2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ozellikle bir yas oncesi bebeklerde cok riskliymis,anneme ari soktu dedigimde hemen doktora gotur dedi ama ben takip edip oyle gotureyim dedim,sabunla yikadim,buz koydum bir sey olmayinca da goturmedim.

Bazen şöyle dusunuyorum, koylerde yasayan bir suru bebek ve cocuk var, onlari envai cesit bocek ari sokuyordur, alerji durumu da cok nadir kisilerde oluyordur bence,yoksa koylerde bebek kalmaz😀

Ben de esim de fitraten panigiz malesef😒 sen dogru olani yapiyorsun,bebeleri biraz kendi hallerine birakmak lazim,bosuna duse kalka buyur dememisler.Tabi bir de sakinan goze cop batar durumu da var😬

Sadece bebelerin yakinlarinda olup guvenlik onlemi almak lazim fazla mudahale dogru degil,her seye dokunmak kesfetmek istiyorlar buna firsat vermek lazim,en azindan tum uzmanlarin gorusleri bu yonde.
Arı sokması durumunda haklısın ama benim endişem daha çok arı soktuktan sonra(şuan yazliktayim) en yakın sağlık kuruluşunun 45 dakika mesafede oluşum ve elimin altında boşta araç olmaması.
Evet merak ve keşiflerini gölgelendirmeden güvenlik önlemleri alınması gerekiyor. Yeni şeyler öğrensin merak duygusu gelişsin diye karınca peşinde böcek peşinde koşuyoruz. Her akşam orman yürüyüşü yaptırıp yok meşe palamudu yok cam yaprağı yok kozalak alıp eline veriyorum incelesin diye. Ama ufaklık meşe palamudu kaşla göz arasında hop ağzına atıverdi😪 gelirken yolda kaplumbağa gördü hayvanın peşinden gezdik eve gelince kitapla kaplumbağa resmini parmağıyla gösterip hiii hıı demeye basladi 😁

Bende suyunu hiç sevmem, hatta salça da sevmem.
Bakliyatlari bile haşlayıp limon az yağ tuz öyle yeriz, yada salatanın içinde.
Kızımda da söyle bisey var, mesela sulu köfte yaptım, kaşıkla veriyorum yemiyor, elimle veriyorum yiyor.
Yada kendi önünden yiyecek.
Bu aralar kaşık reddi var.
Bir de sizdeki gibi, ona özelse yemiyor, onu cagirmadan biz yiyorsak hemen ortama atliyor, yemek istiyor :KK70:
Komşunun tavuğu kaz geliyor sanırım :)
Şunu farkettim ki canım hamileyken yemediğim besinleri su anda kabul etmiyor yemiyor. Mesela hamileyken cok sevmeme rağmen patates yiyemiyordum gebelik seferinden ötürü şu an patatesten hiç hoşlanmıyor ağzına sürmüyor. Yavaş yavaş farklı formlarda yedirmeye çalışıyorum bende.

Kizlar bugun bir yas kontrolu vardi,doktora dil gelisimini sordum,anne baba disinda iki kelime soylemesi yeterli dedi,yani toplamda dort kelime soylemeliymis.

Bizimki baba diyor ama anne diye bir sey agzindan duymadim hala🤔

Kızlar bebişleriniz ortalama günde ne kadar yürüyorlar? Dışarı çıkıp park bahçe yürüyüşlerinden bahsediyorum. Ben telef oluyorum resmen. Birde yürürken elimi tutmak istemiyor genelde zorda kalınca elimi tutuyor. Dikkatini çeken bir şey olunca oturuyor yere dakikalarca oynuyor, o an onu yerden kaldırmak yürek ister resmen. 😂😂 üstümüze başımız toz toprak kir pas içinde kaliyor. Bizim yürüyüş rutinimiz sabah kalkıp kahvaltıdan sonra ortalama 700 m. Öğle uykusundan kalkıp yemekten sonra 400 m. Akşam üstü yürüyüşümüz de ortalama 1.5/2 km. Ve ben ha düştü ha düşecek ha ağzına taş atacak gözüne toz toprak sürecek diye diken üstünde. 😒

Hasta olan bebişlere geçmiş olsun bu aralar bende çok duyuyorum, havaların ısınması ile de mikroplar çoğalıyor...
Allah beterlerinden korusun...

