• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün site içinde 15-20 dakika çıkarıcam kimse yokken.
Zaten sitede oturuyosan niye çıkarmadın ki. Havadan bulaşan bi hastalık değil, insanlarla temas etmediğiniz sürece veya bi yere girmediğiniz sürece sorun olmaz. Milleti görüyorum evlerinin bahçesi var, site içinde dolaşıp duruyorlar, bir de arabanız varsa arabayla da dolaşmaya çıkabilirsiniz 🤷

Iste en cok korktugum da o inatlasmak. Bazen zorluyorum, sonra da kendime kızıyorum. Bi surec aslinda bu durum. Ama burda arkadaslar paylasiyo ya, yaptiklari yedirdikleri yemekleri. Bizim bu duruma gelmemiz aylar surecek sanirim
Ister istemez kendimi kötü hissediyorum. Gelisimi olumsuz etkilenecek diye. Hayirlisi artik.
Seninle benim yediğimiz damak tadımız oranımız bir değil ki cocuklarımızın aynı olsun :)
Evet tarifler özendirici ama benim kızımda özellikle ona özel yaptıgım bişey varsa yemeyebiliyor kendimize yaptıgımdan ayırmıssam daha iştahla yiyor. Birgün 20cc yiyor ertesi gün aynı yemegi aynı saatte 80cc yiyor veya hiç agzına sürmeyebiliyor. Artık kendi tercihleride var bence damak tadlarından ziyade yemek isteyip istememe gibi. E hareketli oldukları zamanlardaki aclık oranlarıda etkiliyor tabi. Emziriyorsun ve aglamıyor aclıktan belliki yetiyorsun ona oda bi olasık olabilir. Gibi gibi bissürü etmen var.
O yüzden kimsenin bebesinin yemesiyle, ne kadar ne yediğiyle falan kendi cocugunu kıyaslama derim.
Oda bi birey madem cok yemek yemek istemiyor sevmiyor zorlamak veya kendini kötü hissetmek yerine ne yapabilirime odaklanıp elimizden geldigince sık eline agzına cesitli gıdaları verelim damak tadı gelişsin begenirse devam edelim vermeye falan gibi cözümler yarat kendine :)

Bakalım zamanla duyarız sesini inşallah 😍
Darısı başına diyeyim canım bu iştah konusunda 🤗
Sütün çok mu bu arada
genel durumu iyiyse zamana yaymakta fayda var ek gıda işini
Haa zaten çocuk sütle doymadığında sinyal veriyor 🙈

De de onu deme 😁 o masada acıkmış numaraları öldürüyo beni
Artık sahura da kalkar oldu
Sahur vakti normalde emzirirken
Birkaç gündür masada bizle uykulu uykulu oturuyo
Bildiğin kedi gibi sırnaşıyor kucağımda dönüp öpüyo 🤗
Yanağımı ısırdı geçen gün 😚
Kim bakacak sen işteyken canım
Malesef bakıcı bulmam lazım haziran gibi bulup baslatıp temmuz ortasında işe dönücem.
bir yanım asla calısmak istemiyor daha cok kücük kime emanet edebilirim bilmiyor korkuyor bir yanımda herkes nasıl yapıyor egitimlerini bu yüzden mi tamamladın Ya daha sonra dönmek istersen iş bulamazsan yasın geciyor vs diyor.
anane yaslı hasta babane ilk torun ama bakmam diyor. Allah yardımcım olsun tanıdık bakıcı yok en son anneme gelen yardımcı bir yıl boyunca o kadar seviyorduk kadını ama baya bi dolandırmıs calmıs cırpmıs para vs den cantasına nevresiminden havlusuna falan ne bulduysa kacırmıs. umarım iyi biri cıkar karsımızada aldıgım calısma kararından pişman olmam

Hicbir seyeeeee yetisemiyorummmmm 😁🤦‍♀️ canim bizim tosbigin kilosunu suan hic bilmiyorum en son 9 civariydi 6.5 ya da 7.ayda gitmistik bayadr doktorada gitmiyoruz ama gülce hep normal degerlerde.aman fazla kilolu da olmasin zaten😁yani ne alt degerde ne ust degerdeydi..boyumuz uzundu sadece persentilin ustu dedi doktor basketci olacak bu kiz dedi 🥰 magic fruit magic fruit

Zaten sitede oturuyosan niye çıkarmadın ki. Havadan bulaşan bi hastalık değil, insanlarla temas etmediğiniz sürece veya bi yere girmediğiniz sürece sorun olmaz. Milleti görüyorum evlerinin bahçesi var, site içinde dolaşıp duruyorlar, bir de arabanız varsa arabayla da dolaşmaya çıkabilirsiniz 🤷
Ne bileyim apartman kapalı alan korktum açıkçası. Bir de virüs için ne dedilerse daha sonra öyle değilmiş diye düzelttikleri oldu bu zamana kadar. Mesela maske takmayın dediler sonra takmanız gerekiyormuş dediler. Bunun gibi bugün şurdan bulaşmıyor derler yarın aaa öyle değilmiş de diyebilirler. Güvenemiyorum yani. Bu virüs bilmedikleri bir şey.Bir prof bilinmeyen bir düşmana karşı savaşıyoruz demişti bu virüs için. Şimdi zaman geçtikçe, virüsü daha iyi tanıdıkları ve artık havadan bulaşmadığuna emin oldukları için şimdi çıkardım.

