2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Aynen canım bizim kız da öyle.Çok can sıkıcı ama yemiyorlar 8. aydan beri biz de 2 kez antibiyotik kullandık maalesef. Neyse ki emiyor diyorum o da olmasa ne yapacaktık?
İşte yemediği için anne sütünü kesmemi öneren çok oldu ama cesaret edip kesemiyorum en azından anne sütü alıyor diyorum ama sutum de azaldı eskisi gibi değil onu doyuran bı süt yok bence sadece uykuya geçişte destekleyen bir emzirme oluyor
Olabilir kışın çok küçüktülersalgin var sürekli korumacı olduk onun etkisi de olabilir

Kızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şok var mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor
Valla bizim ki sadece mam diyor o da meme ver demek arada bababa dede gibi çıkıyor ama biz söyleyince tekrar etmiyor ama gorumcemin kızı 1 yaşında iken çok net hatırlıyorum gorumcemin adını bile söylerdi çok şaşırmıştım anne baba dede mama gel pisi flaan derdi bende oğlumun öyle olmasını çok bekledim ama bizim ki tembel ya ne yürümeye ne konuşmaya hevesi yok

1 yaş atağından sonra bizde çok şey değişti kendime hiç zamanım kalmıyor neredeyse
Yarım yarım okuyabildim kelime konusu geçmiş. Doktorumuz bize anlamlı 1-2 kelime bekleriz demişti.
Gel, kedi, mama(meme), attım diyor anlamlarını bilerek dedikleri bunlar ama bir türlü anne dedirtemedim oyunla çok kolay kapıyorlar.
Bir de okuduğum bir kitapta bazı çocukların kaba motor yönünün daha gelişebileceği bazılarının dilsel yönden daha ileride olabileceğini söylüyordu.
Zaten bebeklerimizle geçirdiğimiz sürede biraz tanıdık onları, aynı ay çocukları olmalarına rağmen kimi başka şeyde kimi başka alanda geliştiriyor kendini.
Uykularımız çok kötü, mama sandalyesinde atma huyu başladı, istediği olmayınca ağlama huyu olmaya başladı.
1 yaşı böyle karşıladıysak 2 yaşı düşünemiyorum. Ben tamamen yalnız bakıyorum bebeğime artık yorulduğumu ve tahammül seviyemin azaldığını hissediyorum.
ama öyle bir gelişim görüyorum ki bunlar da mest ediyor beni işte o zaman vicdan loading oluyor.
Yüzümü yaklaştırınca gülüp iki eliyle yanaklarımı tutup cici diyor resmen seviyor beni eriyorumm.
Elimi tut oğlum diyorum yürürken, 10 saniyeliğine de olsa elimi tutuyor yüzüme şebek şebek bakıp
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Uyku konusu beni çok yıprattı onu da konuşmuşsunuz. Yekta doğduğundan beri gündüz uykusu yarım saat sürüyor en uzun.
Şanslıysam nadiren uzun uyur. Böyle işte. Güzel ama gerçekten zorlanmaya başladım, destek almayı düşünüyorum hatta. İstemeden kilo da verdim, vitamin takviyesi almam lazım. Her gören erimişsin diyor

1 yaş atağı mı varmış? heee şimdi taşlar yerine oturdu. Ben de diyorum 2 yaş sendromu için çok erken değil mi? aynı şekilde önüne koyduğum yemekleri yüzüme baka baka tutup yere atıyor. sinirleniyor, söyleniyor, öfkeleniyor. ilginç şeyler söylüyor. konuşuyor ama tam olarak ne demeye çalışıyor hangi dilde konuşuyor çözemiyoruz. de da de da dağ da dağğ daaa diye bir sinirlenişi var. el kime diyorum birader dermiş gibi havada. bir de es verip açıklama beklermiş gibi yüzüme ters ters bakmaya devam ediyor.

bırsh, pirshkaa gibi bir şey diyor sürekli. Bi dur, bi gel, bi ver falan diyorum acaba onları mı diyor emin değilim. ne kadar güzel konuuyorum di mi çocuğumla bi dur bezini bağlicam bi dur

