- 28 Şubat 2015
- 774
- 1.354
- 113
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağol canım. Bebekliğinden beri var. Bir ara kaldırmıştım yanıma yatırınca ve deli yattığını görünce gündüz uykularında olmadığım için tekrar taktım. Telsizi pek kullanmadık kamera olunca gerek kalmadı. Çok deli yattığı için sessizce de dönerek düşebilir yataktan O yüzden tek başına teksiz etkisiz eleman şimdilikAaa çok geçmiş olsun Gece kamera mı çalıştırıyorsun odada? Neden ki? Bilmediğimden soruyorum, ben telsiz kullanıyorum görüntüsüz, gündüz uykularında balkona çıkacaksam.
Bu sinyallerden sadece birisi..egitim icin illa bunun olma zorunlulugu yokmus...cise eren var youtubeda videosunu izleyebilirsin 20 aylikken basarili oldular..cocugunda bu konuda merak ve istek varken degerlendirmis.
İlerde karakterini nasıl etkiliyormuş ki? O kadar yazının içinde valla bunu merak ettimBu sinyallerden sadece birisi..egitim icin illa bunun olma zorunlulugu yokmus...cise eren var youtubeda videosunu izleyebilirsin 20 aylikken basarili oldular..cocugunda bu konuda merak ve istek varken degerlendirmis.
iletisim kurabilmek,cocugun hazir oldugunu anlayabilmek önemli.ben uzun zamandir beni anlamasini bekledim dikkati daginik ve ilgisi yoktu ama bir kac gundur cis dedigimde lazimliga gidip oturmasi(kiyafetlerle) cok guzel bir gelisme.artik soylediklerimi de anliyor,cevapliyor bazen..bu biraz cocuktan cocuga degisiyor bence anneninde cocugunda hazir olmasi gerekiyor..bence suan kizim hazir ben degilim nedense haylii korkutuyor gozumu basarisiz olmak,ya da bir hata yapmak.cunku hassas bir mevzuu..ileride karakterini etkileyecek bir sey.o nedenle dusunuyorum henuz.bugun babasi gormus lazimligi almis kakasini ona tutunarak yapmis bir kac gune ben de baslarim.bu sinyalleri kacirmamak gerekiyor..
Sebzeyle karıştırsam köftele yer sebzeyi çıkarır. Çok seçici. Sevmediği yememesi bir yana, bir gün iştahla yediği bir yemeği başka gün pişirdiğimde yemiyor. Dün mantar çorbası yaptım. Daha önce severek içtiği bir çorbaydı. İçmedi meme de meme diye tutturdu. Emzirdim 2 dk sonra yine başladı meme meme. Eşim diyor ki çorba içmiyorsa bu aç değil. Hayır yemek seçiyor dedim. Pilav yer misin dedim hemen mama diye mana sandalyesine oturmak istedi ve günğ yine standart pirinç pilavıyla bitirdik Ya pilav ya erişte ya makarna ya da bulgur bizde böyle. Et, köfte yer ama sebzeyi yediremiyorum.Köfteyi genelde yutmuyor ağzında biriktiriyor, ben de sebzeyle beraber pişirip sulu bırakıp eziyorum öyle yiyor. Ev yapımı erişte ve tarhanaya bayılıyor, her gün yiyor bunları.
