- 25 Şubat 2020
- 1.447
- 1.301
- 45
Alıştırma bardağından sonra nasıl bir suluk/bardak düşünüyorsunuz kullanıp memnun kalan var mı?
Evde bardaktan ya da alıştırma bardağından içiyor dışarıda kullanmak için büyük birşey istiyorum
Ara ara çıkıyor iniyor. İştahsız genel olarak. Aslında virüs kapacagi pek ortam yok insanlardan izole büyüyor doğayla başbaşavirüs kapmıştır vücut onunla savaşıyordur, diş çok muhtemel değil.
eğer 37 ye düşmüş sabit kalmışsa geçiyordur.
Ben öyle durumlarda yine ince ama yarım kollu/bacaklı zıbınlar giydirmiştim.
e tabi 2 saatte bir ateşini ölçüyordum.
normal bunlar olacak napalım inşallah çabuk geçer.
Takilmamayi ogrenmezsek korkarim iki seneye ciddi sinir hastasi olcazEkim ayında 15 günlük kayınvalidemlere gideceğiz eminim seninki gibi olacak belki daha fazlasi ama benim oğlum bana aşırı düşkün evde bile diğer odada babası ile durmaz yanıma gelir umarım oradada öyle olur düzenimiz bozulmaz iyi kötü bir alışkanlık edindik kayınpederrim telefonda bile yapsın kirsin döksün diyen torunu şımartan modellerden beni hiç düşünmeyen eziyeti yorgunluğu ben çekeyim onlar görüntü lu arayıp kahkaha atsınlar 15 gün orda öyle yaparlarsa gerçek zor geçecektir
Yani ben 6 ile 9 ay arasi kullandim tam 11 ayda adimlamaya basladi 12 ayda 5 adim filan yürüyüp düşüyordu şimdi evde fink atıyor 13 aylik tam. Yurutecin dogrudan bi etkisi olduğunu sanmiyorim aksine benim cok isime yaradi. O da cok eğlendi hareket etti. Cabuklastirmis bile olabilir. Ama 9 aydan sonra ilk arabam a bindi e bebek markasi neyse artık yürütecek istemedi. Ilk arabama da cabuk alisti dengeyi öğrendi. Doğru kullanim cocugu gozlemlemek ve zamana dikkat etmek diyorum benBana onlarca kişi yürüteç al dedi almadım bı ara almayı da düşündüm yürüme arkadaşida almadım şuan yürüyor gerçekten yürüteç alanlar faydası oldu mu? Bir çok arkadaşım yürüteç kullandı genelde 15-18 ay arasında yürümüş bir kere yiğenimin yürütecine koyduk oda kendini itirme hareketi yaptı ise yaramadı hep oturdu gercekten Alanlara faydası oldu mu ?
Hiç yürüteç almadım, ufaklık hala yürümüyor ama güzel emekliyor daha yeni yeni dizleri üstünde yükseliyor bir yerlere tutunmaya çalışıyor. Kardeşlerimin hiçbiri kullanmadı bende kullanmayı düşünmedim.Bana onlarca kişi yürüteç al dedi almadım bı ara almayı da düşündüm yürüme arkadaşida almadım şuan yürüyor gerçekten yürüteç alanlar faydası oldu mu? Bir çok arkadaşım yürüteç kullandı genelde 15-18 ay arasında yürümüş bir kere yiğenimin yürütecine koyduk oda kendini itirme hareketi yaptı ise yaramadı hep oturdu gercekten Alanlara faydası oldu mu ?
Dünkü dolunayı iliklerime kadar yaşadım kızım sağolsun. Dün sabah koltuğun arkasından tepetaklak düştü. Bir de yanındaydım. Bir baktım ayakları havada. Öyle korktum çığlık attım. Çok şükür bir şeyi yoktu. Yürümeden tırmanmayı öğrendiği için şimdi de uçamaya başladı. Gece de tam 02.55'de ben uyumuşken çığlık kıyamate uyandı. 4'e kadar uyumadı. Sonra uyudu. Sayısız düşmeleri hiç saymıyorum. Ben bir günde yaşlandım resmen.
Allahtan yerde halı vardı. Yatağının yanında yastıklar var. Evi sürekli dönüştürüyoruz hareketlendikçe.Bende Düşme ve çarpmalardan çok korkuyorum ama yapacak bir şey yok. Düşmeler anlık yani kafanı çeviriyorsun tak düşüyor çarpıyor bende stres oluyorum. Yere halı falan serip biraz yumuşatmak iyi çözüm gibi
Ben sülalede ters gelinim. Laf söyleyemiyorlarCok fazla dusup cok fazla yara bere... Dudagi patladi bugün de. Bulaşık makinesine degdi. Kafayi her gun bes kere vuruyor zaten.
