- 28 Şubat 2015
- 774
- 1.354
- 113
- 39
İyi bari,yalnız olmadigimiza sevindimYaaa tatilde şezlonglarda sırayla insanların simitlerini, çocukların toplarını, animatörün makarnasını alıp durdu, ben de hep özür diledim. Parkta sahilde başka çocukların toplarını vs alıyor. Demekki hepsi aynı yaa kıyamam onlara.
Aferin minnosaİyi geceler kızlar, alıntılayamadım tuvalet eğitimini soran arkadaşlara yazıyım dedim.
Miraç 21 ay 15 günlükken altını açtım havalansın diye, tuvalete gitmeyi reddetti korktu herhalde. Götürmedim bir daha .
2 gün sonra bi daha açtım tuvalete gidelim mi dedim, abisi var 4 yaşında "Anne dur ben Miraç a öğreticem" dedi. Tuvalete gitti çişini yaptı . Ardından Miraç da abisine bakarak yaptı.
2 gün falan öyle yaptık her seferinde. Kakasını birkaç kez kaçırdı sonra söylemeye başladı. Çişini de bem saat başı götürünce her seferinde yapmaya başladı bikaç gün sonra da kendi söylemeye başladı çişim geliyor dite
Ben kolay alışacağını hiç düşünmedim. Abisi tam 24 aylıkken öğrendi. Nedense Miraç beni zorlar diye düşünüyordum çok şükür öyle olmadı.
Gece bezlenmesini ilk 1 hafta bağladım. İlk 2 gün yaptı sonraki günler yapmadı. Onu da takmamaya başladım. Şuan sadece uyumadan karpuz yediyse takıyorum ne olur ne olmaz diye.
Tabii ki kaçırdığı oldu. Oyuna falan dalınca. Ya da çok su içip üst üste zaten çişe gittiyse bıkıyor mu üşeniyor mu artık bilmem kaçırıveriyor. Normal zaten 2. Çocuğu olanlar bilir
Ne güzel ya abisinin olması büyük avantaj çocuklar birbirinden daha güzel öğreniyor.Biraz daha beklemeye karar verdim ben de hem kasları gelişir hem de hiç hazır hissetmiyorum kendimiİyi geceler kızlar, alıntılayamadım tuvalet eğitimini soran arkadaşlara yazıyım dedim.
Miraç 21 ay 15 günlükken altını açtım havalansın diye, tuvalete gitmeyi reddetti korktu herhalde. Götürmedim bir daha .
2 gün sonra bi daha açtım tuvalete gidelim mi dedim, abisi var 4 yaşında "Anne dur ben Miraç a öğreticem" dedi. Tuvalete gitti çişini yaptı . Ardından Miraç da abisine bakarak yaptı.
2 gün falan öyle yaptık her seferinde. Kakasını birkaç kez kaçırdı sonra söylemeye başladı. Çişini de bem saat başı götürünce her seferinde yapmaya başladı bikaç gün sonra da kendi söylemeye başladı çişim geliyor dite
Ben kolay alışacağını hiç düşünmedim. Abisi tam 24 aylıkken öğrendi. Nedense Miraç beni zorlar diye düşünüyordum çok şükür öyle olmadı.
Gece bezlenmesini ilk 1 hafta bağladım. İlk 2 gün yaptı sonraki günler yapmadı. Onu da takmamaya başladım. Şuan sadece uyumadan karpuz yediyse takıyorum ne olur ne olmaz diye.
Tabii ki kaçırdığı oldu. Oyuna falan dalınca. Ya da çok su içip üst üste zaten çişe gittiyse bıkıyor mu üşeniyor mu artık bilmem kaçırıveriyor. Normal zaten 2. Çocuğu olanlar bilir
Bizimki de öyle koşarak yürüyor çantalı tutma ipi aldım bazen onunla yürütüyorum el tutmayı da hiç sevmiyor önce tedirgin olmuştum köpek tasmasi diye elestirirler diye ama disarda görenler de sevdi ya ne güzel biseymis diyolarYani bence de zamanı gelince daha hızlı öğrenirler. Önce konuşmayı çözsün, sonra sayılar gibi... Bilge şöyle sayıyor dit, diiit, ditkaç yaşındasın diyorum dit, saat kaç diyorum diit valla acelem yok ama kritik yaslar olduğu için mümkün mertebe fazla girdi sağlamaya çalışıyorum. Sol elini kullandırmaya filan çalışıyorum. Bolca hareket etsin istiyorum. Ama bir kaç gündür beni korkutuyor ya, dun AVM ye gittik ayakkabı magzasinda ayakkabıların üstüne filan atlamaya başladı. Ne yapacağını şaşırdı, bir deli enerjisi geldi etraftaki bütün cocuklarin oyuncaklarına salça oluyor. Utanıyorum valla, insanlardan özür dileye dileye bir hal oluyorum... Sizinkiler de böyle değil mi
Ben almıştım ama sonuç o aralar zaten hep negatiftiKizlar ya aranızda erken gebelik testi yapıp doğru sonuç alan oldu mu acaba ?
Anladim canim tesekur ederimBen almıştım ama sonuç o aralar zaten hep negatifti
aynen canımYa aynen bilge de üç dört gündür beeemm beemm diyip duruyoryolda kedi köpek kakası görüyoruz. Kim yapmış diyorum "beeem" demek ki geliyor gelmekte olan (2 yaş sendromu )
Vera yine şanslı o abladan da çok şey öğreniyordur gozlemleyerek, oynayarak senin çok bişi yapmana zaten gerek yok...
kız noluyor Eylül analarıKizlar ya aranızda erken gebelik testi yapıp doğru sonuç alan oldu mu acaba ?
