• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yahu siz bu bebeleri tüm gün nasıl oyaliyorsunuz? 15 dk lego, 15 dk kitap okuma, 7 dk resim... Ee sonra? 😬
Bu arada sen sormusken, gecen doktor degistirme maceramdan sonra adamin bizden 2yas kontrolunde 3yasa kadar istediklerini yazayim kizlaaar..esimleee höhhh diyerek odadan ayrildik :)

kres ya da her gun bunlari yapacaksiniz 3 yasina kadar ne verirseniz o dedi…
Beklenenler şunlar ;

10a kadar sayi sayma,ogrendiyse 20..
Renkler.halkakarla ogretebilirsin dedi.
Küp siralama,bultakla sekiller …
Her gub 30 dk dans,davulla ritm.
Boyama yapma sınırli ve 15 dk serbest.
Mesela kusun gagasini sariya boyayalim gibi…
Makas kullanimi 15 dk.kucuk kaslar icin.
Buyuk ,kucuk kavramlari bunun icin kavanozlardan yararlanabilirsin..
3ü puzzle yapilmali.2lileri bile yapmiyor ki:)
10 dk.kitap okuma her gun

Zıt kavramlarla ilgili puzzle lar…bunar yapilmaliymis..

Ya iyi guzelde benim kızım bir saniye yerinde durmuyor ki..zamani bolun dedi 6 saniye bile olsa o gitsin oyalansin yine gelsin siz zaman taniyin ona dedi.odadan ciktim cidden inanilmaz yetersiz hissettim kendimi.cok bosbos zamam gecirdigimi farkettim ve kres fikri cok cazip geliyor suan en azindan oyun grubu bile olsa..baslarda guzel etkinlikler vs yapiyordum zamanla bende saldim.icimden gelmiyor,vakitte yok zaten.ben yetemiyorum cunku is güc...en azindan sosyallesir,bunlari yaparken mutlu olur diye dusunuyorumm

Son düzenleme:
Hiç sallanmadı o yüzden bilmiyor sallanmayı . Sanırım emmeyi bıraktığı zaman kendi uyuyacak . Bu akşam emdi ama uyuyamadı . Biraz kızdım açıkçası sonra pişman oldum ama olan oldu🥺 ninni açtım kendi döne döne pış pışla uyudu . Sanırım biraz o yola girmeye başladı gibime geliyor . Siz gece beslenmesini bırakınca uyanma sayısı kaça düştü ?
Oluyor arada, bizim de sinirlerimiz dayanmıyor. Bazen benim oğlum da sallanırken yastıktan yatağa inip dönerek kendi uyuyor. Sizinki de pışpışla uyuduysa devamı gelir. Gece emmesini bırakınca değişen fazla bir şey olmadı aslında, ortalama iki kere kalkıyorsa bu bire düştü, uyandığında su içirip sallıyorum, kendi başına uykuya dalamadığı için uyutuyorum. Şu ara sıcaklardan dolayı iki-üç kez uyanıyor.

Oluyor arada, bizim de sinirlerimiz dayanmıyor. Bazen benim oğlum da sallanırken yastıktan yatağa inip dönerek kendi uyuyor. Sizinki de pışpışla uyuduysa devamı gelir. Gece emmesini bırakınca değişen fazla bir şey olmadı aslında, ortalama iki kere kalkıyorsa bu bire düştü, uyandığında su içirip sallıyorum, kendi başına uykuya dalamadığı için uyutuyorum. Şu ara sıcaklardan dolayı iki-üç kez uyanıyor.
Benim oğlum 9. Aya kadar hep pış pışla uyurdu ama meme reddi vardı uyuyunca emziriyordum oda tabi onda alışkanlık yarattı ne yazıkki . Geceleri çok sık kalkar oldu vs genelde 4 kere kesin kalkıyordu yoruluyordum . Dün gece 04:30 a kadar hiç uyanmadı . 04:30 da ben uyandım üzerini örtmek için klima çalışıyordu çünkü oğlum da dönüyordu su içirdim devam etti . 05:30 da inanılmaz bir ağlama ile uyandı korkmuş galiba eşim ben aldık evde dolaştırdık sakinleşsin diye su içirmeye çalıştım almadı . Ama asla sakinleşmedi de mecbur bizim yatağın üzerinde emzirdim sonra yeniden uyudu . Ay çok mecbur kaldım şimdi gece beslenmesi mi yapmış olduk yine 😟