Bizim kilomuz 10.050, boy 74.
Doktor boyuna önce az snra aslında 74-75 olmasını bekleriz dedi..

Bizde ki bebeklerin boyu kaçtı acep :)

@aling maşallah senin kızçeye fidan 😍

başka da kan değerlerine baktı normal çıktı genel anlmda... bizim alt ve ast değeri yüksek çıkmıştı alt düzelmiş, Ast değeri de düşüşe geçmiş.
anlam veremedim ama doktor sıkıntı yok dedi B12 yüksek çıkmış.

bunlar ana hatlar detayları da yazarım az sonra 🤪
Ortalama 74mus evet. Luna 72 cm. ckiyor. Ben de uzuluyorum. Yani Allah korusun cucelik fln olmasin varsin 1.55 olsun boyu. Ben de 1.61im zaten. Eh yine de bi ah cekip keşke babasina benzeseydi diyorum sık sık. Babasi umutlu. Birden boy atacak benim kizim diyor. Bir de bazen bunlar olcmeyi de bilmiyor olabilir diyorum. Arkadasimin erkek bebegi ve en alt sinirdan gidiyor hep. Burasinin havasindan suyundan mi minik kaldi bebelerimiz yoksa cidden olcemiyorlar bilmiyorum.

Ah cok tuhaf analik. Insan mutemadiyen bir konuya takiliyor. biri bitse digeri basliyor. Ben donusumlu bi boya bi kiloya takiyorum. Sonra emzirmeye uykusuzluga versansin ediyorum. Bas edememeye yalnizliga serzeniste bulunuyorum, sonra iyi bakamiyorum hissine kapiliyorum. Iyi ilgilenemiyorum iyi beslemiyorum cocugumu derken 1 yil geride kaldi.

Bizim kiz da sert besinleri tukuruyor. Sert dedigimde sert degil akiskan olmayan diyelim. Kati olanlari. Misal bugun ona zeytinyagiyla yunurta kizarttim kahvaltiya. Beyaz kismini atiyor agzina sonra tukuruyor. Peyniri de oyle. Sonra bulamac gibi yapinca catalla ezince yiyor ancak. En azindan yiyor. Yemeyen bebek zordur gercekten. Kolay gelsin annelerimize.

Bir de Luna bana baba diyor. Anne demisligi oldu 8. Ayindan 10. Ayina kadar şöyle belki 10 15 kere. Bana seslenir gibi soyluyordu. Ama devamli soylemiyordu derken hepten demeyi birakti. Babasina daddy diyor. Gel diyor. Buu diyor su icin. Bana ise baba diyor 😂😂😂 Seslenirken fark ettim. Ben şüphelendim cunku anne dedikce siritip baba diyor benim tonlamamla. Sonra esim dedi sana baba diyor galiba diye 😅 Emin olduk boylece. Turkce baba kelimesi öğretmedim ona. dolayisiyla babanin Turkcedeki anlamini bilmiyor. Belki de dili donmuyor cocugun 😄

Ayni dili table a donmeyen kiz gibi

Kızlar bebişleriniz ortalama günde ne kadar yürüyorlar? Dışarı çıkıp park bahçe yürüyüşlerinden bahsediyorum. Ben telef oluyorum resmen. Birde yürürken elimi tutmak istemiyor genelde zorda kalınca elimi tutuyor. Dikkatini çeken bir şey olunca oturuyor yere dakikalarca oynuyor, o an onu yerden kaldırmak yürek ister resmen. 😂😂 üstümüze başımız toz toprak kir pas içinde kaliyor. Bizim yürüyüş rutinimiz sabah kalkıp kahvaltıdan sonra ortalama 700 m. Öğle uykusundan kalkıp yemekten sonra 400 m. Akşam üstü yürüyüşümüz de ortalama 1.5/2 km. Ve ben ha düştü ha düşecek ha ağzına taş atacak gözüne toz toprak sürecek diye diken üstünde. 😒
Yurumuyor Luna daha. Burda kreste ondan 2 ve 4 ay bebekler var 3 tane, onlar da yurumuyor. Bu gruptaki bebekler erken yurudu bence. Masallah hepsine. Yuruyunce 2. Sinifa gececek Luna kreste 😂 bi yurume arkadasi almıştım cok hizli cokti kullanamadi eh yurutece de bindirmiyorum coxuk minik bi tabureyi almis ondan tutuna tutuna yaninda surukleye surukleye yuruyor 😂 ablama diyorum yurutece bindirilmeyen cocugun drami 😅🤣 kendi kendine kesif cikardi aferin cimcimeye.

