Keşke benimki de emerken sakinleşseydi de uykuya geç dalsaydi da vermeseydim. Ama malesef. Çığlık kıyamet uykudan uyanmalar, yolarcasına kulak ve saç çekmeler bazen iki eliyle kulaklarının üstüne vurmalar. Öyle olunca verdim ağrı kesiciyi. Soğuk jel yok rahatlatıcı tozlar , karanfil zeytin yağı hepsini denedim bana mısın demedi hiçbiri. Keşke gerek olmasaydı diyorum ama... işte.Ben hiç Ağrı kesici vermedim emerken sakinleşti sadece çok uzun süre uyumadan kaldı uykuya dalması zorlaştı. Köpekler bir çıksa rahatlayacağım. Ağrı kesici vermek de ayrı bir dert o yüzden kendi haline bıraktım. Yarın bir yaş aşıları var umarım ateş olmaz
Paresetamol değil, ibuprofen. Tam farkını bende bilmiyorum bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim. Yanlış hatırlamıyorsam ama ateşi calpol düşünemiyorum dolven veriyorlar diye aklımda kalmış. Bende calpol kullanıyordum geçtiğimiz aylarda ama ilaca rağmen ağrısı geçmeyince dolvene geçtik ve rahatladık açıkçası en az 5-6 saat uyuyor aralıksız sonra yine bir çığlıkla uyanması oluyor ama ozaman emzirmeyle pispişla uykuya döndürebiliyorum.Ben senin doktoruna bayiliyorum. Acik ara en iyi doktordu. Aylik kontrolleri hatirliyorum nasil ayrintili anlatiyordu. Osman Gonulal'a baslicam internet uzerinden. Bizzat giddmesek de. En azindan bebegin takibini tutuyormus. 30 dk kamerali gorusme yapiyomus. Dolven paresetemol icerikli degilsanirim. Daha mi agirmis?
Yok canım 1. DozduBen 5,5 ve 7,5 aylarda mastit değil ama tıkanıklık yaşadım ve inanılmaz zordu. Kafam kadar olmuştu hepte Sağ memeEt ağırlıklı beslenince sanırım süt daha çok yağlanıyordu bana öyle denk geldi gibi oldu.
Duş aldım duşta sıcak su tuttum. Çıkınca buzdolabında lahana yaprağı saklıyorum, onu buz gibi bastım memeye. Sonra
Pompayla akış çoğalana kadar sağım yaptım tam böyle tazyikli geldiği zaman emzirdim bebe açtı öylelikle. Belki yardımcı olur
Yaa geçmiş olsun. 2. Doz muydu?
O metal kısım dan elektrik gelmiyor diye biliyorum çünkü o metaller fişin çıkmaması için yapılmış diye biliyorum önemli olan o delikler ben hiç bir şey kullanmadim görünürde piriz 2 tane var onlara da çok şükür artık gitmiyor bı kaç kez cizzz falan yaptık bıraktı dolapları da iple bağladım ucu na ponpon yaptım hem onu oyalıyor hemde açamıyor bende iz yapar diye o kilitlerden almamıştımkızlar evin içinde güvenlik amaçlı kilitler kullanmaya başladınızmı ? ben elektrik prizleri için herbirisine birer tane yerleştirdim, ama sadece 2 tane deliği kapatıyor, metal dışa dogru uzayan bir kısım daha var, ve orayı kapatmıyor ? acaba normalmi ?
birde dolaplara takmak istedigim kilitler var, ebebek'ten aldıgım. bunları takacağım ama dolapta iz yaparmı diye korkuyorum ?? varmı bilginiz ??
MaşallahInsallah olmaz. Luna agir kesici icerken is birligi yapiyor sonuna kadar iciyor dokmeden. Doktora en son goturdugumde doktir kulagina bogazina bakarken izin verdi cirpinmadi. koca insanmis da anliyormus gibi sakindi. Doktor ne isbirlikci bir bebek demisti. Aklima geldi isbirlikci deyince.
Her çocuğun bünyesi farklı gerekliyse ilaç verilmeli. Mesela oğlum dişlerini 4.5 ayda çıkarmaya başladı bu nedenle ben jel kullandım, belli çocuk rahatsız oluyor. Ama şimdi ağrıyı biraz daha tolere edebiliyor. Umarım ufaklıkta tez zamanda rahatlarKeşke benimki de emerken sakinleşseydi de uykuya geç dalsaydi da vermeseydim. Ama malesef. Çığlık kıyamet uykudan uyanmalar, yolarcasına kulak ve saç çekmeler bazen iki eliyle kulaklarının üstüne vurmalar. Öyle olunca verdim ağrı kesiciyi. Soğuk jel yok rahatlatıcı tozlar , karanfil zeytin yağı hepsini denedim bana mısın demedi hiçbiri. Keşke gerek olmasaydı diyorum ama... işte.
