Süt indikçe oluyor diyor annem ama bilemiyorum canım ya lohusalık işte bütün vücut hassas oluyor neyse şurda 40 çıkmasına ne kaldı öyle böyle geçiricez inşAmiiiinn. Çok geçmiş olsun neden oldu ya uykusuzluk filan mı etkiledi ki tüh. Bir ab önce iyileş canım. Kuzuları öp yerime.
Vardı am kasıklardaydı canım bunda göbek deliği çevrem çok çatladı ve deri inceldi bildiğin. Neyse geçeceğini bilmek güzel en azındanof 12 benden de gitsin hahaha :) sen de mi bürütüs. Bu ikizler bizi yoracak. Neden ateşleniyorsunuz acaba ya. Allah kolaylık versin fındık ve fıstığı öpüyorum allah bak yine dişlerim kamaştı senin kızla oğlanı düşününce. Maşalllaaaaaaaahhhhh
Aile hekinine git onun bir ilacı var hemen geçiriyor hiç uğraşma karbonatla.Yardimiziniza ihtiyacım var tecrübeli annişler. Oğlum sanırım pamukçuk oldu ağzı beyaz beyaz. Ve o da goguslerime geçti goguslerim de beyaz beyaz oldu emzirmek işkence şu an. Karbonatlı suyla sildim ağzını göğsümu de öyle. Emzirmeyim iki gün mama vereyim desem goguslerim taş gibi oluyor sagarken ağlıyorum o kadar canım yanıyor sagamiyorum da. Kalkanla emzirmeyi denedim biraz yumuşattı ama tam ememedi sinirlendi mama verdim. Ayrıca bu pamukçuk poposunda da iltihap yapıyormuş pisikle karistiriliyormus okuduguma göre. Poposu da hafif kızarmış. Şimdi ben napsam ya ? Ciğer gibi kızarmış goguslerimin kahverengi yerleri üstü de beyaz beyaz pamukçuk.
Ben işin görüntüsübde değilim acı veriyor ya. Kızımda ben de doğurduktan sonra farketmiştim çatladığımı. Lazerle silinebiliyor o izler üzülme.Çatlak demeyin banaahamilelik boyunca karnım catlamadı diye seviniyordum doğum yaptım heryeri catladı inanılmaz itici görünüyor.doğum sonrası catlamak ne ya
Bende acı falan yok canım çatlakların acı verdiğini hiç duymadım. Allah yardımcın olsun saglıkla kurtul canım saglıkla kavus cici kızlara insallahAile hekinine git onun bir ilacı var hemen geçiriyor hiç uğraşma karbonatla.
Ben işin görüntüsübde değilim acı veriyor ya. Kızımda ben de doğurduktan sonra farketmiştim çatladığımı. Lazerle silinebiliyor o izler üzülme.
Bebişim yazan oldu mu bilmem.. okuyamadım ama Mikostatin oral solüsyon al eczaneden.Yardimiziniza ihtiyacım var tecrübeli annişler. Oğlum sanırım pamukçuk oldu ağzı beyaz beyaz. Ve o da goguslerime geçti goguslerim de beyaz beyaz oldu emzirmek işkence şu an. Karbonatlı suyla sildim ağzını göğsümu de öyle. Emzirmeyim iki gün mama vereyim desem goguslerim taş gibi oluyor sagarken ağlıyorum o kadar canım yanıyor sagamiyorum da. Kalkanla emzirmeyi denedim biraz yumuşattı ama tam ememedi sinirlendi mama verdim. Ayrıca bu pamukçuk poposunda da iltihap yapıyormuş pisikle karistiriliyormus okuduguma göre. Poposu da hafif kızarmış. Şimdi ben napsam ya ? Ciğer gibi kızarmış goguslerimin kahverengi yerleri üstü de beyaz beyaz pamukçuk.
Evet evet, dr da öyle söylemişti bize. Olur bu, normal. Sana da bulaşabilir demişti.Pamukcuk sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde olmuyor. Rezene çayı, mama vb farklı bir şey verilince oluyo
O yüzden her mamadan sonra ince temiz bir tülbentle ya da muslnle ağzında kalanları temizlemek lazım.
