiyorim artik. Korktum.

Süt vermiyorum canım yararlı olduğunu da düşünmüyorum bence vitamin ve mineral için devam sütü içmesi çok daha iyi olur. Süt sindirim sorunları da yapabilir ayrıca..
Ben gece emzirmesini bıraktırmak niyetiyle bir iki kere denedim ama ne emzik ne biberon kabul etmiyor. Su dahi içiremiyorum kaldı ki süt içsin

Reglim gecikti. Son 3aydir 35 gunde bir geliyordu. Hemen gebelik testi aldim ama negatif tabi. Sanirim doktora gitmem lazim. Adetimin duzene girdigini dusunsem de girmemis daha. Adet duzene girmeyen kaldi mi?
Benim duzenli degil. Duzenli gibi olmustu, bozuldu gene. Ben de birkac kez test yaptim, hem korkup hem de ay olsa mi acabaa diye Yarin randevum var doktorda.

Bı kaç kez denedim içmedi sevmedi

Ya çok üzgünüm paylaşmak ister misin? Ciddi bir durum değildir umarım

Benim doğumdan 4 ay sonra başladı ve hep düzenliydi. Ta ki geçen aya kadar. Biraz yoğun geçen zamanlardı, ben ki hiç kaçırmam sıkı takipteyimdir hep, fark etmemişim 2 hafta gecikmiş. Fark ettiğim gece bi şok yaşadım neyse ki sabahına oldu.
Bence böyle gecikmeler çok doktorluk değil ama senin ne düşündüğün daha önemli.

Ahh çok geçmiş olsun umarım çok ciddi bür şey değildir, tedaviyle son bulur.
Durumu bilmiyorum ama artık 14-15 aylık oldular, doktor tavsiyesini dikkate almak iyi olur sanki, tabi böyle söylemek kolay..

Hamilelikten once oyle duzenliydi ki gunu sasmiyordu. Böyle duzensiz olmasina alisik degilim. Belki dedigin gibi cok onemli bir durum yok. 2 hafta once yolculuktan geldik diye gecikti. Yine de doktora gorunmekte fayda var. Icimiz rahatlasin.

Çok geçmiş olsun canımhislerini anlıyorum..Ben de bırakmak zorunda kaldım.Henüz denemeye baslamadım ama. Sen daha sağlıklı olacaksın ki bebeğinle daha keyifli şeyler yaşayacaksın
15 ay emzirdik buna şükür ne yapalım?Farzet sütümüz kesildi bir anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…