2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Canim boyle bir sey gormustum ben. Daha almadim ama alacagim ben de. Hem dokulmuyormus da. Bir bak istersen.

Olmasınlar zaten bacim. Ruh hastasi gibi bi hareketten bahsediyoruz az bi duzgun insan görmeye hasret kaldim

Geçen kış ben uyku tulumu almamıştım bu kış artık resmen üstümde yatan bir bebek var geçen kış beşiğinde uyudugu için bende battaniye örtmeyi tercih ediyordum şimdi bu kış için ustumuz hep açık kalıyor onu fark ettim hemen de burnu tıkandı ben bu uyku tulumu olayına baktım %100 pamuk olmasi önemli birde tog olayı var kaç tog tercih ediyorsunuz

Özellikle dışarıda kullanmak için istiyorum pipetli suluklardan düşünüyorum.

A April wind teşekkür ederim tavsiye için.
Kullanışlı birşeye benziyor hadi ev neyse de araba için çok ideal bence. Her şeyi çevirip dökmek hoşuna gidiyor dökülen yerden toplayıp yemeye devam ediyor bunu alır kullanırsak beyni yanacak bak bi araba tabağı diyebilirim ama

Ah kızlar ya gözden uzak gönülden de uzak misali kv ile aramızda 600 km ye yakın var şimdiye kadar bir kez gidebildik o bize hiç gelmedi zaten doğuma çağırmamışız kendisini diye azıcık atar yaptı birde pandemiyi bahane etti falan filan. Sağolsun eşim kendisi halleder ben pek muhatap olmam bu tarz durumlarda. Doğumun neyine davet bekliyorsun sen gelmeye niyetin olsa gelirdin diyince oğluna küstü . Yeni yeni düzeldi araları ana oğul arasına hiç giremem bende başından beri çizgimi korurum en sağlıklısı bu benim için. Kp de Allah rahmet eylesin 5 yıldır aramızda yok zaten ama olmasını isterdim

Kızlar malum kış kapıda. Havalar bir anda soğudu ( reyonlara kışlıklar gelmeden hazırlıksız yakalandık bizde) günün çoğunluğunu dışarıda geçiren bebeler için soğuk geçirmeyen tulum, bot, eldiven önerileriniz var mı? Ben decathlondan bir tulum buldum ama emin olamıyorum sizlere danışmak istedim.

Termal içlik almayı düşünüyorum canım. Kalın kalın değilde birkaç kat giydirmeyi planlıyorum. Haftaya dr randevumuz var soracağım kendisine de önerileri neler olacak bakalım yazarım inş. buraya da

incir vermeyin diyordu internette.

Yine okuyup alıntılayıp günler sonra yazabildim Umarım iyisinizdir hepiniz, hasta bebişler de iyileşmiştir

Hepsi başka başka karakterlerde resmen, bebek deyip geçmemek lazım :) ama bizimkinin de ağlaması hemen kesiliyor, öyle bi başlıyor ki sanki saatlerce ağlayacak gibi bir ton, ama hop diye bitiyor.
Kesinlikle, ben de her seferinde aa diyorum, ama yine de dediğin gibi bağ odaklı ve içgüdülere de güvenerek gitmek en güzeli sanki.

Ya öyle güzel anlatıyorsun ki, ne yalan söyleyeyim her mesajını okumamda gözümde canlanıyor. özellikle doktor buluşmalarınız, sanki biz de oradayız gibi söylemeden geçemedim :)
Ben de düşmelerinde ani tepki vermiyorum asla, bazen kötü düştü sanıp hiii filan diye kalkarsam hiçbir şey olmadığı halde ağlıyor çünkü. Bunu özellikle annemleyken çok test ettim, o çok tepki veriyor da
Evet evet, ağlıyorsak da beraber. Bence de öyle hemen susturmaya çalışmamalı.

