Gündüz uyuduğunda artık iş yapmayı bıraktım yap yap nereye kadar ömür biter iş bitmezBen hic ayiramiyorum desem yalan olmaz. Gunduz zaten tek uyku 1 saat uyuyor artk. O sirada ev mi toplasam bi kahve mi icsem yemek mi bulasik mi derken uyaniyor. Aksam da 21:00-21:30 civari uyuyor. Sonrasinda ev topla yemek ye mutfagi topla bulasik camasri gece anca oturuyorum toplasan 1 saat anca.
Faydalı oluyorsa ne mutlu bana o zamannYa öyle güzel anlatıyorsun ki, ne yalan söyleyeyim her mesajını okumamda gözümde canlanıyor. özellikle doktor buluşmalarınız, sanki biz de oradayız gibisöylemeden geçemedim :)
Ben de düşmelerinde ani tepki vermiyorum asla, bazen kötü düştü sanıp hiii filan diye kalkarsam hiçbir şey olmadığı halde ağlıyor çünkü. Bunu özellikle annemleyken çok test ettim, o çok tepki veriyor da
Bebe uyudu mu uyuycan kalktı mı kalkcanGündüz uyuduğunda artık iş yapmayı bıraktım yap yap nereye kadar ömür biter iş bitmez. Çamaşır katlamak ütü süpürme silme gibi işleri seviyor uyanıkken yapıyorum mutfak işleri yaparken de eline yiyecek birşeyler veriyorum oyalanıyor. Bende uyuduğunda kahvemi içsem kar diyorum.
Çok iyi olur doktorunuz bakalim ne önerecek. Bende kalın giydirme taraftari değilim ama montunu ısı yalıtımlı soğuk rüzgar kar geçirmez almak istiyorum. Aynı şekilde botunu da.Termal içlik almayı düşünüyorum canım. Kalın kalın değilde birkaç kat giydirmeyi planlıyorum. Haftaya dr randevumuz var soracağım kendisine de önerileri neler olacak bakalım yazarım inş. buraya da
Tebrik ederim. Luna 13.5 aylik oldu tam ama yurumedi hala. Sabirsizlanmaya basladim. Ben de esim de 14 aylik yurumusuz. Yani 2 haftaya yurur artik diye umut ediyorum.Sonunda yürüdük kızlar
Bu aralar giremedim bayağı yazılmış ama okuyamıyorum kvler bizde bu konuda geçmiş ya ben rahat olamıyorum onlar burdayken onlar rahatlattıklarını sanıyorlar ama ben bin kat daha yoruluyorum
Her yer onu yapmıyor. Bizim doktorda 9 ve 12.ayda parmaktan alıp demir seviyesine bakmisti. Avantajı hemen ve aglatmadan sonuca ulaşaması dezavantajı diğer değerlerin çıkmaması ayrintili değil. Umarım sonuçlar güzel çıkmıştır.Sabah hem Luna hem ben kan verdik. Birazdan sonuclari almaya gidicez. Demir durumunu cok merak ediyorum. Bu arada burda parmagindan kan aldilar. Ayni kan sekerine bakar gibi delip de. Hic oyle damar aramadilar aglatmadilar. Gule oynaya anlamadan kan verdi. Bir de bantlayinca uzerine gulen cop adam resmi cizdiler. Tum you ona bakip oynadi. Aglatmadan da oluyomus bu isler demek ki
Diger degerlere bakmislar gibi ama bu sefer de asil merak ettigim direkt demir sonucu yok. Esim diyor ben soyledim, anladiklarina eminim ama onda demir yazmıyor direkt. Benimkinde (2.si) gvozde yazan son kisim demir demek. Onunkinde o kisim yok. Ya da ben anlamiyorum, bir bilen varsa beni de aysinlatsin. Pazartesi donus yapar artik doktor sonuclara.Her yer onu yapmıyor. Bizim doktorda 9 ve 12.ayda parmaktan alıp demir seviyesine bakmisti. Avantajı hemen ve aglatmadan sonuca ulaşaması dezavantajı diğer değerlerin çıkmaması ayrintili değil. Umarım sonuçlar güzel çıkmıştır.
Bizde doktorları makina sadece demire bakıyor bakıyor çok ayrintiliymis keşke olsaydı bizde deDiger degerlere bakmislar gibi ama bu sefer de asil merak ettigim direkt demir sonucu yok. Esim diyor ben soyledim, anladiklarina eminim ama onda demir yazmıyor direkt. Benimkinde (2.si) gvozde yazan son kisim demir demek. Onunkinde o kisim yok. Ya da ben anlamiyorum, bir bilen varsa beni de aysinlatsin. Pazartesi donus yapar artik doktor sonuclara.
