2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizim üst yan dişler çıkmadı altta 4 dış üstü 2 dış var ama kontörl ettiğimde 4 azı dişi baya şişmiş eli ağzında sürekli kaşınıyor galiba gece çok uyanıyor ağlıyor bundan olabilir benimde kafama takıldı bu ay da üst yan dişler çıkmazsa doktora danışacagim birde bizim geçen günlerde yazmıştım azı dişi morarmısti çok şükür geçti geçici olabiliyormuş dış çıkmak istedigi için zorlanmadan dolayı oluyor sanırım

Sağol canım gece beslenmesi kesmedim ama o gece 6-7 saat deliksiz uyumuş bir de üstüne yattım galiba o tetikledi.
o akşam da bal kabağı tatlısı yemiştim. Bal kabağını geçen kışın süt yapıyor diye çok yiyordum

Havalar serinledi kışlık çıkartmaya başlayacagim oyuncak sorum olacak bu lego bloklar oluyor ya alan var mı bizim bebeklerin yaşına uygun mu genelde 18 ay üzeri yazıyor
Almadım ama almayı düşünüyorum şimdi ilgisini çekmese bile bir kaç aya mutlaka oynarlar 15 aydan sonra özellikle.
Bir de zemini olunca daha zevk alıyorlarmış.

Evet işte bende de aşure yiyince ağrı oldu gece (tabi insan gibi yememiştim). demek ilk zamanlar gibi süt yapsın diye beslenmeye devam etsek halimiz harap olacakmış Tekrar geçmiş olsun, dikkat etmek lazım demek.

Dilko bizde lego duplo var, 1.5 yaş diyor evet ama bence erken değil. Umay sevdi baya, ama sadece bir poşetini çıkardım hepsi birden açılsa kafayı yer genelde ben takıyorum o bozuyor, bayıldı tek tek çıkartmaya. Bir de parmağına takıp geziyor çok komik.

Demek ki ama bir de şimdi emerek uyuyor o da süt üretimini artırmış olabilir. Gece beslenmeyi kesmem lazım adım atamıyorum günün 24 saati yetmiyor herşeye ya. Gece kriz anında idare edemem diye korkuyorum Bu Arada teşekkür ederim

Emerek uyuma bizde de mevcut ne yazık ki. 6. aydan beri böyle.
gece beslenmesini kesmek memeyi tamamen bırakmadan biraz zor olacak gibi. Ama ben bi iki kez gece ağlayarak uyanınca şşş ve -ben buradayım, yanındayım- vb telkinlerle yatıştırdım. O an için dünyanın en mutlu insanı oldum
Dediğin gibi yetmiyor zaman, yetişemiyoruz ve emzirmek de kolayıma geliyor işte bu yüzden. Nasıl bir kısır döngü anlamış değilim

Yaa güzel denk gelmiş. Ben de denemeden bilemem diye denemek istedim ama bence acıktığı için uyanıyor. Yoksa kesintisiz uyuyabiliyor. Ama uyanınca ne emziğe ne pışpışa geliyor.. Meme ağzına değene kadar ağlıyor
Hatta Geçenlerde denemek istediğimde, resmen kafasını çevirip bağırarak annii anni dedi iki kez. Eşim uyuyordu gözünü açtı; bana, sen mi diyorsun dedi. o kadar netti
Kısır döngüye de katılıyorum benimde kolayıma geliyor ama artık ipleri elime almam gerektiğini hissediyorum.

Yaa, hepsi üst üste gelince böyle oldu belki de. Tekrar geçmiş olsun. Benim de uzun süre emzirmediğimde, faydalı şeyleri de yemişsem, ağrı oluyor hala. Sonucunun bu tür şeyler olmasından korkuyordum.
ah evet karpuz ceviz gibi yararlı şeyler de yemiştim. benim de hep o göğs
n biraz emzirmeyince ağrıyordu. bence o sürekli tıkanıyormuş geçici çözüm buluyormuşum. açtıktan sonra eskisi gibi hiç sızlamadı. memeni kontrol ettiğinde yuvarlak bir top gibi bir şey varsa belki bir kanalın sürekli tıkalıdır.ç

İçmesi için vermedim ben. Sadece kek pankek krep gibi yiyeceklere eklemeye başladım anne sütü aldığı için direkt içermek istemedim.