Hah işte tam dediğin gibi, ama bugünlerde biraz değişti gibi. Yerlere atıyordu kendini çok fena, ben de asla vermiyorum öyle durumlarda. İşte o ağlamalarda dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama, o da anında işe yarıyor çok şükür :)

Bir de bugünlerde iyice iyi anlaşır olduk, konuşmuyor ama sürekli diyalog halindeyiz ya bu beni çok mutlu ediyor aramızdaki bağ artıyor gibi hissesiyorum. Kitabını eline alıp kucağıma geliyor mesela, mest oluyorum. Arkadaşım oldu evde resmen :)

E Erganun

Ah yaa, sen bir de kp ile çalışıyordun dimi ? İyice zorlamamıştır bu durum umarım.

Ya böyle olmayan da çoktur eminim ama olan da çok. Biz genel olarak çok iyiyiz maşallah diyeyim ama en iyi dediğin bile öyle bir bunaltıyor ki. Allah şükür görüntülü görüşmeyi haftada 2 ye filan düşürdük. Sürekli “ne zaman geleceksiniz” muhabbeti. Ben ki hiç sevmem bu soruyu, kimseye de sürekli sormam baskı yapıyor gibi olmasın diye.
Anlıyorum ilk torun, aşırı sevgi filan ama sizin ilk torununuzsa benim de ilk çocuğum. Hayat döngümüz ayda 1 onlar bize gelsin biz onlara gidelim şeklinde olmalı gibi düşünüyorlar, 450 km filan mesafemiz.
Bunaşırı ilgi alaka beni çok sıkıyor.

Ya çok saçma şeyler hakkaten yazarken iyice saçma geldi, normalde arabayla bi yere gideceksek hep beni öne oturtmaya çalışırdı kayınvalidem, bilirim ikimize de saçma gelirdi sen oturdun ben oturdum konusu. Ben de otururum yani. Neyse şimdi kızımın yanında hep arkada oturuyorum haliyle, birlikte 2 dklık bi yere bile gidecek olsak koşa koşa gidip arkaya oturuyor çok tuhaf ya, o 2 dkyı bile kar sayıyor, ne bileyim anlam veremiyorum hakkaten yine de ilgisiz alakasız olmalarına yeğlerim, sürekli şımartmaya yönelik hal ve hareketler olsa da.

Merhabalar. Uzun uzadiya okuyamadim. Ama kayinvalide ve kayinpeder konusunda anlayisli davraniyorum. Yaslilara cok aglarim ben, yufka yurekliyim. Yani yaslilar bize uyadigi zamanlar hee deyip gecebileyi ogrenmemiz lazim. Idare edebilmemiz lazim diye düşünüyorum. Torunlarini istedikleri gibi sevsinler istiyorum. Hic araya girmiyorum. Ama sukur ki onlar da cekiniyolar yuzunden sapsup opmuyolar ellerini ayaklarini opuyolar. Hep beraber olsak benim de takilacak nokta olurdu eminim. Aa yine de yaslilar dedim. Bir gun biz de yaslanicaz, biz de v olucaz insallah.

Oteyanda 4 gundur tatildeyiz, tatil iyi geciyor Luna'nin arada cikan atesin saymazsak. Burasi cok soguk, 30lu derecelerden 10lu derecelere geldik. Usutmus olabilir iklim degisikligi olabilir. Maltada daha once karsilasmadigi bir virusle karsilasmis olabilir. Dis ates yapaz diyolar ama ben disten de suphelebiyorum. Kocaman kocaman oldu dis ellerini. Patladi Pattayacak disleri. Atesi disten midir sogutan bilmiyorum ama huysuzlugunun distended olduguna eminim. Yaklaşık 10 gundur hic olmadigi kadar mizmiz. Istedigi seyi yapmayagorelim uuuuu kiyamet kopuyor. Oyle bi aglamak yok. Aglaanin desibelini degistiriyor ama uzatarak devam ediyor. Onu da anliyorum. 1 hafta ishaldi gunlerce kustu derken tam iyilesti 4 gun sonra buraya geldik yine ateslendi. Çocuğum 3 kez boyle saglam hasta oldu. 2 tanesi Eylulde arka arkaya oldu. Ama her ne kadar hastalik mizmizligi da olsa kisiligi de zor. Cok inatci bir kisi.