Benim oğlum 9. Aya kadar hep pış pışla uyurdu ama meme reddi vardı uyuyunca emziriyordum oda tabi onda alışkanlık yarattı ne yazıkki . Geceleri çok sık kalkar oldu vs genelde 4 kere kesin kalkıyordu yoruluyordum . Dün gece 04:30 a kadar hiç uyanmadı . 04:30 da ben uyandım üzerini örtmek için klima çalışıyordu çünkü oğlum da dönüyordu su içirdim devam etti . 05:30 da inanılmaz bir ağlama ile uyandı korkmuş galiba eşim ben aldık evde dolaştırdık sakinleşsin diye su içirmeye çalıştım almadı . Ama asla sakinleşmedi de mecbur bizim yatağın üzerinde emzirdim sonra yeniden uyudu . Ay çok mecbur kaldım şimdi gece beslenmesi mi yapmış olduk yine 😟
İyi yapmışsınız, ben öyle katı kurallara karşıyım, bize düşen onların ihtiyaçlarını zamanında karşılamak. Gece beslenmesi vs gibi terimler kullanarak da kendinizi şartlamayın, germeyin derim. Bizimki de uyumadan önce ağlama krizine giriyor bazen, evde dolaştırıyoruz vs, olmuyor, meme ile sakinleştiriyorum, çocuğu bağırtmanın manası yok fikrimce.

İyi yapmışsınız, ben öyle katı kurallara karşıyım, bize düşen onların ihtiyaçlarını zamanında karşılamak. Gece beslenmesi vs gibi terimler kullanarak da kendinizi şartlamayın, germeyin derim. Bizimki de uyumadan önce ağlama krizine giriyor bazen, evde dolaştırıyoruz vs, olmuyor, meme ile sakinleştiriyorum, çocuğu bağırtmanın manası yok fikrimce.
Evet haklısınız teşekkür ederim

Bu arada sen sormusken, gecen doktor degistirme maceramdan sonra adamin bizden 2yas kontrolunde 3yasa kadar istediklerini yazayim kizlaaar..esimleee höhhh diyerek odadan ayrildik :)

kres ya da her gun bunlari yapacaksiniz 3 yasina kadar ne verirseniz o dedi…
Beklenenler şunlar ;

10a kadar sayi sayma,ogrendiyse 20..
Renkler.halkakarla ogretebilirsin dedi.
Küp siralama,bultakla sekiller …
Her gub 30 dk dans,davulla ritm.
Boyama yapma sınırli ve 15 dk serbest.
Mesela kusun gagasini sariya boyayalim gibi…
Makas kullanimi 15 dk.kucuk kaslar icin.
Buyuk ,kucuk kavramlari bunun icin kavanozlardan yararlanabilirsin..
3ü puzzle yapilmali.2lileri bile yapmiyor ki:)
10 dk.kitap okuma her gun

Zıt kavramlarla ilgili puzzle lar…bunar yapilmaliymis..

Ya iyi guzelde benim kızım bir saniye yerinde durmuyor ki..zamani bolun dedi 6 saniye bile olsa o gitsin oyalansin yine gelsin siz zaman taniyin ona dedi.odadan ciktim cidden inanilmaz yetersiz hissettim kendimi.cok bosbos zamam gecirdigimi farkettim ve kres fikri cok cazip geliyor suan en azindan oyun grubu bile olsa..baslarda guzel etkinlikler vs yapiyordum zamanla bende saldim.icimden gelmiyor,vakitte yok zaten.ben yetemiyorum cunku is güc...en azindan sosyallesir,bunlari yaparken mutlu olur diye dusunuyorumm
Ben şok 🙈 bazilarini yapmaya çalışıyorum ama her gün biraz zor. Ben de kreş olmasa bile oyun gruplarına götürmeyi planlıyorum.yazdigin iyi oldu, ne yapacağımı bilemedigimde açar bakarım 😄❤️

Ben şok 🙈 bazilarini yapmaya çalışıyorum ama her gün biraz zor. Ben de kreş olmasa bile oyun gruplarına götürmeyi planlıyorum.yazdigin iyi oldu, ne yapacağımı bilemedigimde açar bakarım 😄❤️
E Elwing6 10’a kadar saymayı bırak 3’e kadar saydıramıyorum şuan. 1’i biliyor çok küçükten beri, 2 ve 3’ü canı isterse söylüyor, ama kaç yaşındasın deyince 2 bile demiyor. Önce tam anlamıyla konuşması lazım değil mi, cümle olarak anne bak ne güzel, anne bak tiren gibi şeyler söylüyor henüz. Harflere çok hevesli ama, yazı gördüğü yerde başlıyor a be ce fe me fln demeye 😂 Kitap desen eline alıp yırtıyor, dinlemiyor beni. Yani belki 6 ay sonra yapar bu yazdıklarını, oğlumdan 6 ay büyük arkadaşları yapıyor şuan. Bultak’ları çok güzel yapıyor ama puzzle denemedim.

