- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Az önce çıktık 10 dk durup geri geldikYarin izinli cocuklar. Sehrimiz sokaga cikma yasagi olan iller listesinden de cikti neyse ki. Yarin hava asiri sicak olacak bir de. Biz cikip parka gidecegiz.
Ne kaydiragiAz önce çıktık 10 dk durup geri geldikMaksat hava almak parka gitmedik kaydıraklara falan bindirmem zaten tehlikeli. Bizim sitede parka götüren çok ama çocukları biraz büyük..
Park deyince kaydırak geldi aklıma, kaydırakla parkı özdeşleştirmişimNe kaydiragibiz sadece bebek arabasiyla geziyoruz, oyle cocuk parkina goturmucem. Maksat hava almak.
Döşeğin altında yastık varBebekken kullandığınız reflü yatağı kaçıncı Ayda kaldırdınız? Şu anki yatağına da hafif eğim veriyor musunuz?
Ya dogru mesela bizim dr ogle yemeginden sonra emzirme dedi ama benim kizim emerek uyudugu icin pek ise yaramadi. Hem yemek yiyip hem emmis oldu ama rahatsiz olsa hissederdim. Ben emzirirken de hic hesaplamadim. Hesaplasam mama vermemiz gerekirdiÖnceden bu forumda paylaşılan bir yorum buldum. Bebeğin ne kadar yemesi konusunda yorum yazanın doktorunun verdiği cevap bana tuhaf ama mantıklı geldi. Sonuçta her bebeğin kilosu farklıdır ve hepsine ek gıda konusunda standart bir ölçü vermek mantıksız olurdu. Bu daha mantıklı geldiGerçi ben yiyebildiği kadar veriyorum. Şu kadar ölçü verdim doymuştur yeter demiyorum, daha yemek istersen vermeye devam ediyorum, doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Dişten dolayı eskisi kadar iştahı yok ama.
Benimki de 2900 dogdu, simdi 8 kilo civari. Ayni kiloyu almislar. Yememesine takilma yaa, farkli yollar, farkli tatlar dene tabi ama sikinti yaparsan srnun icin iyice guclesir. Ben her seyi blenderdan gecirip veriyorum. Puturlu veriyorsan sevmiyor olabilir mi?Anne sütü alıyor,ek gıdaya çok güzel başladık aslında sonradan oldu şuan çok az yiyor o bile zoraki.2400 doğdu,şuan 7700 sanırım evdeki tartıya göre,sağlıklı olsunlar en önemlisi o . Aslında kilodan çok yememesine takiliyorum inşallah zamanla duzelir
Yazdıkların beni çok mutlu etti öncelikle bunu belirteyimS Serrarana18 canım buraya mı yazsam yoksa özelden mi yazsam karar veremedim.
Birkaç gündür özellikle seni düşünüyordum
Acaba nasıl napıyo birde Eylül yaklaşıyor, durumu nedir? Hastaneye nasıl gidip geliyor vs gibi.
Diğer eylül topiğine bile bakmıştım seni görmek için.
Az önce profiline girdim okudum
Çok ama çok üzüldüm Rabbim sabır versin inşallah
Bunu tesadüfen öğrenmek bile istemezdim açıkçası
Bizler hep burdayız her zaman sana destek oluruz.
Çok şükür bi evladın var en güzel teselli bu.
Benimde başıma geldi ilk çocuğumdan sonra kaybettim ve Rabbim aldığının yerine bi Melek gönderiyor
Belki uzaktan bakıyorsun buraya da bilemiyorum
Ama aramızda görmek isteriz seni
Birçok şeyi paylaştın dimi burada
Yine gel arkadaşım
Değerlisin bizim için
Evet canım 14.haftada kürtaj oldum tahmini 9 haftada falan galiba kalbi durmuş net çıkmadı ölçümlerde yanlış da hatırlıyor olabilirim. Evet ilk değildi 3.kaybım oldu bir tane de kızım var Eylül annesiyimkaybetmis mi Allah hayırlısını versin onun bu ilk de deildi sanirim
S Serrarana18
Allah evladina sağlık sihhat versin
Ben de kerevizi dun vermistim. Kereviz, bezelye, havuc, sogan, kiyma. Bugun 4 kez azar azar kaka yapti her zamanki gibi. Her gun bolca probiyotik yogurt da yiyor ama bir fark olmadi henuz. Normali bu mu anlamadim. Ne zaman normale donecek kakalari.Bu akşamki menümuz kıymalı kereviz. Dün de verdim bugün rahat kaka yapabildi az da olsa. Iyi bağırsak çalıştırdığı i düşünüyorum. Bol miktarda da gaz çıkardı iyi oldu...
Gelmez mi, kafayi yicegiz artik. Yarini iple cekiyorum ben de.Park deyince kaydırak geldi aklıma, kaydırakla parkı özdeşleştirmişimValla 10 dakikada olsa bana iyi geldi hava almak.
Gecmis olsun, Allah evladina uzun omur versin canim.Evet canım 14.haftada kürtaj oldum tahmini 9 haftada falan galiba kalbi durmuş net çıkmadı ölçümlerde yanlış da hatırlıyor olabilirim. Evet ilk değildi 3.kaybım oldu bir tane de kızım var Eylül annesiyimÇok sağol Allah hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat huzur ve hayırlı ömür versin inşallah
Benimki de 2900 dogdu, simdi 8 kilo civari. Ayni kiloyu almislar. Yememesine takilma yaa, farkli yollar, farkli tatlar dene tabi ama sikinti yaparsan srnun icin iyice guclesir. Ben her seyi blenderdan gecirip veriyorum. Puturlu veriyorsan sevmiyor olabilir mi?