Bizim ufaklıkta yazlıkta çiçek koklamayı öğrenmiştiKızlar benim minnoş koklamayı öğrendi şimdi bulduğu her çiçeği kokluyor nasıl sevimli nasıl sevimli halleri anlatamamçiçek gördüğünde o minicik parmağıyla gösterip hı hıı diyor yüzüme bakıp ( kendince izin isteme stili) gidip çiçeği koyabilirsin annecim diyorum çığlık atıp koşmaya başlıyor. Bazen de ziplamaya çalışıyor tabi daha beceremiyor ziplamayi iki ayağını aynı anda kaldiramayinca hızlı hızlı bir sağ bir sol kaldırıyor bitiyorum eriyorum yiyesim geliyor o hallerini
Hemoglobinin kan değeri oldugunu biliyorum ama benimkinde demir diye ayristirmislar ozellikle. (11.9 olan) onunkinde neden ayristirmamislar diye merak ettim. Ama olsun kansizlik olmadigi gorunuyor sonuclardan. Cok sevindim. TesekkurlerBizde doktorları makina sadece demire bakıyor bakıyor çok ayrintiliymis keşke olsaydı bizde debildiklerinin açıklamasını yapmaya çalışayım canım.
Hemoglobin vücuttaki kan değeri.
Wbc beyaz kan hücresi sayısı
Vücuttaki demire hemoglobin üzerinden değerlendirme yapılıyor. Bildigim kadarıyla 12.5 altındaysa kansızlık teşhisi konuluyor. Sizde 130 yani 13.0 sınırın üzerinde. Dikkat ederseniz değer aralıklarını 125 olarak vermiş burda 12.5 olarak geçerli oluyor. Bizim 12.3 çıkmıştı 12 ay kontrolünde sınırın çok az altında olduğu için takviye vermemişti ama kansızlık yapan besinleri kullanmayın demisti.
bizimkisi bi kere kan verdi, ondada ne kadar agladı halen unutamıyorumSabah hem Luna hem ben kan verdik. Birazdan sonuclari almaya gidicez. Demir durumunu cok merak ediyorum. Bu arada burda parmagindan kan aldilar. Ayni kan sekerine bakar gibi delip de. Hic oyle damar aramadilar aglatmadilar. Gule oynaya anlamadan kan verdi. Bir de bantlayinca uzerine gulen cop adam resmi cizdiler. Tum you ona bakip oynadi. Aglatmadan da oluyomus bu isler demek ki
bende incir veriyorum bir sıkıntısı olmadıYaaa. Sebebi neymiş ki? İshalken verilmez diye okumuştum ben. Bir de sınırlı vermek gerekiyor diye biliyorum. Doktor herseyi verebilirsin dedi zaten 1 yaşından sonra da.
Taze incir de yedirdim ben zaten.
Gece uyanıp ağlayan uyumayan bebekle baş etmek çok zor oluyordur tahmin edebiliyorum. O konuda fikir veremem yaşamadığım için ama gaz konusunda kendi tecrübemden şunu söyleyebilirim. Biz mama hiç kullanmadık. Havaların soğumasıyla birlikte evde yerler soğudu. Bebekte yazdan kalan alışkanlık ne çorap tutuyor ne birsey çıplak ayak gezmek istiyor. Bende altı kalın ev tipi yumuşak patik aldım. Altına çorap giydirip üstüne onu giydiriyoruum. Eğer gün içerisinde onlari giydirmezsem çok gazı oluyor ve gece sık uyanıp gaz sancısı yaşayıp çığlık atıyor. Ayaklarindan üşütüyor sanırım. Panikle gezdiginde sorun yaşamıyoruz. Belki gece çığlık çığlığa uyanması sizinde gaz sancısı yüzünden olabilir. Birde yazınızda dikkatimi çeken bebek uyuduğu yer çok farklı. Bir bebek arabası yanınız vs gece bölünüyor surekli. Belki bir uyku rutini oluşturursaniz bu kadar uykusu bölünmez. Tabi ilk birkaç gün çok zorlu oluyor sonra alınıyorlar ama. Mesela kendimden örnek vereyim Doğa uyuduğu yeri çok benimsiyor. Şehirden yazlığa geldiğimiz ilk 3-4 gün kabus gibi resmen uyumak istemiyor, gece sık uyanıp ağlıyor uykuya direniyor sonra alışınca düzeliyor aynı şekilde yazliktan şehire döndüğümüzde de. İlk 3-4 gün aynı. Şuan yazliktayiz mesela sahile iniyoruz uykusu gözünden akıyor ama asla uyumuyor veya yazlik 2 katlı bizim alt katta asla uyumuyor üst katta sabit uyuduğu odayı istiyor. Bende odaya sadece uyku zamanı götürüyorum. Gece uyanıyor ışıklar kapalı kesinlikle oyuncak vermiyorum yatak içinde oturuyor hopluyo zıplıyor yuvarlaniyor bazen ağlıyor sakin kalıp kucağıma alıp konuşmaya çalışıyorum bak karanlık uyumamız lazım diye. Sakinleşince emzirip uyutmaya çalışıyorum. Uyku saatlerimiz belirli bizim sabah 8 de kalkiyor 11.30 gibi 1.uyku 16.30 gibi 2.uyku akşam 21.30 gibi da gece uykusu. Gün içinde olabildiğince yormaya çalışıyorum ki rahat uyusun diye. Belki sizde bebek arabasını kademeli olarak kullanmayı bırakabilirsiniz. Akşamları parka cimene çıkartıp yürüyorsa özgürce koşsun emekliyorsa da cimde kumda emeklesin 1-2 saat yorulsun eve gelince banyoya sokup uykusu yoksa banyoda suyla oynatıp sonra emzirip yanınızda yatirabilirsiiz. Bebek arabasında uyuyup yatağa alırken de çok kolay uyanabiliyorlar çünkü.kızlar merhaba,
benim bebiş ile ilgili son 2 haftadır büyük bir uyku sorunu yaşıyoruz. yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.