Ya bir de eskiden şipşak yedirdiğini yemeği yedirmedi iki saatini alıyor mu? İlgileri omlardan arttı ki yemek yerken sabit durmuyor.
Ben de yoruldum, gece uyumuyor saat başı kalkıyor, gündüz kucaktan hiç inmiyor iki dakika bıraksak çığlık atıyor, ek gıda dönemi mutfak talan zaten. Her sabah 6 da uyanırdı dün biraz geç yatırdım herhalde geç kalkar dedim, yine gece boyunca 5 kez uyandı ve bu sefer 5 te kalktı😂 Kimseye yoruldum demiyorum koşturuyoruz dersem bir de bu daha iyi günlerin hele biri ayaklansın sen gör koşturmayı, 4-5 yaşa kadar rahat yok diyen felaket tellalları var.
Evden çıkma konusuna hiç değinmeyim çünkü oğlum doğduğundan beri aşı dışında hiç dışarı çıkmadım hava soğuk diye. Baharı bekledim şimdi de hiç kimseye çıkamıyor.
Bir dokundun bin ah işittin gibi oldu ama rabbim bebeklerinizin sağlığını korusun inşallah,onlar sağlıklı olsun da ben gece uyumasam da gündüz koştursam da olur.
Aynen oyle hep oyle diyoruz iste 🙂 en azindn bir hava alabilseydik her seye degecekti bu sekilde eve de tikıldik..bizimkilerin yanima gitmeyi planliyorum artik..ev bahceli gulceyi cikartirim köye cikariz temiz hava falan..cok daraldm bir de iste vitaminlerin oyunu sanirim 😁 yorgunluk sinirlilik hali unutkanlik hepsi birlesimce esim bile korkar oldu sen iyi degilsin diyo😂 cocuga yemek yedirdim zannediyorm daha nolsun 😂🤦‍♀️

Merhaba ben de bebekken hiç yemezmişim annem çok kafasına takarmış, bir de sütü olsun diye sürekli yemiş kilo almış ama süt olmamış. Neyse doktora götürmüş hiç yemek yemiyor diye. Doktor da annemin kilosunu kastederek yiyip senin gibi mi olsun, acıkınca yer demiş😂 Şimdi anlattığında gülüyoruz o günlere ben hatırlamasam da😜 Diyeceğim o ki doktoruyla konuş sorun yok diyorsa hiç kafana takma, bazı bebekler az yiyor demek ki. İlerde kilo sorunu olmayan bir insan olacak belki de😀Ben doğum yapınca kilo sorunum oldu o ayrı😀 Dediğim gibi kimsenin lafına bakma doktoru ara sor, sorun yok yapısı böyle derse hiiiç takılma.
Kilosu normal aslinda, ama iste herseyden vitamin alsin saglikli büyüsün tek derdim. Doktora da gidemiyoruzki, o da normal takılma der heralde.

Ben de zaten yemiyo süt olsun diye kocaman bisey oldum. 10 kilo fazlam var 🙄

Seninle benim yediğimiz damak tadımız oranımız bir değil ki cocuklarımızın aynı olsun :)
Evet tarifler özendirici ama benim kızımda özellikle ona özel yaptıgım bişey varsa yemeyebiliyor kendimize yaptıgımdan ayırmıssam daha iştahla yiyor. Birgün 20cc yiyor ertesi gün aynı yemegi aynı saatte 80cc yiyor veya hiç agzına sürmeyebiliyor. Artık kendi tercihleride var bence damak tadlarından ziyade yemek isteyip istememe gibi. E hareketli oldukları zamanlardaki aclık oranlarıda etkiliyor tabi. Emziriyorsun ve aglamıyor aclıktan belliki yetiyorsun ona oda bi olasık olabilir. Gibi gibi bissürü etmen var.
O yüzden kimsenin bebesinin yemesiyle, ne kadar ne yediğiyle falan kendi cocugunu kıyaslama derim.
Oda bi birey madem cok yemek yemek istemiyor sevmiyor zorlamak veya kendini kötü hissetmek yerine ne yapabilirime odaklanıp elimizden geldigince sık eline agzına cesitli gıdaları verelim damak tadı gelişsin begenirse devam edelim vermeye falan gibi cözümler yarat kendine :)
Haklisin, bazen bu güzel günleri kendime zehir ediyormusum gibi geliyor. Durumu kabullenip çözüm üretmek en iyisi.

Benim kiz doğduğundan beri hic acliktan aglamadi. 6-7 saat emziremedigimi bilirim 3 aylikken. Beslenmeye tepkili 😔

Herkes sokağa mı çıktı?
Biz ciktik. Hava asiri sicak. Kisa kollu ciktik. Inanilmaz keyif aldi. Parka gittik. Ama Adana asiri sicak, bu 11-3 arasi disari cikmak icin hic uygun degil. Haftaya cikar miyiz bilmiyorum. Burasi icin izin saatini ileri almalari lazim.

Bezelyeyi nasıl veriyordunuz? Kaçırdım
Bezelyeyi artik baska sebzelerle karistirip veriyorum. 2 gun once kereviz, sogan, havuc, bezelye, kiyma puresi yaptim. Bugun yine benzer bir pure. Kabuklarini elimle cikardim. Blenderda iyi olmuyormus. Zor oldu ama buyuk kismini cikardim.

Biz ciktik. Hava asiri sicak. Kisa kollu ciktik. Inanilmaz keyif aldi. Parka gittik. Ama Adana asiri sicak, bu 11-3 arasi disari cikmak icin hic uygun degil. Haftaya cikar miyiz bilmiyorum. Burasi icin izin saatini ileri almalari lazim.
Aaa sen Adana da mısın hep İstanbul sanıyodum. Adanalı mısın peki?

Bezelyeyi artik baska sebzelerle karistirip veriyorum. 2 gun once kereviz, sogan, havuc, bezelye, kiyma puresi yaptim. Bugun yine benzer bir pure. Kabuklarini elimle cikardim. Blenderda iyi olmuyormus. Zor oldu ama buyuk kismini cikardim.
Heh işte kabuk merak ettiğim nasıl çıkacak diye

Back
X