Uykulardan bahsetmişsiniz ben mutluyum bu konuda. Luna hep uyuyor, günde 2 kez biri 2 saat diğeri biraz daha kısa uyuyor. ben de uyuyorum onunla çalışmadığımda. ailece uyuyoruz babası da evdeyse.

demir konusunda da ben kendim 5-9 ay arası kendim alıp kullandım. ama fazlası da zararlı diye korkup bıraktım. burda çocuğu kendi haline bırakıyorlar. ne takviye veriyorlar ne kan alıyorlar. eylül sonu biz de sırf bebeğimizi muayene ettirmeye düşücez yollara. ben küçük çapta kafayı yedim çünkü burdaki imkansızlıklarda.

demir eksikliği bulunan bebeklerin ayakları elleri mi soğuktu, bir belirti veriyor mu?

hep yazıcam yazıcam unutuyorum. arkadaşım Osman Gönülal'dan danışmanlık almaya başlamış. Süt alerjisi olan bir bebeği var, kilo almadığından endişeliydi. eh burda da ilgilenmiyorlar. farklı versiyonları varmış ama çok uygunmuş fiyatları. ben de başlıcam inşallah. merak eden olursa özelden bilgi verebilirim gerçekten çok uygun ücreti.

Kızlar bugün kontrole gittik, yaşına bir hafta var ama dr kontrolümüz böyle denk geldi.
Baya kan alındı.
Akşama dr la konusucaz, bende baktığım kadariyla sıkıntılı bir şey görmedim.
Geçen hafta da ateşten dolayı gitmiştik, o vakit tartısında bir yanlışlık varmış.
9250 güncel kilosu, boy 73.
Benim kızım da grubumuzun minik hanimlarindan :)
M Mirune
Canım bende senin gibi umutla bekliyorum, boyda atak yapacak diye.

Kelime konusunu bende sordum, en insaflı bizim dr çıktı, bir kelimesi olsa yeterli dedi.
O da var sukur, gel gel

Biz kızamık aşısını tam yumurta yemeye başlayabildigi zaman olucaz, alerjiden mütevellit.
Bir sonraki kontrolümüz 15. Ayda.

A April wind
Canim ben iki yavruyu da yalniz büyütüyorum.
Hem Yekta paşa kadar da asla uyumuyor kizim.
Maşallah seninkine.
Yalnız neyi farkettim, insan ikinci çocukla daha çok yoruluyor fakat daha iyi tolore edebiliyor.
Bende öyle oldu.
Oğlumda da çok yoruluyordum.
Ama sanırım bir eşekten düşmüşluk oluyor ya, ilk çocuk da.
Onun verdiği şaşkınlıkla insan bu muymuş, bu kadar zor muymuş oluyor.
Ikinci de en azından başına neler geleceğini az buçuk biliyor ve ona göre beklentisine makul olcude tutuyor.

Elbette çok yoruluyorum.
Ama zaten ne bekliyordum ki
Uyuyan ve sakın bir bebe çıkmayacağını az buçuk biliyorduk.

Hepimiz daha bir kaç sene baya yorulucaz arkadaşlar.
Önümüzde dişler, iki yaş sendromu, tuvalet eğitimi, memeden kesme vs vs var.
Sabır gösterince sonrası daha rahat olacak en azından.
Oluyor yani, tünel uzun, ama sonunda ışık var :)

Demir konusunda doktor tavsiyesiyle 5 ay da başladık. 9.ayda kan testi sonucuna göre bıraktırdı. Eğer sonucu dusuk olsaydı 12.aya kadar devam edecektik. 12.ayda tekrar kan ölçümü yapacak ve o zamanda tekrar başlayıp başlanılmayacağına karar verecek.