Düşmezler mi canım yanımda yattığında yatak bariyerimiz var, ayak ucumuza da battaniye ve yastıktan set yattım. Gündüz orda yatıramam ama, park yatağında yatıyor gündüz. Gece de önce park yatağına yatırıyorum, çok sık kalkarsa yanıma alıyorum. Kamera gerçekten lazım, ben almadığıma pişman olmuştum. Şimdilik telsiz işimi görüyor, balkona fln çıkacaksam açıyorum.Sağol canım. Bebekliğinden beri var. Bir ara kaldırmıştım yanıma yatırınca ve deli yattığını görünce gündüz uykularında olmadığım için tekrar taktım. Telsizi pek kullanmadık kamera olunca gerek kalmadı. Çok deli yattığı için sessizce de dönerek düşebilir yataktan O yüzden tek başına teksiz etkisiz eleman şimdilik
Tabi canım erişte yoğurt ikilisine bayılıyorlar. Pilav pek vermiyorum ben, arsenikten ötürü değişik pişirme yöntemleri var uğraşamıyorum, kendimize de yapmıyoruz, bazen babaannesi veriyor o zaman da pek iştahlı yemiyor. Köfteyi ve sebzeleri suda pişirince eziyorum çatalla, küçüklüğünden beri alıştı buna, bazen istemese de birkaç kaşık yoğurtla yediriyorum. Patates, havuç, kapya biber dışında bir sebze koymuyorum, bunların tadını seviyor, patatese geç alıştı ama, başlarda hep kabakla pişiriyordum. Bulgur pilavını da seviyor ama yanlarında hep yoğurt olacak. Anneannesinin yaprak sarmasını yiyor ama babaannesinin sarmasını yemiyor, sebebi sanırım dereotu. Bu ara memeye çok düştü ya napıcaz böyle.Sebzeyle karıştırsam köftele yer sebzeyi çıkarır. Çok seçici. Sevmediği yememesi bir yana, bir gün iştahla yediği bir yemeği başka gün pişirdiğimde yemiyor. Dün mantar çorbası yaptım. Daha önce severek içtiği bir çorbaydı. İçmedi meme de meme diye tutturdu. Emzirdim 2 dk sonra yine başladı meme meme. Eşim diyor ki çorba içmiyorsa bu aç değil. Hayır yemek seçiyor dedim. Pilav yer misin dedim hemen mama diye mana sandalyesine oturmak istedi ve günğ yine standart pirinç pilavıyla bitirdik Ya pilav ya erişte ya makarna ya da bulgur bizde böyle. Et, köfte yer ama sebzeyi yediremiyorum.
Aslında zor olmadı.Ay harikaaaaa nasil basardin?
Ya ben lazimlik aldim konustm anlattim cisi nereye yapiyoruz diyorum laziimliga gidip oturuyor ama henuz yureklenemedim altini cozme konusunda siz gidin pesinizden geleyim lazimlik cok steril gelmiyor klozete adaptor en mantklisi ama ilk baslarda alistirmak icinde lazim oluyor dendi duruyor bakalim simdilik.bir de yaza uzun yola gidicez acaba ertelesem mi diyorum bir yanimda aradan cikart diyor
Hassasiyet çok oluyor.Bu sinyallerden sadece birisi..egitim icin illa bunun olma zorunlulugu yokmus...cise eren var youtubeda videosunu izleyebilirsin 20 aylikken basarili oldular..cocugunda bu konuda merak ve istek varken degerlendirmis.
iletisim kurabilmek,cocugun hazir oldugunu anlayabilmek önemli.ben uzun zamandir beni anlamasini bekledim dikkati daginik ve ilgisi yoktu ama bir kac gundur cis dedigimde lazimliga gidip oturmasi(kiyafetlerle) cok guzel bir gelisme.artik soylediklerimi de anliyor,cevapliyor bazen..bu biraz cocuktan cocuga degisiyor bence anneninde cocugunda hazir olmasi gerekiyor..bence suan kizim hazir ben degilim nedense haylii korkutuyor gozumu basarisiz olmak,ya da bir hata yapmak.cunku hassas bir mevzuu..ileride karakterini etkileyecek bir sey.o nedenle dusunuyorum henuz.bugun babasi gormus lazimligi almis kakasini ona tutunarak yapmis bir kac gune ben de baslarim.bu sinyalleri kacirmamak gerekiyor..
Gece ıslatma gibi psikolojik etkileri oluyo canımİlerde karakterini nasıl etkiliyormuş ki? O kadar yazının içinde valla bunu merak ettim
Bizde memlekete gideceğiz, bakalım arkalarından koşarken kaç kilo vereceğimKızlar Temmuz başı tatile gidiyoruz, 4 gece, nasıl
geçecek çok merak ediyorum, bebekler düzenleri değişince bambaşka bir şey oluyorlar. Annemlerde 5 gece kaldık geçen hafta, bahçeye alıştı, şimdi dışardan içeri sokamıyoruz mesela. Oradayken de sürekli dışarı çıkmak için ağladı, her an bahçede olacakmış. Yerde taş tuğla çubuk ne ararsan vardı, o yüzden hep elinden tutarak birlikte koştuk.
