Canım ben hamileydim ama kalp sesi alınmamıştı ya bekledik ve yine duyulmadı hiç oluşmadı kürtaj oldum.. çok dua etmiştim hayırlısı neyse o olsun diye .. Sonuçta 2 aya yakın gebeliği yaşadım ve psikolojimi anlatayım sana..
İlk düşündugum sey çocugum tabi ki onun ihtiyaçlari benden beklediği ilgi..
1) emzirme konusu ben 2 yaşına kadar hatta biraz geçkin de olabilir( bu ona bağlı) emzirmeyi düşunuyordum 2. Gelince bu pek mümkün olmayacaktı ve 1. Yı memeden kessem peşine bebek doğsa ve benim kucağımda onu emerken görse ne hissedecek ne düşünecek beni babasından bile kıskanırken ilgiye bu kadar muhtaçken çok zor bir süreç.. En azından memeden tamamen ayırmadan gebelik düşünulmeli tabi bunlar benim kişisel fikirlerim tam tersi düşünen yaşayan mutlaka vardır
2) uyku problemi ki Benin oğlum 2 lerede 3 lerde uyutan bir cocuktu şimdi zor bela 1 lere çektim ama arada şaşırıp yine 2 lere uzuyor ve bende sabır kalmıyor bu sürectr uyku mahvediyor beni gece sürekli kalkmasi bazen saat başı.. Bu böyle uyanırken 2. Bir bebek odada
o yüzden uyku problemi tamamnen çözülmeli
3) ayrı odası olması lazım ben aynı odada ayrı yatakta o beşiğinde yatıyor.. 2 bebek gelmeden odaların ayrılmasi ve çocuğun alışma süresinin geçmesi lazım.. Yoksa yine emzirmede olduğu gibi o ayrı odada yatarken ben bebekle aynı odada ne hisseder..
4) tuvalet meselesi.. Buda 2. Gelmeden bezden kurtulmasi ve bu süreci tamamen unutması lazım ki 2. Bebekle beraber tekrar altına kaçırmaya veya beze yapmaya geri dönmesin.. Kardeşlerde bu geri dönüşler çok olur büyük geriye gider. . Emmek istemesi emzik istemesi altına kaçırmalar felan bezlenmek..
4) psikolojisi.. Yeni bebeğe alisabilecek mi benim kucağımda gördükcr kıskanacak mi 3 yaşa kadar ilgi dönemi devam ediyor çünkü
5) benim buna hazır olmam
en sona bunu koydum ama en önemlisi anne sağlığı hem mental hem psikolojik hem maddi olarak yeni bir sürece hazır mıyım üstesinden gelebilecek güce sahip miyim bunu düşünmek lazım.. Tekrar bir lohusalik,
emzirme yine gece uyanmalar sütün yetiyor yetmiyor mama.. Ek gıda bebeğe özel yemekler.. Gelişimi oyunlar..
Benim tedirgin olduğum konular bunlardı ne kadar azmış demi
Ve şunu ekleyecem herkesin beklentileri çok başka ben bunlara takarken başkasi hiç düşünmez. O gücü kendinde bulur pes pese daha kolay atlatabilecegini düşünür helal olsun derdim bende ve Allah yardımcın olsun
Baya uzun uzun anlattım
Sonuç olarak ben en az 3 4 yaşına gelmiş olmasını isterim rabbim herkese istediği zamanda nasip etsin