Arı sokması durumunda haklısın ama benim endişem daha çok arı soktuktan sonra(şuan yazliktayim) en yakın sağlık kuruluşunun 45 dakika mesafede oluşum ve elimin altında boşta araç olmaması.
Evet merak ve keşiflerini gölgelendirmeden güvenlik önlemleri alınması gerekiyor. Yeni şeyler öğrensin merak duygusu gelişsin diye karınca peşinde böcek peşinde koşuyoruz. Her akşam orman yürüyüşü yaptırıp yok meşe palamudu yok cam yaprağı yok kozalak alıp eline veriyorum incelesin diye. Ama ufaklık meşe palamudu kaşla göz arasında hop ağzına atıverdi😪 gelirken yolda kaplumbağa gördü hayvanın peşinden gezdik eve gelince kitapla kaplumbağa resmini parmağıyla gösterip hiii hıı demeye basladi 😁
Ne guzel bir yer,tam cocuklar icin.Kesfedecegi o kadar cok sey var ki.Havasi da tertemizdir.Bence endiselenecegine dikkat ederek tadini cikarin.Simdiden yaparak yasayarak ogreniyor bazi seyleri ne guzel.Bu arada bulundugunuz yerde yangin oldu mu😔

Yurumuyor Luna daha. Burda kreste ondan 2 ve 4 ay bebekler var 3 tane, onlar da yurumuyor. Bu gruptaki bebekler erken yurudu bence. Masallah hepsine. Yuruyunce 2. Sinifa gececek Luna kreste 😂 bi yurume arkadasi almıştım cok hizli cokti kullanamadi eh yurutece de bindirmiyorum coxuk minik bi tabureyi almis ondan tutuna tutuna yaninda surukleye surukleye yuruyor 😂 ablama diyorum yurutece bindirilmeyen cocugun drami 😅🤣 kendi kendine kesif cikardi aferin cimcimeye.
Bende yürüme arkadaşı aldım evde çok hızlı olunca bahçede çimende kullandirdim hep. Çimen hızlanmasını engelledi baya da egleniiyordu. Bende hiç yürütec kullanmadım, yürüme konusunda baya istekli olunca ben sadece eşlik ediyorum o kadar. Ama yoruluyorum gerçekten. Dikkati çok çabuk dağılıyor ve en ufak bir şey dikkatini çekiyor. Bir orda bir burda.

Ne guzel bir yer,tam cocuklar icin.Kesfedecegi o kadar cok sey var ki.Havasi da tertemizdir.Bence endiselenecegine dikkat ederek tadini cikarin.Simdiden yaparak yasayarak ogreniyor bazi seyleri ne guzel.Bu arada bulundugunuz yerde yangin oldu mu😔
Aman aman 🧿 olmadı şükür 🙏 biz saroz korfezindeyiz ( Marmara bölgesinin ege denizine doğru kalan kiyisi) evet yaşayarak yaparak öğrenmesi güzel. Mesela bugün akşam ustü gene yürüyüşe çıktık o yol bitmedi 😂 iki adım atıyor hop oturup yerlere ellerini sürtüp artık yerde ne varsa kum taş ot alıp atıyor, nasıl mutlu nasıl mutlu. Bir ara yüzüstü yattı yere 😪 bende yanında duruyorum ağzına bulduğunu atmasın diye gelen geçen bakıyor bize 🤭 üstü başı toz toprak içinde. Geçenlerin yüz ifadelerini anlatamam böyle nasıl diyim surat buruştura buruştura ama zorla gülümsemeye çalışarak sanki çocuğunu nasıl kirle oynamasına musade ediyorsun der gibi. Bazen durup sorguluyorum yani yanlış mı yapıyorum diye. Sonra diyorum neden tozdan topraktan kirden taştan mahrum kalsın ki varsın kıyafeti batsın yıkanır, yırtılsın yenisi alınır ellerini surekli siliyorum ağzına burnuna dikkat ediyorum saçı başı tozlansa nolur yıkanır temizlenir. Sonra ikilem yasiyorum çok mu rahatım acaba diye gelen gecenin surat ifadesine bakarak kimisi gerçekten en iyisini yapıyorsun çocuğu kisitlamiyorsun diyor ama kimisi.... içimde hep bir ikilem. İçimi döktüm. Oh .