Bir de ben yaninda yokken cocuguma nasil davraniyorlar düşüncesi aklimdan cik ya. Babaanne dede icin bile sevdiklerini bildigim halde böyleyse okula nasil gondericem diyorum.
Ve son olarak kv cok düşündürüyor beni. Cocuk gitmek istiyor kucağında sıkıştırıyor surekli bacaginda otursun istiyor ayaktaysa inmek istiyor izin vermiyorkac kere dedim bak sikarsan hic gelmek istemez diye. Gece uyandi baya agladi cumartesi gece onlardaydik ver bana ben uyuturum dedi 3 saat ayakta kalmislar. Bilerek oynatmadiysa ben de bisi bilmiyorum. Son raddesine kadar zorluyor ve kayinbaba bey hazretleri de sürekli buna imkan olusturmaya çalışıyor. Annen sevsin annen görsün annen yedirsin... Tahminim o ki gelin torun sevdirmez gelin kötü olur olayı yine. Taş kafali bir kalip oluşturmuş her konua önüme çıkıyor hayret bi sey. Insan kendi kendine nasil zulmederi izliyorum resmen bolum 98.yillarca kendilerine bunh yapmislar simdi de 20 senedir hasret de kavusmus muamelesi yapıyor cocuguma. Sen sabir ver ya... Bir benimkiler mi tipi tip herkeste mj oyle bilmiyorum valla. Gecen instada av ergun kazanir kaynana konusunu acmis altindaki yorumlar tuy urpertti zaten
Tesekkurler canım şuan daha iyi. Damaklari hala şiş ve yanakları da şiş pofuduk poğaça gibi oldu suratı , ama çok ağrısı var uyurken inliyor çünkü. Ah bir patlatabilse rahatlayacak ama işte. Üst damak kıpkırmızı ve kan toplamış şiş vaziyette. Boyle eti hafif yarmis ama bombalı bombalı duruyor. Atesimiz düştü. Ara ara bazen çıkıyor. Damakta yer yer ufak sarı sıvılar toplanmış. intihap diye düşünüyorum Çok ağrısı olduğunda ağrı kesici veriyorum. Çünkü kafasına ve yanaklarına vuruyor surekli. Boyle böyle buyuyecekler işte ama ana yüreği kıyamıyorum...Rheaa geçmiş olsun nasıl oldu kuzucuk umarım daha iyidir
Ben hiç yurutec kullanmadım almadım da. 9.5 aylıkken emeklemeyi öğrendi 10 aylikti ayağa tutunup kaldı haftasına 3 adım kendi attı ve suan peşinden koşturuyor. Ben en çok yürüme yardımcısından fayda gördüm. Ayak kaslarını güçlendirdi denge ve koordinasyonunu çok geliştirdi. Çok kısa zamanda ev dışında tek başına yürümeye başladı sayesinde.Bana onlarca kişi yürüteç al dedi almadım bı ara almayı da düşündüm yürüme arkadaşida almadım şuan yürüyor gerçekten yürüteç alanlar faydası oldu mu? Bir çok arkadaşım yürüteç kullandı genelde 15-18 ay arasında yürümüş bir kere yiğenimin yürütecine koyduk oda kendini itirme hareketi yaptı ise yaramadı hep oturdu gercekten Alanlara faydası oldu mu ?
Hareketli kitaplar çok dikkatini çekiyor bizde. Parmağıyla nesneleri gösterip anlatmamı istiyor. Kitapta gördüklerini gerçek hayatta da gosteriyorum. Bazen elimde kitapla dışarı çıkıyoruz bir kitaba bakıp birde onun gerçek karşılığına bakıyoruz.zeka geliştirici en faydasını gördüğünüz kartlar/oyunlar neler şu ara?
Her zaman derim is kocada bitiyor. Benim de senin gibi kayinpederle sorunum gorunuste ama arka planda kv. Kendine kalsa iyi anlasir benimle kayinbabam. Kv cok degisik tescilli narsist ve cahillikten yapıyor hep.Ben sülalede ters gelinim. Laf söyleyemiyorlarçocuk 2 aylikti kayinpederim kızdırdı beni 6 ay kapısına gitmedim o da gelmedi. O yüzden çok temkinliler. K.valide zaten var ama yok gibi. 15 dakikalık mesafedeler. Gittiğimizde eğer ters bisi yaptığında söylememe rağmen inatla yapıyorsa tüm eşyalar toplayıp hadi gidiyoruz diyorum kalkıp gidiyoruz ve bir süre gitmiyorum evlerine.. Gayet mesafeli bir ilişkimiz var kendileriyle. Millet kaynanadan dert yanar ben k.pederden. kendisi 40 kaynanaya bedel ama deli deliyi görünce deyneğini saklarmış derler ya bizde de o hesap.
