Kendimi düzelteym bariHasta olan bebislere cok cok gecmis olsun öncelikleBiz de 1 yas kontrolune gittik. Menenjit b asisi yapildi. Doktor atesi ciksa da cikmasa da calpol verelim demisti unutmusum neyse ki cikmadi. Son gunlerde surekli agliyor gunduz uyumayi reddediyor. Bagris cigris dolasiyoruz evde surekli. 380 gram almis 2 ayda. Yemiyor dedim doktora hep az az. Bazi gunler hic bisey yemedigi oluyor. Yumurtayi peyniri sevdiremedim bir turlu. Oyle olunca da kahvaltida ne yedirecegimi sasiriyorum. Bulamac tarzi seyler istemiyor zTen. Sadece zeytin yiyor. Bal dahil herseyi artik verebilirsiniz dedi doktorumuz. Paketli gidalar cikolata biskuvi gibi hersey serbest. Bi de beyaz seker vermeyelim dedi. Demiri kesmistik zTen d vitaminini de biraktik. Sonraki kontrol 15. Ayda olacak. O zaman 600 luk d vitaminine baslayacagiz. Ve goz kontrolune gidecekmisiz 15. Ayda. Bir de önümüzdeki hafta menenjit a asisi olacak. Boyumuz da 80 cm olmus. Artik kendi hayatiniza adapte etmeye baslayin dedi.
Canim bizim kiz da sinirleniyor boyle hizli hizli nefes alip vermeye basliyor. Bir de boyle istedigi olmaynca herseyi dokup sacmaya basladi elindekileri falan firlatiyor. Doktora sordum. Kendini yerlere carpabilir. Kafasına vurabilir hatta kafasini duvarlara vurabilir dedi. Size vurabilir dedi. Normalmis. Kendini yerlere attiginda ilgilenmeyip cikin odadan dedi. Size vurdugunda da elini tutabilirseniz tutup yaptignin yanlis oldugunu soyleyin dedi. Zamanla gececekmis.Dun kizimi bal arisi soktu,ilk etapta cok korktum bazilarinda alerji etkisi yapabiliyormus.Sukur bir sey olmadi,ignesini cikarmistim.Kucuk bir macera atlatmis olduk
Bir de kizim sinirlenince kafasini yere ya da duvara vuruyor ama canini acitmayacak sekilde,oyle sert vurmuyor yani,yine de kafama takildi,boyle olan var mi?
Ah kurban olurum onlarin sinirineCanim bizim kiz da sinirleniyor boyle hizli hizli nefes alip vermeye basliyor. Bir de boyle istedigi olmaynca herseyi dokup sacmaya basladi elindekileri falan firlatiyor. Doktora sordum. Kendini yerlere carpabilir. Kafasına vurabilir hatta kafasini duvarlara vurabilir dedi. Size vurabilir dedi. Normalmis. Kendini yerlere attiginda ilgilenmeyip cikin odadan dedi. Size vurdugunda da elini tutabilirseniz tutup yaptignin yanlis oldugunu soyleyin dedi. Zamanla gececekmis.
