2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Bana da doktor 3.ayda bıngıldağın kapanacağını söylemişti. Sürekli gittiğin doktor varsa arayıp sorsan için rahatlasa

Bana da doktor 3.ayda bıngıldağın kapanacağını söylemişti. Sürekli gittiğin doktor varsa arayıp sorsan için rahatlasa
Sürekli gottiğim doktkr yok canım bu basın üstündeki bıngoldağı normalde 3 tane oluyor ya en gec kapanan bu en geç 2 yasına kadar kapanıyor lakin kapanması icin daha cok var en erken 6 ile 9 aylar arasıym8ş biraz araştırdom içerden beynin gelişememe dudumu oluyormuş basınç oluyormuş cok tehlikeli yeteri kadar beyne yer varsa erken kalanması sorun olmuyormuş bi çocuk nörolojuna g9türmem lazım suan kimseyi arayıp rahatlayamıyorum bayram endoseli geçecek benim.için malesef baya bi tahlil tetkik falan yapılması gerekiyormus Rabbim evlatlarımızı korusun inşaAllah

Pirinç corbası ve patates cok iyi geliyor çorba yağsız olsun ona dikkat et

Selam endişelendirmek istemem ama erken kapanması geç kapanması beyin gelişimi için iyi değil. Şuan çok küçükler bıngıldak 1 yaşa doğru kapanıyor 1,5 ta tamamen kapanmış oluyor en geç genelde. Eğer d vitamini kullanıyorsan dr kontrolüne kadar bence kullanma. İlk oğlumda olan grubumuzda böyle bir arkadaşımız vardı d vitaminini bıraktırdı dr belirli bir zaman geçtikten yanlış hatırlarmıyorsam 6 ayından sonra kullandırdı. Eğer dr var ise görüş alabilirsin yada acile gidip bir dr dan fikir alabilirsin endişelendiğin için geldiğini söyleyip hem için de rahatlamış olur. Erken farkedilmesi bir sorun oluşturmaz inşaallah.

İnşaAllah sagolasın d vitamininden mi olabilir diyorsun yani

İyi geceler herkese. İki çocuklu olduğumdan pek yazamıyorum ama mümkün olduğunca okuyup takip ediyorum. İlk oğlumdanda devam eden bir sürü kk arkadaşlarım var
Meme reddi yaşayan var mı? Ben bu ara her türlü metotu uygulamama rağmen ayakta yatarak zıplayarak bir türlü memeyi tutturamıyorum biberon ile sürekli sağıp verecek zamanım yok ki biberona alışsın da istemiyorum kaşıkla da evde bebekle zor memeye nasıl tekrar alıştıracağım bilmiyorum. Bugün resmen aç yaşadı ve uyudu. Bu ay beni fazlasıyla üzdü bu durum. Yaşayan önerisi olan var mı?

Onu instagramda gördüm de çok kararsızım ya faydası var mı nasıl kullanılıyo

Lansinoh elektrikli pompa kullanıyordum göğüs ucum acıyor diye mochi aldım. Kullanışı ile ilgili videolara bakabilirsiniz. Ortasından sıkıp vakumlu bir şekilde göğüse tuttutuluyor.
Artılarını sorarsanız tek parça ürün her yere taşınıyor pratik, eğer süt geliyorsa memeyi uyarmak gerekmiyorsa güzelce sütü sağıyor, daha çok emzirirken diğer göğüsten akan sütü toplamak için almıştım. En verimli o zaman çalışıyor. Pompayı yerleştirirkenki sıkma miktarına göre pompanın vakumu değişiyor. Ben göğüs ucumu çok acıtmasın diye göğsümü tutacak kadar sıkıyorum akan sütü toplamak için ideal oluyor.

Tecrübelere gelirsek, ilk gün taktım göğsüme kızım emerken ayağıyla vurdu düşürdü 20cc süt yatağa döküldü. Arkasından taktım 20 cc kadar bu sefer de komodine koyarken devrildi altı biraz dar olduğu için. Ağzı için olan tıpayı tam takmadan elimden bi yere koymuyorum şimdi. Çok iyi vakumlayıp takmazsanız geri düşebiliyor içindeki sütle beraber bu sinir bozucu. Bir de kenarları ıslandıysa da ( bazen tekrar tekrar takarken kenarları sütten ıslanıyor) vakumu hemen gevşetip düşebiliyor. Ben emzik zinciri takıp sabitliyorum öyle kullanıyorum.

Eğer süt çoksa göğüste hızlı bir şekilde sağıyor ama elektrikli pompa gibi göğsü uyardığını ya da boşaltabildiğini düşünmüyorum. Ortalama 60 cc süt elde ediyorum ben bu şekilde.

Happy kids uygulamasinda bugün yaziyordu
Benimkide memeyi agzinda dolandirmaya basladi
Benimkide reddetcek hazirlik yapiyo sanirim

Uygulama demiski
Uykusunda emzir
Bebk sakinken pispisla okşa saril rahatlat onu yazmıs emsirmeyi demerrken

Mochi yi Nereden ve kaç liraya aldın?
Yeni duydum.
Kulağa cazip geldi.
Elle sağmak zor oluyor.
Hele de bebek emerken.

Evet bazı bebeklerde ondan oluyor. Birkaç arkadaşımda bıngıldağı hızlı kapanıyor diye 6 aya kadar dr kontrolünde kullanmadılar sonra başladılar. Araştır istersen nettende. Rica ederim ne demek
Tamam canım sagolasın inşaAllah ondandır baska sorun olmaz bakayım bi

Burda tatile giden arkadaşlardan güç aldım bayramın 2.günğ çevre ile gezmeye niyetlendim kısmet olursa
İnşallah güzel geçr canım
Bizim bugün 6. Günümüz pusette 5 dk durmayan kızımla sahilde yürüyüş yaptık bide üstüne uyudu Yazlıkta olmamızın avantajıda var tabiki ağlasa hemen eve çıkıyoruz
Ayrıca vücudunda hep isilikler vardı çok sıcak olmasına rağmen onlarda geçti

Mochi yi Nereden ve kaç liraya aldın?
Yeni duydum.
Kulağa cazip geldi.
Elle sağmak zor oluyor.
Hele de bebek emerken.
Kendi sitesinden 100 tl ye aldım 2 hafta önce şuan başucumda en çok kullandığım şeylerden oldu. Her emzirmede tek meme veriyorum diğerini de pompayla rahatlatmak çok faydalı oluyor.

Happy kids uygulamasinda bugün yaziyordu
Benimkide memeyi agzinda dolandirmaya basladi
Benimkide reddetcek hazirlik yapiyo sanirim

Uygulama demiski
Uykusunda emzir
Bebk sakinken pispisla okşa saril rahatlat onu yazmıs emsirmeyi demerrken
Uygulamayı bende kullanıyorum orada da görmüştüm her türlü deniyorum İnan ama benden daha inatçı bebe Ama bende pes etmiyorum inşaallah güzelce emer hepsi 2 yaşına kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…