• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

B Brcbrcbrc84 eğer senin yaşın musaitse
2024yilinda 40tan aşağı isen bekle bence
☺️

6. madde annenin yaşı ile

1-5 yaş arasi yaramazlık
3-8 yaş okula uyum
8-12yas ergenlige hazirlik ve akabinde ergenlik
sinavlar v.s. v.s. ...
süreçlerinde çocuğuna ayak uydurmaya ve uyuma gecikmesi
kuşakların hızlı değişim ve geçişinde geride kalma da var
Tam 39 oluyorum 2024 te sınır yani😀 Ama eşim 44 oluyor ve o bu yaşta baba olmak istemiyor, bu yaşta bile yorgunum diyor. Bu yaz yaptık yaptık yoksa ikinci bebek fikrini rafa kaldırırız diyor.

Ben de ilkinde ikiz çok istemiştim😀 Hatta ikiz olsaydılar ne güzel ikisi birden büyümüştü. Yaşın daha genç bence de 35 iti bir yaş🙂 Dün dışarı çıkardım öyle çocukları izledi yanına gitmek istedi o yüzden bir kardeşi olsa mıydı diye tekrar geldi aklıma. Ama biz 3 kardeşiz en küçük benim, diğerleri benden 7 ve 8 yaş büyük. Ben de tek çocuk gibi büyüdüm çünkü aramızda çok yaş farkı vardı. İki abim arkadaş gibi büyüdü ama ben en küçük olarak onlarla doğal olarak oyun falan oynayamadım. Baba gibiydiler bir yerde. Ben hiç yakın yaşlarda bir kardeş de istemedim. Bana alınan eşyaların aynısı ona da alınır yok böylesi daha iyi küçük kardeş istemem diyordum küçükken😂 Belki oğlum da istemez kardeş belli mi olur.
Ama bak iste annene babana bir sey olsa baba gibiler demen yeterli 🥰 ne guzel bir duygu..en kotu hissettgin anda arkanda hissedebilirsin..her ne kadar kotu olsa da, kavgalar edilsede ben goruyorum ki kotu gunlerde kardesler kenetleniyor.annemler 6 kardes ve suan anneme teyzem bakiyor..yani manevi acidan her zaman destekler aksi durumlarda olabiliyor o da yetistirmeyle alakali diye dusunuyorum hayirlisi olsun herkesin gonlune gore olsun insallah 💜 bu konu da herkesin hissiyati yasam sekli istekleri baska baska sonucta 🌸 kalbini dinle

Çok haklısın gerçekten zor bir süreç bebek büyütmek. Bir de çoğunlukla yalnızdan daha da zor. Zaten baba dahil anneanne babaanne anneye sadece yardımcı olabiliyorlar, bir nebze dinlendiriyorlar ama asıl yük annede. Yük dediğim hem bedenen hem de asıl sorumluluk ağırlığını anne hissediyor manevi olarak. Gece uyanmalar da yıprarıcı. Ne bileyim bazen bunlara rağmen acabaaa bir tane daha olsa mı diyorum ama eşim bugün ben tek bebekte bile yoruldum ikincisinde bu kadar yardım edecek gücü kendimde bulamıyorum deyince bi tırstım😀 Eş yardımcı olmazsa anne daha da yalnızlaşır ki bu gerçekten çok sıkıntı.
Benim eşim de ilk doğduğunda çok destek oldu.Sonra isden dolayı eskisi kadar destek olamadı.Gazi, dişi,uyanmalar derken epey yoruldum ikinci için bu kadar sabrım olmayabilir.

Ben de 36 yaşındayım ve ailemden uzaktayım. Eşim çok çok istiyor olmasa da deneyeceğiz, olur mu bilmem. Evet bu yaşlarda riskli gebelik, perinatolog gözetiminde ilerlemek mantıklı. Çok çok zor olacağının bilincindeyim, ayrıca çalışan bir anneyim. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Umarım dilediğin gibidir olur herşey🥰

Tam 39 oluyorum 2024 te sınır yani😀 Ama eşim 44 oluyor ve o bu yaşta baba olmak istemiyor, bu yaşta bile yorgunum diyor. Bu yaz yaptık yaptık yoksa ikinci bebek fikrini rafa kaldırırız diyor.
yap gitsin o zaman ☺️
kreşe başlayınca ağır bir baskı oluyor sonrasinda hep hayata bakışta yalnızım endişesi duyuyorum etrafimdaki tek çocuklardan ben de o yoğun baskının kurbanıyım
iyiki de Allah kısmet etti ben de 2. yi hiç düşünmüyordum ama kardeş önemli en azindan 1 tane 😎

İ
İnşallah gönlüne göre olur her şey. Beni uykusuzluk çok yoruyor. Eşim bu fikri aklıma sokmuştu ama şimdi kendi gözü de korktuğu için vazgeçti. 😀Benim gece uyku sorunu olmasaydı düşünürdüm herhalde. Sizin gece uykuları nasıl?
ilk üç ay çok zordu bizim, 2 saate alarm kur altını değiştir, emzir, sabaha karşı mama hazırla. Kaka yapmıyordu doktor doktor gezdik. Geçtiğimiz yaz beşiğinde sabaha kadar uyuyordu ama kasımdan beri benim yanıma yatıyor, diş sorunu yoksa bir ya da iki kez kalkıp emiyor. Beşiğine yatırsam sabaha kadar uyanıyor.