Kızlar birinci azı dişi çıkaran var mı üstten sağ tarafta azı dişi yeri morarmış dış çizelgesinde 12 -16 ay yazıyor interneten morarmasınin neden olduğuna baktığımda kist yazıyor bırakmadığı için fotoğrafini çekemedim interneten bulduğumu ekliyorum bunun gibi morarmış iki gündür fark ettim başta acaba sert bı şey mi ağzına koydu damagini zorladı içten kanamami oldu diye farklı senaryolar geldi aklıma ama dikkat ettim parmağı hep ağzında o dişin olduğu yerde oluyor çocuk dişe götürmek gerekirmi acaba ilerde bu morluk kiste dönermi diye düşünmedim değil dış kökünde kalan kist çocukluk çağında erken dış curumesine neden oluyor
Eşimin berberine gittik sabahtan açtı bizim için tertemiz kimse yokken hallettik. Bir sürü fotoğraf ve video çektim bu kadar eğlenceli olacağını hiç düşünmemiştim. Eşimin kucağına oturdu yavaş yavaş makasla kısalttı berber amcası. Bende nasıl zaptedeceğiz diyordum ama keyifliydi.Nerde kestirdiniz? Bende kestirmek istiyorum ve kendi kuaförüme götürmeyi düşünüyorumberbere gitmek istemiyorum.
Bende biraz araştırma yaptım da 3 hafta geçmez ise o zaman riskli yazıyor geçici olduğunu düşünüyorum ama yinede doktora görünecegimEşimin berberine gittik sabahtan açtı bizim için tertemiz kimse yokken hallettik. Bir sürü fotoğraf ve video çektim bu kadar eğlenceli olacağını hiç düşünmemiştim. Eşimin kucağına oturdu yavaş yavaş makasla kısalttı berber amcası. Bende nasıl zaptedeceğiz diyordum ama keyifliydi.
Dilko instagramda bir paylaşımda görmüştüm ama bulamadım şimdi bazı dişlerde olabilirmiş diş geldiğinde kendiliğinden gidiyormuş ama varsa doktorunuz danışsaniz iyi olur ya da diş hekimi
Güvenlik adına kullandigim tek şey kapı tutacagikızlar evin içinde güvenlik amaçlı kilitler kullanmaya başladınızmı ? ben elektrik prizleri için herbirisine birer tane yerleştirdim, ama sadece 2 tane deliği kapatıyor, metal dışa dogru uzayan bir kısım daha var, ve orayı kapatmıyor ? acaba normalmi ?
birde dolaplara takmak istedigim kilitler var, ebebek'ten aldıgım. bunları takacağım ama dolapta iz yaparmı diye korkuyorum ?? varmı bilginiz ??
Ben aldım 2 tane. Birini yazliktaki balkona tavana monte ettik diğerini kayinvalidemler köyde yaşıyor orda bahçeye ağaca monte ettik. Parka hiç goturmedim o yüzden. Sallanmak istediğinde zaten hemen salıncak yanına gidip hıı hıı diyor.Merhaba Günaydın eve salıncak alan var mı memnun musunuz
Ya benimde aklımdaydı ensedeki döküntü geçti mi diye soracaktımKızlar bizim alerji test sonuçları az önce çıktı ve alerjen besinler hiç beklemediğim yerlerden çıktı.
Ceviz, buğday, arpa, fasulye, mercimek gibi....
kesinlikle böyle olmalı diye düşünüyorum.. her yere bakabilir ama o kadarGüvenlik adına kullandigim tek şey kapı tutacagiparmaklarını sıkıştırmaya diye. Ben şöyle bir şey fark ettim ilk başta evde dolap karıştırıyor diye kurdeleyle bağlamistim ama evde karıştırmayın a başka bir yere gittiğimizde merak edip karıştırmaya çalışıyor o yüzden tüm kurdeleleri söktüm. Merak ettiği dolapları açıp yanımda bakmasına izin verdim ve anlattım bu kırılırsa eline batar uf olursun diye. Bir süre sonra salonda ve mutfakta surekli açtığı iki çekmece vardı. Onlari boşaltıp içine oyuncaklarını koydum. En alt oluyor zaten genelde anca ona boyu yetiyor. Mutfak dolaplarina da iki tutamac arasına havlu koydum açamıyor havluyu çekiştirip bırakıyor artık. Salonda da sadece kendi çekmecesi gidiyor. Aynı şekilde kendi odasında da gözüne kestirdiğim bir çekmece vardı ona da oyuncak ve bez oldum oynasın diye. Kendi beziyle oynamayı çok seviyor. Evde özgürce karıştırdığı için başka bir yere gittiğimizde çekmecesi karıştırmiyor artık.
Hayır geçmedi canım ense dışında sırt göğüs boyun, çene altı ve kasıklarda da dokuntuler çıktı. Geniş bir alanda mevcut. Zaten iyiki test yaptirmisim çünkü diyet ye yapsam vs hiç aklıma gelmeyecek şeyler. Yani ha birde balık alerjisi çıktıYa benimde aklımdaydı ensedeki döküntü geçti mi diye soracaktım
Dereceleri nasıl peki buğday ve arpaya şaşırdım