Ben ikisini birden kombine oldumKızlarrrr
Şimdi ben anestezi için görüştüm de geneli eledim seçeneklerden
Şimdi spinal mi epidural mi o aşamadayım :))
Hayırlısıyla bi doğuraydım yaa
Sağol canım sana da geçmiş olsun. Baya yorgunluktan oldu bence bu. Birde bebekler memeyi daha tam boşaltamıyor onun da etkisi var sanırım. Annem yanımda sağolsun canım hafta sonu köye gidecekti kaldı ben böyle oluncaÖnceden çatlağın yok muydu canım hiç, bende çok çatladım gibi olmuştu özellikle göbek üstü çokta kaşınıyordu kıpkırmızıydı şimdi sönük ve hafif pembe bir renk aldı öyle aşırı rahatsız edici bir görüntü yok, o göbeğin ağırlığı gidince çatlak fln umursanmıyor 6 kg plesanta 6 kg bebekler ben resmen 12 kg taşımışım düşününce kasıldım bak yine
Geçmiş olsun canım iyi bak kendine annen yanında değil mi tek değilsin, bende de akşamları 38,5 ateş ve sıtma oluyor gündüz geçiyor nasıl birşey bilemedim bebeklerde sütten etkileniyor galiba sancılanıyorlar
Sağol canım uykusuLuk yorgunluk direnç düştü tabii. Benim bu gün 15. Günüm ve 15 kilo verdim kuzum seninde gider inşallah Doğumdan sonra. Hamile göbeğim varken bende hiç çatlağım yok diyordum göbek deliğimin etrafı çatlamış benim de canım şimdi fark ediyorumAmiiiinn. Çok geçmiş olsun neden oldu ya uykusuzluk filan mı etkiledi ki tüh. Bir ab önce iyileş canım. Kuzuları öp yerime.
Vardı am kasıklardaydı canım bunda göbek deliği çevrem çok çatladı ve deri inceldi bildiğin. Neyse geçeceğini bilmek güzel en azındanof 12 benden de gitsin hahaha :) sen de mi bürütüs. Bu ikizler bizi yoracak. Neden ateşleniyorsunuz acaba ya. Allah kolaylık versin fındık ve fıstığı öpüyorum allah bak yine dişlerim kamaştı senin kızla oğlanı düşününce. Maşalllaaaaaaaahhhhh
Bende rüyalarımda ki gibi evde doğuracakmışım nerdeyseBen de geceden korkuyordum. Ama oldu. Sabahı edemedik. Acilden giriş. Yukarda muayene. Evet hemen kendi dr. geldi. Usg çatal. İyiydi. Eşime demiş nerdeyse bu odada olacak. Hemen doğumhaneye aldılar..
Bende hamilelikten sonra fark ettim göbek deliğimin etrafı çatlamışÇatlak demeyin banaahamilelik boyunca karnım catlamadı diye seviniyordum doğum yaptım heryeri catladı inanılmaz itici görünüyor.doğum sonrası catlamak ne ya
Bir ay decavit, 3 ay ferrum forte,6 ayda d vit kullanacakmışım canımKızlar Doğumdan sonra vitamin almaya devam ediyor musunuz ne kullanıyorsunuz
Epidural spinal kombineymiş evet zatenBen ikisini birden kombine oldumİzmir medicalde olmustum epidural sanarken bi baktım belime bişiler takıldı ama ben heyecandan anlamadım ne oldugunu dogumdan sonra odaya cıkınca anladım
Aynı yerler canım .ama yoktu hamilelikte annemler bile görünce şok oldu doğum yaptım o hafta catladımSağol canım sana da geçmiş olsun. Baya yorgunluktan oldu bence bu. Birde bebekler memeyi daha tam boşaltamıyor onun da etkisi var sanırım. Annem yanımda sağolsun canım hafta sonu köye gidecekti kaldı ben böyle olunca
Sağol canım uykusuLuk yorgunluk direnç düştü tabii. Benim bu gün 15. Günüm ve 15 kilo verdim kuzum seninde gider inşallah Doğumdan sonra. Hamile göbeğim varken bende hiç çatlağım yok diyordum göbek deliğimin etrafı çatlamış benim de canım şimdi fark ediyorum
Bende rüyalarımda ki gibi evde doğuracakmışım nerdeyseçok güzel ve hızlı oldu çok şükür benim ki de
Bende hamilelikten sonra fark ettim göbek deliğimin etrafı çatlamış
Peki kendime de sursem fayda eder mi ki ? Benden yine bulaşacak ona. Bı de iyice dezenfekte ettim göğsümu sağma makinesini .Bebişim yazan oldu mu bilmem.. okuyamadım ama Mikostatin oral solüsyon al eczaneden.
Serçe parmağına müslin sar, karbonatlı suyla bebişin ağzını temizle.. sonra da solüsyonu kullan, diline iyice sür..
Atlas ilk pamukçuğu 5 aylıkken oldu, küflü peynir gibi yeşil, yara kabuğu gibi kalındı. Biz şok.. Dr müslinle bu kabuğu kaldırcak gibi sürte sürte temizle demişti. Kanarsa bebeği yan çevirip yapabilirsin, kanasın, hiiiç zararı yok. Karbonatlı suyla temizle yarasını kabuğu kaldırıp ilacı sür demişti.. 2-3 kullandık pamukçuk falan kalmadı. Dil üstünde kalın tabakaydı bizim resmen. Hiçbişi kalmadı geride. Şahane bi ilaç..
Ay onu bilemedim canım da karbonatla silsen iyi gelir benceEşim soracak şimdi canım. Bende ki nasıl geçecek onu biliyo musun ?
Ben kullanıyorum canım yüzeyi pamuklu kumaş zaten hiç terlettigini görmedim.Doğum yapan annişlerr
Terletmeyen emzirme yastığı kullanan var mı şu an?
Terletmemesi çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?