Oğlum 14 aylık yürümüştu.kızlar bebeği yürümeyen var mı benimki hala yürümüyor
Tesekkur ederim, cuma gece yatis yapmistik, pazar oglen emmesi baslayinca ciktik. Suan da iyi masallah, sorun en cok bogazindaydi.C cimcim karides
Çok geçmiş olsun canım.
Allaha emanet bütün yavrularımız.
Oğlum da okula başladı, illa ki az çok hastalık getirecek eve :/
Allah kolayından versin.
Siz de beterinden saklasın.
Şuan nasıl durumu, çıktınız mi hastaneden.
Yemesi içmesi düzeldi mi.
18. Aya kadar yürüyebilir. Endişe edecek bir sey yok bence. Benim kızım erken yurudu ama emeklemedi mesela. Mayıs sonunda emeklemeye başladı haziran ortasında ayağa kalkıp 3 adım kendi başına atıyordu. Şimdi bağ bayır tepe merdiven dinlemeden koşturuyor.kızlar bebeği yürümeyen var mı benimki hala yürümüyor
Gelisim nobetlese devam eder, diye aklimda kalmis. Yani bir becerisini gelistirirken digerine ara verebilir. Oglumda ben de fark ediyorum. Bazi haftalar kaba motor becerisine agirlik veriyor ve onceden yaptigi farkli bir seyin sayisini azaltabiliyor. Bu yuzdendir diye dusunuyorum.Kızlar bir şey sormak istiyorum. Benim ufaklık erken yürüyenlerden. Şuan maraton koşuyor santi hop orda hop burda. Kaçmaya başladı mı peşinden depar attırıyor resmenfakat hiç emeklemedi hiç demek doğru olmaz da 15 gün falan emekledi sonra yürümeye başladı. Bir kaç gündür yürürken hemen emekleme pozisyonu alıp emekleyerek devam ediyor. Gidiyo gidiyo sonra ayağa kalkıp kosmaya başlıyor sonraa yine emekliyor. Emekleme başladığından beri konuşmuyor sadece hıiiii deyip işaret ediyor. Önceden baba mama meme aba aga falan diyordu. Bu tarz durumlar yaşayan var mı?
Evet doğru ama nöbetleşe devam ediyor ama bu sanki nöbet gibi değil de gerileme gibi. Emin de olamadım sormak istedimGelisim nobetlese devam eder, diye aklimda kalmis. Yani bir becerisini gelistirirken digerine ara verebilir. Oglumda ben de fark ediyorum. Bazi haftalar kaba motor becerisine agirlik veriyor ve onceden yaptigi farkli bir seyin sayisini azaltabiliyor. Bu yuzdendir diye dusunuyorum.
Biz sürekli yaşıyoruz .bir anda çenesi açılıyor bidi bidi soylenip.duruyor hoop susuyor .bu ara yürümeye başladı onda ustalasmaya başladı tek söylediği meme emme mememiKızlar bir şey sormak istiyorum. Benim ufaklık erken yürüyenlerden. Şuan maraton koşuyor santi hop orda hop burda. Kaçmaya başladı mı peşinden depar attırıyor resmenfakat hiç emeklemedi hiç demek doğru olmaz da 15 gün falan emekledi sonra yürümeye başladı. Bir kaç gündür yürürken hemen emekleme pozisyonu alıp emekleyerek devam ediyor. Gidiyo gidiyo sonra ayağa kalkıp kosmaya başlıyor sonraa yine emekliyor. Emekleme başladığından beri konuşmuyor sadece hıiiii deyip işaret ediyor. Önceden baba mama meme aba aga falan diyordu. Bu tarz durumlar yaşayan var mı?
Çok geçmiş olsun, bebişlere bir şey olmasın lütfenTesekkur ederim, cuma gece yatis yapmistik, pazar oglen emmesi baslayinca ciktik. Suan da iyi masallah, sorun en cok bogazindaydi.