Yaa ne güzel. Benim adet gecikmesinin 13. günü çıktı, geç yumurtluyordum sanırım. İki adet arası da 35 gündü o zamanlar. Hatta o gün bile negatif çıkmıştı, o hafta yaptığım testler hep negatifti, o gece çöpte pozitife dönmüş, ertesi gün farkettim ve hemen gidip iki tane test aldım. Birini yaptım pozitif çıktı. Eşim işten gelince kapıyı açtığımda sırıtmamdan anlamış, 2. testi yaptık da öyle inandıkız noluyor Eylül anaları
canım ben de pek merakliydm
erkenden öğrenmeye ve hemen öğrenmiştim
erkenle normal arasında çok da fark yok
sabah yoğun idrarla
yumurtlamadan 8 gün sonra
regl e 6 gün kala çıktı benim
beta hcg 5 ken falan silik çıkmaya başladı
Yaaakız noluyor Eylül anaları
canım ben de pek merakliydm
erkenden öğrenmeye ve hemen öğrenmiştim
erkenle normal arasında çok da fark yok
sabah yoğun idrarla
yumurtlamadan 8 gün sonra
regl e 6 gün kala çıktı benim
beta hcg 5 ken falan silik çıkmaya başladı
Bekliyoruz sonucu meraklaYaaa
Gecen hafta suphelendim ben biraz da reglime de 5 gün var aslında 2. Bebek düşüncem yok yani ama insan merak da ediyor. Oglum daha küçük diyorum kendi işimizi kurduk orada calisiyorum 7 aydir yani olursa çok büyük supriz olur bu sefer bize
Ohoo 2. Dile geçmiş bıdık maşallhlimelemon kişiden kişiye değişiyor tabi ama ben gününü biliyordum
yumurtlama takibi vs.
artık o kadar emindim ki günlerden vs.
Bu arada vera Oh my God diye bağıra bağıra geziyor evde bugün
özellikle ingilizcecilerin gözler yaşlı
magic fruit
aynen aynen canım sürekli dediklerimi diyor hep meme yok çünkü sen büyüdün diyorumOhoo 2. Dile geçmiş bıdık maşallhyarın görüşürüz baye diyr benimkide. En çok kullandığımız kelimeleri ezberliyrlar sanrm
Ay me güzel, bizimki küçükken no no no diyordu, şimdi o da yoklimelemon kişiden kişiye değişiyor tabi ama ben gününü biliyordum
yumurtlama takibi vs.
artık o kadar emindim ki günlerden vs.
Bu arada vera Oh my God diye bağıra bağıra geziyor evde bugün
özellikle ingilizcecilerin gözler yaşlı
magic fruit
Alıp başını gitme bizde de var. Bir d balkondan bir şeyler atma huyu var nasıl vazgeçircem bilmiyorum. Geçen gün kitap attı kapıcı aldı geldi sağolsun. Elini tutmaması, salıncak için bağırması vs her şeyi kendi yapmak istediğinden bence. Mesela benim yapmam gereken bir şeye karşı çıkıyorsa, kendi yapmak istiyorsa “ önce ben yapiim benden sonra sen yaparsın” diyorum öyle ikna ediyorum.Sizinkilerde de alip basini gitme olayi var mi? Acaba ben fazla mi serbest biraktim ? Dogdugundan beri ozgur bir ruhu var diyordum ama inanilmaz hal aldi.mesela deniz kenarinda sezlonglardayiz kosakosa bar kismina gidiyor ne dersem diyeyim arkasina asla bakmiyor herkes guldu bugun artk kumsalda halime kosarken pesinden neyse ust kata ciktik inelim derken inmedi bende gidiyorum dedim..inanin bir 10 dk gorunmeyen yerde bekledim cocugun umrunda degil.orada takiliyor birilerinin yanina gidiyor.boyle olunca tehlikesen vs.den de haberi olmuyor.asla elimi tutmuyor zaten.salincaga ip bagladim ona bile bagiriyor neden cekiyormusum...
Bir yerde hata mi yaptim ya.babasiyla sıksık odtuye kampuse goturur cim var diye salariz orada kaybolsa bile aramiyor bir sekilde buluyor gozumuzle takipte kalip izliyoruz ogrencilere laf atiyor yediklerindem aliyor foto karelerine giriyor ahshhshshshs :) insanlari kendiyle oynamaya mecbur birakip geri dönüyor...
Bir diger konuda isterse cani "anne şuna bak havhav" gibi cumle kursada arrtik her seyin ilk hecesini soyluyor.
Mesela karinca ka.
Deniz de.
Gözlük.gö
Gecen isilik olmus poposu anne gö diyior hahshshshhshs kasittti.
Cicek ci...
Bu sekilde konusuyor yaaaaa cok saskinim dogrusunu soylesemde boyle bir arkdsmizin daha olmus bu sekilde konusuyor cocuk video atmisti var mi ayni durumlar?
Dun gece boyunca bezini cikartti sabah bt baktim bezini cozmus ve hic cis yapmamis.cok ters zamana denk geldi uzgunum ya insallah donene kadr sinyalleri kacirmis olmayiz.
Onun disinda da denizden cikmayacagim diye agliyoruz :) tatil yorucu ama guzel oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?