• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok her gün çikolata hatta
ben de ya her gün tatlı yapıyorum
bi de bu aralar trilece yapmayi öğrendim 🤣
bi kaç gaz veren de var harika falan diye benim eşim kilolarimla pek bi mutlu hayal ettiği noktadaymışım 🤔🤪
ver elini pastalar tatlilar bla bla ...
hiç diet insani da değilim iş güç de yok başlayınca vermek üzere takiliyoruz
kızlar nerelerdesiniz ozlendiniz yazın ya hu geriden okuyanlar🤩

bi kaç gaz veren de var harika falan diye benim eşim kilolarimla pek bi mutlu hayal ettiği noktadaymışım 🤔🤪
evet ya buralar bos kaldi. o zaman ben size bilge bebekten haberler vereyim. opucuk diyince agzini acip kapatiyor, el salla diyince keyfi isterse el salliyor, oksurunce taklit ediyor. yarim saat bidi bidi ep kol hateketleriyle bir seyler anlatiyor. kurdugu tek anlamli kelime "mem" (yani meme), yerini de biliyor, aklina dustugunde uzanip acmaya calisiyor. gece uykulari bu ara fena meme surekli agzinda olsun istiyo, ilk defa keske emzige alissaydi diye dusunuyorum. artik eline, muz seftali filan veriyorum kendi yiyor. dr umuz havuc, salatalik verme dedi, hala tehlikeliymis. 30-40 sn ayakta durabiliyor, bir kac adim atma tesebbusunde bulunuyor. denizi cok seviyor. 2. el fisher price aktivite masasi ve egitici kopekcik yurume arkadasi aldim. ikisini de oyuncak olarak cok sevdi ama yuruteci pek amacina uygun kullanamadi, itmek yerine tek eliyle kaldirmaya calisiyor herkul. istemedigi bir sey olunca agliyor, bagiriyor filan... kulot bez muthis bir bulusmus, onu bile zor giydiriyorum. boyunu kilosunu filan artik hic merak etmiyorum. zaten kac aydir doktora da gidemiyoruz. bizden haberler boyle, sizin bizdiklardan da haber verin, opuyorum herkesi 🧡

Kızlar uzun zamandır rutin kontrol için doktora gitmiyorum eşim D vitamini hala 3 damla mı kaç aylık oldu artık yeterli olur mu deyince akşına takıldı. 1 yaşına kadar 3 damlaydı dimi?

Tuboz nerde çalışıodun

kızlar ben vit. hep atliyorum ya
eşim zaten hiç alakadar değil napcam kan daha yeni bitti şişe kaç ayda...
demir ilacından zaten nefret ediyor...
ve mutlaka tukuruyor kabusum resmen ...
kiyafetlere değiyor ve kaliyo leke😱
ek gida hep sütlaç tarzi yiyim diyor
magnolia gibi yaptim bu kez bebe biskuvisi koydum...
bazen fındık ezmesi koyarak veriyorum
fındık yiyince ağzımıza bakıyor kokusuna bayiliyor fındığın

vera artik 2 3 adım gidip düşüyor
ayı yürüyüşü dedikleri seyden yapiyor bi sonraki aşama ayağa kalkış...

dil gelişimi ablayla ayni değil
onun günlüğünde anne baba dedigi yazıyor
vera diyor ama tam olarak kodlamayi bence yapmadı
alkış var
şarkı ve ritimlere bayılıyor her gün biraz org başında bazen flüt çalıyorum ona gelip elimden aliyor tabi😁
orgda şarkılarini caliyorum hemen gelip calip söylüyor

tel de konuşursak uzun sürmüşse bazen sabote edip konuşuyor bağıra bağıra 🤣
tirmanmak en büyük hobi
gece uykular iyi degill😓
babamız hala yat miyor yatağında çünkü #vera çok uyanıyormuş

kızlar ben vit. hep atliyorum ya
eşim zaten hiç alakadar değil napcam kan daha yeni bitti şişe kaç ayda...
demir ilacından zaten nefret ediyor...
ve mutlaka tukuruyor kabusum resmen ...
kiyafetlere değiyor ve kaliyo leke😱
ek gida hep sütlaç tarzi yiyim diyor
magnolia gibi yaptim bu kez bebe biskuvisi koydum...
bazen fındık ezmesi koyarak veriyorum
fındık yiyince ağzımıza bakıyor kokusuna bayiliyor fındığın

vera artik 2 3 adım gidip düşüyor
ayı yürüyüşü dedikleri seyden yapiyor bi sonraki aşama ayağa kalkış...

dil gelişimi ablayla ayni değil
onun günlüğünde anne baba dedigi yazıyor
vera diyor ama tam olarak kodlamayi bence yapmadı
alkış var
şarkı ve ritimlere bayılıyor her gün biraz org başında bazen flüt çalıyorum ona gelip elimden aliyor tabi😁
orgda şarkılarini caliyorum hemen gelip calip söylüyor

tel de konuşursak uzun sürmüşse bazen sabote edip konuşuyor bağıra bağıra 🤣
tirmanmak en büyük hobi
gece uykular iyi degill😓
babamız hala yat miyor yatağında çünkü #vera çok uyanıyormuş
hamilelikten beri hayatim acayip degisti. uykuyu cok seven ben, neredeyse 1.5 yildir uyumuyorum. 10 aydir bilgeyle yapisik yasiyorum. bensiz sadece 2 kez uyudu (gunduz uykusu). ayni seyleri 2. cocuk icin yapabilecegimi hic sanmiyorum bu yuzden 2. cocuk fikrinden her gun uzaklasiyorum. esim pek cok erkege gore gercekten cok yardimci oluyor ama iste bu "yardimci" rolu bile yetmiyor ve cok sinir oluyorum. ne yardimcisi yaa, babasin sen! uyutamayan, cocugunun yemegini pisiremeyen baba mi olur! karisinin yaninda yatmayan koca mi olur! bu lafim seninkine degil benimkine tubozcum. cunku benimki de ayni cins ! ben zaten uykusuz kaliyormusum, o calisiyormus. neden ikimiz de uykusuz kalalimmis? boyle soyleyince 2 sn mantikliymis gibi geliyor ama degil, aksam olunca yasadigim yalnizligi ben biliyorum. neymis anne olmak zormus! peh! asil baba olmak zor ve ne yazik ki bizim erkeklerimiz baba olmak ne demek hic bir fikirleri yok( sizinkileri tenzih ediyorum 🤪)
Vera bebisime gelince, o her seyin en dogrusunu bilir annesi, 3 asagi 5 yukari bebislerimiz ayni iste... ama ben de 4 gozle "anne" denesini bekliyorum 🧡

hamilelikten beri hayatim acayip degisti. uykuyu cok seven ben, neredeyse 1.5 yildir uyumuyorum. 10 aydir bilgeyle yapisik yasiyorum. bensiz sadece 2 kez uyudu (gunduz uykusu). ayni seyleri 2. cocuk icin yapabilecegimi hic sanmiyorum bu yuzden 2. cocuk fikrinden her gun uzaklasiyorum. esim pek cok erkege gore gercekten cok yardimci oluyor ama iste bu "yardimci" rolu bile yetmiyor ve cok sinir oluyorum. ne yardimcisi yaa, babasin sen! uyutamayan, cocugunun yemegini pisiremeyen baba mi olur! karisinin yaninda yatmayan koca mi olur! bu lafim seninkine degil benimkine tubozcum. cunku benimki de ayni cins ! ben zaten uykusuz kaliyormusum, o calisiyormus. neden ikimiz de uykusuz kalalimmis? boyle soyleyince 2 sn mantikliymis gibi geliyor ama degil, aksam olunca yasadigim yalnizligi ben biliyorum. neymis anne olmak zormus! peh! asil baba olmak zor ve ne yazik ki bizim erkeklerimiz baba olmak ne demek hic bir fikirleri yok( sizinkileri tenzih ediyorum 🤪)
Vera bebisime gelince, o her seyin en dogrusunu bilir annesi, 3 asagi 5 yukari bebislerimiz ayni iste... ama ben de 4 gozle "anne" denesini bekliyorum 🧡
yok yok benimkini tenzih etme
yazdiklarina satır satır katılıyorum eksigi var fazlası yok kesinlikle benciller bilmiyorlar ogrenmek de islerine de gelmiyor umurlarinda da değil ve bu boyle devam ediyor
2. çocuk özellikle kızlar da zorunda kalıyorsun onu diyim yaşın müsaitse bekle yok değilse yaparsın uygun vakitte
ben hiç istemedim ama kızım kreşe gidince başladı tepemde anne kardeş demeye
oğlum olsaydı ya da kızım kardeş demeseydi girmezdim bu işlere
ama ne olursa olsun sağlıklılar ya bal lar çok şükür 🤩

evet ya buralar bos kaldi. o zaman ben size bilge bebekten haberler vereyim. opucuk diyince agzini acip kapatiyor, el salla diyince keyfi isterse el salliyor, oksurunce taklit ediyor. yarim saat bidi bidi ep kol hateketleriyle bir seyler anlatiyor. kurdugu tek anlamli kelime "mem" (yani meme), yerini de biliyor, aklina dustugunde uzanip acmaya calisiyor. gece uykulari bu ara fena meme surekli agzinda olsun istiyo, ilk defa keske emzige alissaydi diye dusunuyorum. artik eline, muz seftali filan veriyorum kendi yiyor. dr umuz havuc, salatalik verme dedi, hala tehlikeliymis. 30-40 sn ayakta durabiliyor, bir kac adim atma tesebbusunde bulunuyor. denizi cok seviyor. 2. el fisher price aktivite masasi ve egitici kopekcik yurume arkadasi aldim. ikisini de oyuncak olarak cok sevdi ama yuruteci pek amacina uygun kullanamadi, itmek yerine tek eliyle kaldirmaya calisiyor herkul. istemedigi bir sey olunca agliyor, bagiriyor filan... kulot bez muthis bir bulusmus, onu bile zor giydiriyorum. boyunu kilosunu filan artik hic merak etmiyorum. zaten kac aydir doktora da gidemiyoruz. bizden haberler boyle, sizin bizdiklardan da haber verin, opuyorum herkesi 🧡
Oy buyumus bilge bebek 🥰
Salataligi ben kucuk sarimsak rendesi ile rendeletip labnenin icine koyuyorum oyle verebilirsin. Havucu da yine rendeleyip omlet yapiyorum. Biz 2 aydir anne evindeyiz burda iyice benim elimden yemeye alisti normalde kendisi yiyordu 😔
Yigit yurumeye basladi. Cok uzun degil ama bi 5 10 adim atiyor. Bazen dusmekten cok korktugu zamab elimden tutup cekistiriyor el ele yuruyoruz.
Meme olayi bizde de var. Disinden dolayi oldugunu dusunuyorum ama sanirim bagimli oldu. Tum gece memem agzinda duruyor. 4.ayda emzik kullanmaya baslamisti 8.ayda birakti rmzigi smdi onun yerine mememi kullaniyor 😔
Gece uykularimiz hep bölük bölük. Uyandigi an vermezsem memeyi kiyametler kopuyor. Meme istemesin diyr kucagima aliyorum orda daliyor uykuya tam besigine yatiracagim zaman yine uyaniyor. Ya kucak ya meme.Nasil gececek bilemem

Al benden de o kadar.😂 ayni seyler bizde de ne kadar yardimci olursa olsun uykusuzluk bazen perisan ediyor..esimde ayni ben calisiyorum der ama haftasonuda nedense ben bakiyorm geceleri 😂

Biz yurumuyoruz henuz ama bir iki kez omuzuma tutunup kendini birakma girisiminde bulundu😀 taklitler tekrarlar basladi..anni,emmi,baba,dede,yemege mem :) ve bazen anlik soylediklrrimzii papagan gibi tekrar ediyor.adim atarken cok heyecanli hizlihizli gidiyor sanirim bu nedenle henuz yurume pek olmaz dogum gununden önce :)
Puuturlu yese de Hala eline cok bise veremiyorum ben korkumdan hala elimden yiyor.kendisi yemeyi pek bilmiyor..😄🤭
Gülceyle ilgili tek derdim hala uykuya direnc.uyudumu uyuyor ama hic uyumasa keske uyku icin yatirdigim an cani yandigindan fazla agliyor direniyor cildiriyor 🙈 tamam uyuma diye kaldirsam 5 dk sonra uykusu oldugundan agliyor.sosyal olmasina bagliyorum artik cunku hep gozlemlese kim ne yapiyor emeklese kesfetse uyuyup ne yapacak cocuk😀😂 inanin her uyku seansinda bir terliyoruz..kocaman oldu kuzular yurusun anneannesinide yanimiza almayi planliyoruz her sey daha guzel olacak insallah 🥰

yok yok benimkini tenzih etme
yazdiklarina satır satır katılıyorum eksigi var fazlası yok kesinlikle benciller bilmiyorlar ogrenmek de islerine de gelmiyor umurlarinda da değil ve bu boyle devam ediyor
2. çocuk özellikle kızlar da zorunda kalıyorsun onu diyim yaşın müsaitse bekle yok değilse yaparsın uygun vakitte
ben hiç istemedim ama kızım kreşe gidince başladı tepemde anne kardeş demeye
oğlum olsaydı ya da kızım kardeş demeseydi girmezdim bu işlere
ama ne olursa olsun sağlıklılar ya bal lar çok şükür 🤩
ya aslinda bir kardesi olsun birbirlerine destek olsunlar, yoldas, arkadas olsunlar cok isterim ama benim yas kemale erdi. 2. icin acele etmem lazim o zaman da hem bilgeye hem 2. ye haksizlik olacak gibi hissediyorum, bakalim kismet...😊

Oy buyumus bilge bebek 🥰
Salataligi ben kucuk sarimsak rendesi ile rendeletip labnenin icine koyuyorum oyle verebilirsin. Havucu da yine rendeleyip omlet yapiyorum. Biz 2 aydir anne evindeyiz burda iyice benim elimden yemeye alisti normalde kendisi yiyordu 😔
Yigit yurumeye basladi. Cok uzun degil ama bi 5 10 adim atiyor. Bazen dusmekten cok korktugu zamab elimden tutup cekistiriyor el ele yuruyoruz.
Meme olayi bizde de var. Disinden dolayi oldugunu dusunuyorum ama sanirim bagimli oldu. Tum gece memem agzinda duruyor. 4.ayda emzik kullanmaya baslamisti 8.ayda birakti rmzigi smdi onun yerine mememi kullaniyor 😔
Gece uykularimiz hep bölük bölük. Uyandigi an vermezsem memeyi kiyametler kopuyor. Meme istemesin diyr kucagima aliyorum orda daliyor uykuya tam besigine yatiracagim zaman yine uyaniyor. Ya kucak ya meme.Nasil gececek bilemem
meme isine bir care bulursan nolur benlende paylas 🙈 masallah, adimlarin arkasi cabuk gelir 🥰
Al benden de o kadar.😂 ayni seyler bizde de ne kadar yardimci olursa olsun uykusuzluk bazen perisan ediyor..esimde ayni ben calisiyorum der ama haftasonuda nedense ben bakiyorm geceleri 😂
evet ya hafta sonlari da dinlenmeyi hakediyorlar cok calistiklari icin 🙈

ya aslinda bir kardesi olsun birbirlerine destek olsunlar, yoldas, arkadas olsunlar cok isterim ama benim yas kemale erdi. 2. icin acele etmem lazim o zaman da hem bilgeye hem 2. ye haksizlik olacak gibi hissediyorum, bakalim kismet...😊
Ahh içimden geçenleri yazmışsın

Bu ara siteye uzaktan bakmakla yetiniyorum. Olan bi olay sonucu hiç giresim yok kk ya.

Biraz stresli günler geçiriyorum.
Geçici bir durum elbette sabrediyorum.

Arefe günü ilk kez oğlumun saçlarını yanlardan kestirdik
Çok değişik geliyo hala gözüme.

Düşe kalka yürüyoruz

Herkesin bayramını kutluyorum
Rabbim daha güzel bayramları görmeyi nasip etsin sevdiklerimizle inşallah

Maşallah minik kuzularımıza hepsini öpüyo bu teyzesi

Bu ara siteye uzaktan bakmakla yetiniyorum. Olan bi olay sonucu hiç giresim yok kk ya.

Düşe kalka yürüyoruz

ne oldu gülen yüzümüz solma sen
bizde ilk yürüyen kahramanımızı öperiz 🤩🤗
biz henüz tırmanma aşkımızı aşıp genel yürüyüşe geçemedik...
2 adım pat durumundayız
evde bi koltugumuzun yastığı var geometrik şekilli o yastığa bayılıyor nerdeyse 1 aylıktan beri
# yazayim da unutmayim

Düşe kalka yürüyoruz

Noldu iyi misin?

Back