2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar bebeği yürümeyen var mı benimki hala yürümüyor
Oğlum 14 aylık yürümüştu.
Kızım üç gün önce sabah bir şey yokken, öğleden sonra ayağa kalkıp adım atmaya başladı.
Tam olarak yürümüyor ama adım atıp düşüyor.
Birkaç haftaya pitirdamaya başlar evin içinde :)

Tesekkur ederim, cuma gece yatis yapmistik, pazar oglen emmesi baslayinca ciktik. Suan da iyi masallah, sorun en cok bogazindaydi.

Evet boyle boyle buyucekler, hastalanacaklar da ama anne yuregi iste, her bebis saglikli olsun istiyor

Selam kızlar 🖐 umarım herkes iyidir, sağlıklar keyifler yerindedir....
Sürekli küçük hanımın peşinde koşturmaktan vakit bulamıyoruz. Bizde günler çok sıradan hep aynı koşuşturmaca. Günde 2 veya 3 defa parka çıkıyoruz eve gelip duş alması yemek yemesi uyuması derken gün bitiyor gerçekten. Ama bu süreçte çok güzel gelişmeler de var tabi park yoluna girdiğimizde sevinçten el çırpıp zıplamaya çalışıyor. Yapamıyor da çok komik bir görüntü oluyor. parka gittiğimizde binmek istediği aletleri işaret edip koşarak yanına gidip gösteriyor. Tahterevalliye kendisi biniyor. Kaydıraktan kayarken de destek istemiyor poposunu kendi öne ite ite kendi kayıyor. büyümüşte oyuncaklara kendi binermiş gözler yaşlı ne ara büyüdüler.
Tabi bu gelişmelerde hepsi iyi değil bazı kötü huylar da edindi. Mesela yemek yemek istemeyince ağzını açıp aşağı indiriyor ağzında ne ne varsa hepsi yerdi bir de üstüne basmaya çalışıyor. Yani nerden gördü de öğrendi ki hiç bilmiyorum. Parka gitmek istediği zaman kendi ve benim kıyafetlerimi getirip giymem ve onu giydirmem için başımda bekliyor.
Gün içinde yorulduğundan uyku düzeni de güzel ilerliyor. Bu ara iştahsızlık mevcut sanırım dişlerden veya hava değişimi diye düşünüyorum.
Bir de bu alerjik olma olayı ne kadar zormuş yaa.... alerjik besinleri bir dert birde yok çapraz alerji şeysi bir dert. Cocuga verecek bir şey bulamıyorum.tabi çocukta eskiden rahatlığa alışkın istiyor ama veremiyorum yaptığımı yemiyor falan.
Kızlar bir sorum olacak molekuler alerji testi yaptıran var mı? Alerji doktorundan aldığım bir kaç cevap beni tatmin etmedi de..

18. Aya kadar yürüyebilir. Endişe edecek bir sey yok bence. Benim kızım erken yurudu ama emeklemedi mesela. Mayıs sonunda emeklemeye başladı haziran ortasında ayağa kalkıp 3 adım kendi başına atıyordu. Şimdi bağ bayır tepe merdiven dinlemeden koşturuyor.
Kaba motor gelişimi hazır olduğunda yürüyecektir. Her çocuğun gelişimi farklı oluyor. Bende erken yürümüşüm belki de o da etkili. Doktorumuz Doğa'nın kemiklerinin güçlü olduğunu sebebini de hamilelikte surekli tüketilen kalsiyum un etkilediğini erken yuruyebilecegıni söylemişti daha 4-5 aylık falandı o zaman. Hamileyken cok yoğurt tüketiyordum belki de o etkili oldu bilemiyorum.

Kızlar bir şey sormak istiyorum. Benim ufaklık erken yürüyenlerden. Şuan maraton koşuyor santi hop orda hop burda. Kaçmaya başladı mı peşinden depar attırıyor resmen fakat hiç emeklemedi hiç demek doğru olmaz da 15 gün falan emekledi sonra yürümeye başladı. Bir kaç gündür yürürken hemen emekleme pozisyonu alıp emekleyerek devam ediyor. Gidiyo gidiyo sonra ayağa kalkıp kosmaya başlıyor sonraa yine emekliyor. Emekleme başladığından beri konuşmuyor sadece hıiiii deyip işaret ediyor. Önceden baba mama meme aba aga falan diyordu. Bu tarz durumlar yaşayan var mı?

Gelisim nobetlese devam eder, diye aklimda kalmis. Yani bir becerisini gelistirirken digerine ara verebilir. Oglumda ben de fark ediyorum. Bazi haftalar kaba motor becerisine agirlik veriyor ve onceden yaptigi farkli bir seyin sayisini azaltabiliyor. Bu yuzdendir diye dusunuyorum.