ablasi gibi vera da ne bul tak ne de yap boz sevmiyor...
ablası gayet başarılı bir çocuk
o anlamda korkunuz varsa sıkıntı yok biz yaşadık gördük
1. çocukta disiplinize bir eğitim modeli sunulabiliyor ya da en azından hayal edilebiliyor ..
2. de en azından ben bunları hiç sorun etmiyorum
ana hatlariyla bir geri kalmışlık veya sıkıntı yoksa
tavsiyem hiç bir konuda zorlamamak olacaktır
hatta fazla materyal ve oyuncak da olmasa daya iyi sanki....
ablası hızlı bir şekilde rakamları isimleri öğrenmişti ama vera daha hızlı bir sekilde kalem tuttu yazilara çizmeye çok meraklı

ablasi gibi vera da ne bul tak ne de yap boz sevmiyor...
ablası gayet başarılı bir çocuk
o anlamda korkunuz varsa sıkıntı yok biz yaşadık gördük
1. çocukta disiplinize bir eğitim modeli sunulabiliyor ya da en azından hayal edilebiliyor ..
2. de en azından ben bunları hiç sorun etmiyorum
ana hatlariyla bir geri kalmışlık veya sıkıntı yoksa
tavsiyem hiç bir konuda zorlamamak olacaktır
hatta fazla materyal ve oyuncak da olmasa daya iyi sanki....
ablası hızlı bir şekilde rakamları isimleri öğrenmişti ama vera daha hızlı bir sekilde kalem tuttu yazilara çizmeye çok meraklı
Yani bence de zamanı gelince daha hızlı öğrenirler. Önce konuşmayı çözsün, sonra sayılar gibi... Bilge şöyle sayıyor dit, diiit, dit 🙈 kaç yaşındasın diyorum dit, saat kaç diyorum diit 😄 valla acelem yok ama kritik yaslar olduğu için mümkün mertebe fazla girdi sağlamaya çalışıyorum. Sol elini kullandırmaya filan çalışıyorum. Bolca hareket etsin istiyorum. Ama bir kaç gündür beni korkutuyor ya, dun AVM ye gittik ayakkabı magzasinda ayakkabıların üstüne filan atlamaya başladı. Ne yapacağını şaşırdı, bir deli enerjisi geldi 🙊 etraftaki bütün cocuklarin oyuncaklarına salça oluyor. Utanıyorum valla, insanlardan özür dileye dileye bir hal oluyorum... Sizinkiler de böyle değil mi 😬

İyi geceler kızlar, alıntılayamadım tuvalet eğitimini soran arkadaşlara yazıyım dedim.

Miraç 21 ay 15 günlükken altını açtım havalansın diye, tuvalete gitmeyi reddetti korktu herhalde. Götürmedim bir daha .
2 gün sonra bi daha açtım tuvalete gidelim mi dedim, abisi var 4 yaşında "Anne dur ben Miraç a öğreticem" dedi. Tuvalete gitti çişini yaptı . Ardından Miraç da abisine bakarak yaptı.
2 gün falan öyle yaptık her seferinde. Kakasını birkaç kez kaçırdı sonra söylemeye başladı. Çişini de bem saat başı götürünce her seferinde yapmaya başladı bikaç gün sonra da kendi söylemeye başladı çişim geliyor dite :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Ben kolay alışacağını hiç düşünmedim. Abisi tam 24 aylıkken öğrendi. Nedense Miraç beni zorlar diye düşünüyordum çok şükür öyle olmadı.

Gece bezlenmesini ilk 1 hafta bağladım. İlk 2 gün yaptı sonraki günler yapmadı. Onu da takmamaya başladım. Şuan sadece uyumadan karpuz yediyse takıyorum ne olur ne olmaz diye.

Tabii ki kaçırdığı oldu. Oyuna falan dalınca. Ya da çok su içip üst üste zaten çişe gittiyse bıkıyor mu üşeniyor mu artık bilmem kaçırıveriyor. Normal zaten 2. Çocuğu olanlar bilir :D