Benim kızım da yürümüyor, sıralıyor, çok hızlı emekliyor.
Daha da bir kaç ay yürümez bence.
Oğlum da öyleydi.
15 aylık civarı yürümüştü.
Bizde varsa yoksa çekmece dolap indirmece.

Aman aman 🧿 olmadı şükür 🙏 biz saroz korfezindeyiz ( Marmara bölgesinin ege denizine doğru kalan kiyisi) evet yaşayarak yaparak öğrenmesi güzel. Mesela bugün akşam ustü gene yürüyüşe çıktık o yol bitmedi 😂 iki adım atıyor hop oturup yerlere ellerini sürtüp artık yerde ne varsa kum taş ot alıp atıyor, nasıl mutlu nasıl mutlu. Bir ara yüzüstü yattı yere 😪 bende yanında duruyorum ağzına bulduğunu atmasın diye gelen geçen bakıyor bize 🤭 üstü başı toz toprak içinde. Geçenlerin yüz ifadelerini anlatamam böyle nasıl diyim surat buruştura buruştura ama zorla gülümsemeye çalışarak sanki çocuğunu nasıl kirle oynamasına musade ediyorsun der gibi. Bazen durup sorguluyorum yani yanlış mı yapıyorum diye. Sonra diyorum neden tozdan topraktan kirden taştan mahrum kalsın ki varsın kıyafeti batsın yıkanır, yırtılsın yenisi alınır ellerini surekli siliyorum ağzına burnuna dikkat ediyorum saçı başı tozlansa nolur yıkanır temizlenir. Sonra ikilem yasiyorum çok mu rahatım acaba diye gelen gecenin surat ifadesine bakarak kimisi gerçekten en iyisini yapıyorsun çocuğu kisitlamiyorsun diyor ama kimisi.... içimde hep bir ikilem. İçimi döktüm. Oh .
Bence en iyisini yapıyorsun ben de senin gibi düşünüyorum. Kesfetsin eğlensin. Bol bol pratik yapsın yeni becerilerini. Bebeğimin önünde engel olmak istemem. Bir hafta önceye kadar sadece anne baba olarak ilgileniyorduk ve ben kendine zarar vermediği sürece her şeyi yapmasına izin verdim. Asla yataktan aşağı düşecek pozisyona gelmez mesela. Çünkü ben hep inmek istediğinde elinden tuttum inmesine yardım ettim. Koltuğun tepesinden inmek istediğinde yine yol gösterici oldum. Şimdi bir şey olunca herkes aman kafasını vuracak, aman düşecek vs vs... Diyorum düşmez yani biliyorum ben çocuğumu. Kaldı ki düşebilir de. Umursamıyorum. Kendine zarar vermediği sürece ben de kısıtlamiyorum

Bence en iyisini yapıyorsun ben de senin gibi düşünüyorum. Kesfetsin eğlensin. Bol bol pratik yapsın yeni becerilerini. Bebeğimin önünde engel olmak istemem. Bir hafta önceye kadar sadece anne baba olarak ilgileniyorduk ve ben kendine zarar vermediği sürece her şeyi yapmasına izin verdim. Asla yataktan aşağı düşecek pozisyona gelmez mesela. Çünkü ben hep inmek istediğinde elinden tuttum inmesine yardım ettim. Koltuğun tepesinden inmek istediğinde yine yol gösterici oldum. Şimdi bir şey olunca herkes aman kafasını vuracak, aman düşecek vs vs... Diyorum düşmez yani biliyorum ben çocuğumu. Kaldı ki düşebilir de. Umursamıyorum. Kendine zarar vermediği sürece ben de kısıtlamiyorum
En iyisi aslında kisitlamamak ama insan hani böyle içten içe bazen emin olamaz ya öyle birsey gibi. 😑 anlatamadım ama bence aynı hisleri yaşadığımız için anlamışsındır 🤭 bende yataktan inmeyi öğrettim. Birkac pratik yaptık artık yatağın koltuğun vs kenarına yakın oturup hop yüzükoyun yatıyor kollarıyla kendini yavaş yavaş itiyor. Çok ta eğlenmeye basladi bu durumda 😁

Bebişleri hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun.Umarım toparlamışlardır.
Bağlıcadayım canım. Çok teşekkür ederim. Doktorunun adı neydi ve muayene ücreti ne kadar?
Aydede Çocuk Merkezi 75 tl muayene 75 tl de tahlillerle birlikte 150 tl tuttu canım.Sgk lı olarak.

