İyi geceler kızlar, alıntılayamadım tuvalet eğitimini soran arkadaşlara yazıyım dedim.
Miraç 21 ay 15 günlükken altını açtım havalansın diye, tuvalete gitmeyi reddetti korktu herhalde. Götürmedim bir daha .
2 gün sonra bi daha açtım tuvalete gidelim mi dedim, abisi var 4 yaşında "Anne dur ben Miraç a öğreticem" dedi. Tuvalete gitti çişini yaptı . Ardından Miraç da abisine bakarak yaptı.
2 gün falan öyle yaptık her seferinde. Kakasını birkaç kez kaçırdı sonra söylemeye başladı. Çişini de bem saat başı götürünce her seferinde yapmaya başladı bikaç gün sonra da kendi söylemeye başladı çişim geliyor dite
Ben kolay alışacağını hiç düşünmedim. Abisi tam 24 aylıkken öğrendi. Nedense Miraç beni zorlar diye düşünüyordum çok şükür öyle olmadı.
Gece bezlenmesini ilk 1 hafta bağladım. İlk 2 gün yaptı sonraki günler yapmadı. Onu da takmamaya başladım. Şuan sadece uyumadan karpuz yediyse takıyorum ne olur ne olmaz diye.
Tabii ki kaçırdığı oldu. Oyuna falan dalınca. Ya da çok su içip üst üste zaten çişe gittiyse bıkıyor mu üşeniyor mu artık bilmem kaçırıveriyor. Normal zaten 2. Çocuğu olanlar bilir