- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
2,5 fazla geliyor gerçekten. Sırtı soğuk, kollar terliyse terleyip soğumuştur kesin. I sorun bizde de oluyorBen de ayni durumdayimdun gece 2.5lukta sirti soguk kollari terliydo acaba terledi de kurudu mu noldu anlamadm e bebektekiylede agliyo bir de 1.5lugu mu denemek lazim gecen senelerde cok soguktu bu sene soguk mu olmadi ben anlamadm kendimde kisa kolluyla falan geziyorum zaman zaman bazen esofmanin icine corapli taytla yatiriyorm o zmnlarda daha rahat uyuyor sanki bizimkilerin uyku iside karisik bir anlasam :)
Ayyy ne kadar benziyor benimkine. Bizim iştahımız hiçbir zaman çok iyi olmadı. Kör topal ilerliyoruz. Hala eline ilginç bir şey vermeden yemek yemiyor çoğu zaman. Ama kaşık ve çatal kullanmayı öğrendi. Keyfi geldiğinde kendi başına yiyor. Ama önüne parça parça koymam lazım, yoksa her şeyi mıncıklayıp atıyor. Yemekleri yere atma huyu hala geçmedi.Büyüme atak haftasındayız kızlar 1 ay daha sürecek vatana millete hayırlı olsun
Biraz benim minikten de bahsedeyim hatrı kalmasınİştahı çok azaldı, uyku sorunu tam gaz devam
Söylediğim her şeyi anlıyor gibi geliyor bana. Geçen gün başım ağrıdı orgu kapat dedim gitti kapattı geldi oturdu yanıma. Makineye çamaşır koyuyordum, elimdeki mendili gösterdim, bak odanda koltuğun üstünde bunun gibi iki tana mendil var, getir de makineye atayım dedim getirdi. Bunun gibi söylediğim çoğu şeyi anladığını düşündüğüm için onun hakkında konuşurken bazen sessiz konuşuyoruz
Bir de geçen gün yumurta haşladım, oynamak istedi, baktı çok sıcak dokunamadı. Sonra mutfak havlusunu aldı, ben niye aldı ki diye düşünürken havluyla yumurtayı tuttu. Pratik düşünüp bir şeyleri araç olarak kullanması hoşuna gitti. Maşallah kuzularımıza
Bu arada nihayet 16. ayında anne diyor artıkOnun tabiriyle nenne. Hatta anne ve anneanneyi aynı anda söyledi sanırım ikimizi de sevgi açısından ayırmıyor, nenne ve nennenne
Cok iyi ya cok guldumBüyüme atak haftasındayız kızlar 1 ay daha sürecek vatana millete hayırlı olsun
Biraz benim minikten de bahsedeyim hatrı kalmasınİştahı çok azaldı, uyku sorunu tam gaz devam
Söylediğim her şeyi anlıyor gibi geliyor bana. Geçen gün başım ağrıdı orgu kapat dedim gitti kapattı geldi oturdu yanıma. Makineye çamaşır koyuyordum, elimdeki mendili gösterdim, bak odanda koltuğun üstünde bunun gibi iki tana mendil var, getir de makineye atayım dedim getirdi. Bunun gibi söylediğim çoğu şeyi anladığını düşündüğüm için onun hakkında konuşurken bazen sessiz konuşuyoruz
Bir de geçen gün yumurta haşladım, oynamak istedi, baktı çok sıcak dokunamadı. Sonra mutfak havlusunu aldı, ben niye aldı ki diye düşünürken havluyla yumurtayı tuttu. Pratik düşünüp bir şeyleri araç olarak kullanması hoşuna gitti. Maşallah kuzularımıza
Bu arada nihayet 16. ayında anne diyor artıkOnun tabiriyle nenne. Hatta anne ve anneanneyi aynı anda söyledi sanırım ikimizi de sevgi açısından ayırmıyor, nenne ve nennenne
Maşallah kuzuya gerçekten çok dikkat etmek lazım. Koltuktan inebiliyor nasılsa diye annem pijama almaya gitmiş bu peşinden aşağı düşmüş. Ben de mutfaktan tava getirmiştim oynasın diye ve tavanın üstüne düşmüş, Allahtan gözüne gelmedi ama alnı çizildi biraz buna da şükür. Artık halının üstünde bir şey bırakmıyorum, oynaması bitince kaldırıyorum.Cok iyi ya cok guldumnasil akil etmis akilli bidiga masallah atakta oldugumuz o kadar belli ki gulce cildirmalik hal aldi.teyzeeer dondu ev bosaldi bizimkine etkinlik yetmiyor naparsan yap mutsuz cocuk.bebi bebi diyordu reklamlarda gorunce ,gecen dalinin ustunde de gormus bebii diye gosteriyor ,bebek aldim bebek arabasida var torun gezdiriyoruz evde,baya yemek yediriyor evcilige giris yaptil arada babasiyla beni besliyor benim gibi karistirip veriyor kasigi onun disinda tutturmalar,cildirmalar,istedigi olmadiginda olana kadar aglamalar atagin hakkini veriyoruz..
