Pandemi olmasa ah nasıl sosyalleştircem de işte ben çok tırsıyorum bu durumdan

Pandemi olmasa ah nasıl sosyalleştircem de işte ben çok tırsıyorum bu durumdan
Haklisin tabi ben de tirsmiyor değilim ama Avrupa'da filan okulları mümkün mertebe hiç kapamadilar. Eğitim şart bulastiracagimiz büyükanne, dede de yok, bir de aileler filan da baya bilincliydi, 4 bebek ve 4 ebeveyn, biraz güvenmek istiyorum sanırım

Cok guzel yaa benim de aklimda ama malum Ankara',nin da durumu ben de cesaret edemedim onun yerine memlekete daha sık getirip kuzenleriyle oynamasini sagliyorum pandemi olmasa ben de cok isterdim hele ki simdi mutasyonlu virusun yayilms hizi vs korkutuyor evden burnumuzu cikartamiyoruz..cocuklar tasiyici grubu zaten bir de yakalansak allah korusun gulceye bakacak kimsemiz de yok o nedenle sakinabildigimiz kadar sakinmak durumunda kaliyoruz

Kızlarrr nasılsınızzz Alakasız bir şey sorcam size, ikinci bebeği düşünüyor musunuz, her bebeğin bir kardeşi olmalı mı, anne birinci bebekten sonra kendine zaten zaman ayıramıyor ve uykusuzken 2. Bebekle hiç zaman ayıramayıp koşturmada yaşlanıp gider ve uykusuzluktan iyice delirir mi Hayır yani ikinci bebeği düşünmüyorum ama eşim geçenlerde sorup beni şaşırtınca olasılıkları düşünmeme neden oldu.

Arkadaşımın 2 yaş arayla bebeği var ne güzel ikisi birden büyüyor bir kaç yıla rahatlarsın dedi birisi o da ama ben de yaşlanmış oluyorum zaman geçiyor dedi etkiledi beni bu lafı. Tamam, bir anne kendinden çok çocuğunu düşünür ama kendini de biraz düşünür mutlu olur ki bebeğini de mutlu etsin. Ben mesela rahatlayacağım zaman kendimle ilgili şunu yaparım, bunu yaparım diyorum. 2. bebeği yapsam bu düşüncelere 3 yıl daha ara vermiş olurum ve toplamda 6 yıl koşturmayla geçer kendine yine hiç zaman ayırmadan. Tabi bunu çocuk 3. yaşına gelince rahatlarsın diyenlere inanarak 3. sene annenin kendine zaman ayırma yılı ilan etmiş bulunuyorum

Her neyse çok uzun yazdım Ee düşünüyor musunuz ve iki çocuklu anneler siz ne durumdasınız nasıl geçiyor zaman