Ben ve esim malesef cok panigiz,azicik bir yeri carpsa aklimiz cikiyor,kizimda zaten kiyametleri kopariyor🙄 Dayim cocuk psikiyatrisi surekli arayip bir seyler soruyoruz,artik bize dedigi "cocugu rahat birakin" 🤣 bir kac kitap tavsiye etti onlari okumaya basladik kismen daha iyiyiz.

Kesinlikle simdiden her seyin farkindalar,cogu zaman bilerek yaptigini goruyorum,cunku kafasini yere carpip arada bana bakiyor,ne tepki verecegim diye dikkatle inceliyor beni.Annelik icgudusel olsa da ogrenecek cok seyim var diye dusunuyorum.
Tavsiye edilen kitapları paylaşabilir misin bu konularda meraklıyım da okumaya araştırmaya 🤗
Selam 🙋🏻‍♀️ inşallah hepiniz iyisinizdir kızlar 🤗 hasta tüm bebeklerimize geçmiş olsun hemen iyileşsinler inşallah 🤲🏻

Biz de durumlar fena benim ayakta duracak halim kalmadı 😅 yaşından önce yürümeye başlamıştı. Yaşına girdikten sonraki gün de tayinimiz çıktı şükürler olsun. Eşimle ikimiz zar zor topladık evi. Şimdi de yerleşmeye çalışıyoruz. Memlekete geldik bu arada. İkimiz baktığımız dönemler oldu çok zordu. Hem çalışıp hem bebek baktık. Programımız uymadığı için yeri geldi Yiğiti de aldım okula götürdüm. Hayallerim başka olsa da sırf bu zorluklar yüzünden memlekete geldik. Nusaybinde hava hep 40-46 derece olduğu için hiç dışarı çıkamıyorduk. Şimdi dışarıyı keşfedince eve sokamiyoruz. Kapı önünde krizler yaşanıyor 😅 Uyku düzeni tamamen bozuldu. Günde iki uyku çok tek uyku az geliyor. Darma duman olduk. Gelir gelmez odasını ayırdım ama çok uyanır oldu geceleri. Napmak lazım bilmiyorum. Tüm gün yürütmekten helak oluyorum zaten. Dinlenirim memlekete gelince diyordum daha zor oluyor şu an için 😬😬😬
Tayininizin çıkmasına sevindim 🙂. Bu aralar bizimde gündüz uykuları bozuldu gibi. Zaten fazla uyuyan bir bebek olmadı hiç biri 30 dk biri 1 saat olur genelde. Sabah en geç 7 de ayaktayiz uyanıp pencereyi işaret ediyor sabah mı olmuş diyorum hoşuna gidiyor. İşaret parmaklarına hastayım ☝.
Allahimm tek seferde iki saat uyuyan bebe bulmuşsun, daha ne istersin :KK70:
Kızım yarım saat uyusa uzun uyumuş oluyor :)
Çok şükür, bin şükür uyudu diyoruz.
Iki saattt.
Iki koca saatt.
Tam 120 dakikaaa :KK70:
Masalaahh.
Ve de kıskanıyorum arkadaş uyuyan bebelerin analarını :KK70:
Uykuları benzermiş bizim bebelerin 😉. Beni 1 yıl içinde en çok zorlayan uykusuzluk oldu 😵

Demir damlasını zar zor iciriyorum bende 😕 9.ay kontrolünde biraz düşük gelmişti 1 yaş kontrolünden de pek umutlu değilim bakalım kan değerleri nasıl gelecek. Kilosu düşük sanki biraz boy uzun gidiyor o yüzden de zayıf görünüyor önemli olan sağlıklı olması.

Dogrusu bu canim rahat ol😃 dayim cocuk psikiyatrisi esi de psikolog uc cocuklari var, parka giderler yerlere yuvarlanirlar,ustleri baslari toprak olur, aman Allahim ben karsidan tipki size bakan teyzeler gibi tuhaf olurum onlar gayet rahatlar.

Bir de her kadinin anneligi farklidir, kimin sizi nasil gordugu ve size nasil baktigi hic onemli degil bence.Bebeginin mutlu olmasi, bu durumu sevmesi yeterli.