Evet doğru ama nöbetleşe devam ediyor ama bu sanki nöbet gibi değil de gerileme gibi. Emin de olamadım sormak istedim

Biz sürekli yaşıyoruz .bir anda çenesi açılıyor bidi bidi soylenip.duruyor hoop susuyor .bu ara yürümeye başladı onda ustalasmaya başladı tek söylediği meme emme mememi meme hassas noktamız onu unutmuyor bir de havlıyor köpek görünce hev hev diye .başka bişey çıkmıyor ağzından.sonra konuşma açılınca bı öncekinden daha iyi şekilde geliyor bu konuşma konusu beni tedirgin ettiği için çok takip ettim.yine de bazen sesli endişeleniyorum eşim de o zaman eğitim bilimlerinde yıllarca ne görmüştük diyor gelişim nöbetleşe devam eder

Tesekkur ederim, cuma gece yatis yapmistik, pazar oglen emmesi baslayinca ciktik. Suan da iyi masallah, sorun en cok bogazindaydi.

Evet boyle boyle buyucekler, hastalanacaklar da ama anne yuregi iste, her bebis saglikli olsun istiyor
Çok geçmiş olsun, bebişlere bir şey olmasın lütfen ben çok korkuyorum. Birçok hastalık atlatmamıza rağmen yine de çok korkuyorum.

Cevaplar için teşekkür ederim kızlar tek tek alıntılayamadım. Çok şükür aşının yan etkisi olmadı sadece bacağında iğne yeri minik kızarmış çok ağladı ama kucağa gelince sustu. Şarkı söyleme hareketimiz var özellikle uykusu gelince müzikle uyumak istiyor yeni daha bir haftadır yapıyor bunu ellerini tel sarar hareketinde olduğu gibi çeviriyor. Aşıdan sonra kucağımda yaptı hadi şarkı söyle dedi uykusu da vardı zaten kanguruda uyuyakaldı mini mini bir kuş eşliğinde .

Bizde de yürüme yok henüz yerde hızla sürünüyor bir yerlerden tutup ayağa kalkıyor desteksiz birkaç adım atıyor ama yürüme gibi değil ne zaman hazır olursa o zaman yürür.

Bebekler sırayla beceri geliştiriyor, gelişim nöbetleşe diyen arkadaşlara katılıyorum. Bazen bıcır bıcır konuşmaya hevesli bazen nadir ses çıkarıyor. Bu ara duygularını daha çok belli ediyor. Su şişeleri hala en sevdiklerinden kapak açmaya kapamaya çalışıyor açamadığı zamanlar çok tatlış bir ifadesi oluyor açılmıyooooo der gibi inliyor karşısında gülmek istemiyorum ama bazen de tutamıyorum kendimi mıncıklıyorum o da bütün ciddiyetiyle görevine devam ediyor.

Benim oğlum aslında yürüyebiliyor ama yürümek istemiyorum bazen farkında olmadan kendisi yürüyor biz gel yapınca kendini yere artıp emekliyor bizim sorunumuz her yere tırmanmaya başladı sabah koltuk tepesine çıkmış düştü yetişemedim tutamadım yürüsün diye hiç kucağa almıyorum elinden tutup yürütüyorum belki size faydası olur

Tek uyku icim erken daha, degil mi? Bizimki birkac gundur tek uyku yapiyor. Sabah gec kalkmaya basladi, oglen ilk uykusuna gec yatiyor ve uzun uyuyor. Aksama dogru uyutmaya calisiuorum ama dalmiyor. Saat 18.30dan sonra da ben denemiyorum uyusa gece kacta yatacak, diye. Ama sanki tek uykuyla daha iyi oldu gibi. Gece uyumasi icin ugrasirdim epey, simdi yorgun ve tok olup daliyor. Doktorumuz 2 yasina kadar 2 uyku, demisti. Bence de oyle. Ama her cocuk da bir degil. Kafam karisti.

Selamlar

bizim kız da yürüyengillerden, artık iyice ustalaştı diyebilirim. 8 aylıkken yere basışını ve duruşunu gören doktorumuz 11 aylıkken yürür demişti ve eklemişti, erken yürümenin bir faydası yoktur, hatta kilo kaybettirir diye. Sanırım bunun da etkisi var, kilomuz biraz az geliyor bana, 9400 civarında.

Yürümesinin iyi hale gelmesi benim peşimden gezerken yaşadığım endişeyi azalttı bir de. Çünkü evde nereye gidersem oraya geliyor, odada yanındaysam yalnız oynuyor ama çıktığım anda koşa koşa peşimde asla oyalanmıyor ben yanında değilsem.
Bu durum beni yoruyor gerçekten, bunu yaşayan var mı? Mutfakta filan iş yapmak hak getire, ya bacaklarıma yapışık ya da dolap açma derdinde. Eşine oyalanacak taba tencere versem de max 5 dk.

yıllar önce bir haber görmüştüm, kadın kendi maketini yaptırmış bire bir ölçüde, her odaya koymuş bebeği için. Hem ayıplamış hem yadırgamış hem gülmüştüm şu an o kadar mantıklı geliyor kii..