Evet boyle boyle buyucekler, hastalanacaklar da ama anne yuregi iste, her bebis saglikli olsun istiyor
Benim oğlum aslında yürüyebiliyor ama yürümek istemiyorum bazen farkında olmadan kendisi yürüyor biz gel yapınca kendini yere artıp emekliyor bizim sorunumuz her yere tırmanmaya başladı sabah koltuk tepesine çıkmış düştü yetişemedim tutamadım yürüsün diye hiç kucağa almıyorum elinden tutup yürütüyorum belki size faydası olurkızlar bebeği yürümeyen var mı benimki hala yürümüyor
Bizde de normalde 10gunde bir gibi araliklarla tek uyku yaptigi olurdu ama simdi arka arkaya olmaya basladi. Belki bir atak haftasi... Cunku oyuncaklariyla hic oynamadigi gibi degisik oynamaya basladi, sanki kendince hikaye kurup oynuyor, bilemiyorumM Mirune değişiklik hepinize çok iyi gelecek eminim, size iyi eğlenceler ve iyi tatiller
C cimcim karides tek uyku için bence de erken ama bizim de zaman zaman tek uyku uykuyla gün geçirdiğimiz oluyor. Öyle aman aman ölüp bitmiyor da. 18.00 den sonra uyutmuyorum ben de, madem uyumadın bu saate kadar, şansını kaybettin diyorum :)
Merhaba, bu aralar bizimkide tek uyku yapıyor hatta bende sormayı düşünüyordum. Çok uzunda uyumuyor zaten günler kısaldığı için akşam uykusu 7.30 a çekildi. Bizimki gece uyanıp iki saat uyanık kalıyor bu beni çok yoruyorTek uyku icim erken daha, degil mi? Bizimki birkac gundur tek uyku yapiyor. Sabah gec kalkmaya basladi, oglen ilk uykusuna gec yatiyor ve uzun uyuyor. Aksama dogru uyutmaya calisiuorum ama dalmiyor. Saat 18.30dan sonra da ben denemiyorum uyusa gece kacta yatacak, diye. Ama sanki tek uykuyla daha iyi oldu gibi. Gece uyumasi icin ugrasirdim epey, simdi yorgun ve tok olup daliyor. Doktorumuz 2 yasina kadar 2 uyku, demisti. Bence de oyle. Ama her cocuk da bir degil. Kafam karisti.
canım çok geçmiş olsun küçük gibi görünen çok sinir bozucu bir hastalıkTesekkur ederim, cuma gece yatis yapmistik, pazar oglen emmesi baslayinca ciktik. Suan da iyi masallah, sorun en cok bogazindaydi.
Evet boyle boyle buyucekler, hastalanacaklar da ama anne yuregi iste, her bebis saglikli olsun istiyor
hayırlı olsun bebişin yürümesi darısı bizimkilere diyeyim :)Selamlar
bizim kız da yürüyengillerden, artık iyice ustalaştı diyebilirim. 8 aylıkken yere basışını ve duruşunu gören doktorumuz 11 aylıkken yürür demişti ve eklemişti, erken yürümenin bir faydası yoktur, hatta kilo kaybettirir diye. Sanırım bunun da etkisi var, kilomuz biraz az geliyor bana, 9400 civarında.
Yürümesinin iyi hale gelmesi benim peşimden gezerken yaşadığım endişeyi azalttı bir de. Çünkü evde nereye gidersem oraya geliyor, odada yanındaysam yalnız oynuyor ama çıktığım anda koşa koşa peşimdeasla oyalanmıyor ben yanında değilsem.
Bu durum beni yoruyor gerçekten, bunu yaşayan var mı? Mutfakta filan iş yapmak hak getire, ya bacaklarıma yapışık ya da dolap açma derdinde. Eşine oyalanacak taba tencere versem de max 5 dk.
yıllar önce bir haber görmüştüm, kadın kendi maketini yaptırmış bire bir ölçüde, her odaya koymuş bebeği için. Hem ayıplamış hem yadırgamış hem gülmüştümşu an o kadar mantıklı geliyor kii..