Günde 4 kez çıkıyoruz demistin ya evde isleri kim yapıyor ya merak ettim deHareketli kitaplar çok dikkatini çekiyor bizde. Parmağıyla nesneleri gösterip anlatmamı istiyor. Kitapta gördüklerini gerçek hayatta da gosteriyorum. Bazen elimde kitapla dışarı çıkıyoruz bir kitaba bakıp birde onun gerçek karşılığına bakıyoruz.
Oyun olarak birlikte dans ediyoruz. Bir şarkı belirleyip bir kaç hareketi sırasıyla yapıyoruz tekrar tekrar. Sonra tek başına da o sıralamaya yapmaya çalışıyor.
En çok gelişimi doğada özgürce hareket ettiğinde gelişti. Kelebeğin peşinden koşarken, karınca tutmaya çalışırken, tavuk-kedi peşinde koşarken kuş kovalamaya çalışırken. Ağaç gövdesine sarılırken, gördüğü tüm ağaç yapraklarına dokunup incelerken, asfalttan taş çıkartmaya çalışırken, ıslak-kuru toprağı karıştırırken, çimleri yolarken , çiçekleri kokmaya çalışırken, yağmur altında ve rüzgarda gezerken evdeki oyunlardan çok daha fazla sey öğrenip deneyimliyor. Ben
Evet eşin tutumu da çok önemli. Benim kayinvalide rahatsız uzun yıllardır. O yüzden kendi halinde. Ne konuşur ne birsey. Hadi kalkıyoruz olayı da şöyle , eşimle bir yere gittiğimizde önceden şu kadar otururuz 2-3 saat gibi konuşuruz ve ona uyarız. Kendi annemlere gittiğimizde de mesela en geç şu saatte döneriz diye ona uyarız. Ama kendi ailesine gittiğimizde eşim hiç uymaz Kaş göz yaparım hadi derim umursamazdı. Tabi eve gelince bir kavga kıyamet sonra kendi dedi madem öyle çok sıkıldığında bana kalkalım deme topla eşyaları hadi gidiyoruz diye emrivaki yap dedi. Kendi deyince artık bende öyle diyorum öncesinde haydi yavaştan hazırlanalım diyorum duymasa hopp herseyi toplayıp haydi haydi deyip arabaya gidiyorum.Her zaman derim is kocada bitiyor. Benim de senin gibi kayinpederle sorunum gorunuste ama arka planda kv. Kendine kalsa iyi anlasir benimle kayinbabam. Kv cok degisik tescilli narsist ve cahillikten yapıyor hep.
Yani ben hadi gidiyoruz desem esimneyse gerisini demiyorum sen düşün. Boşa şov yaptırmış olurum. Ana babasinin yaninda bak karima nasil da haddini bildiyorum demeyi seviyorlar bazen. Tam o duruma düşürürüm kendimi. Gerisi rezillik. Benimki anca denge politikasiyla yürüyor. Bunlara harcadığım enerjiyle tarihe geçecek bir politikacı olurdum valla.
Günde 4 kez çıkıyoruz demistin ya evde isleri kim yapıyor ya merak ettim de
Ben gece emmesini uzun zamandır yapmıyorum. Aslında kesmek için ekstra bir şey yapmamıştım. Tabi şuanda hiç gece emmiyor diyemem. Memede uyumaya alıştığı için gece eğer uyanirsa uykuya geri dönmek için emiyor yada akşam yemeğini az yediyse veya yemediyse gece kalkıp emiyor ama 1 kez o da sadece diş zamanlarinda ağrısı çok olduğunda emmek sanirim rahatlatıyor diye birden çok emiyor. Gelelim nasıl olduğuna 7.ayda doktorumuz öğün plani yapmıştı bize 3 ana öğün 3 ara öğün ve 1 gece maması. O şekilde alışınca gece emmeyi kendi bıraktı. Şuan da o düzen devam ediyor gerçi diş çıkartıyor diye bu ara yeme düzenimiz alt üst oldu meyve haricinde bir şey yemiyor neredeyse.Kizlar gece emmesini kesen var mi nasil gitti. Kesmem lazim uykusuzluğun baska caresini bulamadim. Yarim saatte bir emiyor. Agzina alip iki çekiyor geri bayılıyor ama ben harap oldum. Kesmem lazım
Ben hazır kaşık mamalarını veriyorum. Önceden hiç yemezdi ama bu aralar dişten midir nedir muhallebi türü şeyleri seviyor. Hazır şeyler kolayıma geliyor tabi.kızlar bebeğinizin severek yediği muhallebi tarifi varsa paylaşabilir misiniz? benimki yaptığım muhallebileri sevmiyor. Gece de acıktığı için saat başı uyanıyor.