saat 9:30-10:00 gibi yatırıyorum. ama kendi kendine yatmıyor, zaten hiç yatmadı. babası dışarıda arabasında gezdiriyor, ve eve uyutup getiriyor. bende arabasından alıp yatagına koyuyorum. burada 2 saat falan güzelce uyuyor.
sonra saat 12 gibi bagıra çagıra uyanıyor. emer diye gögsüme alıyorum, ama gözü hiç birşeyi görmüyor bagırmaktan ve kesinlikle memeyi reddediyor. ne yapsak susturamıyoruz. kucakta durmak isteimiyor, oturmak istemiyor. böyle bir yarım saat geçiyor, sonra oyuncaklarıyla oynamaya başlıyor. ne zaman emmesini istesem veya yatagına dogru götürsem bagırmaya aglamaya başlıyor. arabasına zorla oturtuyoruz, ve yaklaşık 30dakika evin içinde arabasında git gel yaparak zar zor uyutoyoruz. bu anlattıklarım toplamda 2-2.5saat sürüyor. yani gece 2-2.5saat hepimiz ayaktayız.
sonra arabasında uyumaya başlıyor, çünkü yatagına koymaya çalışsam uyanıyor.
uyumaya başladıktan 1 saat sonra falan yine aglayarak uyanıyor. ama bu sefer gögsüme geliyor ve emiyor, emerken uyuya kalıyor, ama bu sefer ben kendi yatagımıza alıyorum, ikimizin arasında uyumaya başlıyor.
sonrasında ise sabaha kadar yarım saatte bir uyanıyor geri uyuyor bazen memeye gelip emiyor falan derken bu şekilde sabahı buluyoruz.
sabahda saat 7 gibi galan veya bilemedin 8 gibi tamamen uyanıyor ve kalkıyoruz.
özellikle gece 2-2.5saat ayakta kalmak bizleri çok yoruyor. ve yıpratıyor. bebişte aynı şekilde. esasında çok uykusuda var, ama çıldırmış gibi davranıyor.
birde dikkatimi çekiyor, çok gaz çıkartıyor. yani acaba gazımı var diye düşünüyorum. son zamanlarda hipp mamanın 2 numarasından 3 numarasına geçmiştik, acaba mama gazmı yapıyor diye mama da vermiyorum ama halen aynı. gece uyanıyor ve uyumuyor.
varmı bir yorumunuz acaba ? çok yıpratıcı oluyor çünkü
13.5 aylik 74cm cikti. Kilosu da 9.250. 3.640 gram dogan bir bebeğe gore cok iddiasiz ilerliyor. Dun bir bebek gorduk ondan 5.5 ay kucuk ama Luna'dan buyuk gorunuyorYurumek kas ve kemik sistemi Ile alakali bir kaba motor gelisimi. Acaba diyorum minik kaldi diye mi yurumuyor. Ama yoktur herhalde alakasi. Hep yurumek istiyor ama elinden tutmamizi bekliyor, tutmazsak agliyor. belimiz koptu. Yurumesini cok istiyorum artik. Niye burasi yaradi cocuga 3 saat uyuyor ogle kesintisiz. Yanaklari al al oldu, renk geldi.
Ayakta duruyor ya, uzun zamandir tutunup kalkiyor, esyalardan ya da bizim elimizden tutunup yuruyor. Elimi vermezsem aglayip oturuyor yalniz yurumeye korkuyor gibi. Kendi basina 2-3 adim da atiyor ama fark edince oturuyor. Fizyolojikten cok psikolojik gibinasıl ayakta duruşu falan
ayakta duruyor mu?