Evet öyleymiş. Eğer üzerine düşersek belli zaman sonra her istediğini bu şekilde yaptırmaya çalışacaklarmis. Daha dogrusu istedikleri olmadiginda surekli kendini yere atma kafasini duvara vurma gibi hareketler yapacakmis. Ben mesela yürümeye basladigindan beri asla tutmadim. Düştüğünde de kaldirmadim. Artik dusuyor ve direkt kendisi kalkiyor asla aglamiyor. Cani da aciyor bazen bence cunku gecen kapiya vurdu yuzunu. 15 dk sonra morardi. Aglamadigi icin cani acimiyor diye dusunuyordum. Dun mesela kv vardi. Buzdolabi hafif cocuga carpti hemen ciglik atti eyvah canm bsey oldu mu falan die basladigi an aglamaya basladi. Halbuki buzdolabi dokundu yani. Cani acimis oldugunu hic sanmiyorum. Hic tepki vermeyip tamam yok bsey kalk hadi demek lazimmis. Ben hep oyle yapiyorum.Ah kurban olurum onlarin sinirineher seyleri mi tatli olur o zaman bu donemlerde olabilecek seyler bunlar
Ben ve esim malesef cok panigiz,azicik bir yeri carpsa aklimiz cikiyor,kizimda zaten kiyametleri kopariyorEvet öyleymiş. Eğer üzerine düşersek belli zaman sonra her istediğini bu şekilde yaptırmaya çalışacaklarmis. Daha dogrusu istedikleri olmadiginda surekli kendini yere atma kafasini duvara vurma gibi hareketler yapacakmis. Ben mesela yürümeye basladigindan beri asla tutmadim. Düştüğünde de kaldirmadim. Artik dusuyor ve direkt kendisi kalkiyor asla aglamiyor. Cani da aciyor bazen bence cunku gecen kapiya vurdu yuzunu. 15 dk sonra morardi. Aglamadigi icin cani acimiyor diye dusunuyordum. Dun mesela kv vardi. Buzdolabi hafif cocuga carpti hemen ciglik atti eyvah canm bsey oldu mu falan die basladigi an aglamaya basladi. Halbuki buzdolabi dokundu yani. Cani acimis oldugunu hic sanmiyorum. Hic tepki vermeyip tamam yok bsey kalk hadi demek lazimmis. Ben hep oyle yapiyorum.
On kelime anlıyor olmasıdır o dagarcik benceKızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şokvar mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor
Doktora guldum. Yanlis anlama. 10Kızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şokvar mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor
10. Ayda bize 1 yasinda hedef 4 kelime demisti. Ba ba da da ga ga gi di bi bu hepsi oluyomusKızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şokvar mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor
Ben de sokKızlar doktor 1 yaşında 10 kelime bilmesini bekliyoruz ded ben şokvar mı bu kadar dağarcığı olan bizimkinde gel ve baba ve su var onlarda arada çıkıyor
Ay iyi bari senin doktor daha insafliymis10. Ayda bize 1 yasinda hedef 4 kelime demisti. Ba ba da da ga ga gi di bi bu hepsi oluyomus
Uykularını saat kaç civarlarında ve kaçar dk yapıyor canım ?Selaminşallah hepiniz iyisinizdir kızlar hasta tüm bebeklerimize geçmiş olsun hemen iyileşsinler inşallah
Biz de durumlar fena benim ayakta duracak halim kalmadıyaşından önce yürümeye başlamıştı. Yaşına girdikten sonraki gün de tayinimiz çıktı şükürler olsun. Eşimle ikimiz zar zor topladık evi. Şimdi de yerleşmeye çalışıyoruz. Memlekete geldik bu arada. İkimiz baktığımız dönemler oldu çok zordu. Hem çalışıp hem bebek baktık. Programımız uymadığı için yeri geldi Yiğiti de aldım okula götürdüm. Hayallerim başka olsa da sırf bu zorluklar yüzünden memlekete geldik. Nusaybinde hava hep 40-46 derece olduğu için hiç dışarı çıkamıyorduk. Şimdi dışarıyı keşfedince eve sokamiyoruz. Kapı önünde krizler yaşanıyor Uyku düzeni tamamen bozuldu. Günde iki uyku çok tek uyku az geliyor. Darma duman olduk. Gelir gelmez odasını ayırdım ama çok uyanır oldu geceleri. Napmak lazım bilmiyorum. Tüm gün yürütmekten helak oluyorum zaten. Dinlenirim memlekete gelince diyordum daha zor oluyor şu an için
Evet her şeyi zorla yedirmeye çalışıyorum çünku karnı aç olunca annne sütü ıstiyor başka hiç bir şey yemiyor içmiyor o yüzden bekliyordum düşük çıktığından beri ek gıdayı zorla da olsa oyunla falan yedirmeye çalışıyorum bir yemek kaşığı bulguru bile yemeyen bir çocuk yani tavuk sevmez et sevmez makarna yer sadece bende sebze yesin et yesin istiyorum nerde hata yaptım bulamıyorum bir kısım teyzelerimde süten kesersen mecbur yer diyor ama şuan nasıl keseyim çocuk hepten aç kalacak ay çok zor yemeyen çocuk çok zor cooookCanım iştahı mi kötü, o yüzden mi bekliyordun.