Benim yegenimtde basina vururdu. Eger cani acidiysa ben de hemen mudahale ediyorum. Ama kosarken takildi dustu hadi kalk yok bisey ellerini silkele diyorum. Kalkip ellerini silkiyor. Biyerde okumustum bir de. Dustuyse acisini yasasin engel olmayin diyordu. Yani tabiki mudahale edecegiz ama dikkatini baska yone cekmeye calismayin hoplatip ziplatmayin diyordu. Alin simdilerde saclarini yolmaya basladi. İki eliyle saclarini kopariyorYaa, öyle mi dersin. Ama benim 6 yeğenim var, ben hiç böyle kendine vuranı, kafasını yere vuranı görmemiştimHer çocukta da kesin olacak diye bir şey yoktur herhalde.
Ben de 8 aylıkken sormuştum, yumruklarını sıkıp kendini kasıyordu sinirlenince. Hatta annem evham yapmıştı bu çocuk niye böyle yapıyo diye, o da görmemiş kimsede garibim :) Doktor da demek ki sinirli bir yapısı olacak, siz törpülemeye bakın demişti. Gördük ki henüz törpülenmemiş
Ama bebeklerin bu psikolojik durumlarına çocuk doktorlarının yaptığı yorumlar ne derece geçerli acaba, bu bambaşka bir şey gibi geliyor onların uzmanlık alanı değil gibi sanki. Mesela ben o kafasına vurdu diye istediğini asla yapmıyorum ama vurmasını da hemen engelliyorum. Ne bileyim, öyle orda dururken bırakıp çıkamam ya
Mesela çocuk düşüp bi yerini azıcık acıtmış bile olsa bi şeyin yok hadi kalk demek yerine kucaklayıp canın mı acıdı demek 0-2 yaş aralığında çok kıymetliymiş. Bi kitap okudum, biraz da güvenli bağlanma üzerine, sanırım çok etkisinde kaldım ben, bana bakmayın
Ama tavsiye de ederim, “Hoşgeldin-ilk 2 yaşın sihri “kitabın ismi.
Valla ne yalan soyleyeyimCok fazla dusup cok fazla yara bere... Dudagi patladi bugün de. Bulaşık makinesine degdi. Kafayi her gun bes kere vuruyor zaten.
Bir de ben yaninda yokken cocuguma nasil davraniyorlar düşüncesi aklimdan cik ya. Babaanne dede icin bile sevdiklerini bildigim halde böyleyse okula nasil gondericem diyorum.
Ve son olarak kv cok düşündürüyor beni. Cocuk gitmek istiyor kucağında sıkıştırıyor surekli bacaginda otursun istiyor ayaktaysa inmek istiyor izin vermiyorkac kere dedim bak sikarsan hic gelmek istemez diye. Gece uyandi baya agladi cumartesi gece onlardaydik ver bana ben uyuturum dedi 3 saat ayakta kalmislar. Bilerek oynatmadiysa ben de bisi bilmiyorum. Son raddesine kadar zorluyor ve kayinbaba bey hazretleri de sürekli buna imkan olusturmaya çalışıyor. Annen sevsin annen görsün annen yedirsin... Tahminim o ki gelin torun sevdirmez gelin kötü olur olayı yine. Taş kafali bir kalip oluşturmuş her konua önüme çıkıyor hayret bi sey. Insan kendi kendine nasil zulmederi izliyorum resmen bolum 98.yillarca kendilerine bunh yapmislar simdi de 20 senedir hasret de kavusmus muamelesi yapıyor cocuguma. Sen sabir ver ya... Bir benimkiler mi tipi tip herkeste mj oyle bilmiyorum valla. Gecen instada av ergun kazanir kaynana konusunu acmis altindaki yorumlar tuy urpertti zaten
Ben bir kuru kayisi bir hurma ve bir tanr kuru inciri haşlıyorum. Suyuna irmik atiyorm. Tekrar kaynatmadan. Zaten hemen sicakla pisiyor irmikler. Sonra inciri hurmayi kayisiyi soyup eziyorum. İrmikle karıştırıyorum. İcine de 1-2 ceviz eziyorum bazen. Hem saglikli geliyor hem de severek yiyor.kızlar bebeğinizin severek yediği muhallebi tarifi varsa paylaşabilir misiniz? benimki yaptığım muhallebileri sevmiyor. Gece de acıktığı için saat başı uyanıyor.