Ben 1 2 kere gittim de hatırlamıyorum. Yoktu sanki.Tatille ilgili bir şey soracaktım ki tatil konuşuluyormuş bungalow tatil tecrübesi olan var mı? Böcek oluyor mu? Oluyorsa iptal edicem
Bungalowdan bungalowa değişir diye düşünüyorum, son zamanlarda baya lüks bungalowlar yapıyorlar. Biz geçen spontane bir şekilde kaldık, gayet güzeldi sanırım tesise bağlı bir durum.Tatille ilgili bir şey soracaktım ki tatil konuşuluyormuş bungalow tatil tecrübesi olan var mı? Böcek oluyor mu? Oluyorsa iptal edicem
İlerde karakterini nasıl etkiliyormuş ki? O kadar yazının içinde valla bunu merak ettim
Kucuk bir ornek,misal cok baski altinda tuvalet egitimi alan cocuklar ileride cimri ve tirnak yeme aliskankigina sahip olurken cok sere serpe acik ve rahat birakilan cocuklarda ileride daginiklik vs.gorulebiliyorİlerde karakterini nasıl etkiliyormuş ki? O kadar yazının içinde valla bunu merak ettim
Evet ben de o nedenle ceasaret edemiyorm yazin uzun yol plani ve tatil planlari geriye atmama neden oluyo ama sinyallerde cok yerinde geliyor cis cis diyor lazimliga gidiyor ama baslasam cisi geldiginde soyler mi ona emin degilimHassasiyet çok oluyor.
Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de not düşeyim istedim.
Bezi bıraktırırken gece kuru olması çocuklarda gece çiş tutma 30.ayı buluyor,
O yüzden beze bay bay derken, sakın gündüz açayım, gece bez bağlarız demeyin
Psikolojik olarak çocuk buna alışıyor
Ve bırakmaktan ziyade daha da zor olur.
Iste tam da bunlar yuzunden baslayamiyorm resmen kendimi hazir hissetmiyorum ben cunku gercekten sabrim kalmadi bu 2 yas cidden bitirdi beni 2.ye tövbe ettirdi uzun süre bir de ustune bu yorgunluklari kaldirabilcek miyim diye kendime soruyorum ek gida da oldugu gibi abarttimda abarrttim o zamanda basaramayacakmisim gibi geliyordu sonra isin icine girince aaa bir sey yokmus dedim,simdi tuvalet icin hic cesaretim yok hata kaldirmayacak bir konu.neyse biraz daha beklemeye devam ama iste bir de bu sinyalleri aliyorken ileride buarda kaybolur mu kisminida dusunuyorm.eskiden bir yere saklanir kaka yaotigini anlardim mesela bir ara hic anlamadim..belli yeri ve zamani olmadi.simdi yine lazimlik etrafinda yapiyor...Kizlar yaz olması tuvalet eğitimi vermek için çok iyi bir dönem, muhtemelen hiç birimiz kaçırmak istemiyoruz ama bazen de etrafın gazına gelip erkenci de davranabiliyoruz mesela benim annem, teyzem "biz bu işi bu yaz hallederiz" demeye başladı bile. Çocuk hazır olduğuna dair bazı sinyaller veriyor ama şu seneryoya hazır mıyız? Gece 2 kere yatak değiştirme, gün içinde pacalardan akan ları temizleme vs. Ve en önemlisi bunları yaparken tekrar beze dönmeme ve oflayip puflamama. Süreci kısır döngüye sokmak istemiyorum açıkçası, belki çok garantici davraniyorum ama E Elwing6 in dediği gibi hassas bir dönem. Freudyan yaklaşımla biliyoruz ki cimri, bencil insanlar ve bu anal dönem arasında yakın bir ilişki var