Komşumun oğlu da çok iştahsız ama vitaminlerle büyüyor bir şekil de, çok da sağlıklı.
Sıkma canını.
Saat çok değişken canım ama genelde 10 -11 gibi ilk uykusunu uyuyor yaklaşık 2 saat. Daha sonrası tam bir muammaUykularını saat kaç civarlarında ve kaçar dk yapıyor canım ?
Allahimm tek seferde iki saat uyuyan bebe bulmuşsun, daha ne istersinSaat çok değişken canım ama genelde 10 -11 gibi ilk uykusunu uyuyor yaklaşık 2 saat. Daha sonrası tam bir muammaİkinci uyku çok geç saate kalıyor. 4ten önce uyutmaya çalışsam da 5-6 civarı uyuyor o da 1.5 saat falan yaklaşık
Gecmis olsun. Bende ari sokmasınlar çok korkuyorum gerçekten. Kötü düşünmeyeyim diyorum ama önceki senelerde denizde yüzerken orta yaşlı ama baya toplu bir amcayı arı sokmuş adamın da alerjisi varmış, adamın yere yığılışını insanların apar topar kaldırmaya çalışıp kaldiramayisini falan unutamiyorum.Dun kizimi bal arisi soktu,ilk etapta cok korktum bazilarinda alerji etkisi yapabiliyormus.Sukur bir sey olmadi,ignesini cikarmistim.Kucuk bir macera atlatmis olduk
Bir de kizim sinirlenince kafasini yere ya da duvara vuruyor ama canini acitmayacak sekilde,oyle sert vurmuyor yani,yine de kafama takildi,boyle olan var mi?
Küçükken ben çok zayıf bir bebekmisim. Ortaokula kadar hep öyleydim ve hatırlarım en büyük keyfim arı yuvasına çomak sokmakTesekkur ederim,kucukken beni cok isirmisligi var,bir sey olmuyorduama netten biraz arastirma yapinca bir yas oncesi cok tehlikeli oldugu yaziyordu,sukur bir sey olmadi.
Ahahaha bu kizlar cok fena yaaynen benim kiz da bir seyler soyluyor ama tabiki anlasilmiyor artik bebekce ne diyorlarsa.Gerci dusununce bebeklerimizin bir seylere kizmalari tepki vermeleri algilarinin acik oldugunu gosteriyor, cevresindeki seylerin farkinda olduklarini da gosteriyor iyi bir sey yani diye dusunuyorum ama yine de bir yas kontrolune gidince doktora da soracagim.
Yani dusununce evet mantikli,o zaman benim kizin bayagi dusuk cikacak gibidoktoruma sormadim hic ama kizim iki kilo dogdu acaba zayif dogduvu icin mi degerleri dusuk cikiyor gerci su an sukur gelisimi kilo alimi iyi ama bilemedim gidince bunu da sorayim doktora tabi sorularimla kadini bunaltip biktirmazsam
Maşallah güzel uyuyor sıkıntı yok da akşam 22.00den sonra uyuyunca bana stres basıyor birazAllahimm tek seferde iki saat uyuyan bebe bulmuşsun, daha ne istersin
Kızım yarım saat uyusa uzun uyumuş oluyor :)
Çok şükür, bin şükür uyudu diyoruz.
Iki saattt.
Iki koca saatt.
Tam 120 dakikaaa
Masalaahh.
Ve de kıskanıyorum arkadaş uyuyan bebelerin analarını