İ

ilk üç ay çok zordu bizim, 2 saate alarm kur altını değiştir, emzir, sabaha karşı mama hazırla. Kaka yapmıyordu doktor doktor gezdik. Geçtiğimiz yaz beşiğinde sabaha kadar uyuyordu ama kasımdan beri benim yanıma yatıyor, diş sorunu yoksa bir ya da iki kez kalkıp emiyor. Beşiğine yatırsam sabaha kadar uyanıyor.
Hiç abartmıyorum gece sadece 1 ya da iki ke uyansa kesin ikinci bebeği yapardım😀

Hiç abartmıyorum gece sadece 1 ya da iki ke uyansa kesin ikinci bebeği yapardım😀
Bütün gün kendini de beni de perte çıkarıyor tabi sonra da uyuyor 😂
Ben yanımda yatırmaya çok karşıydım ama baktım uykusuz kalıyorum, aldım yanıma. Eşim hala oturma odasında yatıyor.

Kızlar bugüne tarih atıyorum. Resmen huy değiştirdi. Hiç bu kadar tutturduğunu görmeniştim. Ara ara tuttururdu ama bu derece değildi. İstediğini alamayınca başlıyor ağlamaya ama nasıl ağlama. 18. ayda öfke nöbetleri olur diye okumuştum ama bu resmen 2 yaş sendromu gibi. Gerçi atak haftasındayız ondan belki ama ilk defa bugün bu kadar tutturdu.
Konuşamasa da kendini çoğu kez anlatıyor ama bugün kendini anlatamadığından mıdır, uykusuzluktan mıdır yoksa istediği şeyi vermediğimden midir bilmiyorum başına vurdu pat pat.
Telefon vermiyoruz ama ısrarla deli gibi istiyor vermedikçe daha çok istiyor. Sonuç öfke ve ağlama.
Dün saat başı uyandı, gündüz de zor uyudu. Az önce de gece uykusuna çok zor yatırdım. Ne olur ne olmaz yine saat başı uyanır diye şimdi hemen ben de yatıcam.
Çok yorgunum ama anlamaya çalışıyorum anlayamadığımı düşündükçe, onun öfkelenip ağlamasını gördükçe üzülüyorum. Bugün başına vurunca ne yapacağımı bilemedim ama fazla endişeli ya da tepkili olursam bu davranışın pekişeceğini de biliyorum.
Acaba fazla mı engelleyici bir anneyim diyorum. Ama napim bulaşık makinesinin kapağına çamaşır suyu dökmüştü annem, oğlum da makineye kaşık koymak isteyince çamaşır suyu eline değmesin diye hayır dedim makineden uzak tuttum. Sebebini söylemeden hayır demedim, sebebini söyledim ama yalın cümlelerle anlatamayacağım için anlamamış olacak ki yine ağladı bana çok sinirlendi. Ondan önce de “sana telefonu veremem, çocuklara telefon verilmez” diyerek telefon almasını engellediğim için olacak ki bugün bana baya gerilmiş gibi geldi. Belki bu yüzden gece yatmadan önce kafasına vurdu diyerek kendimi suçluyorum ya da uykuya direndiği için uykusuzluktan yaptı bu hareketi bilmiyorum ama umarım yarın tekrarlamaz.