Bizim ki anne diyordu ama lakap takmayi uygun buldu hanimefendi men neeee diye sesleniyor bana anne demek daha zor sankionun disinda dedigin gibi sunu yap dedigimde yapmaya basladi.. yapmmamasi gereken bir seyi istediginde "almı" diyor ama ayni zamanda o cisme uzaniyor.cogu seyi ifade ediyor ama soru sorarak konusuyor cok komik aliyim mi? Veriyim mi benim mi bu ara ney o ? Bu ne ? O ne ?? Sabah babasina o neee diye sordu baktk ne sordugunuda anlamadik 1 i ogrendi ve vucudunu..burnun,kulagin sacin nerdeeee gibi klasik sorulari sorup duruyoruz aghshshhsh kiza abla erkege abii diyor kitapta gorunce
Bu arada artik daha sıkı tedbirler almaya karar verdik dün guvercinlere ekmek verdik hepsi toplaninca gozlemlemis koltuktan asagi kollarini acarak hooop yapti ve koltuk pencere kenarinda kolu acma yerine gidiyor hemen oni halledececgiz artik zekalariyla bizi dondurecekleri zaman geliyor dun kumandayi ayakkabilikta ayakkabilarin icinde buldukcok dikkat etmek lazim...hepsini korusun Allah'im
Ya maşallah kuzularaAyyy ne kadar benziyor benimkine. Bizim iştahımız hiçbir zaman çok iyi olmadı. Kör topal ilerliyoruz. Hala eline ilginç bir şey vermeden yemek yemiyor çoğu zaman. Ama kaşık ve çatal kullanmayı öğrendi. Keyfi geldiğinde kendi başına yiyor. Ama önüne parça parça koymam lazım, yoksa her şeyi mıncıklayıp atıyor. Yemekleri yere atma huyu hala geçmedi.
Benimki de bir süredir bütün komutları alıyor. Her şeyi anlıyor. Hatta bazen dinlemiyor gibi görünürken babasıyla biz konuşurken bir bakıyoruz bizi dinlemiş ve söylediğimiz bir kelimeyi tekrar ediyor. Hatta bir defasında babası masal anlatıyordu. Bizimki hiç ilgilenmedi. Etrafı kurcalamaya devam ediyordu. Sonra babası durdu. O da masalda geçen bir sesi tekrarlayıp devam etmesini istedi. Meğerse dinlemiyor gibi görünürken bile dinliyor. Yanında konuştuklarımıza dikkat etmemiz lazım.
Sözcük dağarcığı çok iyi. Geçen gün listeledim 30'dan fazla kelimeyi bilinçli olarak kullanıyor. Mesela yemek yerken benden çatal, kaşık istiyor, ya da mama sandalyesinin tepsinini takmamı istiyor tepsi diyor. Göz, kulak, saç dil, burun vs bunları gösteriyor. Gelişimi çok iyi çok şükür.
Amaaaaaaa, kanayan yaramız uyku sorunu tam gaz devam. Bazen iyi olsa da çoğu zaman çok kötü. Uykusuz bir gecenin sabahında yazıyorum bu postu. Tüm gece full memedeydik. Geçen hafta da birkaç gün böyle geçti ve bir köpek dişi patladı. Şimdi de eli sürekli ağzında ve huzursuzluk olmasa da uykuda hep meme istiyor. Sanırım ikinci köpek dişi de çıkacak yakında. O zamana kadar uykusuzluğa devam. Azılar çıkmadı. Benim oğlum ilk dişleri de farklı sırada çıkarmıştı, köpek dişinin azıdan önce çıkmasına şaşırmadım. Ama çok şükür ki uykuda meme istemek dışında bir huzursuzluk yapmadı.