Canım ben hamileydim ama kalp sesi alınmamıştı ya bekledik ve yine duyulmadı hiç oluşmadı kürtaj oldum.. çok dua etmiştim hayırlısı neyse o olsun diye .. Sonuçta 2 aya yakın gebeliği yaşadım ve psikolojimi anlatayım sana..
İlk düşündugum sey çocugum tabi ki onun ihtiyaçlari benden beklediği ilgi..
1) emzirme konusu ben 2 yaşına kadar hatta biraz geçkin de olabilir( bu ona bağlı) emzirmeyi düşunuyordum 2. Gelince bu pek mümkün olmayacaktı ve 1. Yı memeden kessem peşine bebek doğsa ve benim kucağımda onu emerken görse ne hissedecek ne düşünecek beni babasından bile kıskanırken ilgiye bu kadar muhtaçken çok zor bir süreç.. En azından memeden tamamen ayırmadan gebelik düşünulmeli tabi bunlar benim kişisel fikirlerim tam tersi düşünen yaşayan mutlaka vardır
2) uyku problemi ki Benin oğlum 2 lerede 3 lerde uyutan bir cocuktu şimdi zor bela 1 lere çektim ama arada şaşırıp yine 2 lere uzuyor ve bende sabır kalmıyor bu sürectr uyku mahvediyor beni gece sürekli kalkmasi bazen saat başı.. Bu böyle uyanırken 2. Bir bebek odada o yüzden uyku problemi tamamnen çözülmeli
3) ayrı odası olması lazım ben aynı odada ayrı yatakta o beşiğinde yatıyor.. 2 bebek gelmeden odaların ayrılmasi ve çocuğun alışma süresinin geçmesi lazım.. Yoksa yine emzirmede olduğu gibi o ayrı odada yatarken ben bebekle aynı odada ne hisseder..
4) tuvalet meselesi.. Buda 2. Gelmeden bezden kurtulmasi ve bu süreci tamamen unutması lazım ki 2. Bebekle beraber tekrar altına kaçırmaya veya beze yapmaya geri dönmesin.. Kardeşlerde bu geri dönüşler çok olur büyük geriye gider. . Emmek istemesi emzik istemesi altına kaçırmalar felan bezlenmek..
4) psikolojisi.. Yeni bebeğe alisabilecek mi benim kucağımda gördükcr kıskanacak mi 3 yaşa kadar ilgi dönemi devam ediyor çünkü
5) benim buna hazır olmam en sona bunu koydum ama en önemlisi anne sağlığı hem mental hem psikolojik hem maddi olarak yeni bir sürece hazır mıyım üstesinden gelebilecek güce sahip miyim bunu düşünmek lazım.. Tekrar bir lohusalik, emzirme yine gece uyanmalar sütün yetiyor yetmiyor mama.. Ek gıda bebeğe özel yemekler.. Gelişimi oyunlar..
Benim tedirgin olduğum konular bunlardı ne kadar azmış demi
Ve şunu ekleyecem herkesin beklentileri çok başka ben bunlara takarken başkasi hiç düşünmez. O gücü kendinde bulur pes pese daha kolay atlatabilecegini düşünür helal olsun derdim bende ve Allah yardımcın olsun
Baya uzun uzun anlattım
Sonuç olarak ben en az 3 4 yaşına gelmiş olmasını isterim rabbim herkese istediği zamanda nasip etsin

Canım çok üzüldüm ama hayırlısı değilmiş diye düşün. Benim de önceki gebeliğimde kalp atışı duyulmamıştı ve 8. haftada kalbi durduğundan kürtaj olmuştum. Doktor doğsaydı büyük ihtimal sağlıksız olurdu, sağlıksız olduğu için vücut kabul etmiyor demişti. Yani hayırlısı buymuş demiştim ben de. İnşallah istediğin bir zamanda 2. bebeğini sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına
Saydığın maddeler o kadar doğru ki zaten okurken hazır olmadığımı farkettim
5. Madde benim en çok takıldığımdı ve gerçekten annenin hazır olması çok önemli. Memeden ayırmasan gebelik düşünmeli fikrin çok doğru. Benim arkadaşım hamileylen emzirmeye devam etti. Bebeği doğduğunda ilk çocuk 2 yaşındaydı ve ikisini de emzirdi. İki çocuk da kilolu tosun gibi maşallah Yani bu süt yetmez, hamileyken süt acı olur falan hikaye.
Her neyse sonuç olarak ben bu uçuk fikrimden vazgeçtim şimdilik, gerçi bu fikri benimsediğim de yoktu ya neyse Zaten dün yine saat başı uyandık uyku düzeni yoook

Hamile kalabilmek çok güzelmis onu hissettim oğlum tüp bebekti.. Aynen doktorumda öyle dedi Bi kromozal hata oluyormuş sağlıksız bir birleşme gibi bende hiç bebek oluşmadı..
Demi okurken karar veriyor insan
Bende devam edecektim emzirmeye tandem emzirme diyorlar 2 çocuk birden ama çok zor olurdu tabi benim sütüm azdı mama destekli gittim hep 2 sini emzirirken de yetecek mi yetmeyecek mi küçüğün hakkına mi giriyorum der dururdum

B Brcbrcbrc84 eğer senin yaşın musaitse
2024yilinda 40tan aşağı isen bekle bence
6. madde annenin yaşı ile

1-5 yaş arasi yaramazlık
3-8 yaş okula uyum
8-12yas ergenlige hazirlik ve akabinde ergenlik
sinavlar v.s. v.s. ...
süreçlerinde çocuğuna ayak uydurmaya ve uyuma gecikmesi
kuşakların hızlı değişim ve geçişinde geride kalma da var

Hayir dusunmuyorum Allah ogluma ve bize saglikli uzun bir omur nasip etsin. Ikinci bebek dusunmuyoruz, hem yasimiz ileri hem de manevi olarak baaka bir bebege yetebilecegimi dusunmuyorum.