Ya yürüyen var yürümeyen varBiz hala bacaklarından birini altından kurtarıp ilerleyecek mi onu takip ediyoruz
Ama ufaklığın maşallahı var çok güzel yürüyormuş, yürümek çok iyi

Bende istiyorum doğayla hemhal olsun ama diş dönemlerinde dişleri çok kabarınca mikrop kapar diye tedirgin oluyorum. Yoksa normalde müdahale etmemeye çalışıyorum. Çocuklar keşfetmek istiyor daha doğal ne olabilir ki

Yok yok hiç maşallahlık bir uykusu yok
Akşam yatırırım hep uyanır 11e kadar, sabah en geç 7,30da kalkar kimi zaman 5,30 misila bugün
Diş sıkıntısı var sanırım bir iki haftaya bekliyorum bakalım.
Motive edici yazın için teşekkür ederim canım tek bakmak gerçekten zor. Eşim elinden geldiği kadarıyla yardım ediyor sağolsun ama yeterli gelmiyor. Mutfağa giresim gelmiyor artık
Elbet zor olacağını bilerek bu yola girdik uykusuzluğu göze alarak ama dediğin gibi bu daha başlangıç gibi geliyor o yüzdende demotive oluyorum.
Bir de zor olacağını biliyordum ama kendimle geçirdiğim zamana aşık olduğumu bilmiyordum.
Şimdi bebe uyuyunca evin işini mi yapsam, eşimle mi vakit geçirsem, dinlensem mi yani onca seçenek var ki hiç birini yapamıyorum ve bu beni mutsuz ediyor.
benim mutsuz olmam ister istemez bebişe yansıyor falan böyle gider..
Şu modda oluyorum bak;

Benim duygularıma tercüman olmuşsun canım bende yavaştan tükendiğimi hissediyorum ve hala kilo kaybetmek sinir bozucu kimi vermeye çalışır kimi almaya .
bendimm gittikçe kolay ya da zor olmayacak sanırım kar topu misali zaman geçtikçe farklı hallere girecekler hiç bir şey eskisi gibi olmayacak orası net. Önceden 2 çocuk isterdim birini görünce bu bana yeter diyorum ben almayayım alana da mani olmayayım. Tek başına büyütmek zor iş eşin desteği de sınırlı oluyor ne yazık ki ona da kıyamıyorum ki bari sen uyu diyorum

Ya yürüyen var yürümeyen varBiz hala bacaklarından birini altından kurtarıp ilerleyecek mi onu takip ediyoruz
Ama ufaklığın maşallahı var çok güzel yürüyormuş, yürümek çok iyi
Evet yürüyor ve baya ilerletti her gün her an pratik yapıyoruz. Zorlandığı yerde elimi tutuyor hala ama yinede baya yürüyor yani her bebisin gelişimi farklı, kendini hazır hissettiğinde pıtır pıtır yürüyorlar

Bizim üst dişler 2 aydır kabarık ama ne gelen var ne giden. Müdahale etsem etsem nereye kadar edebileceğim ki, su an bile engelleyince ortalığı kopartiyor. Yeni huy edindi her yere ağzını yapıştırıyor, kapı yer cam ayna duvar farketmeksizin. Bugün benle yarım saat kavga etti resmen, gülün dalını ağzına sokmasına izin vermedim diye. En sonunda aldım dikeni parmağına batırdım ağzına sokarsan daha çok canın yanar diye gülün 2 metre yanına yaklaşmadı. Tabi birkaç saat sonra bu sefer gül yaprağına takıldı onu ağzına sokmak için uğraştı. ordan geçti ağaç gövdesine sarılıp onu yalamaya çalıştı ne yapayım yani valla bende şaşırdım yapma deyince inadına yapıyor bende yap evladım diyorum artık ağacı yalarken yanında durup ağzına böcek kaçmasın diye kontrol ediyorum ne yapayım

Eli arttiriyorum. Tek basina buyutmek ve calismak. Cok iyi bi bilesen degil. 2. yi cok istiyordum artik istemiyorum. Yani istiyorum da yapamam. Keske yanlislikla olsa o zaman mecbur dogururum iyi delirdik

Hahah bilim insani olcak gibi. Amin insallah. Hep boyle merakli olur insallah. Maceralarinizi heyecanla takip ediyorum

Ben pislensin diye izin veriyorum ama sonra muhakkak temizliyorum. Keske rahat annelerden olsaydim. Boyle kasim yuzum segriyor ne zaman yikama faslina gecicem diye beklerken. surekli camasir cikiyo En.az.1.kez cocuk yikiyorum. Kulagina kadar yemek oluyo napim.

Hahah totwm yapalim uzasin. Sizin kendi boyunuz nasil? Benim esim 181 ben 161

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…