Bizimki de uzun zamandır nenne diyor bana. Anneanne de nennenenne :)) Çok eğlenceli bir çocuk olduğu için çok şükrediyorum. Sürekli şarkı söylüyor, muziplikler yapıyor. Çok şükür neşesi yerinde. Uyku problemi de olmasa ne güzel olurdu :))
Benim kuzum 9 eylul dogumlu degil amaYa maşallah kuzularaBen zaten senin kuzuyu daha görmeden yakın buluyorum benimkine Bu 9 eylül bebeleri benziyor herrhalde
Hadi sizin dişler çıkıyor da bizimki ne diye uyumuyor arkadaş
Bir gün uyuyorsa 1 hafta uyumuyor.
Maşallah 30 kelime süperBizimki 5-6 kelime anca söylüyor, favorisi baba, dede hatt birleştirip bade Ama vücudunda nereyi sorsam gösteriyor, tırnağını da Biraz geç konuşacak herhalde diyorum, gerçi evde tv kapalı, telefon vermiyoruz, hikaye okuyorum, parmağımı tutup dergi üzerindeki yazıları okumamı istiyor ben de okuyorum ama kelime şimdilik az.
Bunun dışında kedi, köpek, kuş vs seslerini aylar öncesinden beri yapıyor, bu şekilde anlaşıyoruz. Bir de uykusu düzene girse süper olur
Benim aklımda niye 9 eylül kaldı kiBenim kuzum 9 eylul dogumlu degil amabiraz erkenci benimki. Bana da saymadan once fazla degil gibi geliyordu, listeleyince baktim bayagi varmis. Yazmayi dene sen de ☺
Canım sorucam sorucam unutuyorum, anneciğim nasıl?Kesinlikle...benim esim degisik bir cins bu konuda dogdugu zamanlarda ben agridan pek alamadim gogsunde uyuttu gecelercealtini alir mamasini yapar yemegini yedirir destek istersem.. bizde ki sorun oyun oynama vakit gecirme o hic yok diyebilirim bunada sukur deyip oturuyorum asagiya esimde hayret ediyorum o kafadakjilere diyor bende soyle bir dusunuyorum babam hicbir seyimi yapmamis boyle olunca nasil bag kursun ki evladiyla..bir iki gez geceleri bakmis onu anlatip dururdu..annen uyur ben bakardim.. bir kez oyun mu oynadik bir kez vakit mi gecirdik o kadar onemli ki ilerisi icin.annem benimle oturup evcilik oynar bunun icin hususi giyinirdi kar yagardi tepsiye doldurur evin icinde oynatirdi vs vs..o gecen sureyi nasil artriririz bilmiyorum ama gelisimleri icin cok degerli.bizim kizin agzindan ba ba dusmuyor :) benden sıkılsn hemen evin icinde baba diye dolanmaya basliyor
Sagol canim pek bir degisiklik yok maalesef tek degisiklik daha uzun oturuyor..fizik tedavisi devam ediyor ama cani acidikca pes ediyor devam etmek istemiyor..hala konusma yok..istese biraz gucunu toplasa adim atabilecek ama olmuyor.Canım sorucam sorucam unutuyorum, anneciğim nasıl?
yaa cok tatliKizlar valla ben bir gün giriyorum foruma sonra bir hafta giremiyorum yoğunluktan, yazılar da birikmiş oluyor okuması keyifli oluyor
Geçen hafta Bilgeye cam şişede su almaya karar verdim, bizimki de bayılıyor kapaklı şeylere. Aldı, elinden düşürdü, eli kesildişükür derin bir kesik olmadı ama 3 gün sürekli nasıl olduğunu anlattı önce elini gosteriyo, sonra düştüğü yeri işaret ediyor ve zipliyo bence de sandığımızdan Cook daha fazlasını anlıyor ve öğreniyorlar. Ben bilge için hala memeyim ama mum ve bal diyebiliyor mızıka çalıp(sadece ses çıkartıyor, notalı değil ) dans ediyor, ıslık calmamizi taklit ediyor, sürekli dans ve muziplik peşinde. İsbankasi in hareketli kitaplarını almıştım, tahmin etmediğim şeyleri bile öğrenmiş. Kitapların birinde tamirciler var, onları bile sorunca gosteriyo, ben de bunu öğrenmese de olur demiyorum. Geçen eşim alet çantasını çıkardı içindeki her şeyi tanıttım. Eline almış bir İngiliz anahtarı sandalyenin tekerleri tamir etti çocukların bu öğrenme süreci bende hayranlık uyandırıyor...