Ben dusunuyorum kendim tek buyudugum icin zorluklarini biliyorum..herkesin bakis acisi farkli bu konuda ama bana soracak olursan kendi acimdan anlatayim her zaman bir tarafim eksik kaldi,basimiza bir durum geldi ve cok caresiz hissettim dogumumda annem yoktu ama sukur kuzenlerim o kardes boslugunu doldurdu(kizimin kuzenlerinin bu kadar vefali cikacagi mechul :) ) bir kardesim olsa hayata bambaska bakardim destegim olurdu en basiti.. maalesef basimiza her sey gelebilir ona destek olacak bir varligin olmasi,benim yoklugumda kendini caresiz hissettirmeyecek bir omuzun olmasi yalniz buyumemesi vs vs..o nedenle sartlarim suan uygun olsa bir dk dusunmem cunku cok yasitlariyla oynamaya aç goruyorum parka gidiyoruz oyuncklarla bile oynamayip cocuklari izliyor :) esimde istiyor..ama malum annemin durumu ailedeki kaos ortami ve onumuzdeki 2 3 yil icinde kariyer planlari :) (haldir haldir kpss calismaya basladim) maalesef geri planda birakiyor.arkadssin hakli zaman gercekren geciyor ve ozel egitim hocamiz anlatmisti 30dan sonra yumurtalarda bozulmalar meydana geliyor bu yuzden bakarsan 2li testlerde bile oranlar yuksek cikar..ve riskler basliyor.suan 30um 35de tekrar dusunecegim umarim her sey duzelmis rayina oturmus olur ama Allah biliyor ya ins 2. 2iz olur diye bile dua ediyorum.. 3ü bile dusunebilirim sgdhdhhdhd oyle cocuk ve kalabalik aile seviyorum.cunku tek basima buyudum en yakin arkadasim annem oldu arkadaslarim bize geldiginde yalnizliktan kitlerdim onlari gitmesinler diye boyle olsun istemiyorum.. ama amaaa sartlar sartlaaaar :) kendimden gecmeye raziydim

Son düzenleme:
Aynı sorular.. Aynı karmaşalar.. Zaten istesem de 2. Olur mu onu da bilmiorum. Ben yorgunn, saçlar beyazzz.. Çocuk babaanne demesin ileride banaa

Açıkçası yalnız büyümesin kardeşi olsun isterdim ama bunu yapabilecek gücü görmüyorum 35yasindayim geç yaştaki gebelikler de risk oluyor.Ben hadi kendimden geçtim desem bile eşim hiç istemiyor.Bu tek tarafla da yapılacak bişey değil o yüzden Allah sağlık versin oglusuma diyorum.Herkesin de kardeşi yok sonuçta.Ha benim de var uzaktalar çok sıkı bir bağımız da yok açıkçası kardeşlerimle.Evlendikten sonra herkesin kendi telaşı başladı.Dogumda annem rahatsızdı kardeşlerim onunla ilgilendiler ben yalnızdım.Bebegi büyütürken de yalnız büyütüyorum.Babamiz sabah çıkıp akşam geliyor biraz destek oluyor sağolsun ama epey yıpratıcı bir süreç bebek büyütmek.