Kızlar selam. Ben de yavaş yavaş memeden kesme çalışmalarına başladım. Bugün 4. Günümüz. Ani bir bitiriş yerine aşama aşama ilerleme kanaatindeyim. İlk gece sadece uykuya dalış esnasında emzirmedim, 2 gecedir de geceleri uyandığında meme vermiyorum. Biraz ağlıyor ama ninni, pışpış derken uyuyakalıyor, sabahları ve işten dönünce emziriyorum.
Bu süreç beni tahminimden daha çok yıprattı. Emzirmeyi çok seven biri olarak çöküntü içerisindeyim. Hazır olmayı beklemeli miyim diye düşünüyordum ama anladım ki o hazır dönem gelmeyecek. Hem bu sayede o rahatça uzun uzun uyuyacak hem de ben artık dinç kalkacağım, daha mutlu ve rahat olacağız diye kendimi motive ederek giriştim bu işe. Ama içim kan ağlıyor ve kendime engel olamıyorum. Biraz da baskı ile bu yola girdim aslında. Eşim ve çevremdekiler artık kes istersen demeye başlamıştı. Bir de benim oğlum meme isteyince yer mekan tanımayan biri, sürekli göğüs açma modu eşimi rahatsız etmeye başladı sanırım. Neyse içimi döktüm birşey soracağım.
Emzirme sayısı 2 ye düştüğü için epey şişlik ve ağrı oluyor göğüslerimde. Öyle ki dün gece sağa sola dönerek yatmak bile zor oldu. Bir ilaç varmış sanırım hormonu baskılayan. Kullanan bilen var mıdır?

Kızlar selam. Ben de yavaş yavaş memeden kesme çalışmalarına başladım. Bugün 4. Günümüz. Ani bir bitiriş yerine aşama aşama ilerleme kanaatindeyim. İlk gece sadece uykuya dalış esnasında emzirmedim, 2 gecedir de geceleri uyandığında meme vermiyorum. Biraz ağlıyor ama ninni, pışpış derken uyuyakalıyor, sabahları ve işten dönünce emziriyorum.
Bu süreç beni tahminimden daha çok yıprattı. Emzirmeyi çok seven biri olarak çöküntü içerisindeyim. Hazır olmayı beklemeli miyim diye düşünüyordum ama anladım ki o hazır dönem gelmeyecek. Hem bu sayede o rahatça uzun uzun uyuyacak hem de ben artık dinç kalkacağım, daha mutlu ve rahat olacağız diye kendimi motive ederek giriştim bu işe. Ama içim kan ağlıyor ve kendime engel olamıyorum. Biraz da baskı ile bu yola girdim aslında. Eşim ve çevremdekiler artık kes istersen demeye başlamıştı. Bir de benim oğlum meme isteyince yer mekan tanımayan biri, sürekli göğüs açma modu eşimi rahatsız etmeye başladı sanırım. Neyse içimi döktüm birşey soracağım.
Emzirme sayısı 2 ye düştüğü için epey şişlik ve ağrı oluyor göğüslerimde. Öyle ki dün gece sağa sola dönerek yatmak bile zor oldu. Bir ilaç varmış sanırım hormonu baskılayan. Kullanan bilen var mıdır?
Kıyamam ya 🤍 haklısın hazır olmak güç ama ne eşin ne başkası seni etkilemesin çünkü seni anlayamazlar. 2 yaş olunca emzirme olayı illa bitecek diye bir şey yok ki... Ben de artık kendi vücudumu kendime istiyorum 🙈 bir iki kadeh bir şeyler içmek istiyorum, gece uyumak istiyorum benim eşim de bırak istersen diyo ama pandemi dönemi biraz daha emzirmek istiyorum antikorlar bilgeye de geçsin diye. Ya valla kimsenin ne dediği ne düşündüğü umrumda değil. Önce Bilge ve ben. Sen de öyle düşün. İleride bunun pişmanlığını yaşama...

Yani bence de zamanı gelince daha hızlı öğrenirler. Önce konuşmayı çözsün, sonra sayılar gibi... Bilge şöyle sayıyor dit, diiit, dit 🙈 kaç yaşındasın diyorum dit, saat kaç diyorum diit 😄 valla acelem yok ama kritik yaslar olduğu için mümkün mertebe fazla girdi sağlamaya çalışıyorum. Sol elini kullandırmaya filan çalışıyorum. Bolca hareket etsin istiyorum. Ama bir kaç gündür beni korkutuyor ya, dun AVM ye gittik ayakkabı magzasinda ayakkabıların üstüne filan atlamaya başladı. Ne yapacağını şaşırdı, bir deli enerjisi geldi 🙊 etraftaki bütün cocuklarin oyuncaklarına salça oluyor. Utanıyorum valla, insanlardan özür dileye dileye bir hal oluyorum... Sizinkiler de böyle değil mi 😬
Yaaa tatilde şezlonglarda sırayla insanların simitlerini, çocukların toplarını, animatörün makarnasını alıp durdu, ben de hep özür diledim. Parkta sahilde başka çocukların toplarını vs alıyor. Demekki hepsi aynı yaa kıyamam onlara. 🥰