Soylediklerinin aynisi bizde de oluyor teyzem bizdeylen surekli atostircak bir seyler verdi ve cocugun ogunleri kaydi yemedi ogunlerde gittiler duzenimiz oturdu..ogune ac oturtmak gerekiyor ve ayni sekilde catalla veriyorm agzimi kaciriyor elimle veriyorum yiyor neden acaba ya :) nasil bir sey hissediyorlar....emme olayi bizde gunduz bitti gibi emme bitti baya zaten..ondan da yiyor olabilir..biz de bastan beri ben koyuyorm kendisi yiyor bende yemegike devam ediyorm bizi gordukce yemeyesi varsada yiyorKizlar bir de belki zaten bunları denemissinizdir, her çocuğun birbirinden farklı olduğunu biliyorum ama yemeyen bebeler konusunda bir iki deneyimim var sizle paylaşmak istiyorum. Önce yemek hususunda, gerçekten düzen gerekiyor. Yani kahvaltı, ara öğün, öğle yemeği, ara öğün, akşam yemeği. Bilge kısa bir süre önce emmiş olursa ve sürekli bir şeyler atistirirsa doğru düzgün yemiyor ama acikmasina izin verirsem yiyor. Bir de şöyle oluyor bazen çatalla yemediği şeyi, ağzına elimle ben verince yiyor ya da tam tersi, yemediği şeyi çatalla eline verince yiyorBazen döke saça kendi yiyor çorbasını, bazen eline ekmek veriyorum çorbaya banıp banıp yerken, ağzına kaşıkla sokusturuyorum. Ama aç değilse ne yapsam ise yaramiyo. Kimi zaman bir şeyi gerçekten yemek istemiyor, o zaman pes ediyorum , hemen yeni bir şey yedirmiyorum biraz daha açıkmasını bekleyip daha garanti bir şey yediriyorum. Hep birlikte sofradayken yemegini önüne koyup, kendi yemeğimi yiyorum, bu zamanlarda o da daha iyi yiyor. Bu kadar yazdıktan sonra " ne yazdın bu kadar? Sanki Amerikayı yeniden keşfettin, buradaki bütün analar bunları zaten deneyimlemistir" diye düşündüm ama silmek de istemedim, belki sizin de ekstra yaptığınız bir şeyler vardır?
Evet kıyafetleri müslin ürünleri de çok güzel. Özellikle yazlık müslin tulumları var harikaİlk defa duydum cigit. Güzel görünüyor tulumlar. Ama tog degeri 1
Ya ben bu çift kat pazenleri görmüştüm ama sıcak tutar mı emin olamadım o yüzden almadım. Memnun kaldın mı?Dün bunu aldım, daha önce duymadığım bir marka, yorumlar güzel, umarım işime yarar.
Yorumlar çok güzel ama deneyim görcez, henüz elime ulaşmadı. İçine bir pijama giydirmek yeterliymişYa ben bu çift kat pazenleri görmüştüm ama sıcak tutar mı emin olamadım o yüzden almadım. Memnun kaldın mı?
Kitikate’nin uyku tulumunu araştırın. En iyisi o.Kızlar terletmeyen uyku tulumu arıyorum, kullanan memnun kalan var mı? Oda ısısı 23 derece, ne giydireceğimi şaşırdım.
Lcw 2,6 tog terletti. E bebekten 1 tog aldım o da terletiyor.
Bugün ilk kez denicem aldığım tulumu, bakalım memnun kalırım inşallah. Kalmazsam dediğinize bir bakarım teşekkürlerKitikate’nin uyku tulumunu araştırın. En iyisi o.
Ben kullanıyorum kitikate tulum güzel ama maalesef çekme yaptı en yüksek 40 derece de yıkamama rağmen baya bir çekti.Kitikate’nin uyku tulumunu araştırın. En iyisi o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?