Ben ne zaman muhallebisine katsam karnı ağrıdı sanırım çünkü huysuzlaştı. Vazgeçtim ben de. Eşim de verelim diyor ama gerek yok diyorum benden içiyor şuan. Alışmasına hiç gerek yok, süt o kadar önemli değil çünkü sen de biliyorsundur zaten, ama annelerimiz bilmiyor. Vermek istersen emzirmeyi bitirmeye yakın başlarsın. Barsaklarını cidden yoruyormuş.
Biz bu ara dişlerle uğraştık, memlekete gittik geldik, yabancılara çok ağladı, sonra bir farkettim ağzı dişle dolmuş kuzum aynı anda kaç tane diş çıkarmış, azı da dahil, az bile ağlamış miniğim.

Canım biz düşünüyoruz, bizden üç ay sonra doğum yapan kuzenim var o da düşünüyor, bu yaz çalışmalara başlarız bir sorun olmazsa. Hoş hamile kalabilecek miyim bilmiyorum, oğluma bir senede ancak kalabildim. Ailemden uzaktayım, genelde yalnızım ama yapmazsam pişman olurum diye korkuyorum.

Ben de 36 yaşındayım ve ailemden uzaktayım. Eşim çok çok istiyor olmasa da deneyeceğiz, olur mu bilmem. Evet bu yaşlarda riskli gebelik, perinatolog gözetiminde ilerlemek mantıklı. Çok çok zor olacağının bilincindeyim, ayrıca çalışan bir anneyim. Allah herkesin gönlüne göre versin.

İnşallah gönlüne göre olur her şey. Beni uykusuzluk çok yoruyor. Eşim bu fikri aklıma sokmuştu ama şimdi kendi gözü de korktuğu için vazgeçti. Benim gece uyku sorunu olmasaydı düşünürdüm herhalde. Sizin gece uykuları nasıl?

Çok haklısın gerçekten zor bir süreç bebek büyütmek. Bir de çoğunlukla yalnızdan daha da zor. Zaten baba dahil anneanne babaanne anneye sadece yardımcı olabiliyorlar, bir nebze dinlendiriyorlar ama asıl yük annede. Yük dediğim hem bedenen hem de asıl sorumluluk ağırlığını anne hissediyor manevi olarak. Gece uyanmalar da yıprarıcı. Ne bileyim bazen bunlara rağmen acabaaa bir tane daha olsa mı diyorum ama eşim bugün ben tek bebekte bile yoruldum ikincisinde bu kadar yardım edecek gücü kendimde bulamıyorum deyince bi tırstım Eş yardımcı olmazsa anne daha da yalnızlaşır ki bu gerçekten çok sıkıntı.

Aynı sorular.. Aynı karmaşalar.. Zaten istesem de 2. Olur mu onu da bilmiorum. Ben yorgunn, saçlar beyazzz.. Çocuk babaanne demesin ileride banaa
Saçlar beyazlayınca yaşlanmış sayılmazsın canım bir boyaya bakar20 lerde de beyazlayabiliyor insanın saçı. Arkadaşım 2. Çocuğa 10 yıl sonra hamile kaldı 41 yaşında. Yani imkansız değil ama işte yorgunluk ve amann 2. Çocuğu yapmakta hata mı yaptım diye hazır olmadan yapılan bebek sonrası depresyon korkuları... Yani hazır olmak gerek ve ben ı ıh yorgunum, hazır değilim.

Ben de ilkinde ikiz çok istemiştim Hatta ikiz olsaydılar ne güzel ikisi birden büyümüştü. Yaşın daha genç bence de 35 iti bir yaş Dün dışarı çıkardım öyle çocukları izledi yanına gitmek istedi o yüzden bir kardeşi olsa mıydı diye tekrar geldi aklıma. Ama biz 3 kardeşiz en küçük benim, diğerleri benden 7 ve 8 yaş büyük. Ben de tek çocuk gibi büyüdüm çünkü aramızda çok yaş farkı vardı. İki abim arkadaş gibi büyüdü ama ben en küçük olarak onlarla doğal olarak oyun falan oynayamadım. Baba gibiydiler bir yerde. Ben hiç yakın yaşlarda bir kardeş de istemedim. Bana alınan eşyaların aynısı ona da alınır yok böylesi daha iyi küçük kardeş istemem diyordum küçükken Belki oğlum da istemez kardeş belli mi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…