- 31 Ocak 2020
- 5.219
- 11.740
Arı sokması durumunda haklısın ama benim endişem daha çok arı soktuktan sonra(şuan yazliktayim) en yakın sağlık kuruluşunun 45 dakika mesafede oluşum ve elimin altında boşta araç olmaması.Ozellikle bir yas oncesi bebeklerde cok riskliymis,anneme ari soktu dedigimde hemen doktora gotur dedi ama ben takip edip oyle gotureyim dedim,sabunla yikadim,buz koydum bir sey olmayinca da goturmedim.
Bazen şöyle dusunuyorum, koylerde yasayan bir suru bebek ve cocuk var, onlari envai cesit bocek ari sokuyordur, alerji durumu da cok nadir kisilerde oluyordur bence,yoksa koylerde bebek kalmaz
Ben de esim de fitraten panigiz malesef sen dogru olani yapiyorsun,bebeleri biraz kendi hallerine birakmak lazim,bosuna duse kalka buyur dememisler.Tabi bir de sakinan goze cop batar durumu da var
Sadece bebelerin yakinlarinda olup guvenlik onlemi almak lazim fazla mudahale dogru degil,her seye dokunmak kesfetmek istiyorlar buna firsat vermek lazim,en azindan tum uzmanlarin gorusleri bu yonde.
Evet merak ve keşiflerini gölgelendirmeden güvenlik önlemleri alınması gerekiyor. Yeni şeyler öğrensin merak duygusu gelişsin diye karınca peşinde böcek peşinde koşuyoruz. Her akşam orman yürüyüşü yaptırıp yok meşe palamudu yok cam yaprağı yok kozalak alıp eline veriyorum incelesin diye. Ama ufaklık meşe palamudu kaşla göz arasında hop ağzına atıverdi gelirken yolda kaplumbağa gördü hayvanın peşinden gezdik eve gelince kitapla kaplumbağa resmini parmağıyla gösterip hiii hıı demeye basladi