Ogleden sonra doktora gidicez insallah. Genel kontrol diye randevu almistik. Simdi atesin de sorular. Bakalim derdine derman olacak mi?

Aynen valla beni de delirtiyor aşırı ilgi alaka. Bunaltıyor ayrica ve itici geliyor bana cok. Dunyada tek onlarin torunu olmadi diyorum. Cunku cevreme baktigimda herkes normal davraniyor. Gereksiz seyler. İse gitmiyorum 2 haftadir bu arada. Zaman ne gosterir bilmem. Ortalik suan bizde yay gibi. Hayirlisi

Yaaa. Sebebi neymiş ki? İshalken verilmez diye okumuştum ben. Bir de sınırlı vermek gerekiyor diye biliyorum. Doktor herseyi verebilirsin dedi zaten 1 yaşından sonra da.
Taze incir de yedirdim ben zaten.
Tazesini de kurusunu da verdim bende bazı bebeklerde alerjik olabilirmiş ama bir sorun olmadı oğlumda. Hatta kuru inciri eline veriyorum oyalana oyalana yer tabi elinin değdiği yerler incir çekirdeği yüzü gözü de dahil

Uzmanlar sürekli söylüyor ya annenin molaya ihtiyacı var kendine zaman ayırması lazım vs. Benim için pek mümkün olmuyor şu an oğlumu birakabilecegim bir yer yok annemler bahçe evindeler normalde yakınız ama onlara bırakırken bile koşar adım işimi halledip gelirim. Yani mecbur olunca bırakıyorum. Eşim de arada şehir dışında görevli oluyor oğlumla beraberiz küçük oda arkadaşım .
Kendinize nasıl zaman ayiriyorsunuz neler yapıyorsunuz nefese ihtiyacınız olduğunda? Uyutunca kitap kahve lüksüm var sadece tabi bu da sürekli mümkün olmuyor.

Mete dogdugundan beri gunde birkac saatten fazla hic ayri kalmadik. Aslinda bunun benim icin yipratici oldugunun farkindayim, cunku yoruluyorum ve tahammulum azaliyor bazen. Ama benim de birakabilecegim kimse yok malesef. Kendimi bu yil cok yalniz hissettim bu yuzden. Anca aksam uyuttuktan sonra kendime vakit harcayabilirim, birkac ay evel o vakti de kpss icin kullaniyordum. Gene de sinav sonucumu iyi buldum, bu yil da deneyecegim. Zaman ilerledikce, kendi basina oynamaya basladikca daha kolay olacagina inandiriyorum kendimi.
Beni en cok zorlayan konu gece coook sık uyanip emmesi. Buna zaman zaman agliyorum. Bazen esim geldiginde cocugu ona birakip odamizda uyuyorum, bu benim icin harika bir kacamak oluyor, enerjim yukseliyor hemen

Ben hic ayiramiyorum desem yalan olmaz. Gunduz zaten tek uyku 1 saat uyuyor artk. O sirada ev mi toplasam bi kahve mi icsem yemek mi bulasik mi derken uyaniyor. Aksam da 21:00-21:30 civari uyuyor. Sonrasinda ev topla yemek ye mutfagi topla bulasik camasri gece anca oturuyorum toplasan 1 saat anca.

Sonunda yürüdük kızlar
Bu aralar giremedim bayağı yazılmış ama okuyamıyorum kvler bizde bu konuda geçmiş ya ben rahat olamıyorum onlar burdayken onlar rahatlattıklarını sanıyorlar ama ben bin kat daha yoruluyorum

Şarj olmaya ihtiyacımız var ki daha sabırlı anlayışlı olabilelim . Allah kolaylık versin kpss süreci zaten bitiriyor insanı umarım bir an önce atanırsınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…