Malesef bazi anneler takintili cocuklar yetistiriyorlar uzerine en ufak bir leke degince kiyameti koparan cocuklar biliyorum,cunku hep anne tarafindan temiz olmasi,ustune bir sey dokmemesi gibi seyler surekli soylendigi icin,bir toz bile bulassa eline, kiyameti kopariyorlar.Anne de bu durumu gururlaranarak anlatiyor cogu zaman.

Çok güzel yazmışsın da ben bunu da denedim 3 4 saat bekleyip annne sütü vermedigim zamanlarda bile ek gıdayı red etti aç olduğunu bildigim halde yemedi zaten artık kendi yediğimizden veriyorum onada tabak koyuyorum babası ile ozendirmeye calissakta nafile kafasını salıyor yada ağzını kitliyor bende rahat olmak istiyorum ama olamıyorum çünkü 1 yaşında ve 3 kere üşütme enfeksiyon dan dolayı antibiyotik kullandık bağışıklık sistemini zayıflıyor sürekli ilaclami geçecek diye düşünüyorum yoksa kilosu boyu iyi oda genetik olduğundan sadece çabuk hasta oluyor bir rüzgar essin ertesi gün burnu akar 6. Aydan sonraa 3 kere antibiyotik kullandık ve bu hastalıklri en az 10 gün sürdü sizin ki alışmış umarım bizim ki alışır
Aynen canım bizim kız da öyle.Çok can sıkıcı ama yemiyorlar :KK43: 8. aydan beri biz de 2 kez antibiyotik kullandık maalesef. Neyse ki emiyor diyorum o da olmasa ne yapacaktık?

Demir damlasını zar zor iciriyorum bende 😕 9.ay kontrolünde biraz düşük gelmişti 1 yaş kontrolünden de pek umutlu değilim bakalım kan değerleri nasıl gelecek. Kilosu düşük sanki biraz boy uzun gidiyor o yüzden de zayıf görünüyor önemli olan sağlıklı olması.
Sidefer veriyordum ben tadı güzeldi. Dr geçen kontrolde bırak dedi kan değerlerimiz iyi çıktı çok şükür.

crazy06 crazy06 link atmayi denedim ama atamadim🙈

Etkili anne baba egitimi
Etkili anne baba egitiminde uygulamalar
Yazar dr thomas gordon

Bu kitaplari okuyorum su an guzel ilerliyor fakat daha cok dort bes yas sonrasi cocuklar icin daha uygun oneriler var,bebeklerle ilgili pek bir sey yok.

Keyifli ebeveynlik= lisa w.coyne
Amy R.Murrell

Cocugunuza sınır koyma.

Bu kitaplari daha okumadim,o nedenle yorum yapamayacagim.

Dogrusu bu canim rahat ol😃 dayim cocuk psikiyatrisi esi de psikolog uc cocuklari var, parka giderler yerlere yuvarlanirlar,ustleri baslari toprak olur, aman Allahim ben karsidan tipki size bakan teyzeler gibi tuhaf olurum onlar gayet rahatlar.

Bir de her kadinin anneligi farklidir, kimin sizi nasil gordugu ve size nasil baktigi hic onemli degil bence.Bebeginin mutlu olmasi, bu durumu sevmesi yeterli.

Malesef bazi anneler takintili cocuklar yetistiriyorlar uzerine en ufak bir leke degince kiyameti koparan cocuklar biliyorum,cunku hep anne tarafindan temiz olmasi,ustune bir sey dokmemesi gibi seyler surekli soylendigi icin,bir toz bile bulassa eline, kiyameti kopariyorlar.Anne de bu durumu gururlaranarak anlatiyor cogu zaman.
En azından bilirkişi birinin de benzer şeyleri yaptığını bilmek rahatlattı 😊☺ bir yandan da oynarken o kadar mutlu neşeli ve çığlıklar atıyor ki yani o kirin tozun hiç değeri kalmıyor. Hevesini alınca ayağı kalkıp elimi tutup biraz yürüyüp yeniden hop yere oturuyoruz. Reklam sloganı vardı ya kirlenmek güzeldir diye gerçekten de öyle aşırı mutlu oluyor kirletince. Eve gelip duş alırken resmen çocuğun rengi açılıyor 🤭🤭🤭🤣

X