Kızlar bugüne tarih atıyorum. Resmen huy değiştirdi. Hiç bu kadar tutturduğunu görmeniştim. Ara ara tuttururdu ama bu derece değildi. İstediğini alamayınca başlıyor ağlamaya ama nasıl ağlama. 18. ayda öfke nöbetleri olur diye okumuştum ama bu resmen 2 yaş sendromu gibi. Gerçi atak haftasındayız ondan belki ama ilk defa bugün bu kadar tutturdu.
Konuşamasa da kendini çoğu kez anlatıyor ama bugün kendini anlatamadığından mıdır, uykusuzluktan mıdır yoksa istediği şeyi vermediğimden midir bilmiyorum başına vurdu pat pat.
Telefon vermiyoruz ama ısrarla deli gibi istiyor vermedikçe daha çok istiyor. Sonuç öfke ve ağlama.
Dün saat başı uyandı, gündüz de zor uyudu. Az önce de gece uykusuna çok zor yatırdım. Ne olur ne olmaz yine saat başı uyanır diye şimdi hemen ben de yatıcam.
Çok yorgunum ama anlamaya çalışıyorum anlayamadığımı düşündükçe, onun öfkelenip ağlamasını gördükçe üzülüyorum. Bugün başına vurunca ne yapacağımı bilemedim ama fazla endişeli ya da tepkili olursam bu davranışın pekişeceğini de biliyorum.
Acaba fazla mı engelleyici bir anneyim diyorum. Ama napim bulaşık makinesinin kapağına çamaşır suyu dökmüştü annem, oğlum da makineye kaşık koymak isteyince çamaşır suyu eline değmesin diye hayır dedim makineden uzak tuttum. Sebebini söylemeden hayır demedim, sebebini söyledim ama yalın cümlelerle anlatamayacağım için anlamamış olacak ki yine ağladı bana çok sinirlendi. Ondan önce de “sana telefonu veremem, çocuklara telefon verilmez” diyerek telefon almasını engellediğim için olacak ki bugün bana baya gerilmiş gibi geldi. Belki bu yüzden gece yatmadan önce kafasına vurdu diyerek kendimi suçluyorum ya da uykuya direndiği için uykusuzluktan yaptı bu hareketi bilmiyorum ama umarım yarın tekrarlamaz.
Bizim benzer hareketler azı dişi dahil aynı anda patlayan 3-4 dişle sonuçlandı iki hafta önce. Öfke nöbetleri, çığlıklar. Ne görse istiyor ki. Mutfak çekmecelerini kiltledik, ilk gün ona da çok ağladı.
Gece uykusuna daldırmakta çok zorlanıyorum ben de 3 gecedir. Biraz emzirip ayaklarımda sallıyorum, 3 kez yere indi geçen gece. 45 dkyı buluyor uyutmak. Sanırım artık ayakta sallamak işe yaramıyor, ne yapıcam bilmiyorum. Yatmasına yakın heyecanlı oyun oynamak da uykuya dalmayı zorlaştırırmış, bu akşam ağlayınca o hatayı da yaptık.

Bizim benzer hareketler azı dişi dahil aynı anda patlayan 3-4 dişle sonuçlandı iki hafta önce. Öfke nöbetleri, çığlıklar. Ne görse istiyor ki. Mutfak çekmecelerini kiltledik, ilk gün ona da çok ağladı.
Gece uykusuna daldırmakta çok zorlanıyorum ben de 3 gecedir. Biraz emzirip ayaklarımda sallıyorum, 3 kez yere indi geçen gece. 45 dkyı buluyor uyutmak. Sanırım artık ayakta sallamak işe yaramıyor, ne yapıcam bilmiyorum. Yatmasına yakın heyecanlı oyun oynamak da uykuya dalmayı zorlaştırırmış, bu akşam ağlayınca o hatayı da yaptık.
Bizimki de dalmakta çok zorlanmaya başladı. Uyutuyorum 20dk bekleyip beşiğine koyuyorum ağlıyor.

Bizimki de dalmakta çok zorlanmaya başladı. Uyutuyorum 20dk bekleyip beşiğine koyuyorum ağlıyor.
Beşiğinde uyumuyor artık yanıma alıyorum. Gece yatırdığımda ilk iki saat uyuyor beşiğinde, bir de gündüz uykusunu beşiğinde uyuyor.

Canim, biz de ayniyiz. Inan artik mutfaga girmemek icin su icmekten bile vazgeciyorum. Cunku mutfaga yonelsem benden once kosuyor, direkt her seyi kurcalamaya basliyor. Isimizi bitirip cikamiyoruz bir turlu. Kavga kiyamet ancak cikabiliyoruz. Surekli yapma etme diyorum ben de. Engel olunca yine kiyamet kopuyor. Onun onunde supurge, vileda acmak imkansiz. Yapisti mi birakmiyor, izin vermeyince kiyamet kopuyor. Telefon icin aglamalar da bitmiyor. O yanimdayken asla birini arayamiyorum. Telefonu elimden cekip kaciyor. Bu aglama krizleri beni cok yoruyor. 🥴

Merhaba kızlar cihicco oto koltuğu kullananıniz var mı indirdim varmış e bebekte almayı düşünüyoruz da.Genelde ixofixliler iyi yatmıyor dedi bir arkadaşım.Sizler ne kullanıyorsunuz?

Merhaba kızlar cihicco oto koltuğu kullananıniz var mı indirdim varmış e bebekte almayı düşünüyoruz da.Genelde ixofixliler iyi yatmıyor dedi bir arkadaşım.Sizler ne kullanıyorsunuz?
Biz gecen seneki subat indiriminden joie bold almistik. Memnunuz simdilik ama pek kullandik mi, hayir ☺ pandemi yuzunden evden cikamadigimiz icin sadece kisa mesafede kullandik, uzun yola cikmadik hic.

Biz gecen seneki subat indiriminden joie bold almistik. Memnunuz simdilik ama pek kullandik mi, hayir ☺ pandemi yuzunden evden cikamadigimiz icin sadece kisa mesafede kullandik, uzun yola cikmadik hic.
Bizde çıkmadık ama bu yaz çıkarız artık şartları zorlayıp 8 saatlik mesafe var nasil olur bilemem ama alalım dursun şimdiden dedik 😀 Joie indirimini kaçırdık 😀

Back