Benim kızım ilk emmeyi istemeyince ben çok üzüldüm ağladım oysa ki nerdeyse iki yaşına girmek üzereydi. Gece uyandığında verdim kızımda aldi ve ben çok mutlu oldum. Böyle 3 ay devam etti ama cok nadir emiyordu bazen iki gün de bir bazen 5 günde bir. Bu şekilde 2 yaşını girdik. Şimdi bir haftadır emmiyor ama isterse veririm. Süt hala devam geliyor. Eskisi gibi olmasada.
Eger emzirmeyi bırakmayı düşünüyorsan nane çayı tüket. Hormon yerine ebeler nane çayını daha çok tavsiye ediyor.
En önemlisi senin ve oğlunun isteği. Bırak kulak asma millet ne derse desin.
Önce emzir diye baskı yaparlar sonra bırak diye.

Canım üzülüyorsan eğer bırak çocuğun yönlendirsin seni. Benim eşimi de rahatsız ediyor ama valla umrumda değil. Bir de bizimki ağzından meme lafını bırakmıyor, emmek için değil de diline dolamış işte, istediği bir şeyi yapmayınca da meme diye bağırıyor. Anne baba meme diye geziyor evin içinde. Bir defasında eve ölçü almaya bir adam geldi, onun alet çantasıyla oynamasına izin vermedik, adamın yanında meme diye bağırdı durdu mesela. Benim çocuğum önce gece emmelerini kesti, sonra uyku öncesi emmelerini kesti, şimdi evdeyim ve gündüz 3-4 kere fln emiyor, bir yıla yakındır tek memeyi emiyor zaten. Bende şişme ağrı vs olmadı, kademeli azalttı sanırım, o nasıl isterse öyle yaptım ben. Bu günde birkaç kez emmeler için de hiç bir şey yapmıyorum, kendisi karar veriyor. O isterse veriyorum yani. Sadece kriz anlarında gel annecim meme emelim diyorum bazen o kadar. Umarım onu da bırakır.

aynen site bahcesinde terör estiriyor arkadaş
herkesin topu bisikleti bla bla...
ben henüz avm ye hiç götürmedim
bir kez yemeğe çıktık bağıra bağıra biseylr dedi pepe izleterek ancak zapt ettjk...
bizimkinin sayıları
1 diyor
iki yok
üç =üçü
beş
...
isimleri tekrar ederek biliyor...
süt diyebiliyor
su diyebiliyor
kek diyor
de dersek
teyse
yenge
falan diyor oyun oyna
gibi şeyler diyor ama gerçekten bunlarin çok önemi yok
çok geride kalıp çok ileri gideni de gördüm
çok ileri gibi görünüp bi fark yaratmayani da
ben özel bir ilgi ile bir şeyler öğretmeye çalışmama yolunu izliyorum

bazen parkta karşılaştığımız 1 2 yas büyük çocuklar sinir bozucu olabiliyorlar...
bugün vera "benim" şeklinde bir tutum öğrendi
herseye benm ben ben diyip duruyor
paylaşımcı olmayan çocuklara sinir oluyorum 😆

aynen site bahcesinde terör estiriyor arkadaş
herkesin topu bisikleti bla bla...
ben henüz avm ye hiç götürmedim
bir kez yemeğe çıktık bağıra bağıra biseylr dedi pepe izleterek ancak zapt ettjk...
bizimkinin sayıları
1 diyor
iki yok
üç =üçü
beş
...
isimleri tekrar ederek biliyor...
süt diyebiliyor
su diyebiliyor
kek diyor
de dersek
teyse
yenge
falan diyor oyun oyna
gibi şeyler diyor ama gerçekten bunlarin çok önemi yok
çok geride kalıp çok ileri gideni de gördüm
çok ileri gibi görünüp bi fark yaratmayani da
ben özel bir ilgi ile bir şeyler öğretmeye çalışmama yolunu izliyorum

bazen parkta karşılaştığımız 1 2 yas büyük çocuklar sinir bozucu olabiliyorlar...
bugün vera "benim" şeklinde bir tutum öğrendi
herseye benm ben ben diyip duruyor
paylaşımcı olmayan çocuklara sinir oluyorum 😆
Ya aynen bilge de üç dört gündür beeemm beemm diyip duruyor 🙈 yolda kedi köpek kakası görüyoruz. Kim yapmış diyorum "beeem" 😅 demek ki geliyor gelmekte olan (2 yaş sendromu 🙈)
Vera yine şanslı o abladan da çok şey öğreniyordur gozlemleyerek, oynayarak senin çok bişi yapmana zaten gerek yok...

Back