M Mirune değişiklik hepinize çok iyi gelecek eminim, size iyi eğlenceler ve iyi tatiller

C cimcim karides tek uyku için bence de erken ama bizim de zaman zaman tek uyku uykuyla gün geçirdiğimiz oluyor. Öyle aman aman ölüp bitmiyor da. 18.00 den sonra uyutmuyorum ben de, madem uyumadın bu saate kadar, şansını kaybettin diyorum :)

Bizde de normalde 10gunde bir gibi araliklarla tek uyku yaptigi olurdu ama simdi arka arkaya olmaya basladi. Belki bir atak haftasi... Cunku oyuncaklariyla hic oynamadigi gibi degisik oynamaya basladi, sanki kendince hikaye kurup oynuyor, bilemiyorum onun heyecani belki.

Bu arada oglum da erken yurudu ve benim mutfaga girmem o donem itibariyle bitti evet yurumede gelistikce dusecek endisesi kalmiyor ama yaramazlik yapma potansiyalleri cok arttiyor. Mutfakta her seye uzaniyor artik, cekmeceleri acip kasik bicak aliyor, ocaga yaklasiyor, buzdolabini acik gordugu an kosuyor ve karistiyor surekli. Ben de kendi maketini yapan kadina hak verdim su an ve anne olmadan once onu anlayamazdim kesinlikle

Merhaba, bu aralar bizimkide tek uyku yapıyor hatta bende sormayı düşünüyordum. Çok uzunda uyumuyor zaten günler kısaldığı için akşam uykusu 7.30 a çekildi. Bizimki gece uyanıp iki saat uyanık kalıyor bu beni çok yoruyor üzerimden tır geçmiş gibi kalkıyorum. Alt azıları çıkıyor

Selamlar kızlar,
alıntılayamadım ama konuşulan konulara cevap vereyim : )
Alıntıladığımda parça pinçik okuduğum için kızdan vakit bulunca saçma bir şey olabiliyor :)

yürüme konusu: Biz de yürümeyenlerdeniz, yani tutunarak duvar boyu vs yürüyor ya da iki elinden tutarsan :) ama tek elinden tuttuğunda kesinlikle diğer elini de tutmanı istiyor tutmazsan eğer o eliyle tek elimi tutuyor...
bazen farkında olmadan tek elini tutuyorum ve 2 adım atıyor sonra farkedince şapşal bir şaşkınlık geliyor ve diğer elimi tutuyor...
Ben de yürümemesini kilosuna ve rahatlığına bağlıyorum zaten bizimki geç emekleyenlerdende... Doktora gittiğimizde emekleyecek gibi kalkıyor dediğimde artık o evreyi geçtik demişti ve bundan 3-4 gün sonra emeklemeye başlamıştı.

Bu arada kilosu aşırı değil ama hallice 10.300/400 civarlarında.

Uyku meselesi ise bazen bu aralar özellikle benim kızımda tek uyku yapıyor ve uzun uyuyor sabah 9 da kalktığında...
ama 8 de kalktı ise mutlaka 12 gibi uyutmaya çalışıyorum ki sonra da 4.30-5 gibi uyusun.

Akşamları malesef 7.30 gibi saatlerde hiç uyku görmedik biz ve bana da biraz erken geliyor
genelde 9.30 civarlarında uyku rutinleri başlayıp 10 da dalıyor bilemiyorum belki de geç

Belki de şu an kışa geçişten dolayı onlarda düzen değiştirmeye çalışıyorlardır bizim bile uyku düzenimiz değişebiliyor havanın aydınlanıp kararması ile.

Mesela dün 1 uyku yapmak zorunda kaldı o da 13:00dan 14:00a kadar ve 8.30 yatırayım dedim uyudu ama alışık olmadığı için 09.30 uyandı babası pışpışladı tekrar uyudu sonra 10:00 da uyandı ve ben emzirdim ancak öyle uykuya daldı diyebilirim.

gözlemliyorum sadece 8 de ya da 9 da kalksa sabah çok güzel akşam 9 da uyusa... Amacım bu ama her zaman olmuyor tabi :)
hele biz hastalıktan sonra bir huy değiştirdik ki 12'leri bile gördük ki şu ana kadar Ada hiç 12 de uyumuş bir bebek değildi...

bir de bu aralar sabah alışkanlığı bizim yanımızda memede uyucak kendi yatagından bizim yanımıza alınca sabahları bir seviniyor bir seviniyor ama hal böyle olunca saat 8.30-9 a kadar uyuması benim işime yaramıyor :)
o uyusun ben 7 de kalkayım istiyorum

canım çok geçmiş olsun küçük gibi görünen çok sinir bozucu bir hastalık

vucudunda da döküntüler var mıydı?
bizim popoda izler halen duruyor düşün bir tek orası kaldı...

ama kaşınıyor mu canı yanıyor mu vs. anlaması o kadar güçki

Gelmiş geçmiş olsun en kötüsü bu olsun diyelim

hayırlı olsun bebişin yürümesi darısı bizimkilere diyeyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…