Havalar serinledi kışlık çıkartmaya başlayacagim oyuncak sorum olacak bu lego bloklar oluyor ya alan var mı bizim bebeklerin yaşına uygun mu genelde 18 ay üzeri yazıyor
Canım aslında biraz daha beklenebilir.
Bizde abiden kalanlar vardı, iki tane max. takıyor.
Ama çok da ilgili sayılmaz :/

Evet açlık da uyanma sebebi imiş. Gün içinde yeterli kaloriyi alamamak da uykuyu bölüyormuş denilene göre. Mesela diş ağrılarının had safhada olduğunu anladığım zamanlar çok iştahsız oluyor. O dönemler gece uyanma sıklığının artmasını da hem diş ağrılarına hem aç oluşuna bağlıyorum ben de.
ama tıka basa yediği günlerin gecesinde de zırt pırt uyanmalar olmadı mı, oldu emme emme diye ağlıyor bizimki de :)
Neyse ki kalıcı çözümü bulmuşsun, aklımızda olsun. Kontrol ettim ama bir şey yok, öyle sürekli bir ağrı da değil gerçi. Ama tetikte olmak lazımmış anladım

Selam Nsilsiniz? Gunler nasil geciyor? Biz Iyiyiz. Hep bir kosturma icindeyiz, artik bu normalimiz zaten. Onemli olan saglimiz iyi. Sonunda geziye cikicaz. Gun sayiyorum valla. 2 yildir bu minik yerde mansur kaldik. Allah sag salim gidip gelmeyi nasip insallah Tatilimiz bol bol doga, temiz hava odakli olacak. Gittigimiz yer cocuklarin solunum yollarina iyi geliyormus sozumona. Biliyorsunuzdur bahsetmis olmaliyim 9. ayindan beri, yani krese verdigimizden beri tikanir gibi oksuruyor yatar pozisyondayken. Balgami, mukusu rahatsiz ediyor gibi. Kuru oksurmuyor, sanki balgami temizlemeye calisiyor, hiriltilar geliyor. Elimi sirtina koyunca da hiriltilari duyuyorum. Doktor randevusu ayarladik. Uzmanligi solunum yollariymis. Ilk defa kan degerlerine de bakilacak. Demir yonunden endiselerim var. Insallah uzun detayli bir kontrol yaptirirabilecegiz ilk defa. Gozunun akmasi konusunda simdiden konustuk, baska bir yere yonlendirecekmis. Operasyon derlerse kabul etmicem. Gorucez bakalim. Cimen gormuyorum 2 yildir Ben de cocuk gibi heyecanliyim Bu sari adadan sonra yesil cok iyi gelecek. Bir de Lunamiz 2 gun sonra 13 aylik olacak. Hala yurumuyor. Endiselenmiyorum ama sabirsizlaniyorum artik. Houma gidiyor pit pit yuruyen bebekler gorunce. Keske yuruse diye ic geciriyorum. Soyle ki aslinda yuruyebilir ama daha cok psikolojik gibi. Saglam bir sekilde ayakta duruyor desteksiz, bir oyunumuz var bir yerde tutunurken kucagimi actigimda bana yuruyor birkac adim ve sariliyor, cok kikirdiyor. Ama yurutmeye calisinca kesinlikle 2 elimi tutmak istiyor, zorla cekip aliyor vermedigim elimi. Elimi saklarsam zaten tuttugu tek elimden tutuyor her iyi eliyle. Bir de elimi vermeyince bana kizip bagriyor. Oldugu yere oturuyor ve agliyor. Adim atmasi icin muhakkak garantiye almis olmasi lazim kendini. Cok korkuyor. Dustu herhalde onceden de bu kadar temkinli ve cekiniyor. Dusme ihtimalinin idrakinda olur temkinli davranmasi bilissel farkindaliginin iyi oldugunu gosterip beni mutlu ediyor olsa da bu korkusunu asmasini cok isterdim. Ne yapacagimi bilmiyorum. Zorlamak Istemiyorum. Bunun disinda cok dili masallah. Bir suru kelime soyluyor. Nazar degmesin. Dillerine kurban. Ama gelin gorun Anne dedirtemiyorum cocuga. Mamaa demeye basladi bana ama biraz daha anneden cok yemek anlaminda mamm cunku memislere bakiyor. Ben boobs dedigimden meme isteyince buubb da diyor. Annnni dedi cok kucukken ama bilincsiz. Bakalim bilincli anneyi duymak kacinci Aya kismet olacak.

1 yaş aşılarında sıkıntı yaşayan oldu mu? Öğleden sonra aşı randevumuz var.

Ayrıca kol aşısının birinde hiç acı belirtisi yoktu diğer kol ve bacakta ise iğne değil aşının içeriği yakıyormuş o yüzden çok az ağladı. Özellikle bacağa yapılan aşı kpa çok yaktı.çok geçmiş olsun

1 yaş aşılarında sıkıntı yaşayan oldu mu? Öğleden sonra aşı randevumuz var.
Benim bebem alerjik olduğu için sadece kpa oldu.
Asi yerinde 3 gün şişlik ve kızarıklık oldu maalesef, baya da huzursuzlandi.
Ama dediğim gibi kızım alerjik olduğu içindi muhtemelen.
Demir takviyesi aldık mesela, o da alerji yaptı, sürekli suratı kızardı, kestik bizde.
Bekleyip başka marka deneyelim dedi dr umuz.

kızlar bebeği yürümeyen var mı benimki hala yürümüyor
Ben varım Hala yürümüyor artık bahçede yerlerde sürünüyor. Kalça üstünde emekliyor dizleri acıyor diye dizleri üstünde hiç durmadı. Bugünlerde koltuklara tutunup kalkmaya başladı yürümede yakındır. Belki 14. Aydın başında yürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…