Afiyet olsun. Bizimki çok sevdi kerevizi de.Ben de kerevizi dun vermistim. Kereviz, bezelye, havuc, sogan, kiyma. Bugun 4 kez azar azar kaka yapti her zamanki gibi. Her gun bolca probiyotik yogurt da yiyor ama bir fark olmadi henuz. Normali bu mu anlamadim. Ne zaman normale donecek kakalari.
Bizim de yok henüz gördüğü herşeyle kaşıyor gece uyanmaları arttı.10 aylik bebegi olan arkadaşım var onun bebisi de henüz cıkarmamis. umarım bir an önce çıkarır ne kadar geç cıkarsa o kadar da iyi diyolar bakalım ne zaman gelicek☺Bizim gibi hic dis cikartmayan var mi? Gece uyanip kulagni tutuyo kafa ates gibi bazen ama hala yok 10.ayda cikartanlar varmis sanirim
Merhaba ben de bebekken hiç yemezmişim annem çok kafasına takarmış, bir de sütü olsun diye sürekli yemiş kilo almış ama süt olmamış. Neyse doktora götürmüş hiç yemek yemiyor diye. Doktor da annemin kilosunu kastederek yiyip senin gibi mi olsun, acıkınca yer demişKizlar mrb, uzun suredir takip ediyorum burayi ancak yazmaya pek fırsat bulamiyorum. Çünkü günümün çoğu kizima biseyler yedirmeye calismakla geciyor. 3 eylul dogumlu kizim var, cok şükür saglikli. Ancak ek gida benim icin kabus oldu. 5.5 aylikken basladim sebze püresi vermeye. O zamanlar meraktan sanirim guzel yiyordu. 1 ay kadar baya iyi yemisti. O ayki gelisimi de çok guzel olmustu hatta kilo olarak. Ama sonra birakti yemeyi. 1.5 aydir nerdeyse hic bisey yediremiyorum. Denemedigim tarif yol kalmadi, burdaki tarifleri de denedim hatta. Ama yok, istemiyo. Mama sandalyesine bile otururken basiyo çığlığı. Agzina kasik sokmak mümkün degil. Diliyle ittiriyo. Gun icinde yedirebildigim seyler ise şöyle: ( artik ozel bisey hazirlamiyorum, döküyorum çünkü. Biz zaten pek tuzlu yemiyoruz) sabah iki lokma yumurta, onu da elimle yediriyorum ve üçüncü defa kesinlikle acmiyo agzini. Öğlen bas parmağım kadar muz, kabizlik ve alerji durumu yok şükür. Aksam da yine ne varsa menüde genelde sebze oluyo yine 2 defa agzini aciyo o kadar. Gün icinde ancak bu kadar yedirebiliyorum.
Babasiyla oyunlar müzikler hersey denedik. Buzlukta et suları, peynir alti sular, buharda haslanmis sebzeler, hazirladigim pankekler, lorlar hopp hepsi çöpe. Bu arada sadece anne sütü aldi kizim, su anda emiyo hala. Ama bu kadar yemekle saglikli bi gelisimi olmayacak diye cok endiseliyim. Zaten zayıf bi bebek, kilolu da olsun diye bi derdim yok. Tek amacim sağlıklı beslenmesi ama beceremiyorum.
Büyük sehirde yasiyoruz ama köyümüz 2 saat uzaklikta herseyin doğalına organigine cok kolay ulasabiliyorum, ama yediremiyorum. Ha bu arada alt disleri gecen hafta cikti. Cok da kolay cikardi. Bi huzursuzluğu veya atesi olmadi. Burdan da bazi arkadaşların bebekleri yemiyo, okuyorum. Ama kimse bu konuda benim kizla yarisamaz valla.
Bugün yer yarin yer diyerek zaman geciyo ama bisey degismiyo yeme alışkanlığında. Ve ben artik bu durumu cok kafama takmaya basladim. Her öğün benim icin stres sıkıntı demek. Yine yemecek korkusu demek.
Kizlar nolur bi yol gosterin neyi nerde yanlis yapiyorum.
Evet, en azindan yapiyor diyorum ben de. Ama bazen o kadar az yapiyor ki. Abartmiyorum, ikiniyor ikiniyor, bi de kokuyor. Bi acip bakiyorum zeytin tanesi kadar yapmis. O kadar ikinma, o koku, ama sonuc azicikAfiyet olsun. Bizimki çok sevdi kerevizi de.Ben de kıyma, kereviz,pirasa ve karnabahar koydum. Baskın tat kereviz idi... Bu kaka mevzusunu anlamadım gitti. Bu saatten sonra öğünler arttığı ve çeşit çoğaldığı için cıvık kaka beklemiyorum açıkçası. Bugün bizi kide 2 kere yaptı. 2.cok azdı ama olsun en azından yaptı az da olsa
Bal kabağı kabızlığa iyi geliyor sanki denedin mi?Evet, en azindan yapiyor diyorum ben de. Ama bazen o kadar az yapiyor ki. Abartmiyorum, ikiniyor ikiniyor, bi de kokuyor. Bi acip bakiyorum zeytin tanesi kadar yapmis. O kadar ikinma, o koku, ama sonuc azicik
Mevsimi gecti (bizim burada). Pazara pek gelmiyor artik sanirim. Esime sordum simdi (o gidiyor pazara), gormuyorum artik dedi.Bal kabağı kabızlığa iyi geliyor sanki denedin mi?
Zeytinyağı katıyor musunuz?Evet, en azindan yapiyor diyorum ben de. Ama bazen o kadar az yapiyor ki. Abartmiyorum, ikiniyor ikiniyor, bi de kokuyor. Bi acip bakiyorum zeytin tanesi kadar yapmis. O kadar ikinma, o koku, ama sonuc azicik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?