• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar benimki baya yemek seçer oldu. Yeni bir yemek denemeye korkuyorum. Yemeyecekse yemiyor. Sonra tekrar vermeyi denesem de yemiyor. En sevdiği yemek şehrine çorba ve yoğurt çorbası. Var mı öğle ye da akşam yemeği önerisi olan😐
Kabak corbasi(un kavuruyorum lezzetli oluyor) mercimek tarhana seviyor misirunlu patates corbasi yaptim gecen 😃 kirmizi biber corbasida denedim benimki sevmedi. cerkes tavugu yedi memlekette misirunlu falan 😃 aklima gelenler..

Kızlar benimki baya yemek seçer oldu. Yeni bir yemek denemeye korkuyorum. Yemeyecekse yemiyor. Sonra tekrar vermeyi denesem de yemiyor. En sevdiği yemek şehrine çorba ve yoğurt çorbası. Var mı öğle ye da akşam yemeği önerisi olan😐
A bir de eksili kofteyi cok sevmisti yogurtcorbasi seviyorsa deneyebilirsin..tarifi ciseerenvesaire sayfasinda var ek gida hikayelerinde

Malum havalar çok ısındı biz izmirdeyiz evin sıcaklığı gece 28 derece oğlum uyuyamıyor sıcaktan. Siz nasıl yapıyorsunuz. Beşiği salona taşıyıp klimayı mı açsam diyorum.

Bizimki bir gün çok güzel yediğini başka biri gün pişirdiğimde yemiyor. Sadece şehriye ve yoğurt çorbasında istikrarlı😂 Mesela geçen patates, kapya biber, sarımsak, soğan ve önceden hazırlayıp buzluğa attığım iki minik köfteyi buharda pişirdim. Önceden ıslattığım ince bulguru içine kattım bir güzel yedi. Yanına da yoğurt 😋Başka bir gün aynısını hevesle yaptım yüzüne bakmadı.
Köfteyi nasıl yiyor.

Malum havalar çok ısındı biz izmirdeyiz evin sıcaklığı gece 28 derece oğlum uyuyamıyor sıcaktan. Siz nasıl yapıyorsunuz. Beşiği salona taşıyıp klimayı mı açsam diyorum.
Bizim sen dün oda sıcaklığı 28 dereceydi. Üstüne kısa kollu zıbın altına çok ince bir pijama giydirdim üstünü örtmedim. İlerleyen saatlerde belden aşağısına müslin örttüm sadece.

Köfteyi nasıl yiyor.
Püre olmayacak şekilde rondodan geçiriyorum hepsini ama köftenin tanıda tek baktıracaksam elimle minik minik parçalyıp veriyorum. Köfte buharda piştiği için sert olmuyor. Geçen balık verdim mesela elimle minik mimik verdim yedi.

Balığı nasıl pişirdin fırın mı?
Ya aslında o biraz değişik oldu😀 Şöyle ki yedirmeyeceğim şekilde yedirmiş oldum😳 O gün oğluma balık yedirecek olsam buharda pişirirdim ama onun yemeği farklıydı. Eşim de kendimize Mısır ununa bulayıp yağda Çupra kızarttı. Aile sofrası olsun o kendi yemeğini yesin dedim baktım bizim yediğimizden yemek istiyor. Tuz atmamıştı ver bi deneyelim dedim, çok çok sevdi. Bir iki derken baya yedi😀 Mısır unlu tarafından değil iç tarafından yedirdim. Şu an vicdanımı rahatlatıyorum sanırım 😂Yağda kızartıp yedirmek sağlıklı değil elbet ama bi kerelik böyle oldu artık. Çok uzun yazdım 🙈

Ya aslında o biraz değişik oldu😀 Şöyle ki yedirmeyeceğim şekilde yedirmiş oldum😳 O gün oğluma balık yedirecek olsam buharda pişirirdim ama onun yemeği farklıydı. Eşim de kendimize Mısır ununa bulayıp yağda Çupra kızarttı. Aile sofrası olsun o kendi yemeğini yesin dedim baktım bizim yediğimizden yemek istiyor. Tuz atmamıştı ver bi deneyelim dedim, çok çok sevdi. Bir iki derken baya yedi😀 Mısır unlu tarafından değil iç tarafından yedirdim. Şu an vicdanımı rahatlatıyorum sanırım 😂Yağda kızartıp yedirmek sağlıklı değil elbet ama bi kerelik böyle oldu artık. Çok uzun yazdım 🙈
Bir seycik olmaz.afiyet olsun😊😊😊🤩🤩

Köye gittiğimizde kayınbabamlar balığı denizden tuttu geldi yağda kızarttık. ben de ondan yedirdim cok sevdi.

Kizlar kilolar ne alemde yaaa ben diyetisyene gidecegim sanirim..aslinda kendisi kuzenim de olur 😂.60lardan 80leri gormenin uzuntusu icindeyim :) ama anca anca ameliyat yerim kendine geldi..sporuda evimde yapacagim diyetle insallah 60lari 55leri gorurum😂

Kizlar kilolar ne alemde yaaa ben diyetisyene gidecegim sanirim..aslinda kendisi kuzenim de olur 😂.60lardan 80leri gormenin uzuntusu icindeyim :) ama anca anca ameliyat yerim kendine geldi..sporuda evimde yapacagim diyetle insallah 60lari 55leri gorurum😂
Kendi kedime bir şeyler yapmaya çalışıyorum😂 70 hatta 71 i görmüştüm, 59 la hamile kaldım, 2,5 kilo vermişim😀 Ayda 2-3 kilo süper olurdu😀

Haklısın ama, geçen gün yine neredeyse saat başı uyandığında uyutup yerine yatırınca ben yerime yatarken sesten uyanır diye korktum😀 Artık ne kadar sık uyandıysa sen düşün ben yatarken ses olmasın diye korktum😂 Neyse gidip salona yatayım bari 1 saat dedim mikrofonu aldım yanıma. Ben salona yatınca tesadüf müdür nedir 2-3 saat kesintisiz uyudu. Odayı ayırma fikri o gün geldi aklıma ama sanırım dediğin gibi 1 yaşını belleyeceğim🙂
Ben yakinda ayiracagim. Dedigin gibi yatakta donemiyorum bile. Neredeyse nefes alsam uyanacak. Bazen oksuruk geliyor, icime icime oksuruyorum. 🤪 odasi cok yakin bize zaten, sorun olacagini sanmiyorum.

Kızlar havalar sıcak, gece nasıl yatırıyorsunuz ya bu yaz ayı benim kafamı karıştırdı 😕 Eşimin aklına uyup kısa kol t-shirt giydirip yatırdım. Altına ince uzun pijama. Normalde uzun kol tek zıbın alta da ince pijamayla yatırırdım üstüne de müslin ama zaten üstünü açıyor. Şimdi üşür mü diye düşünüyorum gece gece😐
Klimada yatiyoruz birkac gundur. Saat basi uyanmalar bitti. Sicaktan uyuyamiyormus. Kisa kollu body ustune sort tulum pijamasini giydiriyorum. Uzerini ortturmedigi icin ince bir uyku tulumu var onu giydiriyorum klimada, kollari acikta kaliyor. Cok sicaklar baslamadan once sadece sort tulum pijamasini giydiriyordum. Sicaklar baslayinca body ile yatirdim sadece, uzerini hic ortturmuyor. Klimaya gecince de body, kisa kollu sort tulum pijama ustune uyku tulumu.

Belki oto koltugu sonrasi öne oturan vardir dedim belki benide yureklendirir dedim 😃😃😃😃
Hala arka koltuktayim. Ama gecen hafta esim olmadan ciktim. Arkada yalniz kaldi kisa sure arkadasimi alana kadar. Soylemedigim sarki kalmadi oyalamak icin. Zor oldu acikcasi. Benim konsantrasyonumu da bozdu. Donuste de mizmizlandi agladi. Kisa mesefede bile tek zor oldu.

Hala arka koltuktayim. Ama gecen hafta esim olmadan ciktim. Arkada yalniz kaldi kisa sure arkadasimi alana kadar. Soylemedigim sarki kalmadi oyalamak icin. Zor oldu acikcasi. Benim konsantrasyonumu da bozdu. Donuste de mizmizlandi agladi. Kisa mesefede bile tek zor oldu.
Evet :( bir sure